• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu tutarlar makul mu? Geçinmeye yeter mi?

Ev sahibi 3 ay sonra çıkartamaz onu bir geçelim.

Eski konularını bilmiyorum ama rahatı yerinde olsa kendini bu kadar zorlayıp eve çıkmaya çalışmazdı diye tahmin ediyorum.

Biz iki kişiyiz ayda yaklaşık 1 kilo peynir tüketiyoruz. Tek başıma yaşarken yarım kilo taze fasülyeden yemek pişirsem 3 gün yerdim. Bir domates bir yumurtayla menemen yapardım. Yarım kilo kıymadan köfte yapıp bir ay yerdim. Tek başına yaşayanın mutfak masrafı gerçekten çok düşük yemek seçen bir insan değilse. Zeytinyağı falan bir litre alsa bir aydan fazla gider. Bana gidiyordu.

Bakım malzemesi vitamin vs almayacak bu şartlarda. Çok elzem şeyler de değil zaten. Ben hiç vitamin almıyorum mesela, ölmedim daha. Yani ya sıkıntılı aile evini çekecek ya bazı masraflarını kısıp kendine hayat kuracak. Hem karnım doysun hem pastam dursun diyemez. Birinden birini tercih edecek.
3 ay farazi söylenen bir süreydi zaten. Hadi bir yıl sonra olsun. Başkasının evi başkasınındır üstelik kiracı-ev sahibi devri bu denli çalkantılıyken. Hemen çıkartmazsa bile huzuru bozulur tadı tuzu kaçar.

Sizin verdiğiniz örneklerle herkes yapamaz yada ben mutfaktan kısmıyorum başka şey almam ama gıdanın en iyisini almaya çalışırım sağlık için. Bu çok almak değil tabi ki ama istanbulda fiyatlar gerçekten normal değil. Sebzesi sebzeye benzemiyor eti ete.Plastik gibi ve pahalı.

Bakım vitamin içmesin ama cilt bakımına gitmesin mi,kuaför,krem,serüm bir kadın iştahlanır canı ister ve en doğal hakkı. Daha geçen gün bakım ürünlerim 4 bin tutuyor dediğinizde laf edenler olmuştu size,ben ise az bile yazmış dedim içimden çünkü siz de biliyorsunuz ki kaliteli ürünler 4x4.
Kaliteli A klas ürünleri geçtim gratis malzemesi alabilmek için bile yetmez.

Ya daha uygun kiralı ev bulunacak yada maaşına en az 15 bin zam gelene kadar dişini sıkacak.

Başka türlüsünü yapabilene zaten helal olsun derim. Çok fazla realist yazıyorum belki ama belirsizliğe doğru koşmak kurşuna kafa atmak olur bu ekonomide

Kimine yeter kimine yetmez huzurum kalmadı cumlenizden sonra denenebilir diye düşündüm çalıştığınıza göre tek kişi olduğunuza göre olabiliri var gibi geldi bana iş yerinde daha çok zaman harcayarak ve kesinti yaparak olur .Tabi iş yerinde maaş artma durumu daha iyi bir pozizyona geçme durumu olurmu ilerde bilemem.Yani bu kadar elimdeki bu kadarla yetinebilirim diye düşünülüyorsa olabilir diyorum ben bin yerden yola çıkmak lazım sadece asıl ihtiyaclari almak üzerine planlanan bir hayat emeklilerde böyle yaşıyor zaten çoğu bundan az maaşla kiralarda onlar nasıl yapıyor yapıyorlar evet zor mu zor ama olur herkese göre olmasada Yola cikana Allah yardım etsin.Siz kendinizi tanırsınız ben yaparım askeri nizamda yasarim bu şekilde diyorsanız yapın derim.Mutfak masrafı çıkınca 5000 kalıyor dediniz dimi.Ben illa kafaya koyduysam yaparım kolay demem mecbur olunca huzur deyince oluyor motivasyon önemli yani eski konulara bakmadım bu kadar istekliyseniz kendinize ben bu şekilde yaşarım diyorsaniz olur.Yapan var.Herkese göre değil ama ben kendi kafama koyduysam yaparım yaşarım öylede hep böyle kalmayacağını bir sürede kemerleri belime geçecek kadar sıkmam gerektiğini ve sonrasında kimseyi suçlamadan kendi tercihim olduğunu bilerek tabi.Vakti eski zamanin birinde evde palto şal bere ile iki ay geçirip isinmamis bir insan olarak😂 kolay değil bu işler iyi düşünün yani .Hani üç gün sonra bunalıma girecekseniz yokluktan olmaz bu iş ....Aşırı tutumlu olmak zorundasınız herşeyden kesmek .........

