bencede kararın bu yönde olmalıydı 15 sayfanın hepsini okudum genel anlamda haklısın ama eşin gerçekten çok çok iyi niyetli bir insanmış başkası olsa 2 yıl mümkün değil katlanmazdı maddi açıdan düşüncelerinede katılıyorum evet her şey maddiyat değil ama darda kalıncada gurur yenmiyo veya kiraydı faturalardı gururla ödenmiyo sadece kafama takılan bişey var bu adamcağız tek bir laf etmiş bu bayan kaşarda evir çevir aynı şeyi mi dinletiyordu tekrarı ve fazlası olsaydı onlarıda dinletirdi bunu hiç düşünmedinmi demekki tekrarı olmamış bi bunalımla alkolle vırtla zırtla söylenmiş bir söz ki ona söylenip söylenmediğide belli değil affetme kararını çok daha önce vermeliydin bence yazık etmişsin geçen 2 senenize sanada eşinede yazık
evet tek bu bayan kaşar her aradığında ---bak o çok sevdiğin eşin bana neler söyledi. ben senin yerinde olsam 5 dk durmazdım o evde ben ahlaksızsam sende onursuzsun gurursuzsun vb şeyler söyleyip eşimin ------seni seviyorum bebeğim----sesini dinletip ohhhhhh içim soğudu deyip kapatırdı. zaten bana o sesi dinlettikten, ben eşimle tartıştıktan sonra eşimi 1kez aramış ----nasılsın , eşin doğum yaptımı bu taraflara ne zaman geliyorsunuz falan diye sormuş eşim kızıp küfredip kapatıncada bir daha aramamış. aklına estiği zaman beni arar dinletir kapatır. evet ya işte aklıma gelmediki yazayım. bu kadının beni aramaları zaten beni hep sinir etti. yani hep bu olayı hatırladım ben. unutmama mantıklı düşünmeme fırsat olmadı ki. ben hep dönüp dolaşıp o günlere döndüm. eşim bu hattı kullanma başka hat alalım der bende ---o kadın için niye numaramı değiştireyim ilk önce sen konuşmasaydın onunla , bilmiyormuydun ne ahlaksız olduğunu deyip konuyu kapatmaya çalışıyordum.
mesela eminim 2-3 hafta içinde yine arar pislik yeni laflar bulur onları söyler ve kapatır.
ama bende inadı bırakıp yeni bir hat alacağım kendi adıma. kadın numarasını gizlemese açmam ama bazen eşim göreve gittiğinde eşime ulaşamayanlar beni arıyor biz ulaşamıyoruz sizi aradımı şimdi nerede biliyormusunuz-- eğer sizi ararsa bizi hemen arasın diyorlar.
ama hattımın değişme zamanı geldi galiba.
belki-- sen eşini bizden daha iyi tanıyorsun daha önce eşinin alkollüyken ne yaptığını bilmediğini sen biliyorsun bu olayda da aklına gelmedimi bu ---derseniz eğer
geldi de hep eşimin ağzından çıkan ----benim onunla iyi kötü günlerim oldu, onu kabullenmek zorundasın çok iyi arkadaşız artık demesi cinlerimi tepeme çıkardı. öyle kadından iyi dost arkadaş olur mu?. gördü zaten ne kadar iyi arkadaş olduğunu 2 senedir yatağındaki tek yastıkla arkadaş ettim onu işte.
yani bu evi alması da iyi oldu yoksa hiç bir şeyin sahibi olamazdık.
mesela ay sonunda maaşından ne arttıysa onun bir kısmını ailesinden az para gelen askerlere harçlık olarak verir, geri kalanınıda kızımızın hesabına yatırır(( versin kızmıyorum da 2 yıl öncesine kadar --kredi çekip bir ev alalım dediğimde ----amaan takma kafana emekli olunca alırız, bekarken milletin çektirdiği kredi borcunu ödemekten doğru düzgün ne yedim ne tatile gittim bundan sonra bari kendimi sıkmayayım, derdi. en azından şimdi mecburen her ay evin taksitini yatırıyor geriye kalanıyla evin ihtiyaçlarını karşılıyoruz.