• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu tutarlar makul mu? Geçinmeye yeter mi?

Fazla bir sosyal hayatınız yoksa geçinirsiniz bence. Sitede oturmayın, güvenli bir muhitte normal apartmanda oturun, 2500 tl daha kalsın.

Yakında zam gelecek diyorsunuz, mutfak masrafları hariç 5 bin kalacak diyorsunuz neden olmasın olur bence. Genel olarak olumsuz yorum yapılmış ama çok lüks yaşamam derseniz neden olmasın

Eşyalardan olmasa belki zorlanip gecinirdiniz ama zor gerçekten.hic harcama yapmasanız bile yol parası falan olacak.yerinizde olsam daha uyguna bı ev bulmaya çalışırdım yada eşyalı eve tasinirdim en azından.

Selam,

Buraya bin kere aynı konuyla ilgili konu açmış olabilirim. Bu konuyu biraz utanarak açıyorum.

Daha önceden de yazmıştım şehir dışında iş arıyordum. Ama yok, asla olumlu dönüş alamadım. Bi dönüş olana kadar diye kendimi biraz salmıştım ama sanırım oluru yok. Hiç huzurum kalmadı evde. Hiç detay verip daha da sıkmayacağım sizi. İstanbulda ev arıyorum ama bi fikir beni hem artık kendi hayatım olabileceği için mutlu ediyor hem de zorda kalırsam gidecek bi yerim kalmayacak diye korkutuyor. Sizce bu hesapta hata mı yapıyorum, bunlara ek masraflar çıkar mı ve bu hesapla ben daralır mıyım? Maaşım 30.000 TL
  • Birkaç ev beğendim biri site içerisinde 16 bin kira+1.500 aidat toplamda 17.500 ev için,
  • Faturalar için (elektrik, su, doğalgaz ve elektrik) 2500 TL,
  • Mutfak masrafı için hem şirket 3 ayda bir gıda yardımı yapıyor ordan hem yemek kartından hem de aylık 3000 harcarım.
  • Ekstra bir masraf için kenarda 2000 TL tutarım.
Bu hesapla maaşımdan bana geriye 5.000 TL kalıyor. Sizce diğer harcamaları çıkarınca 5.000 TL ile geçinebilir miyim? Çok sosyal birisi değilim biraz alışverişe düşkündüm ama onu da olabildiğince kıstım. Eğer site içerisinde ev tercih etmezsem +2.500 TL daha gelirim olacak. Kenarda birikmiş 100.000 TL birikimim var. Bunun yarısını kenarda bırakıp diğer yarısıyla eşya almayı planlıyorum.

Bir de ilk aşamasa, çamaşır makinesi, yatak, baza, ütü ve perde alırım diye düşündüm. Bunları aşağı yukarı hesaplayınca 35-40.000 ediyor. İlk başlarda sizce almam gereken bi şey var mı? Ve sizce daha fazla masraf çıkar mı? Ne gibi masraflar çıkar?
Yol parasi yazmamissiniz. Bence cok daralirsiniz. Eldeki 5000 tl ne ki ucar gider. Sosyallesmeniz imkansiz, evden cikamazsiniz.

İstanbul'da yaşamıyorum Mersin'de yaşıyorum burayı baz alarak yazıyorum eğer burası olsaydı eskiden gecinilir derdim şuan kiralar 15 binden başlıyor bazı yerler senelik peşin istemeye başladı eskiden daha yaygındi şimdi tekrar istemeye başladılar

Faturaların toplamı için 2500 demişsiniz mesela geçen su faturası geldi 650 civarı elektrik 1000 yakın vs doğal gaz desen oda yüksek geliyor soğuk illere göre.

Evde ki hesap çarşıya uymaz derler her zaman ben gecineceginizi düşünmüyorum.

Faturaların toplamı için 2500 demişsiniz mesela geçen su faturası geldi 650 civarı elektrik 1000 yakın vs doğal gaz desen oda yüksek geliyor soğuk illere göre.
Faturalarınızda problem var sanki, kış aylarında doğal gazlı eve neden 1000 lira elektrik faturası gelsin? 650’de ev kullanımı için çok fazla. Benim ocağım elektrikli olduğu halde bu ay elektrik 175, su 280 civarı gelmiş. Doğalgazı saymıyorum hadi ben sıcak şehirdeyim merkezi sistemdeyim vs. düşük geliyor görece. Bizim kışın tüm faturalar (internet, tv, hemen hemen bütün tv platformları da dahil) 2000’i geçmiyor. Yazın klima kullanımı da su kullanımı da artınca 3000’e dayanıyor. Ama bu iki kişinin yaşadığı ev tabi.

