Sizce eşime söylemeli miyim? (Bir KV konusu)

Ben size hak verdim.

Mevzu et degil ki, torunun gelmis yani sevdigi seyi yapsana.

Ornegin bir gun ramazanda iftara davetliyiz. Cok yakin akrabamiz. Ve tum yemekler etliydi. Annem de vegana yakin vejetarjen, ailede bilmeyen de yok, ki bu kisiler yakin akrabamiz yani. Acayip sinir olmustum, misafir umdugunu degil buldugu yesin tamam da, bi zahmet azicik da dusun yani.

Ama esine bosuna soyleme, zaten neyi degistebilir ki.

Aslında ete anlam yükleyen siz gibi duruyorsunuz. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer demişler. Gayet yemek yapmışlar size saydıklarınız yenmeyecek yemekler değil ki. Kızınız küçük sanıyorum, o yaşlarda çocuklar her şeyi yemediği için hazırlıklı gelmeniz bence zaten olması gereken. Eski konunuzu çok net hatırladım. Nihayet kızınız için hazırlıklı olmayı öğrenmeniz güzel olmuş. Bence gereksiz bir beklenti içindesiniz. Siz yapıyor olabilirsiniz ama herkes gelen misafir için normalinin dışına çıkmak zorunda değil. Çok et yemek istiyorsanız kasaptan alıp götürebilirsiniz hem yatılı misafirliğe gittiğiniz yere alışveriş yaparak gitmeniz daha iyi olur. Yılda bir kez bir hafta gidiyorsunuz sadece onda da idare edin bence

Acaba şu düğün telaşında kızı aç kalan üye misiniz? Yine böyle yemek mevzusundan kv ile tartışılmıştı.

Bence yeşil fasülye gayet güzel misafire uygun bi yemek. Ama dünden kalan pilav falan haklısınız özenli olabilirdi ama kayınvalideniz bunu size özel yapmıyor gibi genel olarak böyleyse siz kendinize yapın

Biz kayınvalide ve kayınpederimin yaşadığı şehre 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyoruz ve ben kızımla ancak senede 1 defa evlerine gelebiliyorum. Eşim işi dolayısıyla sene içinde birkaç kere geliyor. Bu gelişimizde de kayınpederim kurban bayramına gelin dedi, ben de kızım bayramı kalabalık aile ortamında geçirsin, bu kültürü tanısın diye geldim.

Ne zaman gelsek yemek konusunda problem yaşarız. Hatta genelde aç kalırız. Geçen sene çoğunlukla dışarda yemek yemiş hatta bu yüzden covid dahi olmuştuk. Ayrıca nedense bu evde biz gelince hiç et pişmez. Kp zoruyla bir kere balık pişer. Kurban bayramında farklı olur dedim ama yine geldik ve kv yeşil fasülye yapmış, bu akşam onu yedik. Benim tabii modum düştü. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bence bugün adetlerimizi yaşatmak adına da olsa bir kap et pişebilirdi. Senede bir kere geliyoruz kızımla evine. Daha özenli olabilirdi, ben ailemden böyle gördüm ve onlar geldiğinde böyle donatıyorum soframı her seferinde. Bu akşam ise yeşil fasülye, dünden kalan pilav, sarma, ve dünden kalan bir tas arpa şehriye çorbası vardı. Ve fasulye hariç hepsini acı yaptığı için kızım pek yiyemedi. Neyse ki bu sefer kızım için hazırlıklıydım. Ne zaman gelsek menüler bu şekilde olur hep: bir gün fasülye, bir gün dolma, bir gün sade patlıcan yemeği, bir gün makarna cacık… Hatta bir gün tam eve gideceğiz, yola hazırlanıyoruz, mutfakta et yıkıyordu ve gideceğimizi bile bile aaa gidiyor muydunuz? E ben size et yapacaktım dedi…

Ete neden bu kadar anlam yüklemiş ve biz gelince neden yapmıyor anlamıyorum. Eve de 3 maaş giriyor. Durumları olmadığını sanmıyorum. Burada et yiyip yememek umrumda değil, ama bilerek böyle bizden bir şeyler esirgenmesi hoşuma gitmiyor. Umarım kendimi doğru anlatmışımdır. Böyle özensizlikler yaşayınca da kendimi asla buraya ait hissetmiyorum ve hiç gelmek istemiyorum. Buna kafamı taktığımı eşime söylemeli miyim yoksa bir hafta idare edip sessizce gitmeli miyim?
Size özen gösterilmiyorsa çok fazla oturmayın, biraz durup evinize geçin, eşiniz itiraz ederse durumu anlatın 🤷‍♀️

Yani kurbanda da et yapmamak kaçıncı seviye bilemiyorum. Kv'ye bu kısımda hak veremeyeceğim. Kasıtlı yapıyor ya da oldukça umursamaz biri. Ama yapacak bir şey yok. Bunu böyle kabul edip beklentiye girmeden gidip döneceksiniz. Kızınıza kendinize göre bir şeyler götürüp pisireceksiniz. Can sıkmaya değecek bir konu değil.

