- 20 Ocak 2023
- 5.384
- 20.926
- 268
3 ay farazi söylenen bir süreydi zaten. Hadi bir yıl sonra olsun. Başkasının evi başkasınındır üstelik kiracı-ev sahibi devri bu denli çalkantılıyken. Hemen çıkartmazsa bile huzuru bozulur tadı tuzu kaçar.Ev sahibi 3 ay sonra çıkartamaz onu bir geçelim.
Eski konularını bilmiyorum ama rahatı yerinde olsa kendini bu kadar zorlayıp eve çıkmaya çalışmazdı diye tahmin ediyorum.
Biz iki kişiyiz ayda yaklaşık 1 kilo peynir tüketiyoruz. Tek başıma yaşarken yarım kilo taze fasülyeden yemek pişirsem 3 gün yerdim. Bir domates bir yumurtayla menemen yapardım. Yarım kilo kıymadan köfte yapıp bir ay yerdim. Tek başına yaşayanın mutfak masrafı gerçekten çok düşük yemek seçen bir insan değilse. Zeytinyağı falan bir litre alsa bir aydan fazla gider. Bana gidiyordu.
Bakım malzemesi vitamin vs almayacak bu şartlarda. Çok elzem şeyler de değil zaten. Ben hiç vitamin almıyorum mesela, ölmedim daha. Yani ya sıkıntılı aile evini çekecek ya bazı masraflarını kısıp kendine hayat kuracak. Hem karnım doysun hem pastam dursun diyemez. Birinden birini tercih edecek.
Sizin verdiğiniz örneklerle herkes yapamaz yada ben mutfaktan kısmıyorum başka şey almam ama gıdanın en iyisini almaya çalışırım sağlık için. Bu çok almak değil tabi ki ama istanbulda fiyatlar gerçekten normal değil. Sebzesi sebzeye benzemiyor eti ete.Plastik gibi ve pahalı.
Bakım vitamin içmesin ama cilt bakımına gitmesin mi,kuaför,krem,serüm bir kadın iştahlanır canı ister ve en doğal hakkı. Daha geçen gün bakım ürünlerim 4 bin tutuyor dediğinizde laf edenler olmuştu size,ben ise az bile yazmış dedim içimden çünkü siz de biliyorsunuz ki kaliteli ürünler 4x4.
Kaliteli A klas ürünleri geçtim gratis malzemesi alabilmek için bile yetmez.
Ya daha uygun kiralı ev bulunacak yada maaşına en az 15 bin zam gelene kadar dişini sıkacak.
Başka türlüsünü yapabilene zaten helal olsun derim. Çok fazla realist yazıyorum belki ama belirsizliğe doğru koşmak kurşuna kafa atmak olur bu ekonomide