• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bunu söylemeli miyim?

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
Merhaba hanımlar,
Son zamanlarda beni çok arada bırakan bir durumu sizlere danışmak istiyorum.
Ben 5,5 ay önce evlendim.ailemden 900 km uzağa geldim.
Geçmiş konularımı okuyanlar bilir,ailemle çok iyi ilişkilerim olmadı.
O yüzden evlenince hayat yeniden başladı sanki benim için.
O yüzden hiç bir zaman bekarken kaldığım şehre,hayata özlem duymadım evlendim evleneli.
Aksine bayramlarda gittiğimizde dahi bir an önce evime dönmek istiyorum.
Ailemle aramda sorun kalmadı artık ya da şöyle söyleyeyim,uzak olduğum için kıymete bindim...
Ben herşeye sünger çekip anneme babama,abime saygıda kusur etmedim.
Elimden geldiğince yardımlarına koştum.

....

gelelim asıl meseleye.ben öğrenciyim.bu sene son.bi yandan da kpss ye hazırlanıyorum.
ders çalışma programı hazırladım kendime.
okulumda oldukça yoğun geçiyor.
annem beni her sabah öğle akşam arayıp konuşmak istiyor.
sabah arasın açmayayım kaç kez arıyor üst üste.
en az 1 saat konuşmadanda kapamıyor telefonu.
tamam konuşalım ama hem yoğunum hemde her gün her gün konuşacak bişey yok artık: (
diyorum ben pazartesi ve çarşamba çok yoğunum anne o gün arasanda ulaşamazsın.genede arıyor.
en kötü akşam arıyor.
artık iyice sıkıldım bu durumdan.
sürekli beni özledin mi gibi konuşmalar...
ya ne bileyim ben sevmiyorum bu tip şeylerin her gün her gün dile gelmesini.
derdi olsun dinlerim,yardım ederim.
ama telefonda ardı arkası kesilmeyen sessizlikler,konuşacak birşey bulamamaktan hmmmm hayırlısı,inşallah,demek inanın şu ara beni çok rahatsız ediyor.
2 hafta sonra vizelerim başlıyor.annemede çıtlatıyorum ama gene arıyor.
Annem çok alıngandır.ben ona size anlattığım gibi anlatsam küser.dersim var kapatayım desem kırılır.
çıkamıyorum ben işin içinden.
evlendiğimden beri günde en az 2 saat konuşmadığım gün sayısı bir elin parmağını geçmez.
okul,ev,proje ödevleri,eşimle ilgilenmek...bunları bir arada çoz zor yürütüyorum zaten.
yarım saat konuşsak anlayacağım.dün gene aradı 1 saat konuştuk.dur baban geldi ben şimdi kapatayım sonra gene konuşuruz dedi,bende yok anne sen babamla rahatça ilgilen ben zaten ders çalışacağım dedim.
tamam dedi.
öğleden sonra hoooop gene aradı.
annemi kırmadan bu duruma nasıl müdahele ederim sizce :44:

Son düzenleme:
Konsantre olup rahat ders çalışmak için kütüphaneye gittiğinizi orada telefonla konuşamayacağınızı söyleyin o zaman kırılmaz sanırım, derslerinizde başarılar dilerim

Aynen benim annemi anlatmissiniz oda ayni sekil de ayni konulari defalarca anlatir anlatir bitmezdi ben annemle oturup konustum kendisi de calistigi halde isten cikinca gece uyumadan sürekli arardi dedim anne mikail rahatsiz oluyor ne zaman eve gelsem annenle konusuyorsun diyor sürekli bukadar fazla aramana gerek yok ben iyiyim önemli birsey olsa ben ararim zaten diye... Tamam kizim sende anne olunca birgün anlarsin bastan söyleseydin rahatsiz oldugunu keske dedi cikti simdi haftada belki bir kez arar veya ben ararim öyle veya böyle kalbi kiriliyor bir sekilde

Konsantre olup rahat ders çalışmak için kütüphaneye gittiğinizi orada telefonla konuşamayacağınızı söyleyin o zaman kırılmaz sanırım, derslerinizde başarılar dilerim

zaten haftaiçi 3 saat kütüphanede geçiriyorum ve orada açmıyorum.
bu kez akşam arıyor.
tam eşimle konsantre olup pc başınca uygulama yapacağız,annem sağolsun arıyor hemen...