Bulunduğunuz evde kalma imkanı söz konusuysa şartları zorlayın. Değilse, bavulunuzu alıp gidebileceğiniz bir eve oda arkadaşı olarak taşının. Her masraf düşeceği gibi eşya almanız da gerekmez. Bu sürede birikiminizi artırırsınız

Eski konularınızı bilmiyorum şuan kiminle yaşıyorsunuz ? Aile eviyse ve ev giderlerine destek olmuyorsanız 1 sene daha dişimi sıkardım sanırım ben,aile evindeyken gideriniz olmadan şahsi harcamalar için 5 bin ayırsanız bir yılda şuanki birikiminizin iki katı toplarsınız,bir yılın sonunda yaklaşık üç yüz bin birikiminiz olur ve bu süreçte iş başvurularına devam edersiniz. Kendi psikolojiniz ve karakterinize göre hareket edin.Alışveriş,sosyallik seviyorsanız bir anda bunu kesip atamazsınız maalesef.

Ailemle yaşıyorum, eve destek oluyorum ama maaşımın büyük kısmı bana kalıyor. Bilmiyorum kafam inanılmaz karışık kaos içinde huzursuz yaşamak mı ay sonunu düşünmek mi daha kötü bilmiyorum

3.000tl mutfak masrafı için az geldi bana.
Bilemiyorum evde kac öğün yiyeceksiniz ama ancak tek öğünse kurtarır gibi.
Ev konusunda da aidat çok fazla,yerinizde olsam daha uygun bir alternatif bulmaya çalışırdım.
Normal şartlarda idare edilir ama hiç mi ekstra masrafınız olmayacak? Ne bileyim bir ayakkabı, mont,belki giysi belki ,hastalık ilaç vb masraflarınız da illaki olacak. Elinizde ne kadar fazla bırakabilirseniz kiradan haric,o kadar refah içinde olursunuz. En dip fiyattan tutmaya çalışın evi aksi halde çok zorlanırsınız.q

3000 diyorum ama işyerinden 3 ayda bir gıda yardımı alıyorum, yemek kartı tutarı da yüksek. Yeter gibi geliyor bana. Mont vs zamanında gerekli gereksiz aldığım için var. Hastalık için sağlık sigortam var. Bilmiyorum ben mi fazla pembe bakıyorum

Az değil tek başına yaşayacak bu kız. Bir kilo pirinç alsa 7-8 kez pilav çıkar tek kişiye. Bir paket makarnadan dört öğün çıkar. Yarım kilo balık alsa 2 seferde yer. 3 litrelik bir çamaşır deterjanı alsa 5-6 ay kullanır. Normal aile evi gibi düşünmeyin. Dışardan yememesi lazım ama, hazır yemek fiyatları çok uçuk.
Ama işte fiyatlar aynı kalmıyor maalesef.
Yani en basitinden 1 kilo sütün,1 kalıp peynirin,1 kilo etin fiyatı bile her aldığımızda artmış oluyor. 2 öğün evde yese(kahvaltı-akşam yemeği)zar zor yettirir. Zamanla da yetmez olur fiyat artışları baz alınırsa.
Ha kısabilir ama mutfaktan kısmak ister mi onu bilemem. sağlıklı,dengeli beslenmek isterse yine zor.
Bilemiyorum belki dediğin gibi tek kişi masrafı daha az olur ama hiçbir lükse kaçamaz,dısarda yemek yemek zor,kahve bile içemez ki.

3 ay farazi söylenen bir süreydi zaten. Hadi bir yıl sonra olsun. Başkasının evi başkasınındır üstelik kiracı-ev sahibi devri bu denli çalkantılıyken. Hemen çıkartmazsa bile huzuru bozulur tadı tuzu kaçar.

Sizin verdiğiniz örneklerle herkes yapamaz yada ben mutfaktan kısmıyorum başka şey almam ama gıdanın en iyisini almaya çalışırım sağlık için. Bu çok almak değil tabi ki ama istanbulda fiyatlar gerçekten normal değil. Sebzesi sebzeye benzemiyor eti ete.Plastik gibi ve pahalı.

