sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

Bu devirde böyle sorular çok saçma geliyor artık. Kadın oturmalı. Elin adamı onu para verip, altın verip satın almalı. O kadının hayat boyu yemeğini suyunu vermeli, ona bakmalı. Çünkü kadın çalışma kapasitesi olamayan, dünyaya gelme amacı çocuk doğurup kadınlık ve analık yapmak olan bir canlı. İşte bu sorunun anlamı bana göre bu. Bu şekilde de 3. dünya ülkesi olmaya da layığız zaten. Muhabbete bak.

Bir kadın veya erkek öcelikle birey olmalı. Bağımsız, kendine yeten, başkaları tarafından "bakılmaya" ihtiyacı olmayan birey. Bekarken baban baksın, evlenince kocan baksın, ömür boyu birinin seni finanse etmesine muhtaç ol. Bana uymuyor böyle yaşam. Delikanlı gibi çalışıp, kazanıp, kimseye eyvallahım olmamasını tercih ederim. Nitekim lise yıllarımdan beri çalışıyorum. Sanırım en son 16 yaşındayken ailemden harçlık almıştım en son. O zamandan beri ailem de dahil kimseden zırnık istemedim. Kendime yettim. Kendi kendimi Amerika'da da okuttum. Bununla da gurur duyuyorum.

Bu devirde böyle sorular çok saçma geliyor artık. Kadın oturmalı. Elin adamı onu para verip, altın verip satın almalı. O kadının hayat boyu yemeğini suyunu vermeli, ona bakmalı. Çünkü kadın çalışma kapasitesi olamayan, dünyaya gelme amacı çocuk doğurup kadınlık ve analık yapmak olan bir canlı. İşte bu sorunun anlamı bana göre bu. Bu şekilde de 3. dünya ülkesi olmaya da layığız zaten. Muhabbete bak.

Elin adamı bakmış olmuyor. Bir düzen kuruluyor, ve birbirlerine hayat arkadaşı oluyorlar.
Hayatta ki amaç çocuk bakmak olmayabilir fakat çocuğu olduktan sonra çocuğuna kendi bakma hakkını kullanabilir bir kadın.
Bunu da ancak çalışmayarak yapabilir.
Baba dış ilişkiler kurar, anne iç ilişkiler kurar ve böylece aile düzeni sağlanmış olur kendi yaşam stillerine göre.

Çalışmayı tercih ediyorsanız ve aksi size göre değilse , milyonlarca bu şekilde hayat kurmuş ve mutlu olan insanları ikinci sınıfa koyarak duygularınızı anlatmanız yersiz.

Çalışmayan kadın harçlık almıyor. Kazanılan para ortaktır, iki kişinin emeğidir ve beraberce finanse edebilirler.

Karı kocalık çok başka bir ilişki. Her evin kuralları da kendi hayat biçimlerine göre şekil alır. Kimse bunu yargılayamaz.
3. Dünya ülke yolunda bu bir taş değildir. Buna gelene kadar ne kayalar var.

Bir kadın veya erkek öcelikle birey olmalı. Bağımsız, kendine yeten, başkaları tarafından "bakılmaya" ihtiyacı olmayan birey. Bekarken baban baksın, evlenince kocan baksın, ömür boyu birinin seni finanse etmesine muhtaç ol. Bana uymuyor böyle yaşam. Delikanlı gibi çalışıp, kazanıp, kimseye eyvallahım olmamasını tercih ederim. Nitekim lise yıllarımdan beri çalışıyorum. Sanırım en son 16 yaşındayken ailemden harçlık almıştım en son. O zamandan beri ailem de dahil kimseden zırnık istemedim. Kendime yettim. Kendi kendimi Amerika'da da okuttum. Bununla da gurur duyuyorum.

Elbette ki kendinizle gurur duyun fakat başka hayatlara saygı duymayı bir tarafa bırakarak değil. Bunu yapmak demek kendinize harcadığınız emeği hiçe saymak demektir.
Benim gözümde böyle en azından.