Anne yaa ne desem ki benim annemde hergün arasa keşke :(( tlfnunuzu beirli saatlerde kapatın arkadaşın dediği gibi kütüphanedeyim dersiniz

bence annen yasadıklarınız yuzunden dolayı boyle beni ozledinmi diye sorması falan belkide vicdan azabı cekiyordur bilemem bekarken aranız kotuyse sorunlar yasamıssanız simdi birden boyle degismesinin sebebi ancak bu olabilir

Aynen benim annemi anlatmissiniz oda ayni sekil de ayni konulari defalarca anlatir anlatir bitmezdi ben annemle oturup konustum kendisi de calistigi halde isten cikinca gece uyumadan sürekli arardi dedim anne mikail rahatsiz oluyor ne zaman eve gelsem annenle konusuyorsun diyor sürekli bukadar fazla aramana gerek yok ben iyiyim önemli birsey olsa ben ararim zaten diye... Tamam kizim sende anne olunca birgün anlarsin bastan söyleseydin rahatsiz oldugunu keske dedi cikti simdi haftada belki bir kez arar veya ben ararim öyle veya böyle kalbi kiriliyor bir sekilde

benim annem Allahtan eşim evdeyken yani haftasonları çok uzatmaz ama haftaiçi canımı okuyor :50:
ve aynı seninki gibi çok alıngan.
mümkün mertebe kelimeleri ne kadar özenerek seçip anlatsamda küser,ağlar,onu 1 hafta dert eder.
üzülmesinide istemiyorum.
ne yapacağımı şaşırdım.bide benim annem evde,çalışmıyor.
uyanıp,babamın kahvaltısını hazırlayınce hemen arıyor.

Anne yaa ne desem ki benim annemde hergün arasa keşke :(( tlfnunuzu beirli saatlerde kapatın arkadaşın dediği gibi kütüphanedeyim dersiniz

annem ve babam bekarken beni çok kırdılar.
evlendikten sonra en son bu bayram ufak birşeyden gene kırıldım.
herşeye rağmen annedir deyip unutmaya çalışıyorum.Allah nasip ederse bende anne olacağım hayırlı zamanda.
o yüzden evlatlık vazifemi elimden geldiğince yapıyorum.

annemde şu da var.bir gün konuşamayalım ertesi gün acısını fena çıkarıyor :27:

bence annen yasadıklarınız yuzunden dolayı boyle beni ozledinmi diye sorması falan belkide vicdan azabı cekiyordur bilemem bekarken aranız kotuyse sorunlar yasamıssanız simdi birden boyle degismesinin sebebi ancak bu olabilir

az çok biliyor beni ne kadar kırdığını.
belkide bu yüzdendir bu kadar üzerime titreyişi.
ama ben buna alışık değilim...

Belliki sizi özlüyor, belliki yokluğunuza üzülüyor, biraz daha anlayışlı olmalısınız kendi içinizde.
Her ne kadar hoş anılarınız olmasada insanın ailesi gibisi yok bu dünyada.
Hep dönüp dolaşıp onlarda soluk alıyoruz eninde sonunda bir şekilde.

Aradığı zaman çok uzarsa tlf. çalışmanız gerektiğini söyleyip kapatırsınız.
Böyle böyle konuşmalarınız azalır.

Çok yeni evlisiniz, zaten zamanla rayına oturur bu aramalar.

Son düzenleme:
ben annemle 15 dk mesafede oturuyorum kuskunluk yok annem ancak benı o kadr cok arıyorkı bende telefonumu kaptıp kenara atıyorum ama bunlar genelde eısm gecedeyken oluyor kapı kıtle vs demek ıcın degıl
sıkıyor artık kı yuzyzuede goruyorum yanı her gun bılemıyorum arama desem omru bıllah aramaz yada yuzyuze gorusuyoruz o zaman anlat desem Aman Allahım
:14:

Belliki sizi özlüyor, belliki yokluğunuza üzülüyor, biraz daha anlayışlı olmalısınız kendi içinizde.
Her ne kadar hoş anılarınız olmasada insanın ailesi gibisi yok bu dünyada.
Hep dönüp dolaşıp onlarda soluk alıyoruz eninde sonunda bir şekilde.

Aradığı zaman çok uzarsa tlf. çalışmanız gerektiğini söyleyip kapatırsınız.
Böyle böyle konuşmalarınız azalır.

