- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.872
Aşırı sinirliyim, sakinleşmiyorum ve mantıklı yorumlar bekliyorum.
Eşimle 6 yıllık evliyiz, 3,5 yaşında bir oğlumuz var, üç yılda sevgililik geçmişimiz var.
Eşim inanılmaz sakin, sessiz bir adamdır. İnsanlara asla hayır diyemez. Yumuşaktır. Sevgiliyken de tüm kavgalarımız bu nedenle çıkardık. Aşıktım, kalan falsosu da olmayınca evlendik.
Ben egeliyim. Ailem de epey rahat bir aile. Flört döneminden itibaren eşim evimize hep geldi gitt aralar da sorun yoktu.
Eşimin ailesi de muhafazakar, karadenizli bir aile. Nişanda her şey yolundaydı.
Eğitim de ve statüde de farklar vardı ama Ailecek ne olabilir ki iyi insanlar neticede dedik.
Gel gelelim düğün zamanı babasının babama yaptığı inatlaşma, o inatlaşmada babama ters konuşması oldu. Biz yine araya girdik eşimle evlendik.
Evlendikten sonra adamın karısından başka kimseyle diyalogu olmadığını keşfettim. Yani anasıyla bile kavgalı.
Bana inceden laf dokundurmaları oldu önemsemedim. Bebeğim doğana kadar. O zaman işte ipler gerilmeye başladı. Adam azıttıkça azıttı. Eşim de mülayim bana haklısın diyor, ben babasına kibar uyarıda bulunuyor o kadar.
En son saçma bir sebepten beni azarlamaya başladı. Sesi de yüksek olunca çocuk korktu ben kucağıma aldım. Bu adam hala bağırıyor. Ben de ipler orda koptu. Bana bağıramazsınız çocuk korkuyor diye ciyak ciyak bağırınca üstüme yürüdü, eşim araya girdi. O zamandan beri asla tek kelimemiz yok. Bize gelemiyorlar, ben yılda iki bazen üç kere gidiyorum. Beş günü aşmadan kalıyoruz. Ama onda da ben odadan çıkmıyorum. Pasif agresif bir şekilde devam ediyoruz.
Bu arada şöyle bir sorunu da var eşimin. Ben ailemin hediye ettiği evde oturuyorum. Şükür. Araba almak için de elimizdeki tüm birikimi koyduk bir miktar da desteğe ihtiyacımız var dedi eşim. Ben kredi çekelim desem de o ailemin parası var. Nasılsa ben çalışırken beraber biriktirdik, bana yardım ederler zaten sizinkilerin evinde oturuyoruz, bizimkilere de iyi olur dedi. Ben hiç istemesem de kendisi sormuş ailesi arabayı gereksiz bulduklarını, ufak şehirde oturduğumuzu söylemiş. Biz desteksiz aldık. Ama bunu diyen adam şimdi ilk fırsatta rşime özel şöförlük yaptırıyor. Asıl delirten bu
Ben bunu da takmadım bugüne kadar. Taki dargın olduğumuz kayınpederim, babası ölünce eşimi çağırana kadar. Üstelik ayrı şehirlerdeyiz. Eşim gidecek üç saat anasını babasını alacak on saatte karadenize gidecekler. Dönüşte de keza aynı şekilde on saat onların şehri üç saat bizim şehire geri dönecek. Manasız. Ama hadi dedim gitsin. Gitmeden önce de tembihledim. Çocuk sana karantinada alıştı, lütfen perşembe en geç dön diye. O çarşamba gece gelirim diye gitti. Gitti gideli telefonda ne zaman geleceğini sorsam bana tersleniyor. En son perşembe sabahtan çıkarız dedi. Onda aradım artık çıktın mı diye. Yok dedi. Oniki de oğluma arattım, baba gelecek misin diye. Çıkıyorum oğlum dedi. Yine çıkmadı. Artık kayınvalidemi aradım, oğlan bu gece söz verdi babam diyor, bu gece gelsin anne geç oldu neyi bekliyorsunuz diye. Çıkıyoruz şimdi dedi. Bunun üzerine kestim aramayı. Beşte eşim aradı bir saat oldu çıktık, 23te annemleri bırakırım birde evdeyim diye.
