sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

alıntıladığım mesaja ithafendi: )

alıntıladığınız mesajın sahibi ben değilim, ama aynı fikirde olduğum için kendi adıma cevap vermek istiyorum.
bu düşüncede olmanın medeni durumla ilgisi yok.

o üyeyi bilmiyorum ama beni çok merak ediyorsanız sözlüyüm, son zamanlarda pek çok şeyden taviz vermiş olabilirim ama bu taviz verilebilecek bir konu değil.

düşünce doğru, aksini çok kesin şekilde yanlış buluyorum ve ben burda yorum yaparken çoğu zaman kesin yargı kullanmaktan kaçınırım, ve bunun medeni durumla ilgisi yok.

selam kk bayanları, aklıma takıldı bugünlerde
acaba bi kadının çalışması mı daha mantıklı çalışmaması mı?
ikisinin de iyi veya kötü yanları nelerdir sizce? düşüncelerinizi merak ediyorum.. teşekkürler...
Bir kadininda hem calismasi hem ev isi yapmasi hem cocuk bakmasi zor olur ama günah bize :KK70:

alıntıladığınız mesajın sahibi ben değilim, ama aynı fikirde olduğum için kendi adıma cevap vermek istiyorum.
bu düşüncede olmanın medeni durumla ilgisi yok.

o üyeyi bilmiyorum ama beni çok merak ediyorsanız sözlüyüm, son zamanlarda pek çok şeyden taviz vermiş olabilirim ama bu taviz verilebilecek bir konu değil.

düşünce doğru, aksini çok kesin şekilde yanlış buluyorum ve ben burda yorum yaparken çoğu zaman kesin yargı kullanmaktan kaçınırım, ve bunun medeni durumla ilgisi yok.

Öncelikle Allah mutlu mesut etsin inşallah.
Burada arkadaş diyor ya işte ben bu falan falan ev işlerini yapmak zorunda değilim bunun karşılığında bana şu kadar para ver olsun diyin olsun bitsin diyor ya ali cengiz oyunlarına ne gerek var diyor ya, bu şekilde doğru olmaz etik olmaz böyle birşey bence.
Ama kadınında erkeğinde haklarını korunmasından yanayım tabiki bende ve kadın evin işini yapmakla yukumlu değil zaten, yani bu hak meseleleri eşler arasında bi şekilde halledilmeli tabiki.
Ama bana ev işi için para ver demek bence hoş değil başka bir yol olmalıki bu da genelde ali cengiz oyunları şeklinde oluyor mecburiyetten, bu mecburiyeti anlamanın en iyi yoluda eevlenmek, çoluk çocuğa karışmak diyorum: )
Bekara hanım boşamak kolay demiş atalarımız o hesap yani...

Öncelikle Allah mutlu mesut etsin inşallah.
Burada arkadaş diyor ya işte ben bu falan falan ev işlerini yapmak zorunda değilim bunun karşılığında bana şu kadar para ver olsun diyin olsun bitsin diyor ya ali cengiz oyunlarına ne gerek var diyor ya, bu şekilde doğru olmaz etik olmaz böyle birşey bence.
Ama kadınında erkeğinde haklarını korunmasından yanayım tabiki bende ve kadın evin işini yapmakla yukumlu değil zaten, yani bu hak meseleleri eşler arasında bi şekilde halledilmeli tabiki.
Ama bana ev işi için para ver demek bence hoş değil başka bir yol olmalıki bu da genelde ali cengiz oyunları şeklinde oluyor mecburiyetten, bu mecburiyeti anlamanın en iyi yoluda eevlenmek, çoluk çocuğa karışmak diyorum: )
Bekara hanım boşamak kolay demiş atalarımız o hesap yani...

ben çalışmadığım dönemlerde eşimden para istemeyi, ali cengiz oyunu oynamaktan daha onurlu buluyorum.

bu medeni durum değil hanımefendi, aile terbiyesi.

ben nasıl 27 yaşıma babamdan habersiz tek kuruş para almadan gelmişsem, kocamın parasını da ondan habersiz almam. hırsızlıktır. evet onun parasında benim de hakkım var, benim çalışmamla ilgisi yok, karısı olduğum için hakkım var, ama onun parasıyla ondan gizli tasarrufta bulunmaya hakkım yok. benim kendi maaşımla da ondan gizli tasarrufta bulunmaya hakkım yok.

sırf para için, yalan söyleyip arkasından iş çevirmek zorunda kalacağım adamla evlenmem. bunu yaptığım adamla evli kalamam ben.

kusura bakmayın da, 20 harcadım deyip 50 almanızla, kocanızın sizden gizli kendi ailesine yardım etmesi arasında fark görmüyorum ben. 2.de kazan kaldıranlar 1.yi mütemadiyen yapıyorlar, o çok enteresan.

ben çalışmadığım dönemlerde eşimden para istemeyi, ali cengiz oyunu oynamaktan daha onurlu buluyorum.

bu medeni durum değil hanımefendi, aile terbiyesi.

ben nasıl 27 yaşıma babamdan habersiz tek kuruş para almadan gelmişsem, kocamın parasını da ondan habersiz almam. hırsızlıktır. evet onun parasında benim de hakkım var, benim çalışmamla ilgisi yok, karısı olduğum için hakkım var, ama onun parasıyla ondan gizli tasarrufta bulunmaya hakkım yok. benim kendi maaşımla da ondan gizli tasarrufta bulunmaya hakkım yok.

sırf para için, yalan söyleyip arkasından iş çevirmek zorunda kalacağım adamla evlenmem. bunu yaptığım adamla evli kalamam ben.

kusura bakmayın da, 20 harcadım deyip 50 almanızla, kocanızın sizden gizli kendi ailesine yardım etmesi arasında fark görmüyorum ben. 2.de kazan kaldıranlar 1.yi mütemadiyen yapıyorlar, o çok enteresan.

