Sisman olmaktan cok ama cok sıkıldım

Öğlen 13ten önce akşam 7den sonra yemiyorum haftaici yemin ederim yalan değil. Bugün sabah da yedim gerçi haftasonu bazen aralıklı orucu bozuyorum ama
Yanlis besleniyorsunuz tekrar ediyorum az yemej yasaklar koymak sizi asla zayiflatmaz... dengelemek ve porsiyon kontrolu bi de egzersiz inanin 1 haftada fark yaratir

Boyunuz kaç bilmiyorum ama 86 kilo tüp mide yaptıracak kadar bir kilo değil ki.
2 yılda 60 kilodan 80 kiloya çıktım. Rahatsızlandım aylarca yürüyemedim (lavaboya bile duvarlara tutanarak gidiyordum) yemekleri dışardan, bazende esimin yaptıklarını yedim derken neredeyse obez olacakmışım. Iyilesir iyileşmez hemen bir diyetisyene koştum, sporsuz 4 5 ayda 25 kilo verdim. Bunun için ayrı bir vakite ihtiyacınız yok ki
Müdüre, yarın sabah yarim saat geç geleceğim kan vermem lazım deseniz hayır diyeceğini sanmam. Mutlaka kan verin, bazı online diyetisyenler sizden kan istemiyor o yüzden kendilerince bir liste hazırlayıp gönderiyor.
Geçen sene karantinada 7.5 kilo aldım. Hemen online diyetisyen + leslie sayesinde 1.5 ayda verdim. Yapacaginiz sadece bol su icmek ve yediklerinize dikkat etmek.
Ayrıca sizi hatırlıyorum bir videonuzdan, o kadar kilolu değildiniz sağlıklı beslenmeyle kolayca halledersiniz sadece biraz azim

sizin de kilo göbek bölgesinde benim gibi (((
ben aşırı nescafe içiyorum 3 ü 1 arada. sizin böyle bir alışkanlık var mı?
ben göbeğimi buna bağlıyorum
Normalde sade kahve içerdiği kafein sebebiyle metabolizmayı hızlandırır. Ama 3’ü bir aradalar şeker ve krema içeriyor. Bunlarda karbonhidrat grubu. Göbekte yağlanma yapar.
1dissarimsak dediği gibi alkol tüketimi de göbek yapar.
Göbek en kolay eriyen bölgedir. Diyet ve yürüyüşle erir. En zor bacaklar incelir.
Bir aralar personal trainer’ım vardı. Esnek bantlarla kendi vücut ağırlığımda bana egzersiz yaptırıyordu. Hayatımın en fit dönemiydi. Vücudum çok sıkılaşmıştı ama tabii spor süreklilik gerektiriyor. Devam ettirmedim. Hocamın dediği zayıflamanın %80 diyet, %20 spor. Günde 1 saat yürmek yeterli demişti.

Muhtemelen sandığınız kadar az ya da sağlıklı yemiyorsunuz. Yulaf yerine 2 yumurta yeseniz daha sağlıklı örneğin. Su tüketiminiz nasıl ? 163 boya ideal kilonuz 54-55 civarı olmalı, 30 kilo fazlalığınız var yaklaşık, söylediğiniz kadar az yeseniz en azından ilk 15-20 kiloyu 3 ayda vermeniz lazım. Düzenli spor ve beslenme şart. Spor için illa salona gitmek zorunda değilsiniz, youtube'da bir çok program var, başlangıç aşamasında mesela Leslie videolarını yapabilirsiniz. Beslenme olarak da meyve ya da basit karbonhidratlar yerine protein ağırlıklı beslenebilirsiniz. Başlangıçta bence karatay tipi beslenme de işinizi görür. Ameliyatı ise asla düşünmeyin, sağlık sorunu olan morbid obezler için var o ameliyat. Aptal sosyal medya fenomenlerine kulak asmayın.

