Doğru şekilde konuşmamış, tavrı çirkin, kullandığı kelimeler hoş değil ama söylemeye çalıştığı doğru.
Allah korusun eşinizi kaybetseniz kayınvalide-kayınpeder yanında neden kalasınızki? Ya kendinize ev kuracaksınız ya ailenizle oturacaksınız. Hadi bir süre daha yaşadınız diyelim yine sonu var. Sık sık görüşeceksiniz ilk yıllar sonra görüşmeler azalacak sonra bayramdan bayrama.....henüz çocuğunuz yokmuş, çocuğunuz olsaydı babaanne-dede-torun bağı sebebiyle kopma ihtimaliniz daha düşük olurdu. Diyelim tekrar evlendiniz belki karşılıklı görüşmek istemeyeceksiniz.
Ben sizi anlıyorum, belki kayınvalideniz de çok onları bırakacağınıza ihtimal vermese de hayat tecrübesi ona bunları söyletmiştir.
Amcam ve yengem babaannemle yaşıyordu, amcam rahmetli oldu, babam yengeme düzenini bozma annemle yaşamaya devam et gönlün isterse her ay sana yardım edelim dışarıda çalışmana gerek kalmasın annemin maaşıyla evi geçindirir kendi maaşınla birikim yaparsın dedi, yengem kabul etti. Birkaç yıl öyle yaşayıp gittiler. Amcam ve yengemin çocuğu yoktu. Sonra babaannem rahatsızlandı yanımıza aldık yengemin düzenini bozmadık aynı şekilde devam etti. Babaannem vefat etti yengem evlendi. İlk zamanlar sık sık görüşüyorduk, şimdi yılda bir iki......
Başka bir yakınım evladı 2 yaşındayken eşini kaybetti. Eş ailesiyle sorunlar yaşandı, çocuğu elinden alıp kadını kapının önüne koydular. Şimdi o çocuk nişanlı annesiyle yaşıyor babaannesi amcalarıyla hiçbir sorunu yok ama annesiyle görüşmüyorlar.
Bir diğer yakınımın karısı rahmetli oldu, iki çocukları vardı, adam kayınvalidesinden bir gün kopmadı, anne lafı ağzından hiç düşmedi, kayınvalidesiyle birbirlerine sarılır saatlerce ağlarlardı. Kayınvalide oğlum genç adamsın çocuklar küçük evlenmelisin dedi, adam evlendi, o kadının da iki çocuğu vardı, yeni evlendiği eşi de kayınvalideye anne diyordu kendi isteğiyle, kayınvalide hep analık yaptı onlara onlar da öz evlat gibi sahiplendiler kadını.yeni eşin çocuklarıda kayınvalideye anneanne diyorlardı kucağından tepesinden inmezlerdi:) kocasının işi olunca yeni eş ve dört çocuk bu kayınvalideye gelir birkaç gün yatılı kalırlardı.yıllar sonra ortak evlatları doğdu, birkaç yıl sonra boşandılar, herkes kayınvalideyle ilişkisine devam ediyor.
Yani bunun bir standardı yok, tamamen kişilere hayat şartlarına tercihlere bağlı bir durum.
Allah korusun ben olsam o durumda birbirimizi bir kaşık suda boğacağımız kayınvalidemle-kayınpederimle-görümcelerle ilişkimi asla koparmam, hatta daha yakın olurum onlara. Benim evim barkım ayrı zaten ama ne evimi ne onları bırakmam.
Ama malesef hayatın süprizleri belli olmuyor, genel duruma bakılınca kayınvalideniz haklı oluyor. Genellikle herkes kendi yoluna gidiyor. Tabiri caizse öküz öldü ortaklık bozuldu oluyor