Bakım vitamin içmesin ama cilt bakımına gitmesin mi,kuaför,krem,serüm bir kadın iştahlanır canı ister ve en doğal hakkı. Daha geçen gün bakım ürünlerim 4 bin tutuyor dediğinizde laf edenler olmuştu size,ben ise az bile yazmış dedim içimden çünkü siz de biliyorsunuz ki kaliteli ürünler 4x4.
her seçiş bir vazgeçiştir
ay sonuna kadar karnımı bu parayla doyurabilir miyim diye düşünen bi insan
bu şartlar altında ayrı eve çıktıysa kuaföründen vs vazgeçecek refaha çıkana kadar
ben hiç kuaföre giden bi kadın değilim, otomatik saç maşam var saçlarımı kuaförden çıkmış gibi yapabiliyorum mesela
saç düzleştiricim de var
kaşımı kılımı tüyümü kendim alırım zaten senelerdir
ölmedim, bakımsız da kalmadım bugüne kadar
cilt bakımı şu bu o artık indirim kovalayıp aldığı ürünlerle kendisi yapacak
yani karın doyurma derdine düşmüş aile evinde de huzuru kalmamış biri için bu saydıklarınız çok da gerekli değil bence
en azından bi süreliğine
Ya daha uygun kiralı ev bulunacak yada maaşına en az 15 bin zam gelene kadar dişini sıkacak.

Başka türlüsünü yapabilene zaten helal olsun derim. Çok fazla realist yazıyorum belki ama belirsizliğe doğru koşmak kurşuna kafa atmak olur bu ekonomide
bence bu işin tek çaresi istanbulda yaşamamak
istanbul insanın ömründen ömür çalıyor bu hayat pahalılığı ile

Selam,

Buraya bin kere aynı konuyla ilgili konu açmış olabilirim. Bu konuyu biraz utanarak açıyorum.

Daha önceden de yazmıştım şehir dışında iş arıyordum. Ama yok, asla olumlu dönüş alamadım. Bi dönüş olana kadar diye kendimi biraz salmıştım ama sanırım oluru yok. Hiç huzurum kalmadı evde. Hiç detay verip daha da sıkmayacağım sizi. İstanbulda ev arıyorum ama bi fikir beni hem artık kendi hayatım olabileceği için mutlu ediyor hem de zorda kalırsam gidecek bi yerim kalmayacak diye korkutuyor. Sizce bu hesapta hata mı yapıyorum, bunlara ek masraflar çıkar mı ve bu hesapla ben daralır mıyım? Maaşım 30.000 TL
  • Birkaç ev beğendim biri site içerisinde 16 bin kira+1.500 aidat toplamda 17.500 ev için,
  • Faturalar için (elektrik, su, doğalgaz ve elektrik) 2500 TL,
  • Mutfak masrafı için hem şirket 3 ayda bir gıda yardımı yapıyor ordan hem yemek kartından hem de aylık 3000 harcarım.
  • Ekstra bir masraf için kenarda 2000 TL tutarım.
Bu hesapla maaşımdan bana geriye 5.000 TL kalıyor. Sizce diğer harcamaları çıkarınca 5.000 TL ile geçinebilir miyim? Çok sosyal birisi değilim biraz alışverişe düşkündüm ama onu da olabildiğince kıstım. Eğer site içerisinde ev tercih etmezsem +2.500 TL daha gelirim olacak. Kenarda birikmiş 100.000 TL birikimim var. Bunun yarısını kenarda bırakıp diğer yarısıyla eşya almayı planlıyorum.

Bir de ilk aşamasa, çamaşır makinesi, yatak, baza, ütü ve perde alırım diye düşündüm. Bunları aşağı yukarı hesaplayınca 35-40.000 ediyor. İlk başlarda sizce almam gereken bi şey var mı? Ve sizce daha fazla masraf çıkar mı? Ne gibi masraflar çıkar?
Tüm masrafları düşünce elinize kalan 5000..
Sizi güldürmez ama öldürmez de..
Ara ara zorlanırsınız ama imkansız değil.