Bu olaydan sonra artık bayramda seyranda da gitmeme kararı aldım. Torununu bu kadar önemsemeyen bir aileye gitmek istemiyorum.
Eşim zaten suçlu. Bu hayır diyememesi beni bitirdi. Herkese böyle. Ama artık kayınaileme tahammülüm kalmadı. Sizce gitmemek çocuğa haksızlık mı? Ben gitmezsem onlar gelmez. Ama artık bu kadarına da dayanamıyorum.
Özetle sizce ne yapayım.
Sakinleşiyim mi yoksa bu gece canına okuyayım mı by adamın?
ben haklıyım değil mi?
Kayınpederin babası eşinizin dedesi değil miAşırı sinirliyim, sakinleşmiyorum ve mantıklı yorumlar bekliyorum.
Eşimle 6 yıllık evliyiz, 3,5 yaşında bir oğlumuz var, üç yılda sevgililik geçmişimiz var.
Eşim inanılmaz sakin, sessiz bir adamdır. İnsanlara asla hayır diyemez. Yumuşaktır. Sevgiliyken de tüm kavgalarımız bu nedenle çıkardık. Aşıktım, kalan falsosu da olmayınca evlendik.
Ben egeliyim. Ailem de epey rahat bir aile. Flört döneminden itibaren eşim evimize hep geldi gitt aralar da sorun yoktu.
Eşimin ailesi de muhafazakar, karadenizli bir aile. Nişanda her şey yolundaydı.
Eğitim de ve statüde de farklar vardı ama Ailecek ne olabilir ki iyi insanlar neticede dedik.
Gel gelelim düğün zamanı babasının babama yaptığı inatlaşma, o inatlaşmada babama ters konuşması oldu. Biz yine araya girdik eşimle evlendik.
Evlendikten sonra adamın karısından başka kimseyle diyalogu olmadığını keşfettim. Yani anasıyla bile kavgalı.
Bana inceden laf dokundurmaları oldu önemsemedim. Bebeğim doğana kadar. O zaman işte ipler gerilmeye başladı. Adam azıttıkça azıttı. Eşim de mülayim bana haklısın diyor, ben babasına kibar uyarıda bulunuyor o kadar.
En son saçma bir sebepten beni azarlamaya başladı. Sesi de yüksek olunca çocuk korktu ben kucağıma aldım. Bu adam hala bağırıyor. Ben de ipler orda koptu. Bana bağıramazsınız çocuk korkuyor diye ciyak ciyak bağırınca üstüme yürüdü, eşim araya girdi. O zamandan beri asla tek kelimemiz yok. Bize gelemiyorlar, ben yılda iki bazen üç kere gidiyorum. Beş günü aşmadan kalıyoruz. Ama onda da ben odadan çıkmıyorum. Pasif agresif bir şekilde devam ediyoruz.
Bu arada şöyle bir sorunu da var eşimin. Ben ailemin hediye ettiği evde oturuyorum. Şükür. Araba almak için de elimizdeki tüm birikimi koyduk bir miktar da desteğe ihtiyacımız var dedi eşim. Ben kredi çekelim desem de o ailemin parası var. Nasılsa ben çalışırken beraber biriktirdik, bana yardım ederler zaten sizinkilerin evinde oturuyoruz, bizimkilere de iyi olur dedi. Ben hiç istemesem de kendisi sormuş ailesi arabayı gereksiz bulduklarını, ufak şehirde oturduğumuzu söylemiş. Biz desteksiz aldık. Ama bunu diyen adam şimdi ilk fırsatta rşime özel şöförlük yaptırıyor. Asıl delirten bu
Ben bunu da takmadım bugüne kadar. Taki dargın olduğumuz kayınpederim, babası ölünce eşimi çağırana kadar. Üstelik ayrı şehirlerdeyiz. Eşim gidecek üç saat anasını babasını alacak on saatte karadenize gidecekler. Dönüşte de keza aynı şekilde on saat onların şehri üç saat bizim şehire geri dönecek. Manasız. Ama hadi dedim gitsin. Gitmeden önce de tembihledim. Çocuk sana karantinada alıştı, lütfen perşembe en geç dön diye. O çarşamba gece gelirim diye gitti. Gitti gideli telefonda ne zaman geleceğini sorsam bana tersleniyor. En son perşembe sabahtan çıkarız dedi. Onda aradım artık çıktın mı diye. Yok dedi. Oniki de oğluma arattım, baba gelecek misin diye. Çıkıyorum oğlum dedi. Yine çıkmadı. Artık kayınvalidemi aradım, oğlan bu gece söz verdi babam diyor, bu gece gelsin anne geç oldu neyi bekliyorsunuz diye. Çıkıyoruz şimdi dedi. Bunun üzerine kestim aramayı. Beşte eşim aradı bir saat oldu çıktık, 23te annemleri bırakırım birde evdeyim diye.
