Sizce kim haklı? Ve ne yapmalıyım?.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zaten mevzu cocuk gibi ciktik, cikicam diyip diyip gelmemesi, babam da biraz boyle biri, anneme devamli saat soyler ama kadini telefon başinda bekletirdi.
Cenaze de olsa boyle yapilmaz.
Cenazeye gitmesi tabi ki gerekli ve cenaze vakti adami kisitlamak dogru degil ama sizi anliyorum, birikmislikleri de anliyorum insan bazen insani şekilde bakamiyor durumlara.

Son düzenleme:
Yazdığınız konuda eşinizle tartışmanız gereksiz olur. Adam dedesini kaybetmiş sizin destek olmanız lazım diyeceğim ama sizi de anlıyorum. Artık yaşadıklarınız ve size yaşatılanlar sizde biriktiği için normalde cenaze bu diye idare edebileceğiniz konularda bile tahammülsüz hale gelmişsiniz. Eşinize bu konuda bir şey demeyin bence. Dedesini kaybetmiş sonuçta o da. Sizin desteğinizi bekler. Ama bundan sonrası için eşinizin ailesine daha az gidebilirsiniz. Araba alırken yardım etmek zorunda değildi eşinizin anne babası. Ancak yardım etmeyi istemedikleri için yalandan küçük yerdesiniz diye bahane üretenler şimdi her fırsatta o arabayı kullanınca insan sinirlenir normal olarak. Sizin derdiniz eşinizin hayır diyememesi ve ailesinin anlayışsız olması. Bu konu yüzünden şuanki olayda sorun çıkarırsanız haklıyken haksız duruma düşersiniz. Eşim de arkadaşlarına aileden birilerine hayır diyemeyenlerden biraz. Ve bu durum o kadar yıpratıcı ki bazen insan artık son raddeye geliyor sabır konusunda. Ben yıllarca bu konuda kavga ede ede biraz normale dönmesini sağladım. Ancak sabrım bittiği için en ufak bu tarz hayır diyemediği konularda kendimi asabi ve sinirli bir hale bürünmüş buluyorum. Sizde şimdilik sorun çıkarmayın ama eşinizin ailesine de gerekirse yılda bir kere gidin. Torun görmek isteyen gelip görebilir. Yada eşiniz çocuğunuzla gidip gelebilir.

Ortada bir ölüm var sizin adamı gel ne zaman geliyorsun diye darlamaniz hem saçma hem insafsızca. Sizin aslında ona "gerektiğini kadar kal" demeniz gerekirken. "Ama hadi dedim gitsin'. Ay ne kadar kocaman bir lütuf sizin tarafınızdan Allah kocaman razı olsun. Adam dedesinin cenazesine sizin yüksek gönlünüz sayenizde gidebildiği için.
DigeR konularda haklı olabilirsiniz ama burda haksızsiniz hemde sonuna kadar. Çocuğu da hiç bahane etmeyin alıştı felan diye. Anneler böyle durumları gayet idare edebilir, tabi ki gönüllerinde varsa

Çocuk avutur gibi ay çıktım ay çıkıyorum kısmı sinir bozucu. Hem de yalan.
Ama torununu düşünmeyen bir dede nine kısmı yanlış. Adamın babası ölmüş, tabikide ay torunum babasını özlemiştir dönelim demez. Kimsenin aklına gelmez o kısım.
Geçmiş olaylarda tam istediğiniz gibi içinizi soğutamadığınız için dolusunuz. Yoksa büyüklerde bi hata yok.

Eşinize karşı olan tutumunuzda sakinleşin mutlaka. Dedesinin cenazesine gitmiş sonuçta ki gitmese yanlış olurdu asıl. Ayrıca eminim siz de biliyorsunuz ki öyle kalabalık ortamlarda öyle ha deyince dönülmüyor mesai biter gibi. Özellikle de uzun süre görüşülmediyse. Siz de sorun çıkarmayın diye sizi de idare etmeye çalışmış ama başarısız olmuş işte. Tipik erkek beceriksizliği

Diğer kendi adınıza görüşmeme kararınızda haklısınız ama eşiniz ve çocuğunuz görüşsünler bence karışmayın. Eşinizi zaten engelleyemezsiniz de çocuğunuza haksızlık olur. Zaten çok geçimsiz birisiyse çocuğunuz da büyüdükçe kavrar ona göre belki kendi de uzak durmak ister.

