- 13 Nisan 2008
- 5.863
- 27.309
- Konu Sahibi kalmayanhevesler
Ben de sizinle aynı bölümden mezunum. En güzel otellerde iyi mevkilerde çalıştım. Eşimin gram söz hakkı olamazdı buralarda çalışırken, söz hakkı olduğunu iddia eden adam da eşim olamazdı. İzin vermiyor ne demek, malı mısınız? Köle gibi para sayıp satın mı aldı sizi? Anneniz babanız okutmuş ama elin adamı o emekleri silip atıyor öyle mi? Babamın hayır demediği bir şeye kocam da hayır diyemez.Maalesef zamanında beni yönlendiren kariyerimi ve okul hayatımı güzel hedefleyen bi ailem olmadığı için çok saçma bir bölümden mezunum. Turizm ve otel işletmeciliği.
Üniversite çağına gelmiş biri de bi zahmet kariyer planını kendi yapsın, hedeflerini kendi belirlesin. Ailem kariyer yönlendirmesi yapmadı, kocam çalışmama izin vermedi, saçma bölümden mezun oldum... Siz hariç herkes hatalı. Evlendik bile demiyorsunuz ailelerimiz bizi evlendirdi diyorsunuz. Bu kadar mı hayatınız hakkında söz sahibi değilsiniz? Zengin ailenin oğluyla evleniyorum niye çalışayım ki fikriniz elinizde patlamış. 11 aylık bebeğiniz kreş yaşına gelince bir işe girmenizi tavsiye ederim. Asla çalışamazsın diyen, kendi geliriniz olmasını istemeyen adam kötü niyetli ve güvenilmezdir. Evlilikten sıkılsa aldatmaya kalksa gidecek yeriniz var mı, paranız var mı? Yok. Çeker oturursunuz.
İki genç kızım var, büyük konuşmayayım diyorum dayanamıyorum. Kızıma yasak koyacak çalıştırmayacak adama hayatı sorgulatırım yemin ederim. Varımı yoğumu ona ve eğitimine harcayacağım, ayaklarının üstünde dursun meslek sahibi olsun diye elimden ne geliyorsa yapacağım ama mahalle barzosunun teki gelip benim emeklerimi silip kızımı eve kapatacak. Eşiniz zihniyetinde adamların nesli tükensin, yeryüzünden silinsinler artık.