- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
Çocuğun ilk model aldığı kişi annesidir. Anne kitap okumuyorsa çocuk da sevmez okumayı mesela. Bu küçük bir örnek. İlerleyen zamanlarda da burdaki gibi çalışmayı eziyet olarak gören bir annesi varsa çalışmaktan soğuyacaktır, çalışmayacaktır muhtemelen.Çalışmayan annelerin çocukları da mı çalışmıyor ?
Böyle bir örneğe pek rastlamadım.
Örneğe rastlamanıza gerek yok.Çalışmayan annelerin çocukları da mı çalışmıyor ?
Bunu yazdığınız kişinin yorumlarına katılmıyorum fakat bu yazdığınızın anlamı ne onu da anlamadım ? Hoş değil yazdığınız.
Çalışmayan bir insan değilim fakat evde oturmak insana nasıl bir sıfat veriyor ?
Çalışmayan kişilerin işi evde oturmak mı ? Neresinden belli oluyor bu evde oturanlarlar ?
cnm daha cocuk olmadan 0 borcla basladıgın icin evlilige zaten 30 bin gibi bşsey takılardan geliyo eee sonra bi sek,lde her sene üstüne katıyosun arsa al zaten o bile 5 6 senede baya kazandırıyo eee esinde kendine araba alıyo mesela oda var bi birikim yani sıkıntı yok cok sükürrBu nasil matematik hesabi sastim.dugunden geleni ekle her yil kocandan aldgni ekle yine de kocandan gelen ve gelebilcek olan miktar ayni.eve giren para 2000 lira sonucta bu paradan ne kadar biriktilir ?ben univeristedeyim calisma ortami ayarlamam zorunlu.yogunum diye ozel yurtta kaldim 750 lira yurt hicbirsey yapmasam 1000 lira gonderiyorlar yol parasi ogle yemegi derken.6 yil okuldan 50 bin net gozuken masraf.10 bin uzmanlik icin dershaneye gidiyorum.bunlar sadece yeme icme dershane icin.kiyafetler tatiller kitaplar sosyal aktiviteler derken miktar baya yukseliyor yani bunlar tek cocuk icin bir de bunu ikiye katla.tek maasla birikirse saygi duyarim
bende kadın çalışmamalı diye bakmıyorum. Enazından çocuk doğuracaksa çalışmasına ara verip fefakarlık yapmalı. Sonuçta ucretsiz izne ayrılabiliyo çalışanlar. Bende bekarken çalışıyordum çokta memnundum ancak şuan evliyim ve çocuk duşunduğım için çalışmıyorum. Haa ilerde çocuklarımı buyutte imkan doğurabilirsem tekrar çalışırım. Benim anlatmak istediğim çalışarak yeni doğmuş bir bebeği mağdur etmemekİşte budur. Canım arkadaşım yine en iyi yorumu yapmışher çocuk muhteşem babaannede büyüyemiyor. Benimde anlatmak istediğim buydu. Ben mesela bırakamazdım senin kadar rahat. Çünkü bakımları konusunda babaanneye güvenmiyorum. E anneanne de çalışıyor oturup kendim baktım çocuğuma. Ama bu hayatım boyunca çalışmadığım anlamına gelmiyor. Ya da kadının görevleri çocuk yapmak evine bakmaktır diye düşünmüyorum bazı arkadaşlar gibi.
Ben evde olduğum halde iş konusunda yardımlaşırız eşimle. Maddi olarak sıkıntıya girsek bu kez ben şartları zorlar destek veririm eşime. Bunlar kişiden kişiye, şartlara göre değişkenlik gösterebilir.
Çalışmayan annelerin çocukları da mı çalışmıyor ?
cokta lülüüüüügenelleme yapmadım. yapmak istesem aynı görüşü savunan diğer kişilerin de yorumlarını alıntılar öyle yazardım.
veya ortaya yorum atar direk genelleme yapardım.
kaliteli vakitten dem vuran kişinin doğru düzgün türkçe yazamaması bu zamana kadar kendini ne kadar geliştirdiğini ortaya koyuyor.
bu yüzden evde oturduğu çok belli. ha bu demek değildir ki her evde oturan kendini geliştirmemiş. yorumumun başında da dediğim gibi tek bir kişiye yönelikti yorumum.
