Hepinize teşekkür ederim.
Gerçekten sakinleştim.
Derdim aslında cenaze değil sanırım. O üstüme yürüme olayını aşamadım. Adama içten içe affedemediğim gibi kinleniyorum. Ve sağlıklı olmadığımı bildiğim halde aşamıyorum. Sanırım derdim bu.
Bir de eşimin genel anlamda hayır dememesi beni çıldırtıyor. Onun birikmişi. Mesela en basiti arkadaşlarıyla bira içmeye gider onikide gelicem der ikide gelir. Ararsam açmaz eve gelince de ama kalkalım demediler der. Yani ilk o asla hadi diyemez. Bu özelliğine de tahammülsüzüm. Babasıyla birleşince mantıklı düşünemez oldum.
Akşam sakin olup en azından geç kalacaksan da söyleseydin böyle bindik biniyoruz diye beni oyalamasaydın çocuk üzüldü diyeceğim sadece.
Çözemiyorum.Eş ailesiyle asıl sorunu, zamanında, kökten çöz(e)meyince başka olaylarda gerilip kendini doldurur insan.
Geçmişteki sorunu çözmelisiniz, çözemiyorsanız eş ailesinin evine gitmeyin.
Ha şunu da eklemeden geçemeyeceğim: Sizin babanız öldü mü bilmiyorum.. Ama insan babasını köpek gömer gibi hemen gömüp gitmiyor. Heleki Müslüman ise belli şeyler yapılır cenazeden sonra. Ev kalabalık olur. Başsağlığı için gelip giden cok olur Ama tabi ki şimdi eskilerin tribini atmak daha önemli.
Ha şunu da eklemeden geçemeyeceğim: Sizin babanız öldü mü bilmiyorum.. Ama insan babasını köpek gömer gibi hemen gömüp gitmiyor. Heleki Müslüman ise belli şeyler yapılır cenazeden sonra. Ev kalabalık olur. Başsağlığı için gelip giden cok olur Ama tabi ki şimdi eskilerin tribini atmak daha önemli.
Yok gitmez. Bugüne kadar anneannesinde dahi kalmak istemedi, ben işteyken annem baktığı halde. Babasıyla yola gitmez.Tamam ciktim cikiyorum mubabbeti hos degil ama, sizi de bu kadar darlasalar cenazede iken siz de boyle yalan soylersiniz, ya baska ne yapacaksiniz.
Biz telefonu hadi hoscakal dedikten en az birkac dakika sonra kapatan milletiz, cenaze evinden sabah cikacam diyen adamin cikamayacagi zaten belli.
Bu kadar darlayip sonra bana yalan soyledi veya oyaladi demek etik degil bence.
Onun disinda yine kizdiginiz baska konu esinizi cagirmis olmalari. Eski konular bagimsiz olarak konusursak elbette ki cagiracaklar. Arabasi olmasaydi esiniz taksi tutacakti veya arac kiralayacakti, yine de gidecekti. Dedesi olmus adamin ya, annesiyle babasi da on saat yola gideceklermis cenaze icin. Biz gurbetteyiz, boyle bir durumda babam enistemi arar, enistem de bizden evvel kosar yardima, evlat hayli hayli yapmali. Bunun lafi edilecekse gercekten ayip.
Esinizin ailesi ile gorusmemek baska, cocugunuz da sanirim siz olmadan babasi ile ziyaret edecek kadar buyuk, o yuzden hic kendinizi zorunlu hissetmeyin o konuda.
Affedemiyorsunuz.Çözemiyorum.
Çok denedim. Affedici ol. Adamın yapısı bu. Bak annesiyle babasıyla sorunlu, öz kardeşiyle 20 yıldır küsler, düğüne kardeşini çağırmadı. Sohbet edeceği tek bir arkadaşı yok biliyorsun sosyal anlamda beceriksiz diyorum. Sonra eve gidiyoruz, haklı gibi bana tavır yapınca hop başa sarıyorum. ve sonradan duydum ben bizimkiler şiddetli olaylara karşıdır, üstüme yürüdüklerini söylemeyeyim dediğim halde babama beni şikayet etmiş utanmadan. Babama kızınız bana bağırdı, ben hem erkeğim hem ondan büyüğüm demiş. Tek büyüğüm dese yine sessi kalırdım ama erkeğim diyince selam veresim gelmez oldu. Yok yani. Ciddi anlamda nefret ilişkisi kurdum.
Gitmesem oğlum çok ufak gidemez bensiz bir gece bile yatmadı bugüne dek. Durmaz biliyorum. Zaten hissediyor yavrum gerilimi asla ama asla yakın durmuyor onlara. Hiç gitmez. Bu da sanki ona haksızlık gibi geliyor.
Gerçekten gitmemeli miym sizce??
Açıkçası babası anne ve babasıyla sorunlu. Adam senelerdir hastaydı geçmişteki mal mülk mevzularından dolayı evde kalmalarına müsade etmedi. Yani geldiklerinde bir kaç günde küs olduğu kardeşine gönderdi. Öyle baba oğul ilişkisi yoktu. Üzülmüştür mutlaka ama çok ağır hastayken dahi kayırdığın oğluna git derdi.
Yok gitmez. Bugüne kadar anneannesinde dahi kalmak istemedi, ben işteyken annem baktığı halde. Babasıyla yola gitmez.
Tıkandığım kısım da bu.
Etkileniyor zaten. o da adamdan uzak duruyor. Ben sesini duyunca kalbim hızlanıyor.Affedemiyorsunuz.
Adamın yapısı bu, geçimsiz, tavrı bana özel değil bahanesini kabul edemiyorsunuz.
Her gittiğinizde kin ve gareziniz tazeleniyor.
Sizce gitmeli misiniz?
Bu tip durumlarda arafta kalmak yorar insanı.
Karar verip ya affedersiniz ya ilişkiyi tamamen kesersiniz.
Aksi halde hem yıpranır hem de eşinizi-evliliğinizi yıpratırsınız, oğlunuz da bu gerilimden olumsuz etkilenir.
Kuzum belli ki senin kp benim kv gibi. Tek fark bana üstüme falan yürümedi ama hakaretler etti psikolojik şiddet uyguladı nişanımı düğünümü Evliliğimin ilk yıllarını her şeyi zehir etti. Ben görüşmüyorum 6 aydır.Çözemiyorum.
Çok denedim. Affedici ol. Adamın yapısı bu. Bak annesiyle babasıyla sorunlu, öz kardeşiyle 20 yıldır küsler, düğüne kardeşini çağırmadı. Sohbet edeceği tek bir arkadaşı yok biliyorsun sosyal anlamda beceriksiz diyorum. Sonra eve gidiyoruz, haklı gibi bana tavır yapınca hop başa sarıyorum. ve sonradan duydum ben bizimkiler şiddetli olaylara karşıdır, üstüme yürüdüklerini söylemeyeyim dediğim halde babama beni şikayet etmiş utanmadan. Babama kızınız bana bağırdı, ben hem erkeğim hem ondan büyüğüm demiş. Tek büyüğüm dese yine sessi kalırdım ama erkeğim diyince selam veresim gelmez oldu. Yok yani. Ciddi anlamda nefret ilişkisi kurdum.
Gitmesem oğlum çok ufak gidemez bensiz bir gece bile yatmadı bugüne dek. Durmaz biliyorum. Zaten hissediyor yavrum gerilimi asla ama asla yakın durmuyor onlara. Hiç gitmez. Bu da sanki ona haksızlık gibi geliyor.
Gerçekten gitmemeli miym sizce??