Yanı bizdede buna benzer bir durum var...eltımın çocuğu yok (23 yıllık evli) benim bir kızım var ..kaynımın tokatta memlekette bir arsası var bekarken almış..eltim sürekli tapuyu benim üstüme ver diye baskı yapıyor şu anki değeri en fazla 20 bin civarında..kaynımda vermiyor karısına...birgün sordum ne farkeder ki diye.. eşim ölürse(kronik hasta) k.p. elimden alır çocuğum yok ya dedi..ayrıca sürekli arsamızda gözünüz var muhabbeti yapıyor
traji komik gerçekten..bu yüzden herkesle kavga etmişliği bile var...halbuki benimmeşimin durumu onlara göre çok çok iyi istesek memleketten 10 tane arsa alırız ama gerek görmedik
Neyse k.p.aile binasında 3 dairemiz var.tuttu eşimin üzerine 4 te birini verdi.kaynıma vermedi sebebini sordum neden ayrım yapıyorsun dedim..oğluma bişey olursa o dengesiz kadınla(eltim) uğraşamam ben dedi..çok paragöz çirkef ve seviyesiz..ben yıllarca çalıştım yaptırdım ona ve ailesine yedirmem dedi...çok şaşırdım ve üzüldüm...sonuçta senin oğluna yıllardır kadınlık yapıyor o zaman bizede verme kul hakkına girmeyelim dedim..senin hiç olmazsa çocuğun var dedi ona kalır ama o çirkefe bir kuruşumu layık görmüyorum (araları çok kötü oğlumu bize düşman etti)dedi
Yinede üzüldüm eltım adına kendimi onun yerine koyuyorum üzücü bir durum tabi..
Eşimle konuştum dedim bak böyle olmaz günahımız kendimize yeter baban önce ölürse sakın kimsenin hakkına girme vebali büyük olur dedim...
Eşim dediki,anneme babama bize saygısı yok seviye yerlerde bir bardak suyunu layık görmüyor elinde avcunda ne varsa kendi ailesine destek oluyor..onlara kapısı hep açık bize gelince hiç müsait değil..böyle yapa yapa kendi sonunu hazırladı ..abimde aynı şekilde ..her yardıma ihtiyacı olduğunda biz koşuyoruz maddi manevi işi bitip düze çıkınca selami sabahı kesiyor...sırf karısını tatmin etmek için ailesine kötü davranan,babasına evlatlık yapmayan bana abilik yapmayan bir asalak...babamın yerinde bende olsam değil ona mal vermek bu binadan bile kovarım öyle evlatta gelinde olmaz olsun dedi
Son çare büyük oğluna çok düşkün olan kaynanama söyledim..sen mani ol bu duruma babam ayrım yapmasın vebali büyük diye oda,
-yıllardır oğlumun hastalığının arkasına sığınıp bize yapmadığı saygısızlık kalmadı oğlum hasta diye hep idare eden alttan alan biz olduk..yıllar varki bizi bir bardak suyumu için diye evine davet etmedi..kendileride anca kandillerde geliyor çok uzakmışız gibi...bayramlarda vs.kendi ailesinin memleketine gidiyor bize gelmiyor oğlunuz sizi sevmiyor benim ailemi daha çok seviyor deyip kestirip atıyor...böyle birine neden mal bırakalımki çocuğu bile yokki diyeyimki torunuma kalacak ..vs.dedi...hepsi kendince haklı ama ben yinede empati ve vicdan yapıyorum ...
Gerçekten iyi bir insan olsaydı saygılı hürmetli olsaydı düşman gibi davranacağına,işi düşünce meleği oynayıp işi bitince şetanlaşacağına acaba o zaman sonuç değişirmiydi?
O zaman k.p. oğluna bişey olsa ona sahip çıkarmıydı?bilmiyorum ...ınsanoğlu...o zamanda bir bahaneleri olurdu belkide....
Babasının karsta arazileri varmış 4 çocuğunda aynı paydan verecekmiş eltimın babası...sürekli bunu söylüyor ama k.p. karşısına çıkıp bize neden mal vermedin demedi henüz belkide yüzü yok...
O onların sorunu...eşimde bana süresiz vekalet verdi üzerine olan tüm herşeyi alıp satabilme yetkim var...onada bişey demedi anne babası...bana güvenmiyorlarmış kaldiki bütün ne var ne yoksa herşeyi benim üstümde eşimin ,araba hariç...
Ama eşime bişey olsa adım gibi biliyorumki banada kapıyı gösterirler...çok paragözler onunda farkındayım...valla sana tavsiyem böyle bir ortamda ne birikimin varsa üstüne alman...babasıdır deyip güvenip verme bişeyini..
Elaleme güven olmaz...
Allah eşine sağlık sıhhat uzun ömür versin ama o günlere kalırsan bu zihniyetle işin zor gibi