- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
: )))))
bekar gibi konuşmuşta ondan: )
sende bekarsın galiba, yine öyle geldi bana: D
bunu genel olarak mı söylediniz yoksa alıntıladığınız mesaj için mi söylediniz ben onu sordum.
alıntıladığım mesaja ithafendi: )
Bir kadininda hem calismasi hem ev isi yapmasi hem cocuk bakmasi zor olur ama günah bizeselam kk bayanları, aklıma takıldı bugünlerde
acaba bi kadının çalışması mı daha mantıklı çalışmaması mı?
ikisinin de iyi veya kötü yanları nelerdir sizce? düşüncelerinizi merak ediyorum.. teşekkürler...
alıntıladığınız mesajın sahibi ben değilim, ama aynı fikirde olduğum için kendi adıma cevap vermek istiyorum.
bu düşüncede olmanın medeni durumla ilgisi yok.
o üyeyi bilmiyorum ama beni çok merak ediyorsanız sözlüyüm, son zamanlarda pek çok şeyden taviz vermiş olabilirim ama bu taviz verilebilecek bir konu değil.
düşünce doğru, aksini çok kesin şekilde yanlış buluyorum ve ben burda yorum yaparken çoğu zaman kesin yargı kullanmaktan kaçınırım, ve bunun medeni durumla ilgisi yok.
Bir kadininda hem calismasi hem ev isi yapmasi hem cocuk bakmasi zor olur ama günah bize
Bunların hepsi kadının görevi değil zaten. Görev olarak algılanmasında problem.Bir kadininda hem calismasi hem ev isi yapmasi hem cocuk bakmasi zor olur ama günah bize
Bunların hepsi kadının görevi değil zaten. Görev olarak algılanmasında problem.
Biz görev olarak algılamasakta genelde bize düşüyor bu işler.Bunların hepsi kadının görevi değil zaten. Görev olarak algılanmasında problem.
Öncelikle Allah mutlu mesut etsin inşallah.
Burada arkadaş diyor ya işte ben bu falan falan ev işlerini yapmak zorunda değilim bunun karşılığında bana şu kadar para ver olsun diyin olsun bitsin diyor ya ali cengiz oyunlarına ne gerek var diyor ya, bu şekilde doğru olmaz etik olmaz böyle birşey bence.
Ama kadınında erkeğinde haklarını korunmasından yanayım tabiki bende ve kadın evin işini yapmakla yukumlu değil zaten, yani bu hak meseleleri eşler arasında bi şekilde halledilmeli tabiki.
Ama bana ev işi için para ver demek bence hoş değil başka bir yol olmalıki bu da genelde ali cengiz oyunları şeklinde oluyor mecburiyetten, bu mecburiyeti anlamanın en iyi yoluda eevlenmek, çoluk çocuğa karışmak diyorum: )
Bekara hanım boşamak kolay demiş atalarımız o hesap yani...
ben çalışmadığım dönemlerde eşimden para istemeyi, ali cengiz oyunu oynamaktan daha onurlu buluyorum.
bu medeni durum değil hanımefendi, aile terbiyesi.
ben nasıl 27 yaşıma babamdan habersiz tek kuruş para almadan gelmişsem, kocamın parasını da ondan habersiz almam. hırsızlıktır. evet onun parasında benim de hakkım var, benim çalışmamla ilgisi yok, karısı olduğum için hakkım var, ama onun parasıyla ondan gizli tasarrufta bulunmaya hakkım yok. benim kendi maaşımla da ondan gizli tasarrufta bulunmaya hakkım yok.
sırf para için, yalan söyleyip arkasından iş çevirmek zorunda kalacağım adamla evlenmem. bunu yaptığım adamla evli kalamam ben.
kusura bakmayın da, 20 harcadım deyip 50 almanızla, kocanızın sizden gizli kendi ailesine yardım etmesi arasında fark görmüyorum ben. 2.de kazan kaldıranlar 1.yi mütemadiyen yapıyorlar, o çok enteresan.
Valla görevler benim bildiğim kadın görevi erkek görevi diye ayrılmıyor bu devirde. Siz ayırıyorsunuz heralde. İlkokul hayat bilgisi kitaplarındaki gibi. Baba işe gider para kazanır, anne evde yemek yapar, çocuklara bakar. Mutlu aile tablosuKadının görevi ne?: ))))
Valla görevler benim bildiğim kadın görevi erkek görevi diye ayrılmıyor bu devirde. Siz ayırıyorsunuz heralde. İlkokul hayat bilgisi kitaplarındaki gibi. Baba işe gider para kazanır, anne evde yemek yapar, çocuklara bakar. Mutlu aile tablosu
Asıl sen kusura bakma, bunyendeki ofkeni bana kusma.
Aile terbiyen oldukça belli bu mesajında neden dersen sana öncelikle iyi dileklerle başlayan mesajıma önce değil hiçbir yerde teşekkür bile etmemişsin.
İkincisi benim aileme ve terbiyeme laf söylemeye zerre hakkın yok.
Kavga potansiyellimisin anlamadım.
Evlende gor diyorum, eşimede ben asla yalan soylemem!
Dahada lafı uzatmıyorum gece gece, asabımı bozdun sebepsiz yere.