"Bakılmak" cümlesi ağır bir cümle. Parası olan kişiler bakıcı, olmayan bakılan diye ayrılması çok tuhaf.
Herkes kendi üretkenliğince birşeyler yapar.
Çalışmak sadece sabah gidip akşam gelmek değildir.
İnanın herkesin kendini Amerika'da okutma şansı olmuyor.
Çalışsa bile asgari ücret alıp , o askeri ücretide kıyafetlerine, yol ve yemeğine vererek ayda eline sıfır geçen kişiler var. Sabahtan akşama eziyet çekip birde evde sömürülen kadınlar.
Bunun adı ne ozgurluk, ne kendi ayakları üzerinde durmak , ne de gerçek adı çalışmak.

Elin adamı bakmış olmuyor. Bir düzen kuruluyor, ve birbirlerine hayat arkadaşı oluyorlar.
Hayatta ki amaç çocuk bakmak olmayabilir fakat çocuğu olduktan sonra çocuğuna kendi bakma hakkını kullanabilir bir kadın.
Bunu da ancak çalışmayarak yapabilir.
Baba dış ilişkiler kurar, anne iç ilişkiler kurar ve böylece aile düzeni sağlanmış olur kendi yaşam stillerine göre.

Çalışmayı tercih ediyorsanız ve aksi size göre değilse , milyonlarca bu şekilde hayat kurmuş ve mutlu olan insanları ikinci sınıfa koyarak duygularınızı anlatmanız yersiz.

Çalışmayan kadın harçlık almıyor. Kazanılan para ortaktır, iki kişinin emeğidir ve beraberce finanse edebilirler.

Karı kocalık çok başka bir ilişki. Her evin kuralları da kendi hayat biçimlerine göre şekil alır. Kimse bunu yargılayamaz.
3. Dünya ülke yolunda bu bir taş değildir. Buna gelene kadar ne kayalar var.

Elbette ki kendinizle gurur duyun fakat başka hayatlara saygı duymayı bir tarafa bırakarak değil. Bunu yapmak demek kendinize harcadığınız emeği hiçe saymak demektir.
Benim gözümde böyle en azından.

"Bakılmak" cümlesi ağır bir cümle. Parası olan kişiler bakıcı, olmayan bakılan diye ayrılması çok tuhaf.
Herkes kendi üretkenliğince birşeyler yapar.
Çalışmak sadece sabah gidip akşam gelmek değildir.
İnanın herkesin kendini Amerika'da okutma şansı olmuyor.
Çalışsa bile asgari ücret alıp , o askeri ücretide kıyafetlerine, yol ve yemeğine vererek ayda eline sıfır geçen kişiler var. Sabahtan akşama eziyet çekip birde evde sömürülen kadınlar.
Bunun adı ne ozgurluk, ne kendi ayakları üzerinde durmak , ne de gerçek adı çalışmak.

Valla "bakmak, bakilmak" kelimeleri de "harclik" kelimesi de bizzat calismayan kadinlardan duydugum , burada bol bol okudugum kelimeler. Kendi kelimelerim degil, bizzat bu kelimeleri kullananlarin kelimeleri. Asagilamak maksadiyla ben uydurmadim. :) Kendileri gururla kullaniyor. Burda "erkek kadina bakmali, bana bakmakla sorumlu, kocamdan su kadar harclik aliyorum," vs gibi naralar gururla atiliyor. Ona istinaden yazdim ben de. Bana cok itici ve asagilayici gorunen kelimeler, ve benim dunyamda yok zaten.

Ayrica yorumlarimin saygisizlik icerdigini dusunmuyorum. Ben bana dogru ve ters geleni yazdim.

Valla "bakmak, bakilmak" kelimeleri de "harclik" kelimesi de bizzat calismayan kadinlardan duydugum , burada bol bol okudugum kelimeler. Kendi kelimelerim degil, bizzat bu kelimeleri kullananlarin kelimeleri. Asagilamak maksadiyla ben uydurmadim. :) Kendileri gururla kullaniyor. Burda "erkek kadina bakmali, bana bakmakla sorumlu, kocamdan su kadar harclik aliyorum," vs gibi naralar gururla atiliyor. Ona istinaden yazdim ben de. Bana cok itici ve asagilayici gorunen kelimeler, ve benim dunyamda yok zaten.