Bu olaydan sonra artık bayramda seyranda da gitmeme kararı aldım. Torununu bu kadar önemsemeyen bir aileye gitmek istemiyorum.
Eşim zaten suçlu. Bu hayır diyememesi beni bitirdi. Herkese böyle. Ama artık kayınaileme tahammülüm kalmadı. Sizce gitmemek çocuğa haksızlık mı? Ben gitmezsem onlar gelmez. Ama artık bu kadarına da dayanamıyorum.
Özetle sizce ne yapayım.
Sakinleşiyim mi yoksa bu gece canına okuyayım mı by adamın?
ben haklıyım değil mi?
Burdaki mesajlar beni kendime getirdi haklısınız. Sabrettim bugüne dek iyi ki konuyu açmışım. Eşime ters konuşmayacağım. Belki çok yıpranacaktık.Geçmişte yaşadıklarınızda haklısınız ama bunun patlamasını yaşayacağınız zaman cenaze zamanı değil, sakinleşin çok ayıp edersiniz böyle zamanda “canına okursanız”. Bir arkadaş da yazmış sizin bile gitmeniz gereken bir durum, aile dinamiklerinizi bilemeyiz sonuçta ama kayınpederin babası diye bahsettiğiniz kişi eşinizin dedesi. Misafir gibi gidip dönsün mü?
Görüşüp görüşmeme konusunu siz daha iyi bilirsiniz elbet ama torunu (anneanne veya babaanne) bir taraftan koparmak bana hakkaniyetli gelmiyor. Eşinizin gereksizce mülayimliği zor mesafeli olmakta haklısınız ama tamamen bağları koparmak hele hele bu bahaneyle (düpedüz cenazeyi bahane etmek olur çünkü) hiç yakışmaz yapmayın lütfen.
Cenazeye gitmesi değil sıkıntım. Gitsin tabiiki. Aslında babasına olan engel olmadığım kötü duygular, eşimin kırk yılın başı destek talebine araba ihtiyac değil lüks diyip sonra her sıkıştıklarında oğlum koş demeleri, eşimin bana geleceğim dediği gün gelmemesi, ne zaman gelirsin dediğimde ters cevapları beni köpürttükçe köpürttü. Ama herkes objektif şekilde hatalı bulduysa hatalıyımdır. Susmaya kadar verdim.Kayınpederin babası eşinizin dedesi değil miadam dedesinin cenazesine gitmiş
Doğru hatırlıyorsunuz.Yorumlarınızdan sizi çok beğeniyorum. Bence evlilikte aile de çok önemli. Ailesi muhafazakar olan bir insanla kolay kolay geçinilmiyor bence (muhafazakar olmayan insanlar için söylüyorum bunu). Hatta bir yorumunuzda eşinizin ailesinin içki içmenize laf ettiğini falan yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Bunlar büyük sorunlar bence ve sorunların temelinde ailelerin farklılığı yatıyor. Ama siz yine de sakin kalmaya çalışın. Öfkeyle kalkan zararla oturur.
Tam da tahmin ettiğim gibi birikim bunlar.Hepinize teşekkür ederim.
Gerçekten sakinleştim.
Derdim aslında cenaze değil sanırım. O üstüme yürüme olayını aşamadım. Adama içten içe affedemediğim gibi kinleniyorum. Ve sağlıklı olmadığımı bildiğim halde aşamıyorum. Sanırım derdim bu.