Burada en müsrif üyelerden biriyim. Benim harcamalarım düşük kaldı 😂😂😂

Faturalarınızda problem var sanki, kış aylarında doğal gazlı eve neden 1000 lira elektrik faturası gelsin? 650’de ev kullanımı için çok fazla. Benim ocağım elektrikli olduğu halde bu ay elektrik 175, su 280 civarı gelmiş. Doğalgazı saymıyorum hadi ben sıcak şehirdeyim merkezi sistemdeyim vs. düşük geliyor görece. Bizim kışın tüm faturalar (internet, tv, hemen hemen bütün tv platformları da dahil) 2000’i geçmiyor. Yazın klima kullanımı da su kullanımı da artınca 3000’e dayanıyor. Ama bu iki kişinin yaşadığı ev tabi.

Evet faturaları biraz fazla söylemişsiniz. Biz de 2 kişi yaşıyoruz, su 300 civarı geliyor, elektriği bilmiyorum ama doğalgaz 3bin geliyor mesela.

bence sitesiz bi ev tercih edin eşyaları da spotçudan vs alın. o bile sizi rahatlatır. kendi özgürlüğünüz için bu deneyimi yaşamalısınız bence.

Yok sayaç normal su faturası konusunda en yüksek şehirlerden birisi katlamalı fatura birde burada komşun 2 kişi evde onada (onunda geleni gideni çok)700 gelmiş herkes durumdan şikayetçi diyebilirim yüksek geliyor nüfusta kalabalık biraz.

Şuan doğal gaz yok klima ile isinma ev taşıdık ama oda yüksek geliyordu sıcak illerde metreküp yüksek diyorlar 🤔

Bence de önemli ama dediğim gibi zamanında gereksiz çok harcama yaptığım için beni bir süre götürecek kıyafetim var. 5000 sadece şahsi harcamalar için.
Bence yettirebilirsiniz şahsi harcamalara bir ay kıyafet alır bir ay almazsınız 2 haftada bir dışarda yemek falan ayarlarsiniz o fiyata göre

Yok sayaç normal su faturası konusunda en yüksek şehirlerden birisi katlamalı fatura birde burada komşun 2 kişi evde onada 700 küsur gelmiş herkes durumdan şikayetçi diyebilirim yüksek geliyor nüfusta kalabalık biraz.

Şuan doğal gaz yok klima ile isinma ev taşıdık ama oda yüksek geliyordu sıcak illerde metreküp yüksek diyorlar 🤔
Yani işte ya doğalgaz yüksek gelir ya elektrik. İkisinin birden yüksek gelme olasılığı yok.

İzmir de su ücretleri açısından en pahalı şehir sanırım. Geçen bir liste yayınlanmıştı ilk sıradaydık sanki. Ama yine de 500-600’leri görmüyoruz biz. Doğalgaz evet sıcak şehirlerde daha pahalı ama kullanımı daha düşük. Bir şekilde dengeleniyor. O da 600 civarı gelmiş bize ki cidden soğuk bir ay geçirdik. Muhtemelen kışın en yüksek faturası olur.

Yani işte ya doğalgaz yüksek gelir ya elektrik. İkisinin birden yüksek gelme olasılığı yok.

İzmir de su ücretleri açısından en pahalı şehir sanırım. Geçen bir liste yayınlanmıştı ilk sıradaydık sanki. Ama yine de 500-600’leri görmüyoruz biz. Doğalgaz evet sıcak şehirlerde daha pahalı ama kullanımı daha düşük. Bir şekilde dengeleniyor. O da 600 civarı gelmiş bize ki cidden soğuk bir ay geçirdik. Muhtemelen kışın en yüksek faturası olur.
Mersin de 2.olmus su faturasında İzmir'i bilmiyorum ama burada katlamali tarife var 1.2.ve 3. Diye elektrik 1000 küsur geldi o soğuklarda soğuk deyince kimse inanmıyor ama 🤣

Yok sayaç normal su faturası konusunda en yüksek şehirlerden birisi katlamalı fatura birde burada komşun 2 kişi evde onada (onunda geleni gideni çok)700 gelmiş herkes durumdan şikayetçi diyebilirim yüksek geliyor nüfusta kalabalık biraz.

IMG_5705.jpeg

Heh bu liste su metreküp fiyatları.

Evet biliyorum bu listeyi 27 kürsüden başlıyor kullandığın miktar artınca katlamalı birime geçiyor burada.
Her yerde öyle bildiğim kadarıyla. Belli bir metreküpü aşınca ikiye katlıyor, sonra üçe falan. Su kullanımını azaltmak için uygulanan bir yöntem.

