sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

Şimdi bir imkanım olsa da keşke annesi tarafından büyütülen veya kreşe gönderilen çocukların genel başarı, mutluluk vs. oranlarını çıkarsam.

En basitinden kreşe gitmek çocuk izin elzem bir şeydir, bunu neredeyse bütün çocuk gelişimi uzmanları söylüyor. Siz ise çocuk psikolojisini yanında olunca tamamlanan bir şey sanıyorsunuz.

Sanki çocuk psikolojisi sadece anne ile şekilleniyor. Babalar da iskele babası. Çocuğunu tek başına büyüten babalar var ama tabi buna uzaydan gelmiş tepkisi vereceksiniz.
Kreş mi, o da ne? Kreşte yaptıracakları boyamayı zaten annesi evde yaptırır ona. Ne gerek var o kadar para vermeye? Sen de yani...

heralde bakıcı kolunda surunmekten iyidir. Enazından o annenin kucağında şefkat var. ( ayrıca surunduğunude duşunmuyorum)
kimse annesi gibi bakamaz ananede olsa babannede olsa esinin maası iyise asla o cocugu bırakmam ben kimse cocugumdna daha önemli degil üniversteye gelene kadar cocugun en önemki anlarını anne babası degil bakıcısı sahit olucak

açılıııın,ben sosyoloğuuummm :)))
yıllar önce bir derste "bizim burda daha iyi kısmet kapsınlar diye üniversiteye gönderilir kızlar" diye ibretlik bir tespitte bulunmuştu arkadaşım. Kız üniversite mezunu olunca talibi de liseyi bitirip hayata atılan biri olmayacak, haliyle görücü seviyesi bi tık yükselecek...Yani diploma işe girerken olmasa da koca seçerken çok önemli...
Çalışmamalı diyen kadınlarda da ben bu mantığı görüyorum. Yani madem çalışmayacaktın be kadın neden dirsek çürüttün? O üniversiteye girmek isteyen binlerce genç vardı neden onların da hakkını yedin?
Madem okudun,o zaman birşeyler üretmelisin. Kendi paranı kazanmanın tadına bakmalısın.

Tabiiki bu okumuş kadınların çalışmamasıyla ilgili görüşüm.Eğer sen liseden-ortaokuldan terksen ,zaten evvelden beri çalışmada gözün yoksa muhtemelen kendin gibi düşünen bir adamla evleneceksen çalışmamayı tercih etmen normal.Reklamcı-grafiker-öğretmenlik gibi havalı(!) ve üretken bir mesleğin yoksa,üç kuruşa çalışıp bir de beş kuruş etmeyecek patronundan azarlar yiyeceksen,yapacağın iş de seni tatmin etmiyorsa çalışmak istememek çok doğal.
Çalışan kadın denince herkesin aklına plaza kadını imajı geliyor oysa kazın ayağı çok farklı.Türkiyede ne zor şartlar altında çalışılıyor.Yasal iş saati haftalık 45 ama en büyük firmalar bile bu süreye uymuyor.Bütün gençliğini,yaşam enerjini liseli gençlerin fizik öğrenmesine adamak istemek normal ama kimse bütün gençliğini ,yaşam enerjisini bir mağazanın kasasına adamak istemez. O yüzden bir mesleği olmayan kadınların çalışmama hakkına saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.
Öte yandan bu günlerin yarınları da var...Ne malum yarın birgün eşinden boşanmak istemeyeceğin? ya da onun seni terketmeyeceği? bir kaza geçirip çalışamayacak hale gelmeyeceği?O zaman ne olacak?
Gençler bile iş bulamıyorken yıllardır çalışmayan bir ev kadını nasıl hemen iş bulabilir ki?

Ayrıca hani kadın erkek eşitti? "fıtrat" olarak eşit yaratılmadığın söylenince sinirleniyorsan 'eve erkek bakar kadın çocuk yapar' cümlesini kurmaya hakkın olmadığını düşünüyorum.
türkiyede şiddet gören,öldürülen ve gerçekten kötü durumdaki kadınların olduğu güruhu tenzih ediyorum ama kendi ailemden ve çevremden gördüğüm bir gözlemimi aktarmak istiyorum.
türkiyede kadınların kadın haklarını kendi lehine kullanmada üstüne yok.
hem "eşitiz eşitiz" diye yırtınırlar hem de "erkeği arabası olsun,şusu busu olsun" derler. Madem eşitsin neden o "evleneceğim kadının arabası olsun" demiyor?
hem "eşitiz eşitiz" diye yırtınırlar hem de "durumu iyi olsun,ben çalışmayım bana baksın" derler.Madem eşittiniz adam eşek değil ya,biraz da o dinlensin sen çalış..
hem "eşitiz eşitiz" diye yırtınırlar hem de "sevgililer gününü o kutlasın,evlilik yıldönümünde hediye alsın,kavgada ilk özrü o dilesin" diye beklerler
hem "eşitiz eşitiz" diye yırtınırlar hem de "beni evime bıraksın,yükümü taşısın,ben narin kırılgan bir kelebeğim" triplerine girerler..Yani kadın haklarının sadece işlerine gelen tarafını alırlar. Böyleleri için babamın güzel bir sözü var "kadın erkek eşittir ama kadınlar daha eşittir" der hep.

