Çalışmayan insana tepki gösterilmesi inanılmaz saçma elbette. Ev işi çoğu işten ağır bir yük mesela bana göre, ev işi yapmak yerine ameliyata girmeyi tercih ederim.
Evde verilen de emek, o da iş. Bu çalışmama kategorisi değil bana göre. Zaten para verilerek karşılığı alınabilen bir şeyi yapan kadın eve para sokuyor demektir.
Ev işi de yapmayıp çalışmayabilir de bir insan. Kimse hiçbir şey yapmak zorunda değil ki. Kendisini süper anne süper eş, diğerlerini kötü ilan etmesin yeter.
bende çocuğun en azından belli bi yaşa gelinceye kadar annenin çalışmaması taraftarıyım. Elbette kadının çalkşmaya hakkı var. Ekonomik ozgurluğunu kazanmaya hakkı var ancak çocuğu doğuracaksa b zahmet fedakarlışını da yapsın azıcık da buyutsun bakımıyla ilgilensin bşraz.. Zira kundaktaki bebeği bakıcı kollarına atıpta kazandığım parayı yemek benim kursağımdan geçmez...
evli bi kadın kocasına yemek yapmayıp evinin hizmetini yapmayıp da ne yapacak. Bundan da gocunmam ben. Siz herşeyi aynı anda yaparım duşuncesindesiniz de kusura bakmayın oyle olmuyor o işler
Kreş mi, o da ne? Kreşte yaptıracakları boyamayı zaten annesi evde yaptırır ona. Ne gerek var o kadar para vermeye? Sen de yani...
Valla beim yerime doğurabilecek biri varsa bana uyar. Emzirme kısmını halledebilirim.siz de haklısınız ne gerek var annenin bakmasına. 40 gunluk çocuğu bakıcısı emzirir, oper koklar demi.. Zaten bakıcılar var biz niye uğraşıyoruz ki. Keşke imkan olsada çocuklarımızı da onlara doğurtsak, hem fiziğimiz de bozulmamış olur du !!!!!
biz kızda alsak kız da versek aynı sey gecerlidir
ben 1. Gorevi çamaşır bulaşıktır demedim. Çamaşır bulaşıklai ilgilenmesi gerwken 1, kişi kadındr dedim. İkisi farklı şeylerçunku eve ekmek getirmekle yukumlu olan 1. Kişşi erkek, evde çamaşırla bulaşıkla ilgilenmesi gereken 1. Kişide bayandr. Bu yuzden bayanın çalışması çocukları mağdur ediyo..
Siz benim kadın evde otursun çocuk yapıp baksın düşüncesinde olmadığımı anladınız sanırım. Her şeye yetişebilen mükemmel annelere hep inrenmişimdir zaten. Benim şu an çalışmayıp çocuğuma bakıyor olmam neden tuhaf geliyor anlamıyorum. Çocuklarım biraz daha büyüdüğünde dönebileceğim bir işim var zaten. Böyle bir avantajım varken ve ihtiycımda yokken çocuklarımı büyütmemin ne sakıncası var?
Çalışmak bir tercih değil mi? Çalışan kadına gösterilen saygının 10 da 1 i evde çocuğuyla ilgilenene gösterilmiyor. Üstelik bunu hemcinslerimiz yapıyor. Sanki dünyanın en acayip işini yapıyormuşuz gibi hissediyorum.
Aynı bu resme benzeyen bir arkadaşın var. Çalışıyor. İnanılmaz düzenli ve rahat yaşıyor. Evde iş yapar ama işleri herkese paylaştırır. , 3çocuğu var ve mükemmel bakar ve gerçekten hayatını yaşayarak bakar. Artık sigarayı bıraktı ama rahatlığı aynı sizin resimdeki gibi.anlamadım desem
Valla bende ev işi yapmak yerine bir çok işi tercih edebilirim :) hiç sevilesi şeyler değil zaten. Altını çizdiğin cümlede gizli herşey aslında. Çalışan çalışmayana giydiriyor, çalışmayan çalışanaÇalışmayan insana tepki gösterilmesi inanılmaz saçma elbette. Ev işi çoğu işten ağır bir yük mesela bana göre, ev işi yapmak yerine ameliyata girmeyi tercih ederim.
Evde verilen de emek, o da iş. Bu çalışmama kategorisi değil bana göre. Zaten para verilerek karşılığı alınabilen bir şeyi yapan kadın eve para sokuyor demektir.
