Sizce boşanma sebebi midir?

http://www.narsistleyuzlesme.com/terapi/kacinma-egilimi/ bu siteyi incelermisiniz. Psikoloji alanında çalışan arkadaşlar narsist olabileceğini dusunmusler. Sizin için en hayırlı karar ne ise umarım o kararı verirsiniz.

Haklısınız dün kendisiyle konuştum aşırı mükemmeliyetçi olduğunu bir terapiste gitmemiz gerektiğini hayatın bu kadar mükemmel olamayacağını benim de bu evde özgürlüğüm olduğunu anlatmaya çalıştım ama kendisi benim kusurlu dağınıl iş bilmez oldupumu düşünüyor. Asla kabul etmiyor kendini normal görüyor. Bugün evden çıktım mesaj atmış gidiyorum hangi valizi alayım diye

Iç görüsu olmadığı için tedaviyi de kabul etmicek büyük olasılıkla. Ne zor bir insan ne zor bir durum. Napiyor insanlar boşanıyorlar mi çare olarak

Narsisist yapıdaki insanlar kendilerini sürekli yuceltecek insanları etrafında ister. Bu insanları sürekli aşağılar bir şekilde. Bilinçaltında çok büyük degersizlik ve aşağılık kompleksleri olduğu için kendilerini beğenen onaylayan değer veren - ki burada siz onu eş olarak seçtiğiniz beğendiğiniz için bu kişi siz oluyorsunuz - kişiler hakkında bilinçaltında " beni beğendiğine göre o da değersiz biri" çerçevesinde düşünceleri vardır. O yüzden bir süre sonra sürekli sizi asagilarlar bu aslında kendilerine yönelik düşüncelerini size yansımasından ibarettir.

Kıyamam ya. Dünden beri okuyorum ve içim sızlıyor sizin için. Rabbim yardımcınız olsun. Eşiniz ciddi manada rahatsız. Ama mesaj atması ayrılmak istemediğinin göstergesi. Kendince sie ders veriyor. Tedavi olmadığı sürece işiniz çok zor.

Bir narsisti nasıl anlayabiliriz? Bununla ilgili çok yazı okudum, kendi eşim ile ilgili danışmak için soruyorum da. Eşim beni aşağılamaz, burada olduğu gibi fiziksel ozelliklerim hakkinda incitici söz de söylemez. Ancak bazı konular var ki, kendi mesleği ile ilgili, yaptıklarını oyle bir süsleyerek anlatır ki sanırsıniz karşınızda inanılmaz şeyler başarmış bir sanatçı duruyor, halbuki ki içi boş bir kutu. Bu durum narsisizm midir yoksa aşağılık kompleksinden mi ileri geliyor?

Allah yardımcınız olsun.
En doğru karar zor olsa da ayrılmanız gerek.
Yoksa ömrünüz çürür.

Linkteki konuya bakın, üyenin son hali çok üzücü maalesef.
Sonunuz bu olmasın.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/psikolojik-siddet-mi-bu-yardim-edin.1040538/

Haklı olabilirsiniz. Ben Üniversite mezunuyum eşim lisemezunu ve ben bunu asla sorun etmedim ailem bana karışmadı. Kendi babası bile o kızla olmaz demişken biz evlendik ama sürekli maaşla alakalı takıntıları vardı. Şimdi ben kendi mesleğimi yapamayacağım düz memurluk yapacağım. Ben ve benim gibi olanlar dava açmak istiyoruz eşimse sürekli “ kazanamazsınız birşey çıkmaz uğraşma yapma otur işinde” gibi sözler söylüyor. Ben ona her konuda destek verirken o resmen benim aşağı kalmamı istiyor.

Ben genel olarak ifade ettim tani koyma çok ciddi bir iştir ve gereken ciddiyetle yapılmazsa büyük bir sorumluluktur. O yüzden birkaç olaya bakarak yorum yapmak doğru olmaz. Ben konusahibine fikir vermek için birkaç şey paylaştım ama en doğrusu birebir gorusebilecegi ve ayrıntılı değerlendirme imkanı olan bir terapistle gorusmektir. Mümkünse de çift olarak.

Ben genel olarak ifade ettim tani koyma çok ciddi bir iştir ve gereken ciddiyetle yapılmazsa büyük bir sorumluluktur. O yüzden birkaç olaya bakarak yorum yapmak doğru olmaz. Ben konusahibine fikir vermek için birkaç
şey paylaştım ama en doğrusu birebir gorusebilecegi ve ayrıntılı değerlendirme imkanı olan bir terapistle gorusmektir. Mümkünse de çift olarak.
Sizin sorunuza gelirsek narsisizm gibi görünmüyor yine de :)

Şu an pek mümkün görünmüyor kendisi gitt bulunduğum şehirden

SABAH ben evden habersiz çıktım diye gitmiş evden beyefendi. Üstelik saat 1 di hala kalkmamıştı ve kargo 2 de kapanacaktı zor yetiştim. Ona mı söyleyeceğim çıkıyorum diye. Hayır odadan çıkmadı bile yani ayrıca çok derdiyse sorsaydı nereye gittin habersiz diye. Evden gitmeye bahane aramış resmen

Elbette ancak uzman bir psikolog, terapi sonunda narsisizm teşhisini koyabilir. Hemen terapiye başlama imkanınız olmayabilir. Alanında uzman terapisti bulup seanslara başlayan kadar sürekli okuyun sizinle paylaştığımız siteleri, inceleyin, benzer durumlar farkediyormusunuz, yaşanmış olaylardan edinilen tecrübelerin çok yararı olur. Okurken sizde bir sorun olmadığını görmek ve bu farkındalık bile içinizde bir ferahlık yaşatır. Terapi sonunda teşhis inşallah narsisizm ile sonuçlanmaz. Diğer taraftan ya narsisist değilse diye düşünelim. Verdiği tepkileri, evliliğinde sorunlar varken evden gitmesini, es olarak seçtiğiniz birine yakistiriyormusunuz? Bu yaşadıklarınızi hazmedebilecekmisiniz? Evlenmeden once tarzini farketmeyip es olarak seçtiğiniz bu adamın ilerde çocuğunuzun babası olarak görmek istiyormusunuz? Sakin sakin uzun uzun düşünün, boşanmak için çok acele etmenize de gerek yok, ilerde pismanlik yasamamak icin, icinize sindire sindire uzun uzun düşünun

Ben mi düşüneyim konu sahibi mi? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…