Kayınpederinizle konuşmamakta haklısnız fakat dedesi vefat etmiş , tabi ki gidecek, ne demek çocuk sana karantinada alıştı? Dedesinin cenazesine gitmiş, tatile değil ki, dön dön çocuk istiyor diye gereksiz tepki göstermişsiniz bana kalırsa. Çocuğunuz babasını 1 gün geç görse unutacak yada depresyona girecek hali yok. Bu olayda ben sizi haksız buldum.

Ha şunu da eklemeden geçemeyeceğim: Sizin babanız öldü mü bilmiyorum.. Ama insan babasını köpek gömer gibi hemen gömüp gitmiyor. Heleki Müslüman ise belli şeyler yapılır cenazeden sonra. Ev kalabalık olur. Başsağlığı için gelip giden cok olur Ama tabi ki şimdi eskilerin tribini atmak daha önemli.

Eş ailesiyle asıl sorunu, zamanında, kökten çöz(e)meyince başka olaylarda gerilip kendini doldurur insan.
Geçmişteki sorunu çözmelisiniz, çözemiyorsanız eş ailesinin evine gitmeyin.
Çözemiyorum.
Çok denedim. Affedici ol. Adamın yapısı bu. Bak annesiyle babasıyla sorunlu, öz kardeşiyle 20 yıldır küsler, düğüne kardeşini çağırmadı. Sohbet edeceği tek bir arkadaşı yok biliyorsun sosyal anlamda beceriksiz diyorum. Sonra eve gidiyoruz, haklı gibi bana tavır yapınca hop başa sarıyorum. ve sonradan duydum ben bizimkiler şiddetli olaylara karşıdır, üstüme yürüdüklerini söylemeyeyim dediğim halde babama beni şikayet etmiş utanmadan. Babama kızınız bana bağırdı, ben hem erkeğim hem ondan büyüğüm demiş. Tek büyüğüm dese yine sessi kalırdım ama erkeğim diyince selam veresim gelmez oldu. Yok yani. Ciddi anlamda nefret ilişkisi kurdum.
Gitmesem oğlum çok ufak gidemez bensiz bir gece bile yatmadı bugüne dek. Durmaz biliyorum. Zaten hissediyor yavrum gerilimi asla ama asla yakın durmuyor onlara. Hiç gitmez. Bu da sanki ona haksızlık gibi geliyor.
Gerçekten gitmemeli miym sizce??

Açıkçası babası anne ve babasıyla sorunlu. Adam senelerdir hastaydı geçmişteki mal mülk mevzularından dolayı evde kalmalarına müsade etmedi. Yani geldiklerinde bir kaç günde küs olduğu kardeşine gönderdi. Öyle baba oğul ilişkisi yoktu. Üzülmüştür mutlaka ama çok ağır hastayken dahi kayırdığın oğluna git derdi.

Açıkçası babası anne ve babasıyla sorunlu. Adam senelerdir hastaydı geçmişteki mal mülk mevzularından dolayı evde kalmalarına müsade etmedi. Yani geldiklerinde bir kaç günde küs olduğu kardeşine gönderdi. Öyle baba oğul ilişkisi yoktu. Üzülmüştür mutlaka ama çok ağır hastayken dahi kayırdığın oğluna git derdi.

Tamam ciktim cikiyorum mubabbeti hos degil ama, sizi de bu kadar darlasalar cenazede iken siz de boyle yalan soylersiniz, ya baska ne yapacaksiniz.
Biz telefonu hadi hoscakal dedikten en az birkac dakika sonra kapatan milletiz, cenaze evinden sabah cikacam diyen adamin cikamayacagi zaten belli.
Bu kadar darlayip sonra bana yalan soyledi veya oyaladi demek etik degil bence.

