- 23 Eylül 2020
- 333
- 448
- 35
- Konu Sahibi whispersOFhope
Bu konuda hem fikiriz, ama benim konum genel davranışı için açıldı.Taze fasulye, çorba, sarma çok iyi yemekler bence
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu konuda hem fikiriz, ama benim konum genel davranışı için açıldı.Taze fasulye, çorba, sarma çok iyi yemekler bence
Yedirmedi diye karalar mı bağlayacağım?Kurban bayramı evde et olur.Cocuguna torununa insan et yedirmez mi ?
Hayır yapıyorsun madem neden acı yapıyorsun? Çocuk daha 3 yaşında. Kendisi acı seviyor diye her şeyi acı yapıyor zaten..Bence bu işin maddiyatla alakasida yok yani sene de bir kez gelmisim yapabilir yani cocuga uygun bisey onceden yemedigini görüyor fasulyeyi yaptigi gbi baska sey de yapabilir
Dinen ev halkina misafire ihtiyaç sahibine kurban eti 3 'e bölünür.Bunu yapmayan gitsin kasaptan et alsınYedirmedi diye karalar mı bağlayacağım?
Gider alırım, gelir pişiririm nedir yani?
Oda ayıbıyla kalır. Bunun için kendimi mi üzeyim? Dert et değil biliyorum ama yapmıyor kadın napıcanb
Aynı durumu yaşadığımda eşimle paylaştım bence sende paylasmalisin. Normalde her tarz yemek olur evde ondan sıkıntım yok ama kurbanın ilk günü kavurma vs asla yapmazlardi. Yani olmasa kesinlikle anlarım ama mutlaka 1 bazen 2 hisse girdikleri olur ve konu olunca ay biz hiç et sevmeyiz derler :) neyse eşime dedim ben bu şekilde alışık değilim kurbanın ilk günü kavurma pişer varsa normal şartlarda diye eşimde anlayışlı davrandi sağ olsun. Seneye gelirken 2 kilo kuşbaşı alıp gelelim dedim öyle gittik böylelikle rahatça yemeği yaptım çıktım hepside afiyetle yedi tane kalmadı ondan sonraki sene kendimizde orda kestik kurbanı baktım yine onlardan tık yok kendi payimizdan koydum pişirdim bu şekilde olunca afiyetle yiyorlar maşallah zaten sonraki senelerde akillandik artık kurbanın ilk günü gitmiyoruz. Varken bu şekilde esirgenmesi çok yanlış.Biz kayınvalide ve kayınpederimin yaşadığı şehre 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyoruz ve ben kızımla ancak senede 1 defa evlerine gelebiliyorum. Eşim işi dolayısıyla sene içinde birkaç kere geliyor. Bu gelişimizde de kayınpederim kurban bayramına gelin dedi, ben de kızım bayramı kalabalık aile ortamında geçirsin, bu kültürü tanısın diye geldim.
Ne zaman gelsek yemek konusunda problem yaşarız. Hatta genelde aç kalırız. Geçen sene çoğunlukla dışarda yemek yemiş hatta bu yüzden covid dahi olmuştuk. Ayrıca nedense bu evde biz gelince hiç et pişmez. Kp zoruyla bir kere balık pişer. Kurban bayramında farklı olur dedim ama yine geldik ve kv yeşil fasülye yapmış, bu akşam onu yedik. Benim tabii modum düştü. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bence bugün adetlerimizi yaşatmak adına da olsa bir kap et pişebilirdi. Senede bir kere geliyoruz kızımla evine. Daha özenli olabilirdi, ben ailemden böyle gördüm ve onlar geldiğinde böyle donatıyorum soframı her seferinde. Bu akşam ise yeşil fasülye, dünden kalan pilav, sarma, ve dünden kalan bir tas arpa şehriye çorbası vardı. Ve fasulye hariç hepsini acı yaptığı için kızım pek yiyemedi. Neyse ki bu sefer kızım için hazırlıklıydım. Ne zaman gelsek menüler bu şekilde olur hep: bir gün fasülye, bir gün dolma, bir gün sade patlıcan yemeği, bir gün makarna cacık… Hatta bir gün tam eve gideceğiz, yola hazırlanıyoruz, mutfakta et yıkıyordu ve gideceğimizi bile bile aaa gidiyor muydunuz? E ben size et yapacaktım dedi…
Ete neden bu kadar anlam yüklemiş ve biz gelince neden yapmıyor anlamıyorum. Eve de 3 maaş giriyor. Durumları olmadığını sanmıyorum. Burada et yiyip yememek umrumda değil, ama bilerek böyle bizden bir şeyler esirgenmesi hoşuma gitmiyor. Umarım kendimi doğru anlatmışımdır. Böyle özensizlikler yaşayınca da kendimi asla buraya ait hissetmiyorum ve hiç gelmek istemiyorum. Buna kafamı taktığımı eşime söylemeli miyim yoksa bir hafta idare edip sessizce gitmeli miyim?
