Ben aradığımda e ne zaman döneceksin dediğimde ters konuşmasa dilerdim belki ama bu huyu beni sinir ediyor. Dokuz yıldır bir gıdım ilerlemedi. Ve tüm kavgalarımız bu konudan çıkıyor.Önceki olaylarda kayınpederinizle konuşmamakta haklısınız. Zaten konuşmasınız da gidip geliyormuşsunuz güzel bir hareket. Ama bu olayda gerçekten bir haklılık payı göremedim.
Adam kendi öz dedesinin cenazesine gitmiyor mu ben mi yanlış anladım? Çocuk tabi ki babasına alışmış olabilir, ama cenaze de ekstrem bir durum. Zaman kısıtlaması koyup şu gün dön demek sürekli arattırmak hiç hoş değil bence. Eşiniz keyfinden gitmemiş ki zaten. Ayrıca torunlarını düşünmüyorlar demişsiniz ama bu durumda ortada torunu düşünecek bir durum yok ki? Kayınpederinizin babası olmuş, evladıyla cenazesine gitmiş. Torunu da yabancı ile değil annesiyle kalıyor. Oğlunuz ne kadar hassas olabilir babadan ayrı kalmama konusunda anlayamadım. Bence özür dilemeniz gerekiyor.
İlk konuda haklı olabilirsiniz yani kayınpederi ise tepki gösterme konusunda ama.ikincide haksizsiniz vefat eden kişi eşinizin dedesi oluyor değil mi e dedesinin cenazesine gitmesi gerekmiyor mu zaten. Giderken ailesini de götürmüş. Ve siz sürekli arayarak taciz etmissiniz. Çocuğunuz birgün daha babasını görmese birşey olmaz merak etmeyin. Siz eşinizi bırakıp ailenizin yanina gitmiyor musunuz? Ya da eşinizin sehir dışında hiç yatılı kalma durumu olmuyor mu? Bu kısmı çok garipsedim.Aşırı sinirliyim, sakinleşmiyorum ve mantıklı yorumlar bekliyorum.
Eşimle 6 yıllık evliyiz, 3,5 yaşında bir oğlumuz var, üç yılda sevgililik geçmişimiz var.
Eşim inanılmaz sakin, sessiz bir adamdır. İnsanlara asla hayır diyemez. Yumuşaktır. Sevgiliyken de tüm kavgalarımız bu nedenle çıkardık. Aşıktım, kalan falsosu da olmayınca evlendik.
Ben egeliyim. Ailem de epey rahat bir aile. Flört döneminden itibaren eşim evimize hep geldi gitt aralar da sorun yoktu.
Eşimin ailesi de muhafazakar, karadenizli bir aile. Nişanda her şey yolundaydı.
Eğitim de ve statüde de farklar vardı ama Ailecek ne olabilir ki iyi insanlar neticede dedik.
Gel gelelim düğün zamanı babasının babama yaptığı inatlaşma, o inatlaşmada babama ters konuşması oldu. Biz yine araya girdik eşimle evlendik.
Evlendikten sonra adamın karısından başka kimseyle diyalogu olmadığını keşfettim. Yani anasıyla bile kavgalı.
Bana inceden laf dokundurmaları oldu önemsemedim. Bebeğim doğana kadar. O zaman işte ipler gerilmeye başladı. Adam azıttıkça azıttı. Eşim de mülayim bana haklısın diyor, ben babasına kibar uyarıda bulunuyor o kadar.
En son saçma bir sebepten beni azarlamaya başladı. Sesi de yüksek olunca çocuk korktu ben kucağıma aldım. Bu adam hala bağırıyor. Ben de ipler orda koptu. Bana bağıramazsınız çocuk korkuyor diye ciyak ciyak bağırınca üstüme yürüdü, eşim araya girdi. O zamandan beri asla tek kelimemiz yok. Bize gelemiyorlar, ben yılda iki bazen üç kere gidiyorum. Beş günü aşmadan kalıyoruz. Ama onda da ben odadan çıkmıyorum. Pasif agresif bir şekilde devam ediyoruz.
Bu arada şöyle bir sorunu da var eşimin. Ben ailemin hediye ettiği evde oturuyorum. Şükür. Araba almak için de elimizdeki tüm birikimi koyduk bir miktar da desteğe ihtiyacımız var dedi eşim. Ben kredi çekelim desem de o ailemin parası var. Nasılsa ben çalışırken beraber biriktirdik, bana yardım ederler zaten sizinkilerin evinde oturuyoruz, bizimkilere de iyi olur dedi. Ben hiç istemesem de kendisi sormuş ailesi arabayı gereksiz bulduklarını, ufak şehirde oturduğumuzu söylemiş. Biz desteksiz aldık. Ama bunu diyen adam şimdi ilk fırsatta rşime özel şöförlük yaptırıyor. Asıl delirten bu
Ben bunu da takmadım bugüne kadar. Taki dargın olduğumuz kayınpederim, babası ölünce eşimi çağırana kadar. Üstelik ayrı şehirlerdeyiz. Eşim gidecek üç saat anasını babasını alacak on saatte karadenize gidecekler. Dönüşte de keza aynı şekilde on saat onların şehri üç saat bizim şehire geri dönecek. Manasız. Ama hadi dedim gitsin. Gitmeden önce de tembihledim. Çocuk sana karantinada alıştı, lütfen perşembe en geç dön diye. O çarşamba gece gelirim diye gitti. Gitti gideli telefonda ne zaman geleceğini sorsam bana tersleniyor. En son perşembe sabahtan çıkarız dedi. Onda aradım artık çıktın mı diye. Yok dedi. Oniki de oğluma arattım, baba gelecek misin diye. Çıkıyorum oğlum dedi. Yine çıkmadı. Artık kayınvalidemi aradım, oğlan bu gece söz verdi babam diyor, bu gece gelsin anne geç oldu neyi bekliyorsunuz diye. Çıkıyoruz şimdi dedi. Bunun üzerine kestim aramayı. Beşte eşim aradı bir saat oldu çıktık, 23te annemleri bırakırım birde evdeyim diye.
