sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

kadın erkek herkes kendi başına hayatını idame ettirecek durumda olmalı bu ister dışarda maaşlı çalışma olsun ister evde az buçuk yemek yapma ortalığı toplama anlamındaki çalışma olsun iki cinste donanımlı olmalı

paraya ihtiyacı olsun yada olamasın, bir bayan kesinlikle çalışmalı. bu dışarıda olur ev olur farketmez. faydalı bir işle evde uğraşıp bu şekilde de vakit geçirebilir. dışarısı şart değil. ben kadın-erkek herkesin bir amacı olması gerektiğini düşünüyorum. yani tamam evde olsun, çalışmasın dışarıda ama, evde de faydalı bir iş yapmalı. bu ev işi, çocuk bakma dışında olmalı. çünkü çocuk belli yaştan sonra muhtaç olmaktan çıkıyor, ama kadın bu vekitten sonra sadece ev işleriyle uğraşıyorsa bence pskolojik açıdan çokta mutlu olmaz. ama bunlar biraz da tercih meselesi, mesela çalışmak istemiyrdur bayan, maddi durumu da iyidir, sadece arkadaş çevresi, alış veriş, gezme tozma gibi şeylerele vakit geçiyordur, hoşuna da gidiyordur bişi denmez. ama kesinlikle bana göre bi hayat değil. ben çalışınca mutlu oluyorum. tabi yorucu iş olur tuvalet temizliği olur canından bezedirir. o insanlara diyecek lafım yok. çalışmak istemiyorum demeye hakkı var şu durumda. Allah muhtac etmesin kimseyi. ABD de çalışmayan yok gibi. koca kadınlar 60-65 yaşında çalışıyorlar, emekli olmuş hala giyim mağazalarında, markette çalışıyor mesela, yada terzi vs... ben görünce çok şaşırdım gerçekten. fizikleri de pek hoş hala. bizim belimiz bükülüyor o yaşlarda işleyen demir pas tutmaz diye düşünüyorum :)

Son düzenleme:
Calismiyorum evdeyim ama para kazanıyorum hobilerimden. Calismamak sadece evde oturmaktan ibaret değil. Insan evdeyken de üretebilir

Cocuklarin eline tableti veriyosunuz aciyosunuz tvyi basinizdan saviyosunuz falan denmis. Evet zaten her calismayan kadin bunlari yapiyordur. Her calisan kadin da eminim cok kaliteli zaman geciriyordur. Genellemelerinize hayran kaldim

bir kadın çalışmalı çünkü bir insan çalışmalı ev işi yapıp geri kalan zamanında bir insan oturuyorsa bence hiç ama hiç hoş değil gerçekten
ama ev hanımıdır gider örgü yapar çocuk bakar ne bileyim zamanını doldurur işte ona saygı duyarım...bence böyle bir insan zamanını boş geçirmemeli erkek ya da kadın..
ikinci olarak dışarıda çalışmayı kastediyorsanız artık erkekler daha kolay boşarım lan seni dediği için tabiki bir kadının çalışması daha iyi ama çalışmak zorunda değil düşüncesine göre davransın her şekilde saygı duyulur yeter ki tembel olmasın bir insan

yok çalışmamalı bence çalışmamalı eşi zenginde olsa fakirde olsa eğitimlide olsa eğitimsizde olsa oturup evde mis gibi dayağını yemeli kadın dedğin çocuk yapmalı ütü yapmalı yemek yapmalı ama asla çalışmamalı mesela oturup dayak yemeli , canı sıkılınca karısını kaçırıp parmağının etlerini koparmalı koca müsvetteleri karılarını daha rahat boşayabilsin aldatabilsin ama kadın hala evde otursun baba evinede dönemesin die çalışmamalı çalışınca şiddet görmeyecek diye bişey yok çalışıncada görebilir kimse garantisini veremez ama
kadın çalışsın geliri olsunki hadi len senlemi uğraşcam diip çekip gidebilsin yeni hayatına yeni başlangıçlara...
yok daha çalışmasın hasbinAllah yaaaaaaaaa çıldırıorum ha

Çalısması gerekiyosa çalışmalı ama çocukları varsa onları birine emanet ederek kendinden uzaklaştırmış olur biraz. Çocuk yoksa çalışması çok normal çalısmanın cinsiyeti olmaz

Şahsen ben okulum bittiğinden beri çalışıyorum bekarken babamın evindeyken çalıştım. İhtiyaçlarımı istediğim düzeyde karşılayabiliyordum. Ha babam bakmazmıydı bana ihtiyaçlarımı karşılamazmıydı karşılayabilirdi tabiki. Ama nereye kadar yada ne düzeyde karşılayabilirdi.
Evlendim 6 ay çalışmadım. Bu çalışmadığım süre zarfında kilo aldım, hantallaştım, en önemlisi 4 duvar arasında bunalımm:)
Bence bir kadın evlide olsa bekarda olsa iş hayatı olmalı. Kendisini sadece evine odaklamamalı. Tabikide bu süreçte en çok yıpranan ve yorulan kadınlar oluyor bunu inkar edemem ama bence kadınlarında erkeklere oranla daha dinç olmaları bundan olabilir :)

Çoluk çocuk varsa, maddi yönden ihtiyaç yoksa, evde kalabilir.