Bir de eşimin genel anlamda hayır dememesi beni çıldırtıyor. Onun birikmişi. Mesela en basiti arkadaşlarıyla bira içmeye gider onikide gelicem der ikide gelir. Ararsam açmaz eve gelince de ama kalkalım demediler der. Yani ilk o asla hadi diyemez. Bu özelliğine de tahammülsüzüm. Babasıyla birleşince mantıklı düşünemez oldum.
Akşam sakin olup en azından geç kalacaksan da söyleseydin böyle bindik biniyoruz diye beni oyalamasaydın çocuk üzüldü diyeceğim sadece.
Bak bir kaç gün önce bir konu açıldı babaannem vefat etti, eşim acıma ortak olmadı diye boşanma noktasına geldi çift.
Siz kayınailenizi sevmiyor olabilirsiniz ama ölen kişi Eşinizin dedesi. Acısına ortak olun, hiç söylemeyin, olan olmuş zaten. Dırdır yapmak olarak düşünecektir söylenirseniz...
Bu konuya çözümü arkadaşlarıyla çıkmayarak buldu. Bence bu bana cezaydı. Yani ben arkadaşlarına engel olmuşum gibi bir imaj verdi.Tam da tahmin ettiğim gibi birikim bunlar.
En başından beri eşiniz pasif kalmış,babasıyla kavga etmesin tabi ama "o benim eşim geride durmalısın"mesajını tam anlamıyla vermemiş ki zaten babası eşinizin huyuna güvenip yürümüştür.
Sizin açınızdan yorucu bence.
Tamam hepimiz aile/arkadaş vb çevremize elimizden geleni yaparız ama önceliklerimizi de belirleriz.
Size12de geleceğim dediğinde,arkadaşları sabah dönse eve eşinizde mi sabahlayacakmış mesela. Kalkalım demediler demiş ya. Kimseyle göbek bağımız bir değil ki. Eşim bekliyor,eşime 12de gelirim dedim demez/demek istemez belki ama"kalkalım mı geç oldu"cümlesini kurmalı/kurabilmeli. Arkadaşları takılacaksa bile,ben kacıyorum size iyi geceler diyebilmeli.
Ben olsam arkadaş buluşması ayarlar,şu saatte gelirim derdim,çocuğu da eşime bırakıp,o söylediğim saatte gitmezdim eve,telefonla ararsa açmazdım,eve gelince ne yapayim kalkalım demediler oturdum bende derdim yani,anlasın bir dışardan nasil görünüyor.
Kendi durumunun farkında değil belli ki.
Rica ederim. Bencede deneyin. Bazen yaşamadan anlamaz insan karşısındakine ne hissettirdiğini. Işe yarar umarımBu konuya çözümü arkadaşlarıyla çıkmayarak buldu. Bence bu bana cezaydı. Yani ben arkadaşlarına engel olmuşum gibi bir imaj verdi.
Belki de misilleme yapmadığım için algılayamıyor. Deneyeceğim bunu olaylar soğuduktan sonra. Teşekkür ederim
Normalde yapılanlar çirkin ancak tepki verilecek yer ve zaman yanlış bence. Cenaze evi . Üstelik birinci derece akraba. Sizin dedeniz vefat etse eşiniz ne zaman geleceksin diye darlamayı bırakın sizinle gelirdi büyük ihtimalleCenazeye gitmesi değil sıkıntım. Gitsin tabiiki. Aslında babasına olan engel olmadığım kötü duygular, eşimin kırk yılın başı destek talebine araba ihtiyac değil lüks diyip sonra her sıkıştıklarında oğlum koş demeleri, eşimin bana geleceğim dediği gün gelmemesi, ne zaman gelirsin dediğimde ters cevapları beni köpürttükçe köpürttü. Ama herkes objektif şekilde hatalı bulduysa hatalıyımdır. Susmaya kadar verdim.
Ne guzel valla bir konu sahibi yorumlari kabul edip gercegi gorduBurdaki mesajlar beni kendime getirdi haklısınız. Sabrettim bugüne dek iyi ki konuyu açmışım. Eşime ters konuşmayacağım. Belki çok yıpranacaktık.
Teşekkür ederimNe guzel valla bir konu sahibi yorumlari kabul edip gercegi gordu
Harikasin ♥