sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

Çalışmayan annelerin çocukları da mı çalışmıyor ?

Böyle bir örneğe pek rastlamadım.
Çocuğun ilk model aldığı kişi annesidir. Anne kitap okumuyorsa çocuk da sevmez okumayı mesela. Bu küçük bir örnek. İlerleyen zamanlarda da burdaki gibi çalışmayı eziyet olarak gören bir annesi varsa çalışmaktan soğuyacaktır, çalışmayacaktır muhtemelen.

Örneğe rastlamanıza gerek yok.
Doğrusal yaklaşım olarak, çocuklar güzel eğitim alsın diye yollanmayan kurs kalmıyor.
Eee, rol model annemiz 'eğitimi olmasına rağmen evde oturuyor'.
Bir bireyden bir şey talep ederken, çocuğunuz dahi olsa 'örnek' olmak başta gelir.
Yaşları büyüdüğünde 'bana diyene kadar sen yapsaydın o zaman, eğitim alacağım da ne olacak' cümlesi duyulduğunda afallamayacak o zaman kimse.

genelleme yapmadım. yapmak istesem aynı görüşü savunan diğer kişilerin de yorumlarını alıntılar öyle yazardım.
veya ortaya yorum atar direk genelleme yapardım.

kaliteli vakitten dem vuran kişinin doğru düzgün türkçe yazamaması bu zamana kadar kendini ne kadar geliştirdiğini ortaya koyuyor.
bu yüzden evde oturduğu çok belli. ha bu demek değildir ki her evde oturan kendini geliştirmemiş. yorumumun başında da dediğim gibi tek bir kişiye yönelikti yorumum.

kendi tercihimi yazayim,
calismak istemezdim.. hem ortamlardan dolayi (ataga kalkilmasin, benim fikrim), hem de fitraten daha evcimenim.. vaktimin cogunu evime, evliysem esime ve cocuguma ayirmayi tercih ederdim..
calismasan da bi mesgale olmali, yani benim kastettigim ev hayati sadece temizlik, yemek is guc degil.. faydali kurslar, hayir kurumlari, manevi ortamlar bicilmis kaftan diye dusunuyorum.. bos bos takilmamak adina..
ne calismayan kadinlar taniyorum, baska faydali islerde mesgul..
yani calismayan insanlar da 'vasifsiz eleman' olmuyor illa..

cnm daha cocuk olmadan 0 borcla basladıgın icin evlilige zaten 30 bin gibi bşsey takılardan geliyo eee sonra bi sek,lde her sene üstüne katıyosun arsa al zaten o bile 5 6 senede baya kazandırıyo eee esinde kendine araba alıyo mesela oda var bi birikim yani sıkıntı yok cok sükürr

bende kadın çalışmamalı diye bakmıyorum. Enazından çocuk doğuracaksa çalışmasına ara verip fefakarlık yapmalı. Sonuçta ucretsiz izne ayrılabiliyo çalışanlar. Bende bekarken çalışıyordum çokta memnundum ancak şuan evliyim ve çocuk duşunduğım için çalışmıyorum. Haa ilerde çocuklarımı buyutte imkan doğurabilirsem tekrar çalışırım. Benim anlatmak istediğim çalışarak yeni doğmuş bir bebeği mağdur etmemek

Aslında sadece örnek alma sebebi ile olmadan da olsa çalışmayan kadınlarının kızlarının çalışmama olasılığının aksine göre daha yüksek olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Örnek veriyorum, annesi öğretmen bir kadının ev hanımı olma ihtimali mi daha yüksektir, annesi ev hanımı olan bir kadının mı?

cokta lülüüüüü

aman ya. herkesin paşa gönlüyle alakalı. ama bi kadının bi güvencesi olmalı kesinlikle. yani bir erkek olmadan kendini geçindirebilicek birikimde vasıfta olmalı. evlendiğinde çalışası olmayabilir belki. çocuklarına evine eşine odaklanmak falan isteyebilir. ama kritik durumlar için her zaman güvencesi olmalıdır olmak zorundadır.