Ayrıca çocuk bakımı çocuk bakımı denmiş,gerçekten de ne doğum izni yeterli bu ülkede ne kreşler iyi seviyede.
Çocuğunun ilk dişini görmek istemek de tüm annelerin hakkı,e onu da anladık ama bi çocuk büyüyo elbet,büyüyünce artık sana muhtaç olmayınca ne bahane bulunacak çalışmamak için,o da ayrı bir konu
bende çocuğun en azından belli bi yaşa gelinceye kadar annenin çalışmaması taraftarıyım. Elbette kadının çalkşmaya hakkı var. Ekonomik ozgurluğunu kazanmaya hakkı var ancak çocuğu doğuracaksa b zahmet fedakarlışını da yapsın azıcık da buyutsun bakımıyla ilgilensin bşraz.. Zira kundaktaki bebeği bakıcı kollarına atıpta kazandığım parayı yemek benim kursağımdan geçmez...

cnm daha cocuk olmadan 0 borcla basladıgın icin evlilige zaten 30 bin gibi bşsey takılardan geliyo eee sonra bi sek,lde her sene üstüne katıyosun arsa al zaten o bile 5 6 senede baya kazandırıyo eee esinde kendine araba alıyo mesela oda var bi birikim yani sıkıntı yok cok sükürr
Sizin orasi nasil bir dunya bilemiyorum ama benim baktigim dunyayla ayni yer degil yani olamaz

Siz benim kadın evde otursun çocuk yapıp baksın düşüncesinde olmadığımı anladınız sanırım. Her şeye yetişebilen mükemmel annelere hep inrenmişimdir zaten. Benim şu an çalışmayıp çocuğuma bakıyor olmam neden tuhaf geliyor anlamıyorum. Çocuklarım biraz daha büyüdüğünde dönebileceğim bir işim var zaten. Böyle bir avantajım varken ve ihtiycımda yokken çocuklarımı büyütmemin ne sakıncası var?

Çalışmak bir tercih değil mi? Çalışan kadına gösterilen saygının 10 da 1 i evde çocuğuyla ilgilenene gösterilmiyor. Üstelik bunu hemcinslerimiz yapıyor. Sanki dünyanın en acayip işini yapıyormuşuz gibi hissediyorum.

Siz konuyu başka bir yerinden ele alıyorsunuz.

Zaten çalışıyormuşsunuz, çocuklarınız büyüdüğünde devam etmeyi düşünüyormuşsunuz.

Kimse bu konu hakkında yorum yapmıyor ki. Aslında kimse çalışmamak ile ilgili de yorum yapmıyor diyebilirim. Sorun çalışanlara evinde eksik var demekte.

O zaman sizin de şuyunuz eksik diye refleks geliştirilmesi normal.

Siz benim kadın evde otursun çocuk yapıp baksın düşüncesinde olmadığımı anladınız sanırım. Her şeye yetişebilen mükemmel annelere hep inrenmişimdir zaten. Benim şu an çalışmayıp çocuğuma bakıyor olmam neden tuhaf geliyor anlamıyorum. Çocuklarım biraz daha büyüdüğünde dönebileceğim bir işim var zaten. Böyle bir avantajım varken ve ihtiycımda yokken çocuklarımı büyütmemin ne sakıncası var?

Çalışmak bir tercih değil mi? Çalışan kadına gösterilen saygının 10 da 1 i evde çocuğuyla ilgilenene gösterilmiyor. Üstelik bunu hemcinslerimiz yapıyor. Sanki dünyanın en acayip işini yapıyormuşuz gibi hissediyorum.
'kendi ayaklari ustunde, parasini kazanan, cool ve ozgur kadin' imajina kasanlara cok guluyorum :KK70: (gercekten oyle olanlar ayri kategori)
sanki calismayanlar hayatta hicbsy degil, hep elaleme muhtac, ezik buzuk ve onemsiz insanlar..
bakis acisini gelistirmeyen (ona sahip olunca mukemmel kadin oldum sandiran) calisma hayatina bi selam yolluyorum burdan!
normal calisma hayatina sozum yok :KK53:

Kreş mi, o da ne? Kreşte yaptıracakları boyamayı zaten annesi evde yaptırır ona. Ne gerek var o kadar para vermeye? Sen de yani...
:KK70:Kreşi şiddetle savunanlardanım ben de. Oğlum 3,5 yaşında bu yıl başladı kreşe. İnanılmaz faydasını gördük. Kızım daha 2 yaşında seneye başlayacak o da.

