Sizce kim haklı? Ve ne yapmalıyım?.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üstünüze saldırması kocanızın aranıza girmesi falan bunlar acayip kötü şeyler kim olsa bir daha görüşmez. Bana kalırsa da sen onların evine gitme. Eşin alır çocuğunu gider bayramlaşmaya oturur gelir. Madem hürmet istiyorlar görüşmek istiyorlar kusura bakmasınlar çocuğunu seven geliniyle iyi geçinir. Hem üstüne yürüyeyim hakaret edeyim hem gelsin otursun bir şey yok gibi görüşelim oldu.
Bu erkeklerin basireti bağlanıyor sanırım bir şey diyemiyorlar benim konumuda biliyorsun. Ne yapacaksın yapacağın tek şey görüşmemek kv ile de Aran iyiyse o gelir.

Gereksiz yere sinirlenmiş ve gerilmişsiniz.
Kp ile olan sorununuz sizi ilgilendirir, oğlu tabiki cenaze gibi durumda yanlarında olacak. Getirecek götürecek. Keyfi bir durum değil, öyle olsa yorumum farklı olurdu.
Oğlunuzu bahane ediyorsunuz.
Yani siz isterseniz kavga kıyamet koparın gelince ama haklı değilsiniz bunu bilin.

Eşinizin huyu problemli genel anlamda.
Ona hayır deme buna hayır deme durumu sıkıntı ki sizde anne/babası yarın dönelim dediğinde olmaz gidelim demeyeceğine aşinasınız zira babası baskın bir karaktermiş.
Cenazeye gidilmiş,eşinizin akrabası bunda sorun yok ama neye kızdığınızı çok iyi anlayabiliyorum, sizinki şu an birikenlerin patlaması.
Bu anlamda hak veriyorum size.

Yani şu anki durumda sinirlenecek bi şey göremiyorum 3 saat sonra 5 saat sonra çıkmış ne fark eder

Haksızsınız.
Dedem vefat ettiğinde eşim gelememişti.
Sürekli arayıp çıktın mı, çıkıyor musun, yolda mısın diye darlasa çok kızar üstelik çok da kırılırdım.
Evet size dönüş için zaman vermiş olabilir ama cenazede. Ters giden bir şey olabilir, üstelik anne babasını da zorlayamaz takdir edersiniz ki. Bırakıp gelmesi ise hiç yakışık almaz.
Diğer konuların mantığınızın önüne geçmesine izin vermeyin ve sakinleşin.

eşinizin ailesiyle geçmişte yaşadıklarınızda haklı olabilirsiniz ama bu olayda haklı değilsiniz. bir cenaze var. bana eşiniz sizden korktuğu için, gelemicem diyemediği için açık açık geç geleceğini söyleyememiş gibi geldi. düğün, cenaze gibi olaylarda daha toleranslı olunmalı diye düşünüyorum. tepkinizin bir sebebi de eşinizin ailesiyle aranız kötü. onları sevmediğiniz için iş biraz inada binmiş gibi. dediğim gibi bazı özel günlerde kırgınlığı bir kenara bırakabilirsiniz. ne olursa olsun o kişiler eşinizin ailesi.

Eğer bu olayda tepki verirseniz haklıyken haksız duruma düşersiniz. Dedesi vefat ettiğinde hem manen hem fiilen eşinizin yanında olmalısınız. Siz cenazeye gitmemiş veya gidememişsiniz(bunu eleştirmek için yazmadım vardır sebepleriniz). En azından manen yanında olun. Destek olun, üzüntüsünü paylaşın. Empati yapın. Sizin cenazeniz olsa ve eşiniz size patlasa nasıl hissedersiniz?

Aşırı haksızsınız ben olayın söz verdi de sözünde durmadı olayı olduğunu asla düşünmüyorum
Olay eşinizin ailesi arada kalan da bir adam söz konusu ve bir cenaze var ortada

Çocuk gibi sürekli de aranmaz adam oynamaya eğlenceye gitmemiş cenazeye gitmiş
Sizin sorununuz eş ailesiyle olan sorun

adam arada yenmiş
Ki hani araba alma konusunda yardım etmek zorunda değiller
Kaldı ki sizin ailede ev vermek zorunda değildi güzellik yapmışlar insiyatif kullanmışlar

Ama yani cenaze var ya adamın dedesi var adım gibi eminim sadece kendisi gitse ailesini götürmese böyle aramazdınız

Ben zaten en başta istemedim araba için isteme de dedim. Konu araba gereksiz almayın diyip sonra her sıkıştıklarında oğlum gel al bizi şuraya götür demeleri. Madem gerekliydi o zaman bize gereksiz demeselerdi. Daha öncesinde de benim kayınpederli bir konum vardı. Ne yazık ki söküğümü dilemiyorum bana yaptığı hareketi sindiremiyorum. O üstüme yürümesinden beri sesini duyunca kalbim hızlanıyor. Bir türlü üstünü örtemedim. Ondan bu kadar gereksiz sinirlendim sanırım