Selam,

Buraya bin kere aynı konuyla ilgili konu açmış olabilirim. Bu konuyu biraz utanarak açıyorum.

Daha önceden de yazmıştım şehir dışında iş arıyordum. Ama yok, asla olumlu dönüş alamadım. Bi dönüş olana kadar diye kendimi biraz salmıştım ama sanırım oluru yok. Hiç huzurum kalmadı evde. Hiç detay verip daha da sıkmayacağım sizi. İstanbulda ev arıyorum ama bi fikir beni hem artık kendi hayatım olabileceği için mutlu ediyor hem de zorda kalırsam gidecek bi yerim kalmayacak diye korkutuyor. Sizce bu hesapta hata mı yapıyorum, bunlara ek masraflar çıkar mı ve bu hesapla ben daralır mıyım? Maaşım 30.000 TL
  • Birkaç ev beğendim biri site içerisinde 16 bin kira+1.500 aidat toplamda 17.500 ev için,
  • Faturalar için (elektrik, su, doğalgaz ve elektrik) 2500 TL,
  • Mutfak masrafı için hem şirket 3 ayda bir gıda yardımı yapıyor ordan hem yemek kartından hem de aylık 3000 harcarım.
  • Ekstra bir masraf için kenarda 2000 TL tutarım.
Bu hesapla maaşımdan bana geriye 5.000 TL kalıyor. Sizce diğer harcamaları çıkarınca 5.000 TL ile geçinebilir miyim? Çok sosyal birisi değilim biraz alışverişe düşkündüm ama onu da olabildiğince kıstım. Eğer site içerisinde ev tercih etmezsem +2.500 TL daha gelirim olacak. Kenarda birikmiş 100.000 TL birikimim var. Bunun yarısını kenarda bırakıp diğer yarısıyla eşya almayı planlıyorum.

Bir de ilk aşamasa, çamaşır makinesi, yatak, baza, ütü ve perde alırım diye düşündüm. Bunları aşağı yukarı hesaplayınca 35-40.000 ediyor. İlk başlarda sizce almam gereken bi şey var mı? Ve sizce daha fazla masraf çıkar mı? Ne gibi masraflar çıkar?
MAddi işler hesapla kitapla olmuyor bu çok net.
Yaşarken oluyor herşey. Şimdi böyle kağıt üzerinde bakınca çok güzel ama uygulama aşamasında bir bakıyorsunuz masrafları düşünce elinizde para kalmamış.
Ben olsam kira kısmını elimden geldiğince düşük ücretli tutmaya çalışırdım, tabi mümkünse bu...

elektrik gerçekten diğer zamların gerisinde mi kalıyor nedir bilmiyorum ama bize de aşırı yüksek gelmiyor
doğalgaz dışında faturalardan gol yemiyoruz biz de
doğalgazım evimiz düzgün ısınamadığı için çok yüksek geliyor o nedenle bazen klima bazen doğalgaz şeklinde kullanıyoruz tabi izmirde olmanın avantajı var kışın.
normal kombi var ama çok eski. kiracıyız.
alt komşu falan asla yakmıyor zaten
geçen ay az kullandığımız halde 1300 geldi

elektrik onlara nasıl 650 gelmiş anlamadım sayaçta sorun mu var acaba

elektrik gerçekten diğer zamların gerisinde mi kalıyor nedir bilmiyorum ama bize de aşırı yüksek gelmiyor
doğalgaz dışında faturalardan gol yemiyoruz biz de
doğalgazım evimiz düzgün ısınamadığı için çok yüksek geliyor o nedenle bazen klima bazen doğalgaz şeklinde kullanıyoruz tabi izmirde olmanın avantajı var kışın.
normal kombi var ama çok eski. kiracıyız.
alt komşu falan asla yakmıyor zaten
geçen ay az kullandığımız halde 1300 geldi

elektrik onlara nasıl 650 gelmiş anlamadım sayaçta sorun mu var acaba
Elektrik bize de gittikçe düşük geliyor anlamadım gitti :KK70: 4 kişilik aileyiz bu ay 260 gelmiş. Haziranda 450 falandı sonra 300 küsur seyrediyorum. Bu ay görünce epey şaşırdık.

İşin en belirsiz kısmı kira. Şu anda maaşınızı 30.000, kiranızı 16.000 olarak hesaplamışsınız. 6 ay sonra ev sahibi başlayacak zam talep etmeye. Maaşınıza 6 ay sonra yüzde 30 zam gelse (tüik daha fazla açıklamaz asla) 40.000'e yakın olur. Ama ev sahibi tüik değil. Şak diye 25.000 kira ister. Ödeyemiyorum dersen çık o zaman der. Haydi bütün hesap şaştı.

Back