Şimdi bir imkanım olsa da keşke annesi tarafından büyütülen veya kreşe gönderilen çocukların genel başarı, mutluluk vs. oranlarını çıkarsam.

En basitinden kreşe gitmek çocuk izin elzem bir şeydir, bunu neredeyse bütün çocuk gelişimi uzmanları söylüyor. Siz ise çocuk psikolojisini yanında olunca tamamlanan bir şey sanıyorsunuz.

Sanki çocuk psikolojisi sadece anne ile şekilleniyor. Babalar da iskele babası. Çocuğunu tek başına büyüten babalar var ama tabi buna uzaydan gelmiş tepkisi vereceksiniz.
peki kreşe gidecek kadar buyutulmeden bakıcı kucağına atılan çocukların piskolojisine ne diyorsunuz.. Onların mutluluk,başarı oranlarını da çıkarsanız çok memnun olurum. Ben gozlerimle gordum bana kafi de belki siz tatmin olursunuz...

peki kreşe gidecek kadar buyutulmeden bakıcı kucağına atılan çocukların piskolojisine ne diyorsunuz.. Onların mutluluk,başarı oranlarını da çıkarsanız çok memnun olurum. Ben gozlerimle gordum bana kafi de belki siz tatmin olursunuz...

Bakın siz tartışmaya böyle mantıklı bir açıdan başladık gibi yaparsanız olmaz. Kreşe gidecek kadar büyüme yaşına uzmanlar ne diyor açın bakın.

Konu bu değil. Kadının ilk görevi bulaşık yıkamak çocuk yapmaktır dediniz.

Niye benim ilk görevim bulaşık yıkamak olsun?

Yani bir kadının zekasını altınıyla ölçüyorsunuz?
konu saptırmak sizin isini sanırım bu sitede
borcsuz evlenmek bizim şanımız şerefimiz sizin kendi tercihinizdir ailen esimin ailesi bisey yapmasın sonra onlara eyvallahım olmasın düsüncesinde ama tam tersi oluyo ogullarına bisy yapmayan aileler kıymetli oluyo bizimkilerin hepsinin köyde evleri var valla kimseye muhtac degiller kimse gelinime geliyim kızıma gidiyim degiller onlara daha fazla veiriyim ki onlrda evlatlarına daha fazla bisey bıraksın düsüncesindeler

sen borclu evlen sekerimmm

bizim edirnedede akıllı kadınlar derler şekerimmmm

bi de diğer edirne'li arkadaşlardan duymak lazım..

ee beni almak kolay mı altın takacaklar bi ton..
neden ?
çünkü ya siz kendinizi mal olarak görüyosunuz parayı bastırıp alıyolar sizi
ya da kendi aleminizde prenses diana zannediyorsunuz kendini..

siz de haklısınız ne gerek var annenin bakmasına. 40 gunluk çocuğu bakıcısı emzirir, oper koklar demi.. Zaten bakıcılar var biz niye uğraşıyoruz ki. Keşke imkan olsada çocuklarımızı da onlara doğurtsak, hem fiziğimiz de bozulmamış olur du !!!!!

Çalışmayan insana tepki gösterilmesi inanılmaz saçma elbette. Ev işi çoğu işten ağır bir yük mesela bana göre, ev işi yapmak yerine ameliyata girmeyi tercih ederim.

Evde verilen de emek, o da iş. Bu çalışmama kategorisi değil bana göre. Zaten para verilerek karşılığı alınabilen bir şeyi yapan kadın eve para sokuyor demektir.

Ev işi de yapmayıp çalışmayabilir de bir insan. Kimse hiçbir şey yapmak zorunda değil ki. Kendisini süper anne süper eş, diğerlerini kötü ilan etmesin yeter.

bi de diğer edirne'li arkadaşlardan duymak lazım..

ee beni almak kolay mı altın takacaklar bi ton..
neden ?
çünkü ya siz kendinizi mal olarak görüyosunuz parayı bastırıp alıyolar sizi
ya da kendi aleminizde prenses diana zannediyorsunuz kendini..
biz kızda alsak kız da versek aynı sey gecerlidir

Bakın siz tartışmaya böyle mantıklı bir açıdan başladık gibi yaparsanız olmaz. Kreşe gidecek kadar büyüme yaşına uzmanlar ne diyor açın bakın.

Konu bu değil. Kadının ilk görevi bulaşık yıkamak çocuk yapmaktır dediniz.

Niye benim ilk görevim bulaşık yıkamak olsun?

evli bi kadın kocasına yemek yapmayıp evinin hizmetini yapmayıp da ne yapacak. Bundan da gocunmam ben. Siz herşeyi aynı anda yaparım duşuncesindesiniz de kusura bakmayın oyle olmuyor o işler

X