Önce bi sakinleşin.Hayir demeyi bilmeyen insanları kullanan çok olur.Bence gelince eşinize bişey demeyin.Sonra konuşursunuz
Telafi eder önemsiz bir detay bu
Eşinizin dedesi olmuyor mu vefat eden kişi?
Neden bu kadar tahammülsüzlük?
Dedesi vefat etmiş haksizsiniz düğüne derneğe gitmemiş sakin kalın
Size bağıran birisine tepki göstermekte haksız değilsiniz.
Ama şu an gidilen yer cenaze onun için belki farklı bir durum gelişmiştir yine de sakin olun derim.
Yani şu anki durumda sinirlenecek bi şey göremiyorum 3 saat sonra 5 saat sonra çıkmış ne fark eder
Haksizsiniz , hem de cok
Sakinlesin
Cok sasirdim acikcasi sizin yazdiginiz konuya , emin olmak icin uc kere kontrol ettim kullanici adinizi
Herkese objektif yorumları için teşekkür ederim. Tek tek alıntılayamadım oğlum olunca yanımda. Akşam bakacağım tekrar.
Sanırım kendimi gereksiz yere gaza getirip dolduruyorum
Su cenaze isleri bitsin,sonra ilisigi kesersin
Tamam sen haklisin ama iste boyle hassas donemlerde agzini acsan problem daha da buyur. Bosver sektir et.
Lutfen sakinleşin. Ofkenizin temelinde yatan şeyler çok baska. Bu şekilde hicbiryere varamazsiniz

Hepinize teşekkür ederim.
Gerçekten sakinleştim.
Derdim aslında cenaze değil sanırım. O üstüme yürüme olayını aşamadım. Adama içten içe affedemediğim gibi kinleniyorum. Ve sağlıklı olmadığımı bildiğim halde aşamıyorum. Sanırım derdim bu.
Bir de eşimin genel anlamda hayır dememesi beni çıldırtıyor. Onun birikmişi. Mesela en basiti arkadaşlarıyla bira içmeye gider onikide gelicem der ikide gelir. Ararsam açmaz eve gelince de ama kalkalım demediler der. Yani ilk o asla hadi diyemez. Bu özelliğine de tahammülsüzüm. Babasıyla birleşince mantıklı düşünemez oldum.
Akşam sakin olup en azından geç kalacaksan da söyleseydin böyle bindik biniyoruz diye beni oyalamasaydın çocuk üzüldü diyeceğim sadece.

Bir kere eşinin ailesi maalesef cahil insanlar orayı geç
Böyle bir ailede doğmuş olması eşinin suçu değil kimse ailesini seçemez
Dedesinin cenazasine gitmiş adam bu kadar sıkıştırılacak ne var ?
Sende biraz rahat ol
Eşin kötü niyetli değil bence arada kalmış sadece
Biraz rahat ol yani özetle
Sen görüşme yani zorunda değilsin
Ama eşin görüşsün sonuçta babası

Yok o görüşür zaten karışmak haddim değil.
Ben sadece gitmesem mi ki diye düşündüm. O kadar geriyor ki beni. Oğlum küçük bensiz durmaz diye gidiyorum. Ama zor geliyor. Yorumlardan sonra karar verdim yine dişimi sıkacağım, okul çağında bensiz 3 gün gider gelir o zamana kadar sabredeceğim sanırım.

Eşinizi psikoloğa gitmesini isteseniz beraber gidersiniz kişisel gelişim için. Önceden anlatadabilirsin psikoloğa hayır diyemiyor hayır demenin önemi hayır demezse ne olur özgüven vs. O bilmeden tabi. Babasıyla görüşme zaten haketmiyor kusura bakmasın kimse büyük diye hakarete sessiz kalmaz onlar kalabilir ama sen kalamazsın

Sanmıyorum gitmez. Bu huyundan rahatsız da değil. Nazik bir insanım diyor. Senin gibi hemen gemileri yakmam, insan kırmam ben diyor. Daha sertim ona göre.
Babası zaten benim için bir yabancı. Asla asla merhaba bile demem.Oğlum babanesinfen uzak durmasın diye sıkıyorum dişimi. Eşim de tek gidip üzülmesin diye. Oğlum okul çağına girince gitmeyeceğim ama

Gerçekten eşin iyi insanlarla karşılaşsa eşin ve sen eminim çok güzel vakit geçirirsiniz eşin olması gerektiği gibi biri gözüküyor sadece bu coğrafyada malesef böyle iyi niyetli insanlar bir şekilde altta kalıyor. Öte yandan karşımızdaki kişiyi sırf eşimiz diye hamur diye yoğuramayız kendi istediğimiz biçime getirmek etik olmaz. Ama işte eşle beraber etkilenen biz oluyoruz bizimde derdimiz bu. Benim eşimde öyledir. Ben çok carlamışımdır eş ailesiyle görüşürken şimdi görüşmüyorum x sesini çıkarmıyor diye böyle yapamazsınız falan diye çok bağırmışımdır hakkımızı savunmak hep bana kalmıştır. Bir kitapta okumuştum biz böyle insanları çekiyormuşuk baskın karakter olduğumuz için bilinç altımız ona göre insana aşık oluyormuş ilginç o yüzden.

ilk anlattıklarınızda ben olsam evimden kovardım da o tavrı sergileyeni ve asla görüşmezdim gidip de evlerinde kalmazdım sonra da, ağır saygısızlık çünkü baştan sona.ama ortada bütün bunlardan bağımsız bir ölen var Allah rahmet eylesin, onlar ne olursa olsun bir aile ve ölen kocanızın dedesi, adam pikniğe gitmemiş ki yani yaptığınız çocuğu bahane edip ölene, cenazeye , yasa saygısızlık en başta.bi sakinleşin ve elmayla armutu karıştırmayın sinirlenirken.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…