Yani kurbanda da et yapmamak kaçıncı seviye bilemiyorum. Kv'ye bu kısımda hak veremeyeceğim. Kasıtlı yapıyor ya da oldukça umursamaz biri. Ama yapacak bir şey yok. Bunu böyle kabul edip beklentiye girmeden gidip döneceksiniz. Kızınıza kendinize göre bir şeyler götürüp pisireceksiniz. Can sıkmaya değecek bir konu değil.
Evet sanırım yarın gidip kızıma alışveriş yapacağım ama bu da ayıp olur gibi geliyor bana. Yani sen bizim yaptıklarımızı beğenmiyor musun de gidip alıyorsun der gibi. Bize ne mesaj vermek istiyorsun der gibi olmaz mı? Zaten yanımda kuru gıda anlamında birkaç bir şey getirdim ama yine dengeli bir menü oluşturmak adına yarın çıkıp alışveriş yapayım.

Niye açıkça ‘anne et alayım pişiririz miyiz?’
Diye soramıyorsunuz?
Bana çok tuhaf geliyor bu yaşadıklarınız.
Belki kadıncağız farkında değil, belki bilerek yapıyor.
Bunu anlamak için açık iletişim kurmak gerekiyor diye düşünüyorum.
Böyle kendi kendinize kurulup durmanızdan iyidir.

Ben size hak verdim.

Mevzu et degil ki, torunun gelmis yani sevdigi seyi yapsana.

Ornegin bir gun ramazanda iftara davetliyiz. Cok yakin akrabamiz. Ve tum yemekler etliydi. Annem de vegana yakin vejetarjen, ailede bilmeyen de yok, ki bu kisiler yakin akrabamiz yani. Acayip sinir olmustum, misafir umdugunu degil buldugu yesin tamam da, bi zahmet azicik da dusun yani.

Ama esine bosuna soyleme, zaten neyi degistebilir ki.
Sizinki de talihsizlik olmuş üzüldüm. Ben de şizin gerilmenize hak verdim. Misafir olarak bana gel, seni ağırlayayım diyorsan ona özenmelisin bence. Ben hep öyle yaparım ama başkalarından aynı şeyi yapmalarını da beklememek gerekiyormuş

Niye açıkça ‘anne et alayım pişiririz miyiz?’
Diye soramıyorsunuz?
Bana çok tuhaf geliyor bu yaşadıklarınız.
Belki kadıncağız farkında değil, belki bilerek yapıyor.
Bunu anlamak için açık iletişim kurmak gerekiyor diye düşünüyorum.
Böyle kendi kendinize kurulup durmanızdan iyidir.
Biraz bekleyeceğim, 6 gün daha buradayız. Belki söylerim. Galiba bilerek yaptığına içten içe emin olduğum için söyleme gereği duymadım. Çünkü bir gün de dolapta duran eti kp pişir pişir dediği halde 3 gün pişirmedi ve o et bozuldu. (Tarihi geçmişti çoktan) Bozulan eti pişirdiler, bozulmadığına çok emindiler ama kokuyordu. Koktuğu için yiyemedim tabii. O zaman kızım yoktu zaten.

Siz bu kadından çok ilgi bekliyorsunuz o da bunun farkında ve bilerek göstermiyor bence.
Ayrıca oğlumla evlendiğinden beri her geldiğinde kocasını çocuğunu alıp alıp dışarda yiyen birine ben de ne varsa onu pişiririm beğenmeyen dışarda yemeye devam etsin.
Ayrıca hep yemeklerden memnun degilsiniz bir gün girin şu mutfağa da yapiverin ya da çok rahatsizsanız gitmeyin.

Vallahi simariklikmi bilmiyorum ama bende bekliyorum...
Evimiz yakın haftada bir gidiyorum ondada özeniyor kadin gercekten.ama bende karsilanmak istedigim gbi karşılıyorum.yilda birkaç kez gitsem ozellikle cocuk icin yemedigini farketseler baska birşeyler oismesini beklerdim tabiki kendim yaparim ama misafirim sonucta.anneme gidince de ayni cocugun yemedigi seyise annem ya ona basit bseyler hazirliyor kiyma li makarna ya da tavuk pilav veya cagiriyor disardan cocuguma

Bence sizin bakış açılarınız çok farklı. Siz bu davranışlara aşırı anlam yüklerken o hiç umursamıyor. Ben bunu bilerek yapacağına inanmak istemiyorum şahsen ha öyleyse de lafını etmeye değmez. Bana özen göstermeyen insana bende göstermem, kendimi de üzmem. Madem mutlu değilsiniz gitmeyin. Gidiyorsanız da bunları göze alarak gittiğini için lafını etmeyin.
Kurban bayramı evde et olur.Cocuguna torununa insan et yedirmez mi ?

X