Sizce kim haklı? Ve ne yapmalıyım?.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önceki olaylarda kayınpederinizle konuşmamakta haklısınız. Zaten konuşmasınız da gidip geliyormuşsunuz güzel bir hareket. Ama bu olayda gerçekten bir haklılık payı göremedim.
Adam kendi öz dedesinin cenazesine gitmiyor mu ben mi yanlış anladım? Çocuk tabi ki babasına alışmış olabilir, ama cenaze de ekstrem bir durum. Zaman kısıtlaması koyup şu gün dön demek sürekli arattırmak hiç hoş değil bence. Eşiniz keyfinden gitmemiş ki zaten. Ayrıca torunlarını düşünmüyorlar demişsiniz ama bu durumda ortada torunu düşünecek bir durum yok ki? Kayınpederinizin babası olmuş, evladıyla cenazesine gitmiş. Torunu da yabancı ile değil annesiyle kalıyor. Oğlunuz ne kadar hassas olabilir babadan ayrı kalmama konusunda anlayamadım. Bence özür dilemeniz gerekiyor.

Ben aradığımda e ne zaman döneceksin dediğimde ters konuşmasa dilerdim belki ama bu huyu beni sinir ediyor. Dokuz yıldır bir gıdım ilerlemedi. Ve tüm kavgalarımız bu konudan çıkıyor.
Yok yani kavga çıkarmayacağım. Normal karşılayacağım. Küs de olmayacağım elbette ama özür dilemem.
Bana bu sabah aradığımda geç çıkacağız dese olurdu. Ama 9-10-12.30 da çıkıyorum şimdi diyip 17de bir saat önce çıktık demesi gerçekten taşı çatlatır bence.

Adam dedesinin cenazesine gitmiş burnundan getirmişsiniz. Sizin kp ile yaşadığınız sorunlarla hiç bir alakası olmayan bir mevzu. Çocuğu bahane etmişsiniz.

Haklı değilsiniz. Kayınpeder ile yaşadığınız sıkıntıların anlattığınız olaya etkisi nedir anlamadım. Ne kadar darlamışsınız eşinizi. Neticede dedesinin cenazesine gitmiş. 3,5 yaşındaki çocuk babasını bir gün daha geç görse ne değişir? Tepkiniz hem anlamsız hem abartılı bence.

Esiniz dedesinin cenazesine gitmis annesi ve babasiyla..Ben böyle anladim. Benim anladigim gibi degilse bilemem ama bu verdiginiz tepki normal mi.Arabaya kadar baglamissiniz konuyu ki boyle zamanlarda lafi bile edilmemeli kirk kat el bile arabasini cenaze gibi durimlarda esirgemezken.Birde ordaki ortami siz neden yonetmeye kalkisiyorsunuzki.Taziyeye gelen vardir insanlara ne desinler.Bir gun gec gelse ne olurki.Soz verdi diye illa uygulamak zorunda mi cenaze durumlari esneklik ister.Bence sakin olun gereksiz tavirlar bunlar..

Çoğunluk ile aynı fikirdeyim. Eşinize birşey demeyin gelince başsağlığı dileyin ve çocuğunuzun özlediği için bu şekilde arayıp darladığınızı anlatın. Kp ile de iletişim zaten yok aynen buna devam.