Tüp mide ameliyatı için kilonuz az bence. Yani çok daha kilolu insanlar tercih ediyor diye biliyorum. Sizin spor ve yürüyüş yapmanız lazım. En az bir saat. Sadece az yemekle verilemez bence
Ben de 100 kilo üzeri olanları ve özellikle şeker, tansiyon, kolesterol gibi sistematik rahatsızlıkları olanları ameliyat ediyorlar diye biliyorum her gideni kabul etmiyorlar. Sonuçta plastik cerrahi değil ki bu beğenmiyorum kendimi tez zamanda gitsin bu yağlar diyebilesin...

Simdi az buçuk buradan taniyorum seni ve bazi konularda benzer yonlerimiz olduğunu da düşünüyorum.
Ben de az yiyen biriyim cok iştahım yoktur ama aslinda bana kilo aldiran ya da benim kilo vermemi engelleyen şey de bu diye düşünüyorum. Çünkü aralikli oruç yapip bu 8 saatte de ketojenik diyet yaparak az kilo verdigimi de gördüm (bunu da bir diyetisyen esliginde yaptim üstelik). Yani bana az yemek değil, bol ara öğünlü sekilde beslenerek kilo verdiğimi farkettim. O kadar cok diyetisyene gittim ki, bunlardan biri az yediğin icin metabolizmani yavaslatmissin bile demişti.
Iste şu istahsizlik ya da "canım yemek istemiyor " durumuna çözüm bulursam daha kolay kilo verebileceğimi düşünüyorum.
Tabii ki kan tahlillerini yaptirmadan hareket etmemeni tavsiye ederim, benim gözlemim diyetisyenler pek sormuyor kan tahlilini ama ben kendim gösterirdim sağlık sorunlarimdan dolayi.
Diyetisyen de muhtemelen az yiyorsun diyecektir. Hatta online diyetisyen gorusmesini tavsiye edecektim ki randevu aldığını soylemissin. Eger spor yapmak istemiyorsan mesela ilk bir ay sporsuz sadece diyetle vermek istediğini söyle diyetisyene ona gore liste versin, birkac kilo verince motivasyonun da artacaktir ve spor hevesi de o zaman gelir belki.

Benim kilom da sabitti, ben çok su içmeye başladım, ayrıca spora gittim öyle zayıflamıştım, diyet yapamıyordum. Sizde öyle yapın, bol su için ve spor yapın fast fooddan uzak durun. Bir de Türk kahvesi için, metabolizmayı hızlandırıyor şekersiz, yanına da hurma yiyin.

Bu tavsiyeleri neye dayanarak yapıyorsunuz? Diyetisyenler gayet de aksamlari meyve veriyor yani öyle şu saatten sonra şunu yeme gibi katı kurallarla kilo verilmiyor. Ben de konu sahibi gibi az yerim, meyve neredeyse hic yemem ama kilo alıyorum üstelik hormonal hic bir sorunum da yok tahliller temiz. Yani sorun meyve yemek degil, cok az yiyip metabolizmayı yavaşlatmak. IF bana yaramiyor, ketojenik diyet de tansiyonumu yukseltiyor. Yani her yontem herkese uymayabilir, once kan tahlillerini yaptirmali.
Öğlen 13ten önce akşam 7den sonra yemiyorum haftaici yemin ederim yalan değil. Bugün sabah da yedim gerçi haftasonu bazen aralıklı orucu bozuyorum ama
O kadar az yiyorsun ki.
Üstelik sabah kahvaltısını erken yapmak metabolizmayı hızlandırıyor (ben de senden farksız degilim evde oldugum icin 11den önce kahvaltı yapasim gelmiyor ama zorluyorum kendimi ac kalmamak adina.