heralde bakıcı kolunda surunmekten iyidir. Enazından o annenin kucağında şefkat var. ( ayrıca surunduğunude duşunmuyorum)

22-30 yas arası meslegımle ılgılı calıstım (oncesınde 5 senede unıversıte okurken sürekli çalıstım) o kadar yorulmustum ki artık, evlendıkten sonra ayrıldım, dinlenmeye cekıldım resmen. Bu tamamen benı ve esımı ılgılendıren bır durumdu.
Şuan elbette iş görüşmelerim oldu ama daha secıcıyım, her ısı kabul etmıyorum, ne zaman ıste bu derım o zaman calısırım dıyorum.
Yıne bızım dusuncemız, cocugum olupta en azından ana okulu yasına kadar calısmayı dusunmuyorum, çünkü kendi adıma bılıyorum ki ıkısıne mumkun degıl yetısemem, enerjım yok o kadar.
Bu durumda kadın calısmalı, çalısmamalı ayrım yapılamaz, oylamaya sunulamaz. Herkesın kısısel tercıhı.
hatta esıme de dıyorum, eger ıyı bır ısım olursa bır sure de sen ayrıl ısten dınlen, hatta gerekırse ben calısırım sen cocukla ılgılenırsın dıye...
yanı kadın erkek fark yapmıyor, tamamen cıftlerı ılgılendırır, gerısını hıc duymayın derım.

açılıııın,ben sosyoloğuuummm :)))
yıllar önce bir derste "bizim burda daha iyi kısmet kapsınlar diye üniversiteye gönderilir kızlar" diye ibretlik bir tespitte bulunmuştu arkadaşım. Kız üniversite mezunu olunca talibi de liseyi bitirip hayata atılan biri olmayacak, haliyle görücü seviyesi bi tık yükselecek...Yani diploma işe girerken olmasa da koca seçerken çok önemli...
Çalışmamalı diyen kadınlarda da ben bu mantığı görüyorum. Yani madem çalışmayacaktın be kadın neden dirsek çürüttün? O üniversiteye girmek isteyen binlerce genç vardı neden onların da hakkını yedin?
Madem okudun,o zaman birşeyler üretmelisin. Kendi paranı kazanmanın tadına bakmalısın.

Tabiiki bu okumuş kadınların çalışmamasıyla ilgili görüşüm.Eğer sen liseden-ortaokuldan terksen ,zaten evvelden beri çalışmada gözün yoksa muhtemelen kendin gibi düşünen bir adamla evleneceksen çalışmamayı tercih etmen normal.Reklamcı-grafiker-öğretmenlik gibi havalı(!) ve üretken bir mesleğin yoksa,üç kuruşa çalışıp bir de beş kuruş etmeyecek patronundan azarlar yiyeceksen,yapacağın iş de seni tatmin etmiyorsa çalışmak istememek çok doğal.
Çalışan kadın denince herkesin aklına plaza kadını imajı geliyor oysa kazın ayağı çok farklı.Türkiyede ne zor şartlar altında çalışılıyor.Yasal iş saati haftalık 45 ama en büyük firmalar bile bu süreye uymuyor.Bütün gençliğini,yaşam enerjini liseli gençlerin fizik öğrenmesine adamak istemek normal ama kimse bütün gençliğini ,yaşam enerjisini bir mağazanın kasasına adamak istemez. O yüzden bir mesleği olmayan kadınların çalışmama hakkına saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.
Öte yandan bu günlerin yarınları da var...Ne malum yarın birgün eşinden boşanmak istemeyeceğin? ya da onun seni terketmeyeceği? bir kaza geçirip çalışamayacak hale gelmeyeceği?O zaman ne olacak?
Gençler bile iş bulamıyorken yıllardır çalışmayan bir ev kadını nasıl hemen iş bulabilir ki?