Onun disinda yine kizdiginiz baska konu esinizi cagirmis olmalari. Eski konular bagimsiz olarak konusursak elbette ki cagiracaklar. Arabasi olmasaydi esiniz taksi tutacakti veya arac kiralayacakti, yine de gidecekti. Dedesi olmus adamin ya, annesiyle babasi da on saat yola gideceklermis cenaze icin. Biz gurbetteyiz, boyle bir durumda babam enistemi arar, enistem de bizden evvel kosar yardima, evlat hayli hayli yapmali. Bunun lafi edilecekse gercekten ayip.

Esinizin ailesi ile gorusmemek baska, cocugunuz da sanirim siz olmadan babasi ile ziyaret edecek kadar buyuk, o yuzden hic kendinizi zorunlu hissetmeyin o konuda.

Yok gitmez. Bugüne kadar anneannesinde dahi kalmak istemedi, ben işteyken annem baktığı halde. Babasıyla yola gitmez.
Tıkandığım kısım da bu.

Affedemiyorsunuz.
Adamın yapısı bu, geçimsiz, tavrı bana özel değil bahanesini kabul edemiyorsunuz.
Her gittiğinizde kin ve gareziniz tazeleniyor.
Sizce gitmeli misiniz?

Bu tip durumlarda arafta kalmak yorar insanı.
Karar verip ya affedersiniz ya ilişkiyi tamamen kesersiniz.
Aksi halde hem yıpranır hem de eşinizi-evliliğinizi yıpratırsınız, oğlunuz da bu gerilimden olumsuz etkilenir.

Size tek tavsiyem savaş alanlarınizi iyi seçin yoksa esinizin gözünden siz düşersiniz. Cenaze konusunda birşey söylemeyin. Diger konularda haklı yerlerinizde sınırınızi cizin ve koruyun.oglunuza bir zararları yoksa dedesi ve nenesi ile görüşmesine engel olmayin siz yanlarına gitmek istemiyorsaniz bile. Ilerde görüşmek istemese o ayri.

Yok gitmez. Bugüne kadar anneannesinde dahi kalmak istemedi, ben işteyken annem baktığı halde. Babasıyla yola gitmez.
Tıkandığım kısım da bu.

Alisirlar zamanla.
Kayin aile de torunlari gelsin istiyorlarsa onu heves ettirsinler, oyuncak gezme plani falan filan, bu da esinizle onlarin sorunu. Ben de hic bir yere gitmezdim cocukken ama dedemler baska, adamcagiz yasliydi ama bizim icin aktivoteler planlardi, biz geldik diye meyveler yiyecekler doldururdu eve. Yapsinlar biseyler bosverin.

Etkileniyor zaten. o da adamdan uzak duruyor. Ben sesini duyunca kalbim hızlanıyor.
Ne zormuş sevmediğin insana sürekli maruz kalmak
Haklısınız iki seçenekten başka yolum yok.

Kuzum belli ki senin kp benim kv gibi. Tek fark bana üstüme falan yürümedi ama hakaretler etti psikolojik şiddet uyguladı nişanımı düğünümü Evliliğimin ilk yıllarını her şeyi zehir etti. Ben görüşmüyorum 6 aydır.
Ama eşim konuşurken telefondan gelen sesinden bile irite oluyorum. 1 sene o kadar hoş görmeye çalışıp katlanmışım ki artık zerre kalmamış tahammül. Onun o ses tonu mimikleri imalı bakışı kötü düşündüğünü bilmek sözleriyle belli etmesi benim de psikolojimi baya bozdu doğrusu hiç bu kadar psikolojik şiddet ve sevilmemekle karşılaşmamıştım. Hep sevilen olmuştum hayatımda. Bana sayısız şey yapıldı, anlatsam roman olur ağzın açık kalır kendini yerlere atardı aferin oğlum aferin derdi karını dinle. Her gün telefonuma ondan 1 mesaj gelirdi. Ben biliyom sen bana düşmansın ben biliyom sen beni aşağılıyon ben hastayım benimle ilgilen. O şivesi bile kulaklarımda.
İnsan görüşmese de kurtulamıyor bundan. Ama %60 rahatladım onu görmeyerek duymayarak. Benim çocuğum yok şanslıyım ama olursa kapıma dayanıp o çocuğu bana göster diye inleyeceğinden eminim.
Çok çok zor uğraşmak. Allah kolaylık versin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…