Ev işi de yapmayıp çalışmayabilir de bir insan. Kimse hiçbir şey yapmak zorunda değil ki. Kendisini süper anne süper eş, diğerlerini kötü ilan etmesin yeter.
ben 1. Gorevi çamaşır bulaşıktır demedim. Çamaşır bulaşıklai ilgilenmesi gerwken 1, kişi kadındr dedim. İkisi farklı şeyler
valla bizde öyle hediye mediye yok zaten cocuk kız bizim taraflı oldugu icin bellidir yani kız avukatta olsa ögretmend olsa evde oturmusta olsa en az 8 bileizik takılır normali 10 dur 5 i nisan 5 i dügün istemede kalın bi kelepce eger nisan uzun ve araya bayram girerse kızın bayramd agiyicegi kıayfeti el öpmeye gelince eline bi ceyrek verilir kızda alsak aynısını yaparız kız da versek farklı memlekete verilmedigi icin haa verilen yokmu var ama oda sonrada basını taslara vurmıcakmesele neyin geçerli olduğu değil zaten
her memlekette olan durum bu
altın takılır elbet hediye edilir
ama aç gözlü gibi tüm altınları kaparım zihniyeti yanlış
yok az altın taktı yok ona daha çok takıldı yok bana niye eksik takıldı
ona karşı değilim ben. Çalışıyorsa iki taraf evdeki,ihtiyaçlarda ortsk gşderilir. O ayrı ben çocuğun mağdur olmssı konusunda tartışıyorum. Siz çocuk sahibi misinz değilmisinz bilmiyorum ama yeni doğmuş bir bebeği bakıcı kucağına vermk eminimki sizinde vijdanınıza sığmazHayır öyle bir düşüncede değilim. Niye iki tane çalışan insan varken ben onun yemeğini yapayım?
Ya beraber yapılır, ya para ile yaptırılır ''evinin hizmeti''.
Ya ben anlamadım, biz dediğiniz kim? Nerelisiniz? memleketiniz adetimi yoksa aile olarak mı böyle?valla bizde öyle hediye mediye yok zaten cocuk kız bizim taraflı oldugu icin bellidir yani kız avukatta olsa ögretmend olsa evde oturmusta olsa en az 8 bileizik takılır normali 10 dur 5 i nisan 5 i dügün istemede kalın bi kelepce eger nisan uzun ve araya bayram girerse kızın bayramd agiyicegi kıayfeti el öpmeye gelince eline bi ceyrek verilir kızda alsak aynısını yaparız kız da versek farklı memlekete verilmedigi icin haa verilen yokmu var ama oda sonrada basını taslara vurmıcak
arkadaşım sen canının istediği gibi davran. Bişi olacağı yok. Ben mantığıma uyan fikri soyluyorum. İki tarafta çalışıyorsa elbette işler ortak yapılırr ancak ben evde oturuyorken sabahtan akşama kadar çalışan adamada eziyet etmemAna fikirleri aynı. Ben de sizin ifade ettiğiniz şeyi soruyorum. Neden 2 kişi de çalışırken 1.görevli kadın çamaşır bulaşıkla ilgilenmekte? Ya da kadın çalışmasa dahi adam niye görevli değil?
Kim diyor fıtratı buna uygun diye? Benim fıtratım hiç uygun değil, ya da canım istemiyor. Ne olacak?
Siz beni ben sizi anladık sonunda :) genelleme yaptığınız için alınmış olabilirim. Neyse sonuç olarak aramıza hoşgeldinizBenim yazdığım cevap, sanki çalışan kadınlara çocuk oluncaya kadar oyalansın, sonra kırsın dizini çocuğuna baksın anlayışınaydı.
Ama siz kendiniz alıntı yapıp cevap verdiniz hem de 'gün' örneği ile.
Şuan ben de çalışmayan evli bir kadınım.( iş bulamadığımdan)
Asıl çocuğu olan ve çalışan kadına 'görevini yapmıyor' yaftası yapıştırılıyor.
Elbette ki çalışıp çalışmamak sizin tercihiniz.
Sadece belirtmek isterim, çalışan kadınların çocukları çok daha küçük yaşta sorumluluklar alıp, kendi başlarına problem çözmeyi, birey olabilmeyi öğreniyorlar.
Buradaki konu çalışıp çalışmamaktan çıkıp 'bir anne evladı için asla çalışmaz' a döndüğünden dolayı sert bir yazı yazmıştım.
Yoksa sizin kişisel olarak çocuğunuzu evinizde nasıl eğiteceğinizle alakalı bir şüphem yok.
Kişisel birikiminiz anlatım dilinizden oldukça belli oluyor fakat siz çalışmayı bıraktığınız için alınganlık yapıyorsunuz bence.
Diğer bu fikri savunanlarda bir kıvılcım yaratabilirsek, bir çocuğun gelişimine katkıda bulunmuş oluruz.
Çok merak ettim, sizin ora nere?valla bizde öyle hediye mediye yok zaten cocuk kız bizim taraflı oldugu icin bellidir yani kız avukatta olsa ögretmend olsa evde oturmusta olsa en az 8 bileizik takılır normali 10 dur 5 i nisan 5 i dügün istemede kalın bi kelepce eger nisan uzun ve araya bayram girerse kızın bayramd agiyicegi kıayfeti el öpmeye gelince eline bi ceyrek verilir kızda alsak aynısını yaparız kız da versek farklı memlekete verilmedigi icin haa verilen yokmu var ama oda sonrada basını taslara vurmıcak