- 23 Mart 2014
- 293
- 182
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Klişe bir soruya klişe bir cevap gider, uzun uzun açıklama yapmaya gerek var mı sence? Çalışmadan yan gelip yatacak, bilezik isteyecek ve gezecek kadar zengin değiliz biz. Zengin olsak bile çalışmadan yaşayamam.Hangi çağda yaşıyoruz klişe bir cümle bence :) 6 7 sayfa yorumları okudum gerçekten kadınlar tek bir noktada buluşmuyor bence sende bir göz gezdir. Çocuğum diyen, kadının görevleri diyenler, altın bilezik isteyen, yan gelip yatan, gezmek isteyen :)
Örneğe rastlamanıza gerek yok.
Doğrusal yaklaşım olarak, çocuklar güzel eğitim alsın diye yollanmayan kurs kalmıyor.
Eee, rol model annemiz 'eğitimi olmasına rağmen evde oturuyor'.
Bir bireyden bir şey talep ederken, çocuğunuz dahi olsa 'örnek' olmak başta gelir.
Yaşları büyüdüğünde 'bana diyene kadar sen yapsaydın o zaman, eğitim alacağım da ne olacak' cümlesi duyulduğunda afallamayacak o zaman kimse.
genelleme yapmadım. yapmak istesem aynı görüşü savunan diğer kişilerin de yorumlarını alıntılar öyle yazardım.
veya ortaya yorum atar direk genelleme yapardım.
kaliteli vakitten dem vuran kişinin doğru düzgün türkçe yazamaması bu zamana kadar kendini ne kadar geliştirdiğini ortaya koyuyor.
bu yüzden evde oturduğu çok belli. ha bu demek değildir ki her evde oturan kendini geliştirmemiş. yorumumun başında da dediğim gibi tek bir kişiye yönelikti yorumum.
Aslında sadece örnek alma sebebi ile olmadan da olsa çalışmayan kadınlarının kızlarının çalışmama olasılığının aksine göre daha yüksek olduğunu biliyorsunuz değil mi?
Örnek veriyorum, annesi öğretmen bir kadının ev hanımı olma ihtimali mi daha yüksektir, annesi ev hanımı olan bir kadının mı?
Doğrusal yaklaşım objektif olmamış. Bu kişisel bir tercihtir. İster çalışır kişi ister çalışmaz. O yetiştirilen çocuk bir birey olarak yetiştirilirse kendi istekleri doğrultusunda hayatını kuracaktır çevresine göre değil. Benim annemde çalışmıyordu ben çalışıyorum. Bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim size.
Hem çocuk için mi yaşıyoruz deniyor hem de onlara örnek olmak adına çalışılmalı deniyor, bunlar çok tezat.
Çalışınca süper özellikler kazanmıyor insan.
Çalışmayan kişilerde aslında zaten çalışıyor. Hayatı idame etmek için çabalıyor, evlat yetiştiriyor, ev duzenini sağlıyor. Üretken olmak sadece para getirmek değildir. Fark sadece para mı ?
Ben çalışan kişilerin büyük çoğunluğunun çalışmayana karşı olan önyargılarının nedenini anlamıyorum.
" Ben çalışıyorum" havalarına gitmelerini de keza oyle. Bu hava evde eşlerine karşı da esiyor. Kadın fıtratı bunu niye kaldıramıyor.
Çalışıyorsan çalışıyorsun , çalışmayan da çalışmıyor hepsi bu. Çalışmayan yan gelip yatmıyor.
Konuyu tamamıyla okumadığınızı düşünüyorum.
Diğer üyelerin yorumlarından çıkan ana fikir en sığ haliyle 'kadın denilen canlı, eş ve çocuk için yaşar, onların işlerini görür, çalışma hayatı hobidir' gibi bir ifadeydi.
Bu örnek, o fikirlere cevaben verildi.
Gerçi cevabı verdiğim hanımefendiyle biz anlaştık, aslında aynı şeyleri düşündüğümüzün farkında vardık.
Kaldı ki; diğer bir yorumumda da çalışmadığımın altını çizmiştim.
Size de aynı açıklamayı yapacağım.
Binlerce kadının üye olduğu bir platformda bir kadının yaşama sebebi, temel görevi olarak bahsedilen 'eş ve çocuğunun işlerini yapmak' durumuna kadar indirgenemez.
