Sevgili hanımlar kuruyemiş,vitamin,protein,meyve sebze süt peynir yazan bendim.
Buna bile lükse kaçmaya gerek yok,lükse kaçmazsan 5 binle geçinirsin diyenler var. Her iki tarafta bir birimizin yorumlara farklı bakıyoruz.
Beni üzen de yukarıda saydıklarımı kuaföre sık gitmeyi şöyle bir fön çektirmeyi(anladım çoğu kesim için yılda 1-2 gidiyormuş,herkes berber herkes manikürcü
) on parmağımızda marifet.
Tamam hijyendir becekliliktir bunlar cok güzel ama gıda ve temel ihtiyaç olan şeylere lüks gözüyle bakmaya başladığınızın farkında mısınız?bunun tek suçlusu ekonomi.
bunlar her bir vatandaşın sofrasında olması gereken temel gıdalar. taze taze yemenin yerini alamaz buzluktan çıkartıp yediğimiz şeyler kendimizi kandırmayalım hepsi fakirliğe alışmaya başladığımızın canlı örneği.
bir kaç yıl öncesine kadar fön kaç liraydı? şimdi 120 tl falandı en son. O da mı dolarla,o da mı ithal? personel maaşına yapılan saçma sapan asgari ücreti,elektrik su fiyatlarının yğkselmesi ok.
Meyve? Baklıyat? Her şey ama her şey pahalı.
Yani ucu ucuna yaşamayı yaşamak saymayı savunmayalım lütfen Hindistan gibi ülke miydik biz?
Lüks harcama nedir devamlı restoranlar,spalar,Uludağ’lar,yurtdışı yurtiçi ayda 2-3 defa,alkol,gece hayatı falan yani lüks kısılabilecek harcamalar. Ama mercimek alırken bile gram hesabı yapmayı yaşamak demiyelim lütfen.
Umudum yok ama ne diyim inşallah ülkenin ekonomik durumu rahatlar sadece bir kaç yıl öncemize dönebilelim işveçre olmasak da en azından