• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu tutarlar makul mu? Geçinmeye yeter mi?

Eski konularınızı bilmiyorum şu an nerede yaşıyorsunuz,hangi semtte ev bakıyorsunuz iş yeriniz nerede olacak.Site içi o fiyatlara kiralık ev olsa olsa merkezi olmayan veya anadolu yakasında herhangi bir semttir Kurtköy,Çekmeköy vs
Her halükarda 5 bin lirayla yaşanmaz her gün 1 ekmek yeseniz 300 tl. Dışarıda çay 30-35 tl 1 bardak çay. Kombiniz bozulsa markasına göre beklenmedik 7-15 bin tl masraf. Canınız meyve çekecek et balık süt peynir bakliyat yok yok imkansız. Kendinizi kıssanız dahi imkansız

Mutfak masraflarını vs çıkınca 5000 aslında

Mutfak masraflarını vs çıkınca 5000 aslında
Hiç farketmez aileniz her ay destek atsa dahil mümkün değil. Olacak şey var olmayacak şey var.Gencecik bir kadını yaparsın neden olmasın diye gaza getirip sefil ve zor hayata itmek istemem.
İş buldunuz mu hazırda işiniz var mı? 50 bin liraya eşya yok elinizdeki 100 bin 2 günde tüketirsiniz üstelik ihtiyacınızı göremeden. Değil 50 bin 100 bini hepsini eşyaya yatırsanız da eksikleriniz hala bitmiyecek herşey ateş pahası.
1-2 ay iyi yaşarsınız belki ya sonra? İşiniz memuriyet mi devamlılık garantisi var mı? Hadi hepsini geçtim 30 bin maaşın yarısından fazlasını kiraya verip 5000 lirayla ölmemek için ondan kısıp bundan kısıp nereye kadar dayanabileceksiniz?
Sadece kiraya çalışacaksınız bir yerde depresyonun dibine girersiniz tükenirsiniz.
Eski konularınızı bilmiyorum ailenizle yaşıyorsanız şartlar ne olursa olsun devam edin yaşamaya. Çalışıp para biriktirin. Aile yanı dışarıdaki sefil hayattan daha kötü olamaz

Hiç farketmez aileniz her ay destek atsa dahil mümkün değil. Olacak şey var olmayacak şey var.Gencecik bir kadını yaparsın neden olmasın diye gaza getirip sefil ve zor hayata itmek istemem.
İş buldunuz mu hazırda işiniz var mı? 50 bin liraya eşya yok elinizdeki 100 bin 2 günde tüketirsiniz üstelik ihtiyacınızı göremeden. Değil 50 bin 100 bini hepsini eşyaya yatırsanız da eksikleriniz hala bitmiyecek herşey ateş pahası.
1-2 ay iyi yaşarsınız belki ya sonra? İşiniz memuriyet mi devamlılık garantisi var mı? Hadi hepsini geçtim 30 bin maaşın yarısından fazlasını kiraya verip 5000 lirayla ölmemek için ondan kısıp bundan kısıp nereye kadar dayanabileceksiniz?
Sadece kiraya çalışacaksınız bir yerde depresyonun dibine girersiniz tükenirsiniz.
Eski konularınızı bilmiyorum ailenizle yaşıyorsanız şartlar ne olursa olsun devam edin yaşamaya. Çalışıp para biriktirin. Aile yanı dışarıdaki sefil hayattan daha kötü olamaz

Hali hazırda işim var. Birkaç ay sonra ek zam olacak. 35 olsa, belki o zamana kadar dişimi sıkabilirim. Teşekkür ederim :)

17 bin çok degilmi tek başına yaşayan biri için, 1+1 1+0 evler daha uygun fiyat olur aslında.. yılbaşında komşum İstanbula taşında 3+1 i 10 bine tutmuş 4.katta birde,hangi semtte oturuyor tam bilmiyorum ama her şartta 17 bin fazla geldi bir ev için..tabi biraz lüks istiyorsanız normal ona birsey diyemem..5 binle geçinmek çok çok zor giysisi ayakkabısı mutfak masrafı illa plansız harcamalarda olur hepsine 5 bin imkansız yetmez
İstanbulda lüks ev 17 bin olmaz. Sarı siteye baksanız görürsünüz aslında. Yalnız yaşayacak olan bir kadın semtine, katına, güvenilir olup olmamasına da bakmalı, yol durumu vs uygun olmalı ki astarı pahalıya gelmemeli. Durum lüksten ziyade artım bir maaşla geçinmenin imkansız olduğu krizin ortamının büyüklüğünden kaynaklı aslında.
10 bine ev de nerde nasıldır merak ettim ben de.