Sizinki de talihsizlik olmuş üzüldüm. Ben de şizin gerilmenize hak verdim. Misafir olarak bana gel, seni ağırlayayım diyorsan ona özenmelisin bence. Ben hep öyle yaparım ama başkalarından aynı şeyi yapmalarını da beklememek gerekiyormuş
Ben olsam eşime soylemezdim direkt ama belli ederdim kesinlikle .evden bisey yapar getirdim yada cocuga bisey alirdim disaridan yada ne bileyim oradayken esime canim cocuga biseyler alalimmi dışarıdan ya da yardim et baska sey pisireim annen yine aci yapms cocuk yemiyor falan hareketlerimle anlatırdım derdimiHayır yapıyorsun madem neden acı yapıyorsun? Çocuk daha 3 yaşında. Kendisi acı seviyor diye her şeyi acı yapıyor zaten..
Ne var ki onda.1 kg et rahatlıkla doğranır ki.Kaboom ben seni sanki akıllı, mantıklı bir üye diye hatırlıyordum. Çok sasirdim konuya.
Ne söyleyeceksin eşine, kayınvalidem bize fasulye yaptı mı diyeceksin?
Ayirca et yemek isteyen bayramın ilk günü akşam saatinde gider mi? Bu hayvanın kesilmesi, ayıklanması, komşulara dağıtılması falan bir mesai içeriyor. Destur, daha beş saat önce nefes alan canlıyı hemen tencereye mi atsınlar?
Benim bunca sene hem kendi evimde , hem kendi köyümde, misafirlikleede gördüğüm et dediğin kurban kesildikten sonraki gün kahvaltıda - öğle yemeginde falan servis edilir ilk. Kimse haldir haldir kestiği gibi kavurma yapmaz.
Ağır saçma bir beklentiye girmişsiniz.
Bir de üç yasindaki çocuk için kavurmadansa fasulye çok daha iyi değil mi? Neden 'cocuguma verdikleri değer bu mu' moduna girdiniz ki?
Bence siz bilenmiş gitmissiniz.
Eşinize bir şey demeyin, eti de evinizde yiyin.
Sağlık açısından da o etin dinlenmesi gerekiyor ilk günden iki saat sonra pişirsinler mi?Dinen ev halkina misafire ihtiyaç sahibine kurban eti 3 'e bölünür.Bunu yapmayan gitsin kasaptan et alsın
Dine girersek çıkamayız Nuranka. Yine aynı şeyi söyleyeceğim yapmıyorsa yapmıyor. Zorla yaptıracak halimiz yok. Bunu dert edip kendimi üzmem konu sahibinin yerinde olsam. Milletin bana verdiği değeride 3 gram etle ölçmem. Böyle davransa ama eti pişirse çok mu kıymetli olucak konu sahibi? Sapla saman karışıyor bazen. İnsan bilenince neye kulp takacağını neye anlam yükleyeceğini şaşırıyor. Buda öyle bir konu benim için.Dinen ev halkina misafire ihtiyaç sahibine kurban eti 3 'e bölünür.Bunu yapmayan gitsin kasaptan et alsın
Biz kayınvalide ve kayınpederimin yaşadığı şehre 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyoruz ve ben kızımla ancak senede 1 defa evlerine gelebiliyorum. Eşim işi dolayısıyla sene içinde birkaç kere geliyor. Bu gelişimizde de kayınpederim kurban bayramına gelin dedi, ben de kızım bayramı kalabalık aile ortamında geçirsin, bu kültürü tanısın diye geldim.