3000 diyorum ama işyerinden 3 ayda bir gıda yardımı alıyorum, yemek kartı tutarı da yüksek. Yeter gibi geliyor bana. Mont vs zamanında gerekli gereksiz aldığım için var. Hastalık için sağlık sigortam var. Bilmiyorum ben mi fazla pembe bakıyorum
Anlıyorum aslında ama inanın şartlar epey zor gerçekçi davranmak gerekirse, bu sebeple masrafın adına takılmadan(mutfaktır,faturadır vs)elinizde maksimum nakit kalacak şekilde bir planlama yapmanızı önermek istedim. Biz eşimle ilk evlendigimizde araba değiştirip kredi cektik kısa vadeli idi öderiz bunu ya dedik, ama inanın hic hesapta olmayan masraflarımız oldu,epey zorlandık. Ödedik tabi takibe falan girmedik ama hiç kredi kartı kullanmazken kredi kartı kullanmaya başladık falan. Pişmanda olduk,şunu 12 ay değilde 18-24 ay yapsaydık keşke de bu kadar zorlanmasaydık diye. Yetmediği yerde zorlanma borclanma ihtimali her zaman var bu sebeple,
2.500tl bile sizin için kıymetli halihazırda. Aidat yerine elinizde kalsa daha rahat bir standartınız olur.
Öte yandan ev arkadaşı bulsanız çok daha kolay olur işiniz. Birikim yapma şansınız olur yada birikiminiz elinizde kalır.

Gitmeyecek cilt bakımına, kuaföre. Dediğim gibi elzem değil. Ben o paraları veriyorum evet ama hem vermek zorundayım hem de bütçemi sarsmıyor oraya ayırdığım para. Ama ucu ucuna geçinecek bütçem olsaydı en elzemleri dışında hepsini hayatımdan çıkartır elzem olanların da kalitesini düşürürdüm.

Maaşına 15 bin zam geldiğinde kiralar da aynı oranda artmış olacak ama. Ne kadar erken girerse o kadar iyi şu ortamda. Maaşına zam gelse de kirası sabit kalacak.

İstanbul kira şartlarını bilmiyorum. O yüzden o kısma yorum yapamadım. Daha uygun fiyata oturulacak ev bulur mu emin değilim. İnternette gördüğüm kadarıyla ahır gibi yerleri 15 bin bandında kiralıyorlar. Bilmediğim için ne desem boş olur ama tabi daha uygun kiralık ev bulma ihtimali varsa daha mantıklı.

İzmirden pay biçersem oturulabilecek seviyede 1+1’ler bizim semtte 12-15 bandında, ortalama aidatlar da 2000. Ulaşımı rahat bir bölge ama yine yol parası kalemi girer devreye. İstanbulun bundan 3-5 bin fazla olması normal geldi.

Kimine yeter kimine yetmez huzurum kalmadı cumlenizden sonra denenebilir diye düşündüm çalıştığınıza göre tek kişi olduğunuza göre olabiliri var gibi geldi bana iş yerinde daha çok zaman harcayarak ve kesinti yaparak olur .Tabi iş yerinde maaş artma durumu daha iyi bir pozizyona geçme durumu olurmu ilerde bilemem.Yani bu kadar elimdeki bu kadarla yetinebilirim diye düşünülüyorsa olabilir diyorum ben bin yerden yola çıkmak lazım sadece asıl ihtiyaclari almak üzerine planlanan bir hayat emeklilerde böyle yaşıyor zaten çoğu bundan az maaşla kiralarda onlar nasıl yapıyor yapıyorlar evet zor mu zor ama olur herkese göre olmasada Yola cikana Allah yardım etsin.Siz kendinizi tanırsınız ben yaparım askeri nizamda yasarim bu şekilde diyorsanız yapın derim.Mutfak masrafı çıkınca 5000 kalıyor dediniz dimi.Ben illa kafaya koyduysam yaparım kolay demem mecbur olunca huzur deyince oluyor motivasyon önemli yani eski konulara bakmadım bu kadar istekliyseniz kendinize ben bu şekilde yaşarım diyorsaniz olur.Yapan var.Herkese göre değil ama ben kendi kafama koyduysam yaparım yaşarım öylede hep böyle kalmayacağını bir sürede kemerleri belime geçecek kadar sıkmam gerektiğini ve sonrasında kimseyi suçlamadan kendi tercihim olduğunu bilerek tabi.Vakti eski zamanin birinde evde palto şal bere ile iki ay geçirip isinmamis bir insan olarak😂 kolay değil bu işler iyi düşünün yani .Hani üç gün sonra bunalıma girecekseniz yokluktan olmaz bu iş ....Aşırı tutumlu olmak zorundasınız herşeyden kesmek .........