Bir tablo yapmissiniz ama ne yazikki evdeki hesap carsiya uymuyor ozellikle gida masrafina yetismek artik cok zor. Ancak bi ev arkadasiniz olur kurulu bir duzene gelirseniz 30 35 bin size yeter yoksa hic bir sey karsidan gorundugu gibi degil her gun baska bir sey cikiyor birseyler bozuluyor 3 bin 5 bin usta parasi veriyorsunuz.belki olabilir ama cok zor malesef

Selam,

Buraya bin kere aynı konuyla ilgili konu açmış olabilirim. Bu konuyu biraz utanarak açıyorum.

Daha önceden de yazmıştım şehir dışında iş arıyordum. Ama yok, asla olumlu dönüş alamadım. Bi dönüş olana kadar diye kendimi biraz salmıştım ama sanırım oluru yok. Hiç huzurum kalmadı evde. Hiç detay verip daha da sıkmayacağım sizi. İstanbulda ev arıyorum ama bi fikir beni hem artık kendi hayatım olabileceği için mutlu ediyor hem de zorda kalırsam gidecek bi yerim kalmayacak diye korkutuyor. Sizce bu hesapta hata mı yapıyorum, bunlara ek masraflar çıkar mı ve bu hesapla ben daralır mıyım? Maaşım 30.000 TL
  • Birkaç ev beğendim biri site içerisinde 16 bin kira+1.500 aidat toplamda 17.500 ev için,
  • Faturalar için (elektrik, su, doğalgaz ve elektrik) 2500 TL,
  • Mutfak masrafı için hem şirket 3 ayda bir gıda yardımı yapıyor ordan hem yemek kartından hem de aylık 3000 harcarım.
  • Ekstra bir masraf için kenarda 2000 TL tutarım.
Bu hesapla maaşımdan bana geriye 5.000 TL kalıyor. Sizce diğer harcamaları çıkarınca 5.000 TL ile geçinebilir miyim? Çok sosyal birisi değilim biraz alışverişe düşkündüm ama onu da olabildiğince kıstım. Eğer site içerisinde ev tercih etmezsem +2.500 TL daha gelirim olacak. Kenarda birikmiş 100.000 TL birikimim var. Bunun yarısını kenarda bırakıp diğer yarısıyla eşya almayı planlıyorum.

Bir de ilk aşamasa, çamaşır makinesi, yatak, baza, ütü ve perde alırım diye düşündüm. Bunları aşağı yukarı hesaplayınca 35-40.000 ediyor. İlk başlarda sizce almam gereken bi şey var mı? Ve sizce daha fazla masraf çıkar mı? Ne gibi masraflar çıkar?
İyimser olmak istiyorum ama yok bunun yolu var hastalığı var yani şu an hesaba katılmayan her şey olabilir 5000 çok az geldi gözüme
Şehir neresi farklı şehirde yaşayabilir misiniz ya da başlangıçta ev tutmak yerine 1+1 apartta falan mı kalsanız

Kendi adıma cevap verirsem ben geçinemezdim. Zaten her şeye her gün zam geliyor. Bugün geçinsen yarın geçinemezsin. ☹️☹️

Selam,

Buraya bin kere aynı konuyla ilgili konu açmış olabilirim. Bu konuyu biraz utanarak açıyorum.

Daha önceden de yazmıştım şehir dışında iş arıyordum. Ama yok, asla olumlu dönüş alamadım. Bi dönüş olana kadar diye kendimi biraz salmıştım ama sanırım oluru yok. Hiç huzurum kalmadı evde. Hiç detay verip daha da sıkmayacağım sizi. İstanbulda ev arıyorum ama bi fikir beni hem artık kendi hayatım olabileceği için mutlu ediyor hem de zorda kalırsam gidecek bi yerim kalmayacak diye korkutuyor. Sizce bu hesapta hata mı yapıyorum, bunlara ek masraflar çıkar mı ve bu hesapla ben daralır mıyım? Maaşım 30.000 TL
  • Birkaç ev beğendim biri site içerisinde 16 bin kira+1.500 aidat toplamda 17.500 ev için,
  • Mutfak masrafı için hem şirket 3 ayda bir gıda yardımı yapıyor ordan hem yemek kartından hem de aylık 3000 harcarım.
Bu hesapla maaşımdan bana geriye 5.000 TL kalıyor. Sizce diğer harcamaları çıkarınca 5.000 TL ile geçinebilir miyim? Çok sosyal birisi değilim biraz alışverişe düşkündüm ama onu da olabildiğince kıstım. Eğer site içerisinde ev tercih etmezsem +2.500 TL daha gelirim olacak. Kenarda birikmiş 100.000 TL birikimim var. Bunun yarısını kenarda bırakıp diğer yarısıyla eşya almayı planlıyorum.