aman ya. herkesin paşa gönlüyle alakalı. ama bi kadının bi güvencesi olmalı kesinlikle. yani bir erkek olmadan kendini geçindirebilicek birikimde vasıfta olmalı. evlendiğinde çalışası olmayabilir belki. çocuklarına evine eşine odaklanmak falan isteyebilir. ama kritik durumlar için her zaman güvencesi olmalıdır olmak zorundadır.selam kk bayanları, aklıma takıldı bugünlerde
acaba bi kadının çalışması mı daha mantıklı çalışmaması mı?
ikisinin de iyi veya kötü yanları nelerdir sizce? düşüncelerinizi merak ediyorum.. teşekkürler...
heralde bakıcı kolunda surunmekten iyidir. Enazından o annenin kucağında şefkat var. ( ayrıca surunduğunude duşunmuyorum)Evet hepsi tercih meselesi. Bence de evine şu koşullarda 5000 liradan az para giren çocuk tercih etmesin mesela. Benim fikrim bu.
Yalnız 5000 lira geliri olmadan çocuk yapanlara hakkını veremiyorsunuz, eksiksiniz diyemem.
Asgari ücretle 3 çocuk bakana derim ama. O övülen başarı hikayeleri milyonda bir. Yoksa sürünüyor çocukların hepsi. Ne güzel ama annelerinin koynunda sürünüyorlar en azından, hep evde anneleri, değil mi?
cokta lülüüüüü
valla cok merakli var eski konulara bak ben yazmam öyle bisey cünkü istedigimi alırım heleki bu altın takıysa affetmem kimseyi :)))kocam bana düğünde bilezik takmıyor
kaynanam eltime daha çok altın taktı
emmimin gızı bissürü altın aldı muhabbetlerinin de kimden çıktığı anlaşıldı
heralde bakıcı kolunda surunmekten iyidir. Enazından o annenin kucağında şefkat var. ( ayrıca surunduğunude duşunmuyorum)
Siz benim kadın evde otursun çocuk yapıp baksın düşüncesinde olmadığımı anladınız sanırım. Her şeye yetişebilen mükemmel annelere hep inrenmişimdir zaten. Benim şu an çalışmayıp çocuğuma bakıyor olmam neden tuhaf geliyor anlamıyorum. Çocuklarım biraz daha büyüdüğünde dönebileceğim bir işim var zaten. Böyle bir avantajım varken ve ihtiycımda yokken çocuklarımı büyütmemin ne sakıncası var?Doğrudur, çocuğuyla gayet güzel ilgilenen anneler de var.
Hem kendiyle, hem çocuğuyla, hem eşiyle, hem işiyle hem de sosyal çevresiyle de gayet güzel ilgilenen anneler de var.
Çalışmanın dezavantajı kadın ve erkek için yorulmayla birlikte zaman planlaması yapmak zorunda kalmaktır.
Avantajlarından bahsetmem burada oldukça uzun bir yazıya yol açar, bu sebeple yazmıyorum.
En basiti ile savunduğum fikri anlatmak için tek örnek vereceğim; çocuklarımız güzel eğitim alsınlar diye yapmadığımız kalmıyor. Fakat karşılarındaki rol model 'anne'leri eğitimleri olmasına rağmen çalışmıyorlar ya da zaten çalışmayacaklarını bildiklerinden eğitimlerini yarıda kesiyorlar.
O çok değer verdiğimiz çocuklarımız için söylediklerimizin mi yoksa davranışlarımızın mı daha etkili bir biçimde karakterlerini şekillendireceğini buradaki herkes gayet güzel biliyor.
İşte budur. Canım arkadaşım yine en iyi yorumu yapmışher çocuk muhteşem babaannede büyüyemiyor. Benimde anlatmak istediğim buydu. Ben mesela bırakamazdım senin kadar rahat. Çünkü bakımları konusunda babaanneye güvenmiyorum. E anneanne de çalışıyor oturup kendim baktım çocuğuma. Ama bu hayatım boyunca çalışmadığım anlamına gelmiyor. Ya da kadının görevleri çocuk yapmak evine bakmaktır diye düşünmüyorum bazı arkadaşlar gibi.
Ben evde olduğum halde iş konusunda yardımlaşırız eşimle. Maddi olarak sıkıntıya girsek bu kez ben şartları zorlar destek veririm eşime. Bunlar kişiden kişiye, şartlara göre değişkenlik gösterebilir.
valla cok merakli var eski konulara bak ben yazmam öyle bisey cünkü istedigimi alırım heleki bu altın takıysa affetmem kimseyi :)))
valla cok merakli var eski konulara bak ben yazmam öyle bisey cünkü istedigimi alırım heleki bu altın takıysa affetmem kimseyi :)))