Ayrica yorumlarimin saygisizlik icerdigini dusunmuyorum. Ben bana dogru ve ters geleni yazdim.

Evet size ters geleni yazmışsınız fakat başka tercihleri hiç sayarak. Bu da benim gördüğüm.

Aşağıladığınızı yazmadım; kimse kimseyi aşağılayamaz zaten. Yapan kendine yapar.

Bana göre cinsiyet fark etmeksizin herkes çalışmalı ve ekonomik özgürlüğünü eline almalı. Bilhassa kadınlara bu konuda daha fazla iş düşüyor. Çalışmayıp kocasının ellerine baktıklarında bu durum başlarına kakılabiliyor çoğu zaman.

kadınlar bence çalışmamalı, ben çalışıyorum gelirimde çok iyi. fakat çalışılmasından yana değilim. ev işine mi çocuğa mı baksın işe mi gitsin çok çabuk yıpranıyor

tam kavga konusu burdan en az 10 ban cıkar :))
ben kendi görüsümü yazıım eger esinin durumu iise kadın calısmasın cocugunu neden yanlız bıraksın kı
esinin duurmu ii oldugu icinde kendini unutmasın esi kendine araba alırken her arabada bi bilezik istesin mesela ben öyle yapıyorum :)))
sonra altınlarıyla kendi adına arsa alsın eger evleri varsa daha uygun semtlerde eve girsin ayda 600 liraya kira öder gibi bi evi daha olur valla kadınlar kafalarını kullansınlar
Aynen öyle yapıyorum canım, yazın beni mutlu etti :)

Çocuk bir ortalama 3 sene anne sevgisi ile anne yanında büyümeli bunda bi anlasalim:)) anne mi bakıcı mı tartışmasına girmeye hiç gerek yok.. kreş çalışan annelerin kurtaricisidir. . Bir çocuğun kreş gitmesi şart değil. Benim 2,5 yaşında doktorunuzun ısrarla üstün zekalı olduğunu söylediği bir kızım var. Doktorumuz kızıma nasıl ilgilendiğimi bildiği için , bu ilginin başarısını seviyesini artırdığını söyler. Günümüzde feci bir kreş dayatması var sanki kreşe gitmeyen çocuk bazı şeylerden mahrum kaliyor:)) öyle bişey yok arkadaşlar bilinçli bir anne 1000 kreşe bedeldir..işin özü iki üniversite mezunuyum ve Kocamin eline bakiyorum:)) ben kızımla vakit geçirmekten, her anına şahit olmaktan, o da benimle olduğu için o kadar mutluyuz ki gerisi fasa fiso:))

Bu arada ailemizin geliri iyi ama aksi olsa idi tabiki çalışıp destek olurdum aileme.. benim arkadaşlarım var 1,5 milyar maaş alıyorlar 800 bakıcısı veriyo 200 u temizlikciye yol parası yemek derken bişey kalmıyor. Yahu bu nasil calismak..Annem Başkomiser emeklisidir 9 aylıkken kreşe bırakıldık 3 kardes, çalışan bir annenin kızıyim. . Bir de bazı arkadaşların yorumlarına Gülsem mi hayret mi etsem anlamadım. Çalışmayan kadını aşağılayıcı bir üslup takınilmis. Sanırım üst düzey bir yöneticisiniz ve geliriniz 3-3,5 binin üzerinde. . Eğer böyle değilse Üzgünüm siz de o elin oğluna muhtacsiniz ortalama 1,5 binle tek başınıza çocuk yetiştirmeniz zor , yani ona ayakların üzerinde durmak denmiyor

sormak bile kadını yanlış biryere koyar ... bir erkek için aynı şeyi soruyo musunuz ?

Şu zamana kadar kadınların çektikleri, başına gelenler ortada, hayatın neler göstereceği belli olmaz. Her gün bir sürü şey okuyoruz. Adam aldatıyor, dövüyor, sövüyor kadın nereye gideyim ki? Çalışmıyorum, gelirim yok ki...! Pisi pisine bir ömürü ziyan ediyoruz. Çalışan kadın güçlü kadındır her daim..En Büyük KK

kişinin kendi hayat şartları ve tercihi...