Bu kadar çok üyesi olan bir yerde yazı yazıyorsak, neyi savunduğumuza dikkat etmemiz gerekir.
Her yaştan, her kültüre, eğitime, ekonomiye sahip insanlar bir aradayız.
Bugün karşı çıktığımız bu fikri savunan insanlar, ileride çocuk yetiştireceklerdir.
Her kadının mesleği olmalı, çalışmalıdır.
İşin özü aslında bu olmasına rağmen durumsal olarak kişiler tercihlerini farklı yapabilirler, bunda sıkıntı yok.
Yaşadığımız ülkede 'kardelen' projesi varsa; burada kalkıp da ' kadın çalışmasın, eşine çocuğuna bakmak görevi' fikrini savunamayacağım.
Keşke bütün kadınlarımızın eğitim ve ekonomik düzeyi iyi olsa da, kendi istekleriyle çocukları için çalışmasalar...
Yaşadığımız ülkede çok azınlıkta bu kitle malesef...
Diğer bir yorumcu, kaliteli zamandan bahsettiğim örneklerime dem vurmuş.
Ne kadar güzel ki; kendi bu örnekleri reddediyor.
Birgün çalışmayan annelerin, evde çocuklarıyla kaliteli, eğitici ve iyi bir birey olma yolunda nasıl zaman harcadıklarıyla ilgili bir konu görmeyi çok arzu ederim, zevkle de takip ederim.
Benim verdiğim örnekteki anneler ve bizler de bir şeyler öğrenebiliriz.
Bir şeyi reddederken, neden reddettiğimizi ve aslında nasıl olması gerektiğini anlatmayı hep unutuyoruz, çünkü ezbere yaklaşıyoruz...
Hepimiz mükemmel olduğumuz için toz konduramıyoruz...
calıs kızım calıssssss :)))) ben böyle rahatım ohhh daha yeni kalktım valla simdi güzel bi kahvaltı yapıcam sonra sahile inicem cay keyfi yapmaya beklerimKlişe bir soruya klişe bir cevap gider, uzun uzun açıklama yapmaya gerek var mı sence? Çalışmadan yan gelip yatacak, bilezik isteyecek ve gezecek kadar zengin değiliz biz. Zengin olsak bile çalışmadan yaşayamam.
koptummmmprofilinizdeki ilköğretim mezunu akademisyen yazısından dolayı böyle düşünmekte haklısınız.
eşiniz ne iş yapıyor?calıs kızım calıssssss :)))) ben böyle rahatım ohhh daha yeni kalktım valla simdi güzel bi kahvaltı yapıcam sonra sahile inicem cay keyfi yapmaya beklerim
Annem ev hanımı. Ne zaman okuldan eve dönsem beni kapıda karşıladı, sıcak yemeğim oldu, kıyafetlerim temiz ve ütülüydü, odam tertemizdi. Peki ben bunu tercih eder miydim?
Senelerce babam tek başına uğraştı çocuklarını okutmak için ona da acıyorum. Annem birine sadaka dahi vermek istese - ki evin tüm ekonomisi annemin elindedir, babam tek kuruşun hesabını sormaz- içinden geldiği gibi veremedi. Aklında çünkü hep o " babamın" parasıydı, "çocuklarının" rızkıydı.
Ben sıcak yemek bulamasaydım ama annem keşke daha güvenli baksaydı hayata. Ayaklarının sağlam bastığını hissetseydi. Babam tek başına yüklenmeseydi her şeyi.
Şimdi sigortasını yatıyorux annemin ve bitmesini dört gözle bekliyor sırf üç kuruş da olsa "kendi" parası olsun diye.
Annem çalışmadı diye kaliteli zaman da geçirmedik doğrusu kimse kimseyi kandırmasın. Üniversitede yurt parası yok diye günde dört saati yolda harcamasam, çalışmak zorunda kalmasam daha kaliteli zaman geçirebilirdim.
Ayrıca 2000 lira ile hem kaliteli yaşayıp hem de bilezik alanlar bana da tüyo verirlerse sevinirim. 3000 ile bekar halimle kaliteli yaşayamıyorum kaldı ki çocuklarıma kaliteli bir hayat sunabileyim.
eşimle ne ilgisi vareşiniz ne iş yapıyor?