- 8 Mart 2011
- 960
- 616
1inci hanım siz herhalde Meorialin 2007 yılındaki halinden hiç haberiniz yok anlaşılan. İlk denemem de tuttu. Ama 2007 de büyük oranda içerinin yoğunluğundan kaynaklanan sorunlar olduğundan neler çektim. Şimdi ki ilgi alakanın onda birini görmek bile mümkün değildi. Şimdi yeni yeni merkezler açıldığından yoğunluk azalmış ve ilgi ve alaka daha iyi olmuş. Sizin dediğiniz sorunlarla çok da karşılaştım desem yalan olur. Ayşe hanımın ve Semra hocanın hastasıyım.İçerideki doktorların izin günleri var. Ayrıca yumurta toplama ve ameliyat saatleri var. Bu gibi durumlar olduğunda diğer doktorlar ilgileniyorlar. Sabah kan verdikten sonra öğleden sonra sonuçlar Semra hocanın önüne konuyor ve onun değerlendirmesi neticesinde alınacak dozlar belirleniyor. Mesaj atılmasında amaç karışıklık olmasın ve yanlış bilgilendirme yapılmasın diye kullanılıyor. İlaç konusuna gelirsek şu anki uygulamalarında az ilaçla kaliteli yumurta ve embriyo hedefliyorlar. Fazla ilaç kullanıldığında vücuda zararları da malum.2007 de şu an kullandığım ilacın nerede ise 3 katını kullanmıştım. Ayrıca ilaçların nasıl ve ne şekilde kullanılacağına dair eğitim odasında bana ve diğer hastalara eğitimde verildi.. Siz katılmamış mıydınız?
Memorialin 2007 - 2005- 1998 yılında ki halleri sanırım benim yorum yapmamı ve bilmemi gerektirmeyen durumlar, neticede be hastanelerin gelişimlerini takip edip onlara not veren bir merci değilim. Beni tedavi olduğum ödeme yaptığım zaman ki ilgi ve alakaları ilgilendiriyor.
Anlattıklarınızı bende biliyorum, her hastanede doktorların izin günleri var ama hiç bir hastanede böyle bir uygulama yok neden mi?
Hastane kafasına göre hastaya doktor seçemez, doktoru hasta seçer
Personeli Tanıma, Seçme ve Değiştirme
Madde 9- Hastaya talebi halinde, kendisine sağlık hizmeti verecek veya vermekte olan
tabiplerin ve diğer personelin kimlikleri, görev ve unvanları hakkında bilgi verilir.
Mevzuat ile belirlenmiş usüllere uyulmak şartı ile hastanın, kendisine sağlık hizmeti
verecek olan personeli serbestçe seçme, tedavisi ile ilgilenen tabibi değiştirme ve başka
tabiplerin konsültasyonunu istemek hakkı vardır.
Personeli seçme, tabibi değiştirme ve konsültasyon isteme hakları kullanıldığında,
mevzuat ile belirlenen ücret farkı, bu hakları kullanan hasta tarafından karşılanır.
Hiçbir hastane hastayı oldukça rahatsız bur durumda (çatalda yarı çıplak buna güzel bir örnek) yarım saat bekletemez, hiç tanımadığı bir doktorla opu yada transfer işlemine girmesini dayatamaz
Madde 21- Hastanın, mahremiyetine saygı gösterilmesi esastır. Hasta mahremiyetinin
korunmasını açıkça talep de edebilir. Her türlü tıbbi müdahale, hastanın mahremiyetine saygı
gösterilmek suretiyle icra edilir.
Bilgi Vermenin Usulü
Madde 18- Bilgi, gerektiğinde tercüman kullanılarak, hastanın anlayabileceği şekilde,
tıbbi terimler mümkün olduğunca kullanılmadan, tereddüt ve şüpheye yer verilmeden ve
hastanın ruhi durumuna uygun ve nazik bir ifade ile verilir.
Bütün sağlık kurum ve kuruluşları, hastayı birinci fıkra uyarınca bilgilendirmek için
yeterli teknik donanımı haiz birimi oluşturmak; bu birimde, hastaya kesin ve yeterli bilgi
verebilecek nitelik ve ehliyete sahip personeli daimi olarak istihdam etmek ve hastanın
ihtiyacı olan birimlere kolayca ulaşabilmesini temin etmek üzere, kuruluşun uygun yerlerinde
bilgilendirici tabela, broşür ve işaretler bulundurmak gibi tedbirleri almak zorundadırlar.
İnsani Değerlere Saygı Gösterilmesi ve Ziyaret
Madde 39- Hasta, kişilik değerlerine uygun bir şekilde ve ortamda sağlık
hizmetlerinden faydalanma hakkına sahiptir.
Sağlık hizmetlerinde görev alan bütün personel; hastalara, yakınlarına ve ziyaretçilere
güleryüzlü, nazik, şefkatli ve sağlık hizmetleri ile ilgili mevzuat ve bu Yönetmelik
hükümlerine uygun şekilde davranmak zorundadır.
Hastaya kullanacağı iğne yada ilaçların nasıl uygulanacağını anlatmak / göstermek hastanelerin görevi ve mecburiyetidir
Ben sadece gonal f in nasıl kullanılacağını öğrendim diğer iğneler smsle geldi dolayısı ile hastanede değildim bu akşam kullanın diye saat 16.00 da sms aldım. gonal f ten 1 saat sonra kullanın diyordu yani 17:30'da. Daha önce menapur kullandığım için karıştırılan ilaçlar hakkında bilgim vardı birde video izledim yaptım.
Zaten bunlarında bir önemi yok burası ne memoriali koruyalım nede kötüleyelim topiği değil, herkes yaşadığını bu platformda özgürce paylaşabilir , siz pozitif sonuç aldınız diye bizde hoppa memorial şeklinde tezahürat yapmayacağız, belki bende alacağım ama bu şık olmayan muameleyi haklı göstermez, ben hem kaliteli hizmet hem de güzel bir sonuç almak istiyorum, bu ücreti ödenerek yapılan bir tedavi kimse bana sevabına işlem yapmıyor ve benim haklarım var, çocuk sahibi olamadığım için bu hakları kaybetmiyorum
Bu alanları herkes okuyor, belki benden daha toleranslı insanlar vardır, belki bu kadar aksiliği yaşamayacak olanlar vardır, belki beni rahatsız eden davranış sizi etmez, ben zaten hastanenin başarısına da laf etmedim tam tersi başarılı dedim ama ben oldukça zor geçen bu süreçte daha ilgili daha sistemli daha anlayışlı bir ortam tercih ederim, bunu da sağlasalar 4/4lük bir hastane olur. Ama bunu sağlayacak olan her dayatılana eyvallah demeyen haklarını bilen hastalar olacaktır.
Neyse, tedavi sürecindeki bütün arkadaşlarıma güç, kuvvet ve sabırlar diliyorum allah yardımcınız olsun müjdeli haberler almayı nasip etsin inşallah