Çok yeni evlisiniz, zaten zamanla rayına oturur bu aramalar.

zaten bu yüzden her defasında sünger çekerek başlıyorum.
annemi seviyorum,biliyorum pişman,özlüyor.
fakat benim onu anladığım kadar benide anlamasını istiyorum.
en yoğun zamanımda bile en az yarım saat konuşuyorum ki gönlü kalmasın.
okul başlamadan önce idare ediyordum ancak okul başladı başlayalı zaman bana yetmiyor.
ev işlerini eşimle paylaşıyor,ütü tamamen onda.yemek deseniz 2 günde bir yapıyorum.
fakat genede yetmiyor bana zaman.ders saatlerim çok sıkıntılı,her bulduğum arada test çözmeye çalışıyorum.
çok zorlanmaya başladım.
en az yarım saat konuşmadan sonra ders çalışmam gerektiğini söylesem zor anca kabul eder.
ki onuda telafi etmk için bir müddet sonra tekrar arıyor.

ben annemle 15 dk mesafede oturuyorum kuskunluk yok annem ancak benı o kadr cok arıyorkı bende telefonumu kaptıp kenara atıyorum ama bunlar genelde eısm gecedeyken oluyor kapı kıtle vs demek ıcın degıl
sıkıyor artık kı yuzyzuede goruyorum yanı her gun bılemıyorum arama desem omru bıllah aramaz yada yuzyuze gorusuyoruz o zaman anlat desem Aman Allahım
:14:

seninki daha vahimmiş,Allah kolaylık versin.
Annem bana sık sık,ara tatile gir geleceğim 1 ay kalacağım,bebeğin olunca 6 ay gitmem ben bakarım diyor.
gelsin hiç problem değil.hoşuma gider.
ara tatilde benim planım kpss için yoğun bir çalışma yapmaktı,annem gelirse onla ilgilenmemi ister haliyle zor olur ama ne yapayım feda olsun....
da Allah nasip ederde bebeğim olursa aynı evde aylarca kalmak beni bunaltır.benide geçtim,eşimle annem çok iyi anlaşmasına rağmen eşimide bunaltır.
düzenimiz belli.
bilmiyorum ben bu dengeyi nasıl kuracağım :50:

beni özledin mi diye soruyormuş ya..sen haklısın ama demekki sizden sevgi ve ilgi bekliyor..
siz yeternce gösteremediğnz içinde kendisi yaklaşmaya çalışıyor bence..
bence annenden önce her gün sen aramayı dene kısa kes ama sen ara..biraz güzel günlerinzden bahset..
anladığım kadaryla yapın gereği çok sevgini belli edemeyen birisin..
dediğim gibi annenin aramasına fırsat verömeden sen ara daha kısa kes..ama senin araman onun bu alışkanlığını zamnla öldürecektir eminim..
bence daha rahat edersin

Müsait olmadığınız da telefonunuzu kapatın

Ama müsait olunca siz de arayın bir zahmet

Ne kadar kötü anılarınız olsa da o sizin anneniz

Yarın birgün durumlar tamamen değişebilir, bugün yanınızda olanlar yarın yabancı olabilirler.. Ama her koşulda sizinle olacak sizinle ağlayabilecek kişi 'anne' nizdir..

İlerde sizinde evlatlarınız olacak...

bebegınız varmı hamılemısınız benmı kacırdım bılemıyorum
benımkı daha zor cunku sureklı oraya gıtmemı yemege gıtmemı hatta kalmamı ıstıyor
bende anen benım evım var eve gıdıcem dıyorum kırılıyorlar
mesea bugun yarın esım gececı sureklı arayıp sana kalmaya gelıyoruz dıye saka yapıyorlar
bende hazır esım yokken temızlıktı uıutuydu bılmem neydı agdaydı kıldı tuydu ugrasmak ıstıyorum
mesela bu aksam teyzemle gelecekler
kalmaz ama kalırım dıye sakalar yanı bılemıyorum canım

yuzyuze goruncede telefonda anlattgı seylerı anlatıyor of ıblemıyorum
bazende boyle asla laf vurmak ıcın degıl yengem yanı abımın kaynanası onlarla yasıyor aksamları beraber ev oturmasına gıdıyolarmıs yengemle annesı annemı ya cagırmıyorlarmıs yada son dakıka cagrıyolarmıs onu anlatıyor uzuldugunu soyluyor bu seferde yukarıdakı gıbı hıssedıp dusundugum ıcın kendıme kızıyorum