Bir de ilk aşamasa, çamaşır makinesi, yatak, baza, ütü ve perde alırım diye düşündüm. Bunları aşağı yukarı hesaplayınca 35-40.000 ediyor. İlk başlarda sizce almam gereken bi şey var mı? Ve sizce daha fazla masraf çıkar mı? Ne gibi masraflar çıkar?
Böyle bir hesapla sitede eve çıktım. Şu an biraz zor ama bir yıla rahatlarım

istanbul için imkansız
simülasyonda yaşamıyoruz bu rakamlar izmir için bile çok zorlar
bu rakamlarla çok zorda kaldığında imdadına koşacak bişeyinin mutlaka olması lazım
küçük şehirde iş bulana kadar diş sıkmak diyorum ben maalesef
istanbulda yaşanmaz yani

Bana olur gibi geldi ya. Sıkıntılı olur, maddi anlamda zorlanırsınız ama ucu ucuna yaşarsınız. Maaşa zam geldiğinde de rahatlarsınız.

Mutfak ve fatura masrafları olarak tahmini rakamlarınızı çok aşacağını düşünmüyorum tek yaşamak aile ile yaşamaya benzemiyor haliyle bana yeterli geldi. Burada en büyük sıkıntıyı yaratan kira durumu ama o da her geçen yıl iyice fırlıyor,evi tutup maaş zammı alınca rahatlarsınız diye düşünüyorum ve büyükşehirlerde kadının kesinlikle güvenliği site içerisi olması çok gerekli 2-3 bin için site içerisinde olan bir daireden vazgeçmeyin derim.

5 bin cidden çok az bir rakam ama alışveriş, sosyallik olmadan idare ederim ben derseniz geçinirsiniz,idare edip edemeyeceğiniz şahsi harcamalara ne kadar bütçe harcadığınız siz biliyorsunuzdur zaten buna göre karar verin.Ama en büyük tavsiyem ev eşyası alırken tam hayalinizdeki evi oluşturmaya çalışmayın ilk etapta,yatak dolap beyaz eşya aldıysanız sonraki aylara yayarak teker teker alın ihtiyaçları,bir anda elinizdeki birikimden de olmayın.

Eski konularınızı bilmiyorum şuan kiminle yaşıyorsunuz ? Aile eviyse ve ev giderlerine destek olmuyorsanız 1 sene daha dişimi sıkardım sanırım ben,aile evindeyken gideriniz olmadan şahsi harcamalar için 5 bin ayırsanız bir yılda şuanki birikiminizin iki katı toplarsınız,bir yılın sonunda yaklaşık üç yüz bin birikiminiz olur ve bu süreçte iş başvurularına devam edersiniz. Kendi psikolojiniz ve karakterinize göre hareket edin.Alışveriş,sosyallik seviyorsanız bir anda bunu kesip atamazsınız maalesef.

5000 sadece kendi şahsi harcamalarım için. Mutfak masrafı vs hepsini düşünce kalan. Bu arada baya baktım site içerisinde 15+ diğerleri de 13-14 arası çok lüks vs değil
3.000tl mutfak masrafı için az geldi bana.
Bilemiyorum evde kac öğün yiyeceksiniz ama ancak tek öğünse kurtarır gibi.
Ev konusunda da aidat çok fazla,yerinizde olsam daha uygun bir alternatif bulmaya çalışırdım.
Normal şartlarda idare edilir ama hiç mi ekstra masrafınız olmayacak? Ne bileyim bir ayakkabı, mont,belki giysi belki ,hastalık ilaç vb masraflarınız da illaki olacak. Elinizde ne kadar fazla bırakabilirseniz kiradan haric,o kadar refah içinde olursunuz. En dip fiyattan tutmaya çalışın evi aksi halde çok zorlanırsınız.q

3.000tl mutfak masrafı için az geldi bana.
Az değil tek başına yaşayacak bu kız. Bir kilo pirinç alsa 7-8 kez pilav çıkar tek kişiye. Bir paket makarnadan dört öğün çıkar. Yarım kilo balık alsa 2 seferde yer. 3 litrelik bir çamaşır deterjanı alsa 5-6 ay kullanır. Normal aile evi gibi düşünmeyin. Dışardan yememesi lazım ama, hazır yemek fiyatları çok uçuk.