Ayrıca hani kadın erkek eşitti? "fıtrat" olarak eşit yaratılmadığın söylenince sinirleniyorsan 'eve erkek bakar kadın çocuk yapar' cümlesini kurmaya hakkın olmadığını düşünüyorum.
türkiyede şiddet gören,öldürülen ve gerçekten kötü durumdaki kadınların olduğu güruhu tenzih ediyorum ama kendi ailemden ve çevremden gördüğüm bir gözlemimi aktarmak istiyorum.
türkiyede kadınların kadın haklarını kendi lehine kullanmada üstüne yok.
hem "eşitiz eşitiz" diye yırtınırlar hem de "erkeği arabası olsun,şusu busu olsun" derler. Madem eşitsin neden o "evleneceğim kadının arabası olsun" demiyor?
hem "eşitiz eşitiz" diye yırtınırlar hem de "durumu iyi olsun,ben çalışmayım bana baksın" derler.Madem eşittiniz adam eşek değil ya,biraz da o dinlensin sen çalış..
hem "eşitiz eşitiz" diye yırtınırlar hem de "sevgililer gününü o kutlasın,evlilik yıldönümünde hediye alsın,kavgada ilk özrü o dilesin" diye beklerler
hem "eşitiz eşitiz" diye yırtınırlar hem de "beni evime bıraksın,yükümü taşısın,ben narin kırılgan bir kelebeğim" triplerine girerler..Yani kadın haklarının sadece işlerine gelen tarafını alırlar. Böyleleri için babamın güzel bir sözü var "kadın erkek eşittir ama kadınlar daha eşittir" der hep.

Ayrıca çocuk bakımı çocuk bakımı denmiş,gerçekten de ne doğum izni yeterli bu ülkede ne kreşler iyi seviyede.
Çocuğunun ilk dişini görmek istemek de tüm annelerin hakkı,e onu da anladık ama bi çocuk büyüyo elbet,büyüyünce artık sana muhtaç olmayınca ne bahane bulunacak çalışmamak için,o da ayrı bir konu

kocam bana düğünde bilezik takmıyor
kaynanam eltime daha çok altın taktı
emmimin gızı bissürü altın aldı muhabbetlerinin de kimden çıktığı anlaşıldı
valla cok merakli var eski konulara bak ben yazmam öyle bisey cünkü istedigimi alırım heleki bu altın takıysa affetmem kimseyi :)))

heralde bakıcı kolunda surunmekten iyidir. Enazından o annenin kucağında şefkat var. ( ayrıca surunduğunude duşunmuyorum)

Şimdi bir imkanım olsa da keşke annesi tarafından büyütülen veya kreşe gönderilen çocukların genel başarı, mutluluk vs. oranlarını çıkarsam.

En basitinden kreşe gitmek çocuk izin elzem bir şeydir, bunu neredeyse bütün çocuk gelişimi uzmanları söylüyor. Siz ise çocuk psikolojisini yanında olunca tamamlanan bir şey sanıyorsunuz.

Sanki çocuk psikolojisi sadece anne ile şekilleniyor. Babalar da iskele babası. Çocuğunu tek başına büyüten babalar var ama tabi buna uzaydan gelmiş tepkisi vereceksiniz.

Siz benim kadın evde otursun çocuk yapıp baksın düşüncesinde olmadığımı anladınız sanırım. Her şeye yetişebilen mükemmel annelere hep inrenmişimdir zaten. Benim şu an çalışmayıp çocuğuma bakıyor olmam neden tuhaf geliyor anlamıyorum. Çocuklarım biraz daha büyüdüğünde dönebileceğim bir işim var zaten. Böyle bir avantajım varken ve ihtiycımda yokken çocuklarımı büyütmemin ne sakıncası var?

Çalışmak bir tercih değil mi? Çalışan kadına gösterilen saygının 10 da 1 i evde çocuğuyla ilgilenene gösterilmiyor. Üstelik bunu hemcinslerimiz yapıyor. Sanki dünyanın en acayip işini yapıyormuşuz gibi hissediyorum.

teşekkür ederim canım arkadaşım
ben seni çok iyi anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…