Doğruyu söylemek gerekirse yıllardır aklımda olan bi şey. Evde sürekli sevilmeyen olmaktan, her şeyin suçlusu olmaktan, sinir krizleri geçirmekten yıldım. 30 olacağım güzel giden bi günün sonunda eve gidince acaba neye kızacaklar neyden kavga çıkacak diye düşünmekten yıldım. Nolacalsa olsun diyip bi güç çıkmak istiyorum

Ama işte fiyatlar aynı kalmıyor maalesef.
Yani en basitinden 1 kilo sütün,1 kalıp peynirin,1 kilo etin fiyatı bile her aldığımızda artmış oluyor. 2 öğün evde yese(kahvaltı-akşam yemeği)zar zor yettirir. Zamanla da yetmez olur fiyat artışları baz alınırsa.
Ha kısabilir ama mutfaktan kısmak ister mi onu bilemem. sağlıklı,dengeli beslenmek isterse yine zor.
Bilemiyorum belki dediğin gibi tek kişi masrafı daha az olur ama hiçbir lükse kaçamaz,dısarda yemek yemek zor,kahve bile içemez ki.
Aynen öyle. Çok sıkıntılı olur ama olmaz diyemem. Ya maddi sıkıntı ya manevi sıkıntı çekecek ikisinden birini seçecek diye düşündüm ben. Ve ben olsam maddi sıkıntı çekmeyi tercih ederdim sanırım.

Anlıyorum aslında ama inanın şartlar epey zor gerçekçi davranmak gerekirse, bu sebeple masrafın adına takılmadan(mutfaktır,faturadır vs)elinizde maksimum nakit kalacak şekilde bir planlama yapmanızı önermek istedim. Biz eşimle ilk evlendigimizde araba değiştirip kredi cektik kısa vadeli idi öderiz bunu ya dedik, ama inanın hic hesapta olmayan masraflarımız oldu,epey zorlandık. Ödedik tabi takibe falan girmedik ama hiç kredi kartı kullanmazken kredi kartı kullanmaya başladık falan. Pişmanda olduk,şunu 12 ay değilde 18-24 ay yapsaydık keşke de bu kadar zorlanmasaydık diye. Yetmediği yerde zorlanma borclanma ihtimali her zaman var bu sebeple,
2.500tl bile sizin için kıymetli halihazırda. Aidat yerine elinizde kalsa daha rahat bir standartınız olur.
Öte yandan ev arkadaşı bulsanız çok daha kolay olur işiniz. Birikim yapma şansınız olur yada birikiminiz elinizde kalır.

Ev arkadaşı olayına ben de sıcak bakıyorum ama kime güveneceğim? Hiç tamımadığım biriyle yaşma fikri çok korkunç geliyor.

bence geçinirsiniz. Aile evindesiniz sanirim, rahat degilsiniz.
Kendi evinizde olur, aksamlari sicacik kahvenizi kitabinizi alir kafa dinlersiniz..bazi aksamlar samimi bir dostunuzu cagirir film izlersiniz, sohbet keyfi yaparsiniz.
Ayda bir tiyatro yapsaniz, bir kez disari ciksaniz bir sey olmaz, kendi evinizin kafa rahatliginizin tadi olacak elinizde sonucta.

Doğruyu söylemek gerekirse yıllardır aklımda olan bi şey. Evde sürekli sevilmeyen olmaktan, her şeyin suçlusu olmaktan, sinir krizleri geçirmekten yıldım. 30 olacağım güzel giden bi günün sonunda eve gidince acaba neye kızacaklar neyden kavga çıkacak diye düşünmekten yıldım. Nolacalsa olsun diyip bi güç çıkmak istiyorum
Bundan iyi olur diye düşünüyorum ben bilemem genede huzur olunca soğan ekmek yerim napiyim huzur olmayınca bonfileyi kafasindayim buda kötü yanı bu evdede hiç rahat yokki İnşallah bir çözüm bulursunuz

Aynen öyle. Çok sıkıntılı olur ama olmaz diyemem. Ya maddi sıkıntı ya manevi sıkıntı çekecek ikisinden birini seçecek diye düşündüm ben. Ve ben olsam maddi sıkıntı çekmeyi tercih ederdim sanırım.
Orası öyle muhakkak ama işte gönül ister ki biraz daha refah içinde yaşasın. Sonuçta insan robot gibi işe git eve gel temposuna bir yere kadar dayanabilir. Onun sıkıntısı da bir yerden sonra başlar illaki.