Ne zaman gelsek yemek konusunda problem yaşarız. Hatta genelde aç kalırız. Geçen sene çoğunlukla dışarda yemek yemiş hatta bu yüzden covid dahi olmuştuk. Ayrıca nedense bu evde biz gelince hiç et pişmez. Kp zoruyla bir kere balık pişer. Kurban bayramında farklı olur dedim ama yine geldik ve kv yeşil fasülye yapmış, bu akşam onu yedik. Benim tabii modum düştü. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bence bugün adetlerimizi yaşatmak adına da olsa bir kap et pişebilirdi. Senede bir kere geliyoruz kızımla evine. Daha özenli olabilirdi, ben ailemden böyle gördüm ve onlar geldiğinde böyle donatıyorum soframı her seferinde. Bu akşam ise yeşil fasülye, dünden kalan pilav, sarma, ve dünden kalan bir tas arpa şehriye çorbası vardı. Ve fasulye hariç hepsini acı yaptığı için kızım pek yiyemedi. Neyse ki bu sefer kızım için hazırlıklıydım. Ne zaman gelsek menüler bu şekilde olur hep: bir gün fasülye, bir gün dolma, bir gün sade patlıcan yemeği, bir gün makarna cacık… Hatta bir gün tam eve gideceğiz, yola hazırlanıyoruz, mutfakta et yıkıyordu ve gideceğimizi bile bile aaa gidiyor muydunuz? E ben size et yapacaktım dedi…
Ete neden bu kadar anlam yüklemiş ve biz gelince neden yapmıyor anlamıyorum. Eve de 3 maaş giriyor. Durumları olmadığını sanmıyorum. Burada et yiyip yememek umrumda değil, ama bilerek böyle bizden bir şeyler esirgenmesi hoşuma gitmiyor. Umarım kendimi doğru anlatmışımdır. Böyle özensizlikler yaşayınca da kendimi asla buraya ait hissetmiyorum ve hiç gelmek istemiyorum. Buna kafamı taktığımı eşime söylemeli miyim yoksa bir hafta idare edip sessizce gitmeli miyim?
Yani bu alışık olmakla ilgili sanırım. Bizde her zaman ilk günü pişer et bir yandan. Eve misafirlige gelen herkese ikram için hemde ev halkı için. Tam tersi bende çevremde o gün hiç pisirmeyip ertesi güne bırakan görmedim. Yani daha doğrusu nasıl yapıldığıdir bilemem uzmanlarda hep bir gün dinlendirin mutlaka diyor evet ama bizde de ilk gün mutlaka pişer o et. Belki konu sahibide böyle bir ortamda büyümüştür.Kaboom ben seni sanki akıllı, mantıklı bir üye diye hatırlıyordum. Çok sasirdim konuya.
Ayirca et yemek isteyen bayramın ilk günü akşam saatinde gider mi? Bu hayvanın kesilmesi, ayıklanması, komşulara dağıtılması falan bir mesai içeriyor. Destur, daha beş saat önce nefes alan canlıyı hemen tencereye mi atsınlar?
Benim bunca sene hem kendi evimde , hem kendi köyümde, misafirlikleede gördüğüm et dediğin kurban kesildikten sonraki gün kahvaltıda - öğle yemeginde falan servis edilir ilk. Kimse haldir haldir kestiği gibi kavurma yapmaz.
Bir de üç yasindaki çocuk için kavurmadansa fasulye çok daha iyi değil mi? Neden 'cocuguma verdikleri değer bu mu' moduna girdiniz ki?
Ben o detayı vermedim ama kurban kesmemişler sanırım. Sormadım ama kesmiş olsalar söylerlerdi. Ben aslında genel anlamda bir sakınma, esirgeme durumundan ve gösterilen özenden bahsettim ama dediğim gibi sanki et bekleyen gelin gibi algılandım.Kaboom ben seni sanki akıllı, mantıklı bir üye diye hatırlıyordum. Çok sasirdim konuya.
Et bekleyen değil aşırı ilgi bekleyen bi gelinsiniz. Sadece kendinize değil çocuğunuzu da "torun da torun" diye kullanıp duruyorsunuz. Hala bu kadar anlaşamadığınız bi aileye neden bu kadar beklenti içindesiniz çözemedim ben kusura bakmayınet bekleyen gelin gibi algılandım
Aşırı ilgi özenli pişmiş bir akşam yemeği mi? Eğer öyleyse peki.Et bekleyen değil aşırı ilgi bekleyen bi gelinsiniz. Sadece kendinize değil çocuğunuzu da "torun da torun" diye kullanıp duruyorsunuz. Hala bu kadar anlaşamadığınız bi aileye neden bu kadar beklenti içindesiniz çözemedim ben kusura bakmayın