86 kg için bence ameliyat gereksiz
Doktora diyetisyene gitmeniz şart, benim kardeşim 100 kgden 70e düştü ve bidsha geri almadı
Önemli olan diyetisyen eşliğinde doğru beslenmek şu süreçte
Ayrıca bende kıskanıyorum bazen, çok kendine bakabilen insanları bazen dip boyamı bile yaptırmaya zamanım olmuyordu pandemi öncesi

Vallahi olabilir. Gece asla uyuyamıyorum sürekli depresif bir halim var saçlarım cılız dökülüyor acaba ondan mı? Bu haftaici sabah bir gün aile hekimine gitmem lazım randevu alicam
Simdi buradan kimse teshis koyamaz ama depresif haller ve saclarin dökülmesi kansızlık (demir ve/veya B12 vitamini eksikligi) olabileceğini düşündürdü bana. Tabii ki doktor/uzman degilim kendim de yilda en az 3 4 kez kan tahlili veren ve kendi kendini takip eden, yıllardır kronik kansizlik yasayan biriyim. Depresif haller D vit. eksikliginde de olabiliyormus, sendeki bence daha çok yasadiklarindan da kaynaklanabilir. Diyetisyen+psikolog görüşmesi tavsiye ederim.
Ooo 400 cok iyiymis
Birkaç gun once ozel bir hastaneden arandim, full check up için ikna etmeye calisti en son ne zaman kontrole gittiniz dedi, 1 ay dedim aaaa cok olmus dedi hemen biz yapalim moduna girdi ama kac para sormadim o hastane buralarda yok çünkü :)
Peki kızlar aile hekiminde kan testleri sgksi olmayan biri için çok pahalı mı? Benim özel sigortam var ama ödemiyor Check up sayılan seyleri.
Bunun icin belki bir ucret çıkabilir ama devlette ne kadar cikar bilmiyorum aile hekimine gidersen mutlaka sonuclara internetten bakmak istiyorum diye kod iste çünkü direkt e nabizda görünmüyor ben hep evden sonucuma bakarim.diyerek kod istiyorum kan verdikten sonra

Merhaba, teyzemin şeker hastalığı, tansiyonu ve kalp rahatsızlığı var gün içerisinde çok fazla ilaç kullanıyor. 113 kiloya kadar çıktı. Hastalıklarına rağmen bir sürü şok diyet yaptı sağlıksız şekilde kilo verdi daha sonra kısa sürede kat kat aldı. En son diyetisyen kontrolünde diyet yapmaya başladı ve 3 ayda 9 kilo vermiş. Hastalıklarına ve yaşına göre ki 63 yaşında çok iyi gittiğini söylemişler. Tek yaptığı spor da fırsat bulursa kendini koruyarak yarım saat yürüyüş o da çok nadir. Diyetisyen eşliğinde istediğiniz kiloya ulaşırsınız umarım.

İşte pinti insan olmanın faydaları:) ben check-up yapmaya karar vediğimde bir suru hastaneden mail istedim,paketlerine baktım,tek tek karşılaştırdım. Özünde hepsi aynı aslinda. En pahalliyla en ucuz arasındaki tek fark kanser tarama testiydi. Sırf dolu gözüksün diye süslüyorlar ama cidden birinin birinden çok da bir farkı yok. Sonucta tahlil tahlildir :)
Ben ultrason odasindayken rica etmiştim boğazıma da bakmasi için (genetik olarak guatr olabilirim bir gün) , o da ekstra oldu İstanbul'daki dileyen arkadaşlara hastane ismi verebilirim.

Alabilirim :) (Istanbulda değilim ama kendi doktoruma nispeten daha yakin) ben kendi doktoruma 6 ayda bir gidiyorum bir de bu 6 aylik surecte 1-2 defa sağlık ocaginda ara tahlil yaptırıyorum kendimi takip edebilmek, bir sorun olursa erken müdahale edebilmek icin. Ama saglik ocaginda belli basli seylere bakiyorlar mesela önceleri D vitaminine de bakiyorlardi artik bakmiyorlar bu benim icin önemli. Özeller daha detaylı tetkik yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…