sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

kesinlikle katılıyorum.

Eşim birlaç ay önce yeni bir çalışma arkadaşı alacaktı. Cvler geldi evde birlikte baktık, biri dikkatimizi çekti. Kadım kaptan, evet bildiğiniz gemi kaptanı. Cvde 5 yıllık bir boşluk var, yani 5 yıldır çalışmıyor. Görüşmeye çağırdılar, kadının eşi uzun yola gitmesini istememiş evlendikten sonra mesleği bırakmış. Çocuk falan girince işin içine 5 yıl çalışmamış. Şimdi sabah 9 akşam 6 olunca başvuru yapmış. Eşim hem cvsinin oldukça dolu olmasından hem de iyilik olsun diye aldı bu hatunu işe. İnanırmısınız sadece 3 ay sürdü, sözleşmesi feshedildi. Çünkü ortama uyum sağlayamadı, çünkü kendinden yaşça küçük insanlardan bir şeyler öğrenmek, emir almak ağır geldi. Çıkartmak zorunda kaldılar. Yani devlet memuru değilseniz iş hayatına dönmek öyle kolay değil. Herkes ister çocuğu ele geldikten sonra dönebilmek ama her zaman mümkün olmuyor.

konu uzadı hakkaten :) ben gene kpss çalışmaya devam edeyim en güzeli çünkü benim hayatta sağlam güvencelerim yok yine mecbur bileğimizin kuvvetine bakacaz..

evli bi kadın kocasına yemek yapmayıp evinin hizmetini yapmayıp da ne yapacak. Bundan da gocunmam ben. Siz herşeyi aynı anda yaparım duşuncesindesiniz de kusura bakmayın oyle olmuyor o işler

Hayır öyle bir düşüncede değilim. Niye iki tane çalışan insan varken ben onun yemeğini yapayım?

Ya beraber yapılır, ya para ile yaptırılır ''evinin hizmeti''.

Kreş mi, o da ne? Kreşte yaptıracakları boyamayı zaten annesi evde yaptırır ona. Ne gerek var o kadar para vermeye? Sen de yani...

maalesef birçok kadın, kreş meselesini "eskiden kreş mi varmış" olarak kıyaslıyor ve en büyük hatayı yapıyor
eskiden çocuk anaokulundan önce kreşe gitmezdi!

eskiden kreş yoktu ama "sokak" vardı
sokakta onlarca çocuk vardı
o çocuk, sokağa bir çıkar içeri girmek bilmezdi
ağaçlarla, böceklerle, çiçeklerle haşır neşir büyür
çamur içinde, kir pas içinde eve gelirdi

o çamurdan yapılan heykelleri, kreşlerdeki hamurlarla yapmak kıyas kabul etmez
eskiden teknoloji yoktu, bozulacak oyuncak yoktu, oyuncak saklama yoktu
paylaşım sokakta öğrenilirdi
tüm çocuklar aynı bardaktan su içer, çocuğuna elma getiren anne, tüm çocuklara verirdi

evet o zamanlar kreşe ihtiyaç yoktu, çünkü çocuk zaten hep çocuklarla bir arada, paylaşımcı büyürdü

şimdi çocuk 24 saat annesinin yanında olsa ne fayda, başka çocuk yüzü görmedikten sonra
günde 1 saat parka gitse ne olur, doya doya saatlerce "kendi" arkadaşlarıyla oynayamadıktan sonra

parktaki çocuk "arkadaş" değildir diyor uzmanlar
arkadaş dediğin "süreklilik" arzetmelidir
çocuk "arkadaş"ın huyunu suyunu öğrenmelidir, tanımalıdır
dün bıraktığı yerden, bugün devam edebilmelidir

kreşe göndermenin amacı
çocuğu kreşe bırakıp, fıldır fıldır gezmek demek değildir
kreşe göndermenin amacı
çocuğun çocuklarla büyümesidir, paylaşmayı öğrenmesidir vs vs

Valla beim yerime doğurabilecek biri varsa bana uyar. Emzirme kısmını halledebilirim.

biz kızda alsak kız da versek aynı sey gecerlidir

mesele neyin geçerli olduğu değil zaten
her memlekette olan durum bu
altın takılır elbet hediye edilir
ama aç gözlü gibi tüm altınları kaparım zihniyeti yanlış
yok az altın taktı yok ona daha çok takıldı yok bana niye eksik takıldı

çunku eve ekmek getirmekle yukumlu olan 1. Kişşi erkek, evde çamaşırla bulaşıkla ilgilenmesi gereken 1. Kişide bayandr. Bu yuzden bayanın çalışması çocukları mağdur ediyo..
ben 1. Gorevi çamaşır bulaşıktır demedim. Çamaşır bulaşıklai ilgilenmesi gerwken 1, kişi kadındr dedim. İkisi farklı şeyler