fırsatım olsa uzak bı sehıre gıderım aılelerden oturu degıl ama ben herkezden uzak olmayı severım ama annem ozlememe fırsat vermıyor zaten

beni özledin mi diye soruyormuş ya..sen haklısın ama demekki sizden sevgi ve ilgi bekliyor..
bence annenden önce her gün sen aramayı dene kısa kes ama sen ara..biraz güzel günlerinzden bahset..
dediğim gibi annenin aramasına fırsat verömeden sen ara daha kısa kes..ama senin araman onun bu alışkanlığını zamnla öldürecektir eminim..
bence daha rahat edersin

Yarın birgün durumlar tamamen değişebilir, bugün yanınızda olanlar yarın yabancı olabilirler.. Ama her koşulda sizinle olacak sizinle ağlayabilecek kişi 'anne' nizdir..

şurda yanlış anlaşılma olmasın.
ben zaten annem aramdığında arıyorum onu.
özellikle okul açılmadan önce ilk en arardım.
okul açılınca biraz daha azaldı bu ama bitmedi kesinlikle.
misal;
perşembe,salı günleri evdeyim ve ben ararım.
benim sorunum ben arasamda annem arasada çok uzun konuşmamız.
yoksa annem bana derdi,sen hiç beni aramıyorsun diye.orda sorunumuz yok.
alınacağını bildiğim için boş olduğum zaman ben arıyorum zaten.

kesinlikle annemi anlıyorum,kendimi onun yerine çok koyarım.
zaten bunun için onu kırmadan halletmek istiyorum bu meseleyi.
aksi bir durum olsa pat küt konuşur,kırardım.
bu benim en son tercih edeceğim şey.
annem o benim.o mutlu olsun diye canımı bile veririm.ben ilerde evlatlarımın bana davranmasını istedğim gibi davranıyorum anneme.
bunuda severek yapıyorum.
sadece şu ara biraz bunaldım.
bunada çözüm bulmam şart.
keyfi bir durum değil zira.
bundan
ay öncesine kadar zamanım boldu ve konuşuyordum fakat şimdi kritik zamandayım.

Çok doğru söyledin yarın ne olacağımz belli değil ve tek yanımzda olan annedir

konuyu ilk okuduğumda annem olsada arasa diye geçirdim valla içimden. insanın annesi babası gibisi yok bence.
ama bence zamanla düzelir sıkma canını. sen annene etüd var vs diye de konuşmaları kısa kesebilirsin diye düşündüm ben durumun için. ben arayacağım müsait olunca diyip kısa da kesebilirsin. böyle zamanla alıştırırsın bence.

bence daha rahat edersin

bebegınız varmı hamılemısınız benmı kacırdım bılemıyorum
benımkı daha zor cunku sureklı oraya gıtmemı yemege gıtmemı hatta kalmamı ıstıyor
bende anen benım evım var eve gıdıcem dıyorum kırılıyorlar
mesea bugun yarın esım gececı sureklı arayıp sana kalmaya gelıyoruz dıye saka yapıyorlar
bende hazır esım yokken temızlıktı uıutuydu bılmem neydı agdaydı kıldı tuydu ugrasmak ıstıyorum
mesela bu aksam teyzemle gelecekler
kalmaz ama kalırım dıye sakalar yanı bılemıyorum canım

yuzyuze goruncede telefonda anlattgı seylerı anlatıyor of ıblemıyorum
bazende boyle asla laf vurmak ıcın degıl yengem yanı abımın kaynanası onlarla yasıyor aksamları beraber ev oturmasına gıdıyolarmıs yengemle annesı annemı ya cagırmıyorlarmıs yada son dakıka cagrıyolarmıs onu anlatıyor uzuldugunu soyluyor bu seferde yukarıdakı gıbı hıssedıp dusundugum ıcın kendıme kızıyorum

fırsatım olsa uzak bı sehıre gıderım aılelerden oturu degıl ama ben herkezden uzak olmayı severım ama annem ozlememe fırsat vermıyor zaten

hayır henüz hamile değilim.
senin durumunda zor ama anne işte birşey denilmiyor...

Back