Normalde hiçbir şey olmazsa biraz zorlanır ama geçinirsiniz ama ekstra çıkarsa amiyane tabirle gümlersiniz.

Hastalansanız İstanbulda devlette randevu bulmak çok zor özel hastaneye bir giriş muayene tahlil min 2000 lira.

Dışarıda yemek kahve 500.

Yani sıfır sosyallik ot gibi yaşam bu.

Bir de kira işi riskli artık ev sahibi seneye gelip çık ben oturacağım der evi satar falan sonra bir de yeniden yüksek kiralı ev bul taşın yapamazsınız. Ailenize de dönemezsiniz.

Uzun vadede oluru yok bence.

Bana olur gibi geldi ya. Sıkıntılı olur, maddi anlamda zorlanırsınız ama ucu ucuna yaşarsınız. Maaşa zam geldiğinde de rahatlarsınız.
Şu an 5 bin kalacak eline maaşına zam gelirse 10 bin. Yeni yetmez.
Az değil tek başına yaşayacak bu kız. Bir kilo pirinç alsa 7-8 kez pilav çıkar tek kişiye. Bir paket makarnadan dört öğün çıkar. Yarım kilo balık alsa 2 seferde yer. 3 litrelik bir çamaşır deterjanı alsa 5-6 ay kullanır. Normal aile evi gibi düşünmeyin. Dışardan yememesi lazım ama, hazır yemek fiyatları çok uçuk.
Pirinçle makarnayla bitmez ki. Parasızlıktan dışarıda yemesin hadi evde de mi yemeyecek. Kahvaltılık artık pahalı, ekmek peynir yer ölmem devri bitti. Peynir süt et kuruyemiş zeytinyağ kilosu 300, hiç mi vitamin almayacak hiç mi bakım malzemeleri almayacak bir kadın olarak. Ben aile evinde yaşayıp para biriktirsin diyenlerdenim.
Ev sahibi 3 ay sonra her şey pahalı ya zam yap yada çık dese ne yapcak. Elindeki varını yoğunu kiralık eve eşyasına bağlarsa

Selam,

Eşyaları ikinci el bak ama oldu ki kiraya zam geldi ki ev sahipleri malum ,o zaman yer değiştirmen gerekirse kira beklentinin üstüne çıkarsa maddı olarak sıkışırsın. Studyo eşyalı dairelere mi baksanız.

Şu an 5 bin kalacak eline maaşına zam gelirse 10 bin. Yeni yetmez.

Pirinçle makarnayla bitmez ki. Parasızlıktan dışarıda yemesin hadi evde de mi yemeyecek. Kahvaltılık artık pahalı, ekmek peynir yer ölmem devri bitti. Peynir süt et kuruyemiş zeytinyağ kilosu 300, hiç mi vitamin almayacak hiç mi bakım malzemeleri almayacak bir kadın olarak. Ben aile evinde yaşayıp para biriktirsin diyenlerdenim.
Ev sahibi 3 ay sonra her şey pahalı ya zam yap yada çık dese ne yapcak. Elindeki varını yoğunu kiralık eve eşyasına bağlarsa
Ev sahibi 3 ay sonra çıkartamaz onu bir geçelim.

Eski konularını bilmiyorum ama rahatı yerinde olsa kendini bu kadar zorlayıp eve çıkmaya çalışmazdı diye tahmin ediyorum.

Biz iki kişiyiz ayda yaklaşık 1 kilo peynir tüketiyoruz. Tek başıma yaşarken yarım kilo taze fasülyeden yemek pişirsem 3 gün yerdim. Bir domates bir yumurtayla menemen yapardım. Yarım kilo kıymadan köfte yapıp bir ay yerdim. Tek başına yaşayanın mutfak masrafı gerçekten çok düşük yemek seçen bir insan değilse. Zeytinyağı falan bir litre alsa bir aydan fazla gider. Bana gidiyordu.

Bakım malzemesi vitamin vs almayacak bu şartlarda. Çok elzem şeyler de değil zaten. Ben hiç vitamin almıyorum mesela, ölmedim daha. Yani ya sıkıntılı aile evini çekecek ya bazı masraflarını kısıp kendine hayat kuracak. Hem karnım doysun hem pastam dursun diyemez. Birinden birini tercih edecek.

Back