Gitmeyecek cilt bakımına, kuaföre. Dediğim gibi elzem değil.
tabi Belgrad ormanında yaşarsak gitmeyiz elzem değil😂yahu yüzlerini vücutlarını hacışakir sabunuyla yıkayan erkek milletinin berber saç sakalı bile 300-350 olmuş iki haftada bir gittiğini düşünün.
bir kadın üstelik sosyal hayatı olan çalışan ihtiyaç duyacaktır şimdi gitmem etmem dese de ihtiyaç duyduğunda yapamaz ve üzülür.
protein sağlık için lazım-yemeyiveririm,meyve-aman zaten zararlı şeker var içinde yemeyiveririm,su-bi damacana dünya kadar olmuş içmeyiveririm.
böyle mi olacak özgür bireysel hayat.tamam ömür boyu aile evinde çakılıp kalsın demiyorum ama para biriktirsin.

Ev arkadaşı olayına ben de sıcak bakıyorum ama kime güveneceğim? Hiç tamımadığım biriyle yaşma fikri çok korkunç geliyor.
Şartlar bunu gerektirebilir bazen. En azından eşya icin para harcamazsınız yada minimumda kalır harcamanız bu durumda. Nakitiniz elinizde kalır daha rahat olursunuz.
Belki de çok iyi arkadaş olursunuz o da bilinmez.
Allah iyilerle karşılaştırsın.

tabi Belgrad ormanında yaşarsak gitmeyiz elzem değil😂yahu yüzlerini vücutlarını hacışakir sabunuyla yıkayan erkek milletinin berber saç sakalı bile 300-350 olmuş iki haftada bir gittiğini düşünün.
bir kadın üstelik sosyal hayatı olan çalışan ihtiyaç duyacaktır şimdi gitmem etmem dese de ihtiyaç duyduğunda yapamaz ve üzülür.
protein sağlık için lazım-yemeyiveririm,meyve-aman zaten zararlı şeker var içinde yemeyiveririm,su-bi damacana dünya kadar olmuş içmeyiveririm.
böyle mi olacak özgür bireysel hayat.tamam ömür boyu aile evinde çakılıp kalsın demiyorum ama para biriktirsin.
Ben kuaföre altı ayda bir giden bir kadın olduğum için bence elzem değil 😂 saçımı istediğim gibi kesebilsem ona da gitmem. Kuaföre gitmediğimizde bakımsız olmuyoruz ki. Çalışan bir kadınım sosyal hayatım var ve kuaföre gitmiyorum. Kocam da gitmiyor 😂 üçe vurulan saçı kestirmeye o kadar para ve zaman harcanmaz dedim ben kesiyorum yıllardır.

Ama bu saydığın protein, vitamin, et, balık meyve sebze zaten mutfak masrafının içinde. 3000 lira tek kişi için bunları almaya yeter ki kıza gıda yardımı da yapılıyormuş iş yerinden. En azıdan kurulara masraf etmeyecek, onların yerine başka bir ihtiyacını alabilir. Gıda evet son zamanlarda çok pahalandı ama hala en düşük gider kalemi bir ev için. Özellikle çocuksuz ev için. Bizim öyle en azıdan en iyisini almaya dikkat ettiğimiz halde.

30 bin maaş alıp tek başına eve çıkmak isteyen kisi de cilt bakımına gitmez yani çok şart bir şey değil. Bazı örnekler çok tuhaf geliyor bana ya🙄 aile evinde huzursuz sürekli kavga var. Ben olsam çıkarım. Eğer site içinde olmayan evlerde ısınma sorunu yoksa, dogalgaza daha fazla vermeyeceksem site dışında bakarım orası da bana kalırdı. Ayrıca evde tek kişi olunca yapılan yemek alışveriş vs için de yazdığınız şekilde erzak yardımı ve yemek kartı da varsa bence yeter. Asgari şartlarda kazananlar asgari şartlarda yaşar, bunun da farkındasınız gibi duruyor. Bence olur. Yine de eşya vs derdi olmasın diye hazır eve birinin yanına ev arkadaşı olarak çıkmak bana daha mantıklı geliyor.

Back