Bana göre %95'e 5 eşiniz haklı.
Eşinizin babasini alıp gitmesi kadar doğal bir şey olamaz.
Mahallenin muhtarı ölmüş,babasını Karadeniz'e köye götürecek deseniz neyse de vefat eden onun da dedesi.
Zaten dedesinin cenazesine gidecekti. Dedenin cenazesine katılmayan biri olabilir mi? Giderken de zaten on saat yol gidecek, anne babamı da alayim-yasli insanlar. Korona korona yolda heder olmasınlar diye düşünmesi coook normal. Dusunmese anormal olurdu.
Onun için de onca saat yolu tek gitmemek daha iyi olmuştur. Tek baisna uzun yol, hele Karadeniz'e giderken. İnsana ağırlık çöküyor yollarda...
İkinci olarak eşinizi yanınızda istiyor olabilirsiniz ama tatile gitmedi ya, adam cenazeye gitti. Ve cok değil sadece bir gün geç geldi.
Carsamba gecesi evde olacaktı,persmebe gecesi oldu.
Memleket meselesi mi cidden?
Çocuğunu düşünmeyen insan falan demişsiniz. Çocukların zaman kavramı mi var, öğlen uykusuna yatsa ertesi gün oldu zanneden bir organizma yani. En fazla baba diye mizirdanir,bir gece geç uyutursunuz.
Kendi hirsinizi çocuğa aktarmissiniz, çocuk bir günden mahvolmaz yani. Asıl çocuk için kötü olan anne babasının kavgasi,soğuk savaşı, konuşmadan geçen akşam yemekleridir.
Bence uzatmayın.
Bir daha gitmeme konusunda da , bu olay bahane mi yani , adamın babası ölmüş, "aman torunum bir gün babasını göremezse o gece üzülür" diye düşünmesini mi bekliyrosunuz yetmiş yaşında adamın? Bu bir sebep değil.
Ama sebebe de ihtiyacınız yok. Sizi sevmeyen ve hatta üstünüze yuruyen insani ziyarete gitmek zorunda değilsiniz. Sadece dürüst olun, gitmeyeceğinizi söyleyin ve babasına olan hirsinizi oğlundan çıkartmayın.
Adam hem dedesini kaybetmis, tabut taşımış,toprak atmış. Hem dedesinin cenazesindeki çoğu insan gibi anne babasının ölüm ihtimali , 'bana bir şey olsa ailem ne olur' düşünceleri aklını kurcalamis- ölüm duygusuyla karşı karşıya gelmiş. Hem ağlak bir sürü insanın içinde ruhu bayılmış, hem cenaze kalabalığı evde yerlerde yatmış (karadenizliyim,ne zaman cenazeye gitsem biz cenaze tayfasina yere yorgan atarlar koyniş koyniş yatarız) -muhtemelen beli agrimis, hem birkaç günde yirmidort saate yakın direksiyon sallamiş.
Hem de evine gelince karısıyla kavga mı etsin??
Adamı keyfi bir yerlerden toplasanız bu tepkiyi hak eder de dedesinin cenazesinden gelmiş adama bunca tepki fazla.
Bu kadar geçimsiz olmayın gözünüzü seveyim ya.

Herkes söylemiş zaten ama cenaze ortamı, kalabalıktır o kasvet her yerden bir ses çıkmadı tüm akrabaların orada olması vs. Eşinizi sürekli arayınca o ortamda telefonun çalması bile rahatsız edici sonuçta. Sizi terslemekte haklı. Geç yola çıkmasına da takılmayın bu kadar dediğim gibi cenaze bir çok tanıdık ordadır eşinizi olmasa bile anne babasını lafa tutmuşlardır, yapılacak bir şeyler vardır vs. Sanki bu olaya değil de arabayla anne babasını götürmüş olmasına kızmışsınız hırsınızı da burdan alacakmışsınız gini geldi. Bende bazen yaparım öyle

Eşinizin üzerinde amada hâkimiyetiniz var adamı sıka sıka ailesine doyamamış size de gıcık gitmiş geçikmeli gelmiş
Belli ki genelde hakimiyet sizde , bayramda tabiki gitmelisin , yoksa eşini sana karşı iyice doldururlar, huzur kalmaz ondan sonra, sanki herkes kayınbaba kaynana seviyor!

Son düzenleme:
İlk konuda haklı olabilirsiniz yani kayınpederi ise tepki gösterme konusunda ama.ikincide haksizsiniz vefat eden kişi eşinizin dedesi oluyor değil mi e dedesinin cenazesine gitmesi gerekmiyor mu zaten. Giderken ailesini de götürmüş. Ve siz sürekli arayarak taciz etmissiniz. Çocuğunuz birgün daha babasını görmese birşey olmaz merak etmeyin. Siz eşinizi bırakıp ailenizin yanina gitmiyor musunuz? Ya da eşinizin sehir dışında hiç yatılı kalma durumu olmuyor mu? Bu kısmı çok garipsedim.