Bunu tartışmak bile çok gereksiz. Hangi çağda yaşıyoruz?

Hangi çağda yaşıyoruz klişe bir cümle bence :) 6 7 sayfa yorumları okudum gerçekten kadınlar tek bir noktada buluşmuyor bence sende bir göz gezdir. Çocuğum diyen, kadının görevleri diyenler, altın bilezik isteyen, yan gelip yatan, gezmek isteyen :)

valla çalışıyorum, üstelik okuldan mezun olduğumdan beri. aslına bakarsanız memnunum, evde olduğum gün sıkıntıdan patlıyorum, ama akşam eve gittiğimde, yemek yap bulaşıkları topla, çamaşır yıka as ütüle falan yoğun geçiyo tabi. ama şu aralar en özendiğim şey sabah erken kalkıp kahvaltı yapıp temizliğimi bitirip yemek işini halledip öğlende güne gitmek, yada evde oturup kadın programı izlemek :)) bide istiyorum evim herzaman jilet gibi derli toplu temiz olsun ama olmuyor malesef.. şimdi baharda geliyo temizlik nasıl gözümde büyüyor anlatamam. çünlü bi pazarım var. dün akşam salon koltuğumu sildim, ve kapıyı, bu akşam oturma odasına geçicem, hafta sonu camları silicem yani işim yetişmiyo. bu arada aöf sınavları yaklaşıyo ben ölmüşüm ağlayanım yokmuş yahu :)

oyoyoyoyoyoy Allah yardımcın olsun :)

yaşantımız hemen hemen aynıymış belki de çalışan ve çocuksuz çoğu kadınlada aynıdır Bu durumdan bir yandan şikayetçiyim bir yandan değilim. Genel olarak temizliği hafta içine bölüştürüyorum hafta sonuda geziyorum dinleniyorum. Ben en önemli olay proglama yapmak. Gelişi güzel hareket edildiğin de yorgunluk daha da fazla olabiliyor diye düşünüyorum :)

valla yalan değil haftada bi silip süpürüyorum evi, misafir gelecekse dip köşe girişiyorum :) her yağmur yağdığında göbek atıyorum silmediğim camlar için :)) ama isterdim yani temizlik düzenim olsun ama napalım kısmet böyleymiş :))

iki kişide çalışırken yaz tatilinde bir ev kiralayıp tatili evde yemek yaparak geçirmek yerine amaaann bütün sene çalıştık tatil hakkımız diyip 3 5 yıldızlı otellerde keyif sürmek, hiç birşeye el sürmeden tatil yapmakta cabasıı

ayda bir kere yarım yada tam gün dışarıdan birine temizletmek çözüyor aslında işi :) aslına bakarsan eşlerimizdede önemli rol olduğunu düşünüyorum. Eşim bana yardım etmez yani yardım etmez derken tek yapabildiği sadece süpürge açar oda ben çok çok sıkışıksam misafir gelicekse. Ama onun yanı sıra benden titiz ve düzenlidir aslında. Aldığı şeyi yerine koyuyor buda zaten evin dağılmamasında en öenmli rol bence.

benimkide tam tersi, herşeyi yapar, bi kaç gün memlekete gideyim siler süpürür, ben yemeği yaparken pilavı o yapar mesela, ben bi odanın camını silerken diğer camları o siler, balkonu mutlaka o yıkar, ama gelgelelim çok dağınıık, her işe yardım ettiği içinde laf söyleyemiyorum adama dağınık diye :))

kesinlikleee, şuan hiç eşime danışmadan alışveriş yapabiliyorum çok şükür, çalışmasam bukadar rahat olamam heralde diye düşünüyorum. çok şükür çalışıyorum.

ben tek yasiyorum bir cocugum var, evli olsaydim suan calistigim gibi fulltime calismazdim
haftanin 2gunu falan evde olup (+2gun hafta sonu) hem evimle hemde esim cocuklarimla vakit gecirmek isterdim
calismak istememde hem maddi olarak eve katkim olsun hemde sosyal hayat olsun diye buda benim dusuncem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…