Benim yazdığım cevap, sanki çalışan kadınlara çocuk oluncaya kadar oyalansın, sonra kırsın dizini çocuğuna baksın anlayışınaydı.
Ama siz kendiniz alıntı yapıp cevap verdiniz hem de 'gün' örneği ile.
Şuan ben de çalışmayan evli bir kadınım.( iş bulamadığımdan)
Asıl çocuğu olan ve çalışan kadına 'görevini yapmıyor' yaftası yapıştırılıyor.
Elbette ki çalışıp çalışmamak sizin tercihiniz.
Sadece belirtmek isterim, çalışan kadınların çocukları çok daha küçük yaşta sorumluluklar alıp, kendi başlarına problem çözmeyi, birey olabilmeyi öğreniyorlar.

Buradaki konu çalışıp çalışmamaktan çıkıp 'bir anne evladı için asla çalışmaz' a döndüğünden dolayı sert bir yazı yazmıştım.
Yoksa sizin kişisel olarak çocuğunuzu evinizde nasıl eğiteceğinizle alakalı bir şüphem yok.
Kişisel birikiminiz anlatım dilinizden oldukça belli oluyor fakat siz çalışmayı bıraktığınız için alınganlık yapıyorsunuz bence.
Diğer bu fikri savunanlarda bir kıvılcım yaratabilirsek, bir çocuğun gelişimine katkıda bulunmuş oluruz.

anlamadım desem
Aynı bu resme benzeyen bir arkadaşın var. Çalışıyor. İnanılmaz düzenli ve rahat yaşıyor. Evde iş yapar ama işleri herkese paylaştırır. , 3çocuğu var ve mükemmel bakar ve gerçekten hayatını yaşayarak bakar. Artık sigarayı bıraktı ama rahatlığı aynı sizin resimdeki gibi.

Valla bende ev işi yapmak yerine bir çok işi tercih edebilirim :) hiç sevilesi şeyler değil zaten. Altını çizdiğin cümlede gizli herşey aslında. Çalışan çalışmayana giydiriyor, çalışmayan çalışana sabaha kadar tartışsak ucu bir yere varmaz. Olayın özeti saygı duymak. Ev kadını diye küçük görmemek, çalışıyor diye kötü anne ilan etmemek lazım. En güzeli böyle topiclere girmemek

ben 1. Gorevi çamaşır bulaşıktır demedim. Çamaşır bulaşıklai ilgilenmesi gerwken 1, kişi kadındr dedim. İkisi farklı şeyler

Ana fikirleri aynı. Ben de sizin ifade ettiğiniz şeyi soruyorum. Neden 2 kişi de çalışırken 1.görevli kadın çamaşır bulaşıkla ilgilenmekte? Ya da kadın çalışmasa dahi adam niye görevli değil?

Kim diyor fıtratı buna uygun diye? Benim fıtratım hiç uygun değil, ya da canım istemiyor. Ne olacak?

valla bizde öyle hediye mediye yok zaten cocuk kız bizim taraflı oldugu icin bellidir yani kız avukatta olsa ögretmend olsa evde oturmusta olsa en az 8 bileizik takılır normali 10 dur 5 i nisan 5 i dügün istemede kalın bi kelepce eger nisan uzun ve araya bayram girerse kızın bayramd agiyicegi kıayfeti el öpmeye gelince eline bi ceyrek verilir kızda alsak aynısını yaparız kız da versek farklı memlekete verilmedigi icin haa verilen yokmu var ama oda sonrada basını taslara vurmıcak

Hayır öyle bir düşüncede değilim. Niye iki tane çalışan insan varken ben onun yemeğini yapayım?

Ya beraber yapılır, ya para ile yaptırılır ''evinin hizmeti''.
ona karşı değilim ben. Çalışıyorsa iki taraf evdeki,ihtiyaçlarda ortsk gşderilir. O ayrı ben çocuğun mağdur olmssı konusunda tartışıyorum. Siz çocuk sahibi misinz değilmisinz bilmiyorum ama yeni doğmuş bir bebeği bakıcı kucağına vermk eminimki sizinde vijdanınıza sığmaz

Ya ben anlamadım, biz dediğiniz kim? Nerelisiniz? memleketiniz adetimi yoksa aile olarak mı böyle?

arkadaşım sen canının istediği gibi davran. Bişi olacağı yok. Ben mantığıma uyan fikri soyluyorum. İki tarafta çalışıyorsa elbette işler ortak yapılırr ancak ben evde oturuyorken sabahtan akşama kadar çalışan adamada eziyet etmem

Siz beni ben sizi anladık sonunda :) genelleme yaptığınız için alınmış olabilirim. Neyse sonuç olarak aramıza hoşgeldiniz

Çok merak ettim, sizin ora nere?
Yani nerelisiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…