Evet, ailesine olan engel olamadığım duygular yüzünden aşırı tepki verdim. Haklısınız.
Biz genelde iş harici durumlarda ayrı kalmayız.
Nöbet, özel sektörde çalışırken bir hafta süren bir seyahat durumu olurdu o kadar. Onun dışında beraber gitmiyorsak gitmiyoruz.

Cenaze konusunda haklı değilsiniz. O dedesi istediği kadar kalabilir.
Diğer konular da sonuna kadar haklısınız, hatanız o olaydan sonra onların evine gitmek olmuş. Ben yapmazdım.

Cuma günü öğrencilerine dersi var. Son online dersi olacak. Onu söyleyen kendisiydi. Ben de o zaman geç kalma dedim. Söz verip yapmamasına deliriyorum. Haksızım yani özetle

Bana sorsan hiç haksiz degilsin. Sorunda kv'de degil es. Adamda iletisim sifir. Hadi o durumlarda daha fazla kalmak istedi, olabilir, niye yalan söylüyor? Yada niye sana "ben çarsamba çikarim" deyip sonra orda farkli hikaye anlatiyor?

Esinin keskin çizgileri yoksa, kv'de tabiki demez "oglum git" diye. Hangi anne gelinin tarafini tutar?

Evet cenaze, evet zor ama adamin sizi kaç gündür geçistirmesi cenaze ile alakali degil. Yerinde olsam saglam firça atardim esime geri geldiginde.

Ve kayin aileye karsi tavrinda normal degil. Yani tavir yaptigini saniyorsun fakat degil. Saçma sapan is olmus, kusura bakma. Adamlarin evine gidiyorsun ama odadan çikmiyorsun. Ergenmisin diyesim geldi. Ya restini çekeceksin ve hiç gitmeyeceksin, yada evlerine gidince normal davranacaksin. Sanki 5 gün kalmak azmis gibi konustun bide.

Kime ve neye kizdigin konusunda kafan karisik. Bence o konuyu netlestir kendince ve ona göre dogru düzgün bir tavir al.

Bir de eşimin genel anlamda hayır dememesi beni çıldırtıyor.
Bu huyunu bilerek evkenmişsiniz ama, değişmesi çok zor, belki uzman yardımı alabilir bunu aşmak için. Bunu teklif edebilirsiniz.

Bu arada konudan bağımsız olarak yazmak istedim, malum korona var, eşiniz cenaze ortamına da girdi, asıl risk ve sorun bu şu dönem de sizin ve çocuğunuz için.

Bana kalsa ben hiç gitmeyeceğim bana hiç iyi gelmiyor gidince yüzünü görmek sesini duymak. Ama çocuğum bensiz gitmiyor, onlar da gelmez, gelemez. Gelmeyeceklerini söyledim herkese. E bu çocuğu uzak tutmuş olacağım o zaman, bunu da yapamadım bir türlü. İleride babaannemden beni uzak tuttun der mi dedim, kendi hislerin yüzünden akrabalarından koparma dedim. Ama geldiğim noktada şunu gördüm bu konudan sonra başka mevzulardan patlıyorum. Sanırım artık gitmeyeceğim. Babasıyla isterse gider gitmezse de benlik bir durum değil.

Bu arada konudan bağımsız olarak yazmak istedim, malum korona var, eşiniz cenaze ortamına da girdi, asıl risk ve sorun bu şu dönem de sizin ve çocuğunuz için.
Yok o konuda maskesiz asla akrabalarıyla temasta bulunmamış. Tembihledim. Sadece anne ve babasıylayken takmamıştır. Onlarda evden çıkmayan insanlar. Yine de dikkat ederiz tabiiki

Yok o konuda maskesiz asla akrabalarıyla temasta bulunmamış. Tembihledim. Sadece anne ve babasıylayken takmamıştır. Onlarda evden çıkmayan insanlar. Yine de dikkat ederiz tabiiki
Tedirgin oldum okuyunca, yazmak istedim. Taziye ziyaretinde korona olan çok maalesef :/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…