Sizce bunu söylemeli miyim?

Ah bu anneler
benimki beni hiç aramaz. yok yeni evlisin, sen ara, oydu buydu bahaneleri çok.
ama bende aramazsam küser, konusmayi kisa tutar, kapatmaya calisir.
konusturmak icin binbir takla atarim.
eskiden günde iki kere konusurduk, bi yemek molasinda öglen arardim bi yerlere giderken. bide aksam eve gidip islerimi yaparken arardim. ütü olsun, bulasik olsun biseylerle ugrasirdim onunla konusurken yani.
baktim aksam arayinca zor oluyor, oyalaniyorum ve bana vakit kalmiyor, bende yavas yavas kestim aramayi. Annemde küsmeyi birakti cok sükür.
Ama hâlâ her öglen aramaya calisirim.
Rabbim eksikliklerini göstermesin kimseye

amiinnn tatlıkedim: ))
ben iş yaparken arayamıyorum hissediyor,diyor işin varsa konuşmalayalım diye
demin aradım gene konuştuk 50 dk: )))
ben okuldayken arayamıyorum.ders saatlerim arası uzun,o arada kütüphaneye geçiyorum hemen.zaten dışarda konuşulmuyor,rahat edemiyorum.
evdeyken aramaya özen gösteriyorum: )

büyükler yaslandikca dahada cocuklasiyor, ilgini alakani onlara ver istiyorlar ya cok garip
benimkide is yaptigimda konusmayalim istersen diyordu ama ben hem isimi yaparim hemde seninle konusurum diyerek alistirdim annemi.
yolda gidip gelirken aramayi dene canim eger uzunsa mesafen.
Masallah 50dk'da :O
Hergün konuscak ne buluyosunuz acaba

benimki iğneyelerek diyor ama işin varsa konuşmayalım diye
sen iyi alıştırmışsın canım,inşallah böyle devam eder: )
evim merkezde olduğu için okuluma yakın bide annem yoldayken konuşmamıda istemiyor
sesimi anlamıyormuş: )
valla hergün klasik ne yaptın yemek,X nasıl(eşimi soruyor),hasta değilsin değil mi,gelip bakayım mı sana,derslerin çok mu zor,beni özledim mi,ben seni çok özledim bitaanneeemm: )) muhabbetleri yapıyoruz.ankaradan dedikoduları bana iletiyor bende sınıf arkadaşlarımı falan anlatıyorum,babaannemi çekiştiriyoruz (malum kaynana)derken 50 dk su gibi(!) geçiyor: )))

Ne evlatlar var anne kokusuna, sesine hasret...Dünyanın en yoğun insanı da olsam tüm zamanlarım, dakikalarım, saatlerim anneme feda olsun. Yüzü gölgelendiğinde bile tüm günüm kararıyor benim... Haksızlık etmeyin, yarın bir gün çoooook ama çok ararsınız bu günleri, gerekirse uykunuzdan kesin o 1 saati yine de annenize ayırın...Anne o...Varmı ötesi

bırak küssün

Tatlim benimde annemle aram cok iyi degildi evlendikten önce, nisanliyken calismak icin baska bir sehire gitmistim üc-dört aylik, bir kere bile aramamisti ne yapiyorsun nasilsin diye, ozamanki genc kizdim ve basima hersey gelebilirdi- ben dayanamaz arardim bir gün olmasa ikinci gün ve hemen kardeslerimi verirdi, isim var derdi, kisa keserdi, dinlemezdi sanki cok kIrIlirdim, sen niye aramiyorsun diye sorunca binbir bahane yaratirdi, inanki bir kere bilene telefonuma bir mesaji bile gelmemisti, cok aglamistim üzülmüstüm ozamanlar.

Sonra evlendim ve anneme birseyler oldu, zaten kendide herzaman der "Ben senin kiymetini hic bilememisim" diye, cünki ona hic sorun cikartmisligim yoktur. Evliligimin ilk senelerinde degisikligi göz görecek sekilde fark ettim ve cok hosuma gitmisti, daha önce bana hic sarilmayan kadin beni her gördügünde kucaklardi- ki ozaman evli barkli insandim, tuhaf yani ; )

Gel gelelim annem yaslandikca iyice bana düstü, yeminle gecen sene konusmadigimiz iki gün üst üste yoktur, ayni seninki gibi aramasan küser, kisa kessen küser, isim var desen alinir, konusacak hic birsey yoksa cok sever dini konulari acmayi vs. Esim eve gelince o geldi diye kapatiyordum telefonu, bu sefer esim aliniyordu sadece ben yokken konusuyoruz diye, bu sefer onun yanindada konusuyordum mecburen. Birde benim cok kardesim var, ne zaman kizkardesimle erkek kardesimle konussam onlarda aynisini anlatiyorlar, telefon acmaktan korkar durumuna gelmisti herkes minimum senin gibi bir saatden önce kapatamiyorduk.

Kardes olarak hicbirimiz annemin saatler boyunca konustuguna degilde, cok kötü seyler bazen anlattigina takiliyorduk, yani cok moralimiz bozuluyordu bazen.
Bir gün kiz kardesim anneme kizmis telefonda, konusuyorsak bile bana negatif seyler anlatma, moralim bozuluyor, bana bunaltici seyler anlatma diye (iste yok kiyamet alametleri, milletin negatif dedikodulari vs), buna annem üc hafta küstü kiz kardesime ama ondan sonra hep dikkat etti pozitif seyler anlatmaya Benimde isime yaradi yani.