özgür iradesii...

ben çalışıyorum şahsen...

çalışmaktanda çok mutluyum

Bu arada ailemizin geliri iyi ama aksi olsa idi tabiki çalışıp destek olurdum aileme.. benim arkadaşlarım var 1,5 milyar maaş alıyorlar 800 bakıcısı veriyo 200 u temizlikciye yol parası yemek derken bişey kalmıyor. Yahu bu nasil calismak..Annem Başkomiser emeklisidir 9 aylıkken kreşe bırakıldık 3 kardes, çalışan bir annenin kızıyim. . Bir de bazı arkadaşların yorumlarına Gülsem mi hayret mi etsem anlamadım. Çalışmayan kadını aşağılayıcı bir üslup takınilmis. Sanırım üst düzey bir yöneticisiniz ve geliriniz 3-3,5 binin üzerinde. . Eğer böyle değilse Üzgünüm siz de o elin oğluna muhtacsiniz ortalama 1,5 binle tek başınıza çocuk yetiştirmeniz zor , yani ona ayakların üzerinde durmak denmiyor
Harika yazmışsınız. 2000 maas alıyor kardeşim 1100 tl bakıcıya gidiyor. Geri kalanda kendisine çocuğuna aldıkları yani ucu ucuna. Calisiyorda daha rahat daha lüks bi yasam yok yani. Birde kadinlar Çalışınca erkek onların parası olduğunu bildigi icin kadına eksik para harcıyor ki bu erkeğe hiiic yakışmıyor. Erkektir eve bakan cocuga bakan kadına bakan. Bu dinimizde de böyledir. Ben calistigimda kendime harcardım parami. Bi kere fatura ödedim esim yerin dibine girdi. Zor gunde tabiki yanında olurum. O ayrı. Ama ben bu yeni nesil kadinlara bakıyorum hepsi koca besliyorlar farkında değiller. Adamın masrafını azalttıkları icin adam o artan parayla ne yapıyor sanıyorsunuz bi köşede biriktirip karısına ev araba mı alıyor:))cogu capkinlik yapıyor görüyorum. esime kendine güveniyorsan evlenelim dedim. Hayat müşterektir ayağına benden maddi yardım bekleyen bir adama ne koca derdim ne de baba yapardım. Nasıl kadın parası yiyiyorlar anlamıyorum. Sen çalış evine bak Allah Allah. Karısının maasini ne kadar olduğunu sorup duranlar gel beraber şuraya bi kutu koyalım sende aldığın parayı bende benimkini koyayım gibi cok yazı okudum forumda. Sen bana guveniptemi evlendin demiyor kadın. Kadınları çalışmaktan soğutuyor erkekler. Annemin dediği gibi, bu zamanın kızları sırf adamların gönlünü eğlemek icib evleniyor :) kadın uretmek ve daha iyi yasamak icin çalışmalı. Bunu paylasmasi ondan bekleniyorsa bilmiyorum ben cok çirkin buluyorum.