Bu olaydan sonra artık bayramda seyranda da gitmeme kararı aldım. Torununu bu kadar önemsemeyen bir aileye gitmek istemiyorum.
Eşim zaten suçlu. Bu hayır diyememesi beni bitirdi. Herkese böyle. Ama artık kayınaileme tahammülüm kalmadı. Sizce gitmemek çocuğa haksızlık mı? Ben gitmezsem onlar gelmez. Ama artık bu kadarına da dayanamıyorum.
Özetle sizce ne yapayım.
Sakinleşiyim mi yoksa bu gece canına okuyayım mı by adamın?
ben haklıyım değil mi?
Evet, ailesine olan engel olamadığım duygular yüzünden aşırı tepki verdim. Haklısınız.İlk konuda haklı olabilirsiniz yani kayınpederi ise tepki gösterme konusunda ama.ikincide haksizsiniz vefat eden kişi eşinizin dedesi oluyor değil mi e dedesinin cenazesine gitmesi gerekmiyor mu zaten. Giderken ailesini de götürmüş. Ve siz sürekli arayarak taciz etmissiniz. Çocuğunuz birgün daha babasını görmese birşey olmaz merak etmeyin. Siz eşinizi bırakıp ailenizin yanina gitmiyor musunuz? Ya da eşinizin sehir dışında hiç yatılı kalma durumu olmuyor mu? Bu kısmı çok garipsedim.
Cuma günü öğrencilerine dersi var. Son online dersi olacak. Onu söyleyen kendisiydi. Ben de o zaman geç kalma dedim. Söz verip yapmamasına deliriyorum. Haksızım yani özetle
Bu huyunu bilerek evkenmişsiniz ama, değişmesi çok zor, belki uzman yardımı alabilir bunu aşmak için. Bunu teklif edebilirsiniz.Bir de eşimin genel anlamda hayır dememesi beni çıldırtıyor.
Bana kalsa ben hiç gitmeyeceğim bana hiç iyi gelmiyor gidince yüzünü görmek sesini duymak. Ama çocuğum bensiz gitmiyor, onlar da gelmez, gelemez. Gelmeyeceklerini söyledim herkese. E bu çocuğu uzak tutmuş olacağım o zaman, bunu da yapamadım bir türlü. İleride babaannemden beni uzak tuttun der mi dedim, kendi hislerin yüzünden akrabalarından koparma dedim. Ama geldiğim noktada şunu gördüm bu konudan sonra başka mevzulardan patlıyorum. Sanırım artık gitmeyeceğim. Babasıyla isterse gider gitmezse de benlik bir durum değil.Bana sorsan hiç haksiz degilsin. Sorunda kv'de degil es. Adamda iletisim sifir. Hadi o durumlarda daha fazla kalmak istedi, olabilir, niye yalan söylüyor? Yada niye sana "ben çarsamba çikarim" deyip sonra orda farkli hikaye anlatiyor?
Esinin keskin çizgileri yoksa, kv'de tabiki demez "oglum git" diye. Hangi anne gelinin tarafini tutar?
Evet cenaze, evet zor ama adamin sizi kaç gündür geçistirmesi cenaze ile alakali degil. Yerinde olsam saglam firça atardim esime geri geldiginde.
Ve kayin aileye karsi tavrinda normal degil. Yani tavir yaptigini saniyorsun fakat degil. Saçma sapan is olmus, kusura bakma. Adamlarin evine gidiyorsun ama odadan çikmiyorsun. Ergenmisin diyesim geldi. Ya restini çekeceksin ve hiç gitmeyeceksin, yada evlerine gidince normal davranacaksin. Sanki 5 gün kalmak azmis gibi konustun bide.
Kime ve neye kizdigin konusunda kafan karisik. Bence o konuyu netlestir kendince ve ona göre dogru düzgün bir tavir al.
Yok o konuda maskesiz asla akrabalarıyla temasta bulunmamış. Tembihledim. Sadece anne ve babasıylayken takmamıştır. Onlarda evden çıkmayan insanlar. Yine de dikkat ederiz tabiikiBu arada konudan bağımsız olarak yazmak istedim, malum korona var, eşiniz cenaze ortamına da girdi, asıl risk ve sorun bu şu dönem de sizin ve çocuğunuz için.
Tedirgin oldum okuyunca, yazmak istedim. Taziye ziyaretinde korona olan çok maalesef :/Yok o konuda maskesiz asla akrabalarıyla temasta bulunmamış. Tembihledim. Sadece anne ve babasıylayken takmamıştır. Onlarda evden çıkmayan insanlar. Yine de dikkat ederiz tabiiki