O olaydan sonra cok normallesti telefon görüsmelerimiz, bir kac gün annem aramasa ben özlüyorum artik ariyorum, üc dört günde bir o caldiriyor, ama dedigim gibi seneler boyunca her gün bunaltici uzun konusmalirimizda olmustu...bende annemi hic kirmak istememistim, sonucta onun hic aramamasi beni cok daha üzmüstü zamaninda, bir nevi bunalticida olsa degerini bilmistim benle konusmak istemesinin...

Daha yeni evlisin, bence zamanla düzelir bu durum, biraz zamana birak,...

zaten haftaiçi 3 saat kütüphanede geçiriyorum ve orada açmıyorum.
bu kez akşam arıyor.
tam eşimle konsantre olup pc başınca uygulama yapacağız,annem sağolsun arıyor hemen...
benim annemde öyle gunde 10 kere olsun konusmak ister, simdi hamileyim diye de abartmıs duurmda. benim uyguladıgım methodlar:
1- Telefonu esim acıyor, selam sabahtan sonra benim icin yemek hazırlıor, is yapıyor vs gibi mesgul oldugumu soyluyor. Annem ısrarla telefonu istese de ben anne isim var ocakta yemek vs diorum kısa kesiyor.
2- Sabah ararsa is yerindeyım toplantıdayım yogunum diyorum uzatmıyor diyeceğini diyor kapıyor.
3- Aksamları acmıorum bazen ya da esim acıyor uyudu diyor
4- Bazen de arıyor dısardayız sinema, yemek ya da arkadaslar var diyorum o zaman da uzun konusmuyor.

Ben de anne baba ile dertlesmeyı severim ama hergun hergun aynı mevzuları dinlemek istememenizi cok iyi anlıorum

bu kadar olur ya. aynı durumdayım. ben de özellikle annemle iyi değilimdir. final haftası başladı. her allahın günü arayıp gelecek misiniz, şu yemeği yaptım bu yemeği yaptım, uzun uzun konuşmalar, sonra benim anlatacak şeyim olmayıp sessizleştiğimde annemden 'kapat diyorsun yani' demeler... arıyor sınavdan çıktım diyorum, akşam arıyor gelsenize geziyoruz, hastayım ve sınavım var diyorum. ertesi gün arayıp yine uzun uzun konuşmalar vs. sınavım var diyorsun anlamıyor. hastayım diyorsun anlamıyor. ben de evden ayrılınca kıymete bindim. evdeyken yoktu böyle şeyler. sınavlarımı bile sormazdı şimdi arada bir soruyor. her aradığında aynı şeyleri anlatıyor anlatmıştın diyorum dinlemiyor taze hikayeymiş gibi anlatıp duruyor. bir kere gün boyunca telefonları duymamışız, sessizdeymiş. çıkıp geldiler gece yarısı kardeşimle annem. neymiş doğalgazdan zehirlendik sanmışlarmışmış. telefonu kapamaya korkuyorum sınavlarımın ortasında çat kapı gelecek diye. en sonunda babama dedim anneme de söyle aramasın diye. kesildi birkaç gündür. babama dediğimden beri, yanlış anlama sınavlarına çalışıyorsundur diye aramıyorum, diyor. ay nolur ara. yemek yapıyorum arıyor bir saat konuşuyor, yemek yiyorum arıyor bir saat konuşuyor, ders çalışıyorum arıyor yine bir saat. çok zor vallahi. ben büyüdüm artık eskiden yapacaktı ilgisini. şimdi de ilgilendiğinden değil arayıp anlatıp anlatıp deşarj oluyor.

hortlatmışsın konumu jooker
seni okurken sanki biri hayatımızdan bir kesiti görmüşte anlatıyor gibi hissettim: ))
biz hala aynıyız,değişen bişey yok,
annemde senin annen gibi aynı olayı kaç kez anlatır: )
şimdi birde abimin düğününden çıktık ya dedikodu bol
şaka bir yana,düğünde abimin,gelinimizin tatsız tavırları oldu,hepimiz yaralandık....
sürekli onu teselli etmeye çalıştım.şuan günde en az 2 saat konuşuyoruz,nasıl olacak böyle bilmiyorum: )
biz atlayıp gelecekleri yakınlıkta olmadığımız için bana ulaşamayınca direkt eşimi arıyor: )
benim annem bekarkende ilgili bir anneydi hakkını yemeyeyim ama bizim sorunumuz,biz çok zıttık.
dünya görüşümüz,yediğimiz içtiğimiz,beğenilerimiz...hepsi zıttı.
benim onun gibi olmamı istedi,
bense direndim ve beni olduğum gibi kabul etmesini istedim.
fakat annem hep direndi ve biz hep bunun çekişmesini yaşadık...
şimdi iyiyiz ama aynı eve bizi gene bıraksınlar gene eskisi gibi oluruz
ne yapalım,anne kız kopyala yapıştır değildir ki hepimiz aynı olalım.
sorun burada başlıyor işte...
kızını olduğu gibi kabul eden anneler ve kızını değiştirmeye çalışan anneler
biz 2. gruptanız malesef

Malesef benim annem beni hic ama hic aramaz ben haftanin bi gunu ararim konusuruz onun disinda o aramaz ben ararsam ancak o zaman ama keske her gun sesini duyabilsem canim annemmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…