Sizce annemiz hasta mı?

Ay alık benim kocam bana neler yaptı, 17 yıldır birak acısını evladimdan çıkarmayı üzülmesin diye hicbirşey anlatmadım ona...

Bırak acısını ondan çıkarmayı, bırak bana yaptığı kötülükleri ona anlatmayı kuzum incinmesin diye bir kez bile kötülemedim ona babası olacak iti ...

Çünkü adam ne yaptıysa bana yaptı, olanlar bizim aramızda, niye çocuğum benim yüzümden babası bildiği adama hayatı boyunca nefret taşısın ki küçücük yüreğinde? Yazık değil mi?

Anne olmasam katilirdim senin söylediklerine ama yok, anne olan bu kadını savunmaz.

Çok haklisin da işte herkes güçlü psikolojide olamıyor. Yani bilemiyorum fazlaca empati kuruyorum kadınla sanırım. Ne bileyim bu kadar ahlaksız adamı çocuklarım çok sevsin istemem bende herhalde. Ama tabi burdaki durum farklı cocuklarla baba arasında zaten bağ yok ve anne çocukları o adamın uzantısı gibi görmüş. Ne bileyim adam aldattığı kadınla evlenip mutluluk pozlari verirken kadın çocuklarıyla hayatı sürdürmüş ,en güzeli ve doğru olanı bu aslında da işte bunu herkes kaldıramaz. Keşke tedavi olsa en azından bu kalp kırıklığının çocuklarla alakası olmadigini anlar.

Üniversiteniz farklı şehirde ama annenizle mi kalıyorsunuz? Derslere nasıl gidiyorsunuz, devam zorunluluğu yok mu?

Okumayi bitiremedim ama annenizin kendi mutsuzlugu icin sizi sucladigi belli. Hayatsiz ve mutsuz, onu mutlu etme gorevini size yuklemis anlasilan. Ne yaparsaniz yetmiyor, yetmeyecekte mukemmelliyetci. Ve bu yuzdende mutsuzluk kaynagisiniz sanirim onun gozunde. Ve evet hasta. Hayatsiz, mutsuz, ofkeli, kirilganligini, yetersizliginin ortaya cikma korkusunu gizlemeye calisan bir hasta. Ben bu tip insanlar icin genelde caktirmadan antidepresan icirip mal edin tavsiyesi veriyorum dert sahiplerine.

Konu sahibi son durumunuz nedir... Ve birşey sormak istiyorum siz çocukken teyzenizin yada halanizin yakın akrabalarınizin sizle bağını kesmeden ne olursa olsun annenizle gorusmesini istermiydiniz.. insanın nefsine ağır geliyor böyle insanlarla iletişim halinde olmak ,ya alaylı bir şekilde asagiliyorlar ,ya fazla mudahele ediyorlar ,arkanızdan söylemiyorlar her anlamda sıkıntı veriyorlar bu sebeple kardeşin bile olsa mesafe koyuyorsun ,amma velakin yüzü solmuş ,mutsuz yavruların halı ve onlar için birşey yapamamak.. insanın güçlü bir pskolojiye sahip olmaya çalışarak yegenlerin hatrina iletişimi sürdürmek gerekiyor değil mi, siz mesela akrabalarınizin sizin için ne yapmasını isterdiniz,nasıl bir çaba içinde olmalılar..

Bence anneniz normal değil o bir gerçek.
Konuyu sonuna kadar okuyamadım, ancak bir annenin yapmaması gereken ne varsa size uyguluyor bu kadın.
Narsist bir insan, tedavi olması gerekir diye düşünüyorum.
En doğru tahlili tabii ki bir psikolog yapacaktır, o yüzden kısa zamanda destek almanızda fayda var.
En azından hayatınızın kalitesi artar bu açıdan.

Yetersiz falan değilsin mis gibi okumuşsun zeki aklı başında pırıl pırıl bir genç kız olduğun cümlelerinden belli. Annen hasta narsist her neyse ama hayat senin hayatın, mesleğini de en güzel şekilde yaparsın hiç şüphen olmasın. O zor ortamda yapabileceğinin en iyisini yapmışsın yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin , hayattan kopma sakın. Hayat böyledir bir köşeyi dönersin çiçekler açar , umarım senin çiçeklerin yakındadır . Sevgilerimle

Bence psikolojik sorunları var, sanki onun dışın da kimse bir şey bilmez, mükemmel olamaz gibi düşünüyor. Kendi sağlığınız için o evden uzaklaşmanız en iyisi kyk yurduna başvurun önümüzdeki yıl ya da babanız destek çıkmalı şu an ki eşi nasıldır, tekrar çocukları oldu mu, niye destek çıkmıyor vs. vs.insanı düşündüren etkenler. Umarım en kısa sürede hayatınız güzelleşir

herkesin imtihanı çok farklı
ne diyeceğimi bilemedim. Anneniz bariz hasta onun hasta olduğunu kabullenerek yaşamaya alışmanız gerekiyor gibi gözüküyor. Kardeşiniz en değerli hazineniz onunla ilgilenmeye devam edin Allah yardımcın olsun canım

Yazık adam kadını delirtmiş kendine bir hayat kurmuş çocukları da kadının başına atmış

Babanızın suçu size bir ev tutsun madem sizde kardeşinle kurtarın kendinizi

Anneniz için de psikoloğa götürün kabul ederse tabi

Ama mesafe koymanız şart

Kadın yalnızlıktan depresyon da olabilir bu kesinlikle sizin suçunuz değil anne baba boşanmasın da bir taraf hep burum da oluyor hıncını çocuklardan çıkarıyor

Maalesef

Allah yardımcınız olsun

Psikoloğunuz iyi bir psikolog değil. Danışanı görmeden ve terapi yapmadan herhangi bir tanıyı ağzına bile alamaz ve size aktaramaz. Ne yazık ki insanları tanılarla etiketlemek kolay geliyor ve mesleki bilgisi yetersiz kişiler çok çabuk karar verip işin özüne inemiyorlar.
Annenizin çok ciddi bir yetersizlik hissine sahip olduğunu ve yalnız kalma korkusu yaşadığını düşünüyorum. Elinde olanları kaybetmemek için her şeyi kontrol etmeye çalışıyor. Bunu otorite maskesiyle gizliyor fakat derinde çaresiz, yetersiz, hatta başarısız hissediyor. Belki babanızın evlenmesinin de etkisi vardır bilemiyorum. Sizi yük olarak görseydi kardeşinizi başından savmak isterdi fakat gitmemesi için direniyor.
Büyük ihtimalle yapısı da zordur. Sadece ayrılığa bağlamıyorum fakat çığrığından çıkma sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Annelik sorumluluğu ile kendi istekleri arasında sıkışmışlık, çaresizlik, öfke öfke ve öfke..

Okudum Allah yardımcınız olsun
Ben küçükken ailemden beter tepkiler görürdüm buraya yazmak istemem
İnanın sizinki yanında melek
Okuyun gülüm
En azından dersleriniz iyi
Tekrardan Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…