Asıl sen kusura bakma, bunyendeki ofkeni bana kusma.
Aile terbiyen oldukça belli bu mesajında neden dersen sana öncelikle iyi dileklerle başlayan mesajıma önce değil hiçbir yerde teşekkür bile etmemişsin.
İkincisi benim aileme ve terbiyeme laf söylemeye zerre hakkın yok.
Kavga potansiyellimisin anlamadım.
Evlende gor diyorum, eşimede ben asla yalan soylemem!
Dahada lafı uzatmıyorum gece gece, asabımı bozdun sebepsiz yere.

Valla görevler benim bildiğim kadın görevi erkek görevi diye ayrılmıyor bu devirde. Siz ayırıyorsunuz heralde. İlkokul hayat bilgisi kitaplarındaki gibi. Baba işe gider para kazanır, anne evde yemek yapar, çocuklara bakar. Mutlu aile tablosu :KK66:

Çevir kazı yanmasın...

Asıl sen kusura bakma, bunyendeki ofkeni bana kusma.
Aile terbiyen oldukça belli bu mesajında neden dersen sana öncelikle iyi dileklerle başlayan mesajıma önce değil hiçbir yerde teşekkür bile etmemişsin.
İkincisi benim aileme ve terbiyeme laf söylemeye zerre hakkın yok.
Kavga potansiyellimisin anlamadım.
Evlende gor diyorum, eşimede ben asla yalan soylemem!
Dahada lafı uzatmıyorum gece gece, asabımı bozdun sebepsiz yere.

"eşime asla yalan söylemem" diyorsunuz ama ali cengiz oyunlarını mecburi buluyorsunuz. ben de ikisi arasında fark görmüyorum, kusura bakmayın.

güzel dilekleriniz için de çok teşekkürler.

Kadin is hayatinda aktif olmasa bile evde yine calisan. Yani kadin her turlu calisiyor. Hem is kadini olmayip hem evde yatan kadin var mi? Yoo. Ev duzeni yemek cocuk bakim isleri is degil mi? Degilse niye yardimcilara servet oduyoruz? Yani kadin her turlu calisir. Kariyer yapmak istiyosa da onu onun guzel keyfi bilir ister yapar ister yapmaz. Her birey hur iradesiyle secimini yapar semerisini de yer. Evdeyse daha konforlu rahat gunler gecirir, aktif is hayatinda da gelir ya da kisisel tatmin vs gibi luksler edinir. Tartisilacak bi durum yok bu konuda. Herkes tercihlerini yasar

Bu durumlara koşullara bağlı . Kocam mesela istemiyor çalışmamı ama evde oturup okuyup memur olmamı dört gözle bekliyor inşallah yuzunu kara çıkarmam :)

Çalışmalı ya da çalışmamalı diyemem. Zira buna ben karar veremem. Herk kadın şartlara göre ne istiyorsa onu yapmalı herksin keyfi bilir. Çalışmayan kadına niye çalışmıyorsunn, çalışan kadına niye çalışıyorsun demek, eleştirmek kimsenin haddine değil bence.

Senin eski eşin ve ailesi çalışıcan diye baskı yapmış anlaşılan öyle bir adamı hayatta çekmezdim. Çalışıp çalışmayacağıma ben karar vermeliyim diye düşünüyorum.

Çalışan bir kadınım ve asıl fikrime gelince kadınlar için çalışma saatleri değişmeli bence, mesela erkekler 8 saat mi çalışıyor ortalama kadınlar en fazla 6 saat çalışmalı günde. Bence devlet bu yönde gerekli önlemleri almalı. Yani kadınlar için pozitif ayrımcılık diyorum. Çalışma saatleri düşsün.

Yin birbirine girmiş kk kadınları. Acaip tatlısınız muck.
Konuya gelecek olursak çalışsın iyidir iyi. İşleyen demir pas tutmaz demiş atalarımız.

Annem ev hanımı. Ne zaman okuldan eve dönsem beni kapıda karşıladı, sıcak yemeğim oldu, kıyafetlerim temiz ve ütülüydü, odam tertemizdi. Peki ben bunu tercih eder miydim?

Senelerce babam tek başına uğraştı çocuklarını okutmak için ona da acıyorum. Annem birine sadaka dahi vermek istese - ki evin tüm ekonomisi annemin elindedir, babam tek kuruşun hesabını sormaz- içinden geldiği gibi veremedi. Aklında çünkü hep o " babamın" parasıydı, "çocuklarının" rızkıydı.

Ben sıcak yemek bulamasaydım ama annem keşke daha güvenli baksaydı hayata. Ayaklarının sağlam bastığını hissetseydi. Babam tek başına yüklenmeseydi her şeyi.

Şimdi sigortasını yatıyorux annemin ve bitmesini dört gözle bekliyor sırf üç kuruş da olsa "kendi" parası olsun diye.

Annem çalışmadı diye kaliteli zaman da geçirmedik doğrusu kimse kimseyi kandırmasın. Üniversitede yurt parası yok diye günde dört saati yolda harcamasam, çalışmak zorunda kalmasam daha kaliteli zaman geçirebilirdim.

Ayrıca 2000 lira ile hem kaliteli yaşayıp hem de bilezik alanlar bana da tüyo verirlerse sevinirim. 3000 ile bekar halimle kaliteli yaşayamıyorum kaldı ki çocuklarıma kaliteli bir hayat sunabileyim.

X