Sizce kim haklı? Ve ne yapmalıyım?.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçmişte yaşadıklarınızda haklısınız ama bunun patlamasını yaşayacağınız zaman cenaze zamanı değil, sakinleşin çok ayıp edersiniz böyle zamanda “canına okursanız”. Bir arkadaş da yazmış sizin bile gitmeniz gereken bir durum, aile dinamiklerinizi bilemeyiz sonuçta ama kayınpederin babası diye bahsettiğiniz kişi eşinizin dedesi. Misafir gibi gidip dönsün mü?

Görüşüp görüşmeme konusunu siz daha iyi bilirsiniz elbet ama torunu (anneanne veya babaanne) bir taraftan koparmak bana hakkaniyetli gelmiyor. Eşinizin gereksizce mülayimliği zor mesafeli olmakta haklısınız ama tamamen bağları koparmak hele hele bu bahaneyle (düpedüz cenazeyi bahane etmek olur çünkü) hiç yakışmaz yapmayın lütfen.

Bence sakinleş genelde iyi idare etmişsin zaten şimdi de doğrusunu yaparsın ama bu öfken iyi değil

Sakin ol canım cenaze dügün ..vs islerde planlamalar herzaman işe yaramıyor kişinin kendisi dışında da işler iilerleyebiliyor r akinles ve güzel karsila bunun için huzurunu bozmaya değmez heleki üçüncü sahislar için hiç değmez aksi takdirde yine üzülen sen olursun

Cenaze olayını biraz abartmışsın ama bu da yaşadıklarından kaynaklanıyor, anlıyorum seni. İş eşinde bitiyor, ama bir insanın karakteri zor değişiyor. Yani mülayimse mülayimdir maalesef.

Benim eşim de aynı ve yaşadıklarımız çok benziyor...

Kayınpederin babası eşinizin dedesi değil miadam dedesinin cenazesine gitmiş

Vefat olayına kadar haklısınız.
Dedesi olmüs Allah rahmet eglesin
Ordan sonra haksızsınız.
Ama ailenin buzmana kadarki tutumları sizi bukadr sinirlendirmistir.
O yuzden net haksızsınız diyemedim
Sakinn olun.
Esinizin zaten acısı vardır.
Uzatmamak lazım konuyu bence.

Yorumlarınızdan sizi çok beğeniyorum. Bence evlilikte aile de çok önemli. Ailesi muhafazakar olan bir insanla kolay kolay geçinilmiyor bence (muhafazakar olmayan insanlar için söylüyorum bunu). Hatta bir yorumunuzda eşinizin ailesinin içki içmenize laf ettiğini falan yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Bunlar büyük sorunlar bence ve sorunların temelinde ailelerin farklılığı yatıyor. Ama siz yine de sakin kalmaya çalışın. Öfkeyle kalkan zararla oturur.

Sizi tanıyorum konu ve yorumlarınızı. Her neyse Sizin gibi birinin bu konuda böyle anlayışsız olması çokk enteresan

Bak bir kaç gün önce bir konu açıldı babaannem vefat etti, eşim acıma ortak olmadı diye boşanma noktasına geldi çift.

Siz kayınailenizi sevmiyor olabilirsiniz ama ölen kişi Eşinizin dedesi. Acısına ortak olun, hiç söylemeyin, olan olmuş zaten. Dırdır yapmak olarak düşünecektir söylenirseniz...

Burdaki mesajlar beni kendime getirdi haklısınız. Sabrettim bugüne dek iyi ki konuyu açmışım. Eşime ters konuşmayacağım. Belki çok yıpranacaktık.

Kayınpederin babası eşinizin dedesi değil miadam dedesinin cenazesine gitmiş
Cenazeye gitmesi değil sıkıntım. Gitsin tabiiki. Aslında babasına olan engel olmadığım kötü duygular, eşimin kırk yılın başı destek talebine araba ihtiyac değil lüks diyip sonra her sıkıştıklarında oğlum koş demeleri, eşimin bana geleceğim dediği gün gelmemesi, ne zaman gelirsin dediğimde ters cevapları beni köpürttükçe köpürttü. Ama herkes objektif şekilde hatalı bulduysa hatalıyımdır. Susmaya kadar verdim.

Doğru hatırlıyorsunuz.
Annesi güya içki içiyoruz diye fenalaştım hastaneye gittim diye numaralar çekti. En yakın arkadaşımıngelip bende kalmasının evimde kalmasını münasip bulmadıklarını dikte ettiler. Neler neler... Bunları artık yapamıyorlar.Allah var eşim orda susturdu. Ama o kadar. Babasına annesine kibarca söylüyor Geçiliyor. Ama bir denge kuramıyor.

Tam da tahmin ettiğim gibi birikim bunlar.
En başından beri eşiniz pasif kalmış,babasıyla kavga etmesin tabi ama "o benim eşim geride durmalısın"mesajını tam anlamıyla vermemiş ki zaten babası eşinizin huyuna güvenip yürümüştür.
Sizin açınızdan yorucu bence.
Tamam hepimiz aile/arkadaş vb çevremize elimizden geleni yaparız ama önceliklerimizi de belirleriz.
Size12de geleceğim dediğinde,arkadaşları sabah dönse eve eşinizde mi sabahlayacakmış mesela. Kalkalım demediler demiş ya. Kimseyle göbek bağımız bir değil ki. Eşim bekliyor,eşime 12de gelirim dedim demez/demek istemez belki ama"kalkalım mı geç oldu"cümlesini kurmalı/kurabilmeli. Arkadaşları takılacaksa bile,ben kacıyorum size iyi geceler diyebilmeli.
Ben olsam arkadaş buluşması ayarlar,şu saatte gelirim derdim,çocuğu da eşime bırakıp,o söylediğim saatte gitmezdim eve,telefonla ararsa açmazdım,eve gelince ne yapayim kalkalım demediler oturdum bende derdim yani,anlasın bir dışardan nasil görünüyor.
Kendi durumunun farkında değil belli ki.

Haklısınız.
Biz de kötü bir noktaya gidebilirdik.
iyi ki konuyu açtım. Kendime engel olacağım.

Bu konuya çözümü arkadaşlarıyla çıkmayarak buldu. Bence bu bana cezaydı. Yani ben arkadaşlarına engel olmuşum gibi bir imaj verdi.
Belki de misilleme yapmadığım için algılayamıyor. Deneyeceğim bunu olaylar soğuduktan sonra. Teşekkür ederim

Keşke baştan tavrınızı belli etseydiniz de bu kadar yüz göz olmasaydınız

Rica ederim. Bencede deneyin. Bazen yaşamadan anlamaz insan karşısındakine ne hissettirdiğini. Işe yarar umarım

Normalde yapılanlar çirkin ancak tepki verilecek yer ve zaman yanlış bence. Cenaze evi . Üstelik birinci derece akraba. Sizin dedeniz vefat etse eşiniz ne zaman geleceksin diye darlamayı bırakın sizinle gelirdi büyük ihtimalle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…