Kusura bakmayın da batılı olacam diye ipin ucunu kacirmisiniz.
Harika yazmışsınız. 2000 maas alıyor kardeşim 1100 tl bakıcıya gidiyor. Geri kalanda kendisine çocuğuna aldıkları yani ucu ucuna. Calisiyorda daha rahat daha lüks bi yasam yok yani. Birde kadinlar Çalışınca erkek onların parası olduğunu bildigi icin kadına eksik para harcıyor ki bu erkeğe hiiic yakışmıyor. Erkektir eve bakan cocuga bakan kadına bakan. Bu dinimizde de böyledir. Ben calistigimda kendime harcardım parami. Bi kere fatura ödedim esim yerin dibine girdi. Zor gunde tabiki yanında olurum. O ayrı. Ama ben bu yeni nesil kadinlara bakıyorum hepsi koca besliyorlar farkında değiller. Adamın masrafını azalttıkları icin adam o artan parayla ne yapıyor sanıyorsunuz bi köşede biriktirip karısına ev araba mı alıyor:))cogu capkinlik yapıyor görüyorum. esime kendine güveniyorsan evlenelim dedim. Hayat müşterektir ayağına benden maddi yardım bekleyen bir adama ne koca derdim ne de baba yapardım. Nasıl kadın parası yiyiyorlar anlamıyorum. Sen çalış evine bak Allah Allah. Karısının maasini ne kadar olduğunu sorup duranlar gel beraber şuraya bi kutu koyalım sende aldığın parayı bende benimkini koyayım gibi cok yazı okudum forumda. Sen bana guveniptemi evlendin demiyor kadın. Kadınları çalışmaktan soğutuyor erkekler. Annemin dediği gibi, bu zamanın kızları sırf adamların gönlünü eğlemek icib evleniyor :) kadın uretmek ve daha iyi yasamak icin çalışmalı. Bunu paylasmasi ondan bekleniyorsa bilmiyorum ben cok çirkin buluyorum.

Ben de senin gibi düşünüyorum aksini düşünende olur elbet saygı duyarım. Eşim eğer calisirsan üstüne başına harcarsin diyor ama su an tek hedefim cocugumu yetiştirmek, onun büyüdüğünü görmek ..biri doğru diğeri yanlış diyemeyiz elbet ama öncelik sırası farklı oluyor her insanda
..

selam kk bayanları, aklıma takıldı bugünlerde
acaba bi kadının çalışması mı daha mantıklı çalışmaması mı?
ikisinin de iyi veya kötü yanları nelerdir sizce? düşüncelerinizi merak ediyorum.. teşekkkürler...
Bence kesinlikle calismali hele de guzel bir meslegi varsa buna engel olan erkek bence cok acimasizdir...cocuklarinin hayatindaki insanlarin gozunde daha degerli ve kendi kisisel sosyal kulturel gelisimi icin. Evliyse ve esinin babasinin imkanlari cok iyiyse bile calismali. Calismak sadece para icin olmaz bence insan kendini cok bos hisseder.

arkadas doğru demiş çalışıp koca besleniyo adamlarda artık çalışan kız istiyo çünkü hayat müşterek lafiyla adamlara sorumluluk verilmiyo kadın başına herkesin kahrını çek eve gel kocanın kahrı uzayıp GIDIYO kadın çalışırsa erkekler akıllı hemen araba ev taksidi sokuyo evlilik taksit odemekle geçiyor allh gözlerin yardımcısı olsun

Ben bir bayanın çalışmasından yanayım.. Ha ailesinin durumu iyi olur, kendine ait bir geliri vardır çalışmaya bilir.. Yahut ta eşinin durumu iyidir.. Çalışmayabilir.. Herkesin kendi kararıdır.. Kimse kimseyi bu konuda yadırgayamaz.. Yani bazıları diyor ya, yok üretken ol, üretken ol bir şeyler kat.. Geçenlerde vergi dairesine gittim, yaklaşık 30 memur gördüm.. 3 kişisi çalışıyordu, geri paso çay kahve keyfi yapıyordu.. Bu mu üretkenlik.. Bugün de belediyeye gittim.. Belediye vergi dairesinde daha kötü.. 1000 kişi çalışıyorsa belediyede işi yürüten 50 kişi.. Gerisi paso dedikodu peşinde.. Fakirin fukaranın ödediği vergilerle birileri yan gelip yatıyor.. Bizde özel sektör çalışanları olarak, sabahtan akşama anamız ağlasın.. Bu mu üretkenlik?
Benim oturduğum binada komşum var, ev hanımı.. Kadın evde bebek yeleği örüyor, hırkalar örüyor, kursa gitmiş çanta yapmasını öğrenmiş.. Birde bunları pazarda satıyor.. İşte üretkenlik budur.. Kadın kendi emeği ile bir şeyler yapmış..( bazıları yadırgıyorlar, yok çalımıyor ev hanımı, yok yan gelip yatıyor gibi.. bakın ev hanımları da üretken olabiliyormuş.. )

X