- 8 Ocak 2012
- 1.117
- 276
Bu ay adet olduğunda gidip bi doktorla görüş istersen.doktor cuma günü gittiğimde muayene edecek sanırım.sende hem muayene olur hem tahliller ini yaptırır sın. Öbür aya hazır olur herşeyin.h
tamam sağol canım benim de yaptırmam gerekiyor da
sağol canım.. evet devam ediyorum pes etmek yok.. ocakta tekrar tedavi olacağım.
kromozon bozukluğu varmış cnm.. eşimin ve benim kromozon testlerimiz temiz ama genetik sonucu için görüştüm yaş itibariyle 35 yaş üstü bayanların gebeliklerinde bebekte kromozon bozukluğuna %50 rastlanabiliyormuş.. bende 37 yaşındayım..
artık pgt li yaptıracağız..
evt ama ilk denemem de adetli değilken baktırmıştım sen benBu ay adet olduğunda gidip bi doktorla görüş istersen.doktor cuma günü gittiğimde muayene edecek sanırım.sende hem muayene olur hem tahliller ini yaptırır sın. Öbür aya hazır olur herşeyin.
Bilemiyorum canım.ben hormon tahlillerimi hep adetliyken yaptırdım.yani gittiğim doktorlar hep öyle istedi.evt ama ilk denemem de adetli değilken baktırmıştım sen ben
benim de bugünlerde olmam gerekio ama olmadım kürtajda sonra düzene girmedi sanki o korkutuyor beni de ama adet olunca baktırayım ben de elim de yeni bulunsunBilemiyorum canım.ben hormon tahlillerimi hep adetliyken yaptırdım.yani gittiğim doktorlar hep öyle istedi.
Vallahi haklısın canım. Mesela ben tedavi başlangıcında da sonunda da hiç semra hanımı görmedim.böyle bir talebim olmadı da.memorialin ekip çalışmasına güvendim çünkü.çok sistemli çalıştıklarını ve işlerini ciddiye aldıklarını da çok iyi gördüm.herkes orada bir derman arıyor ve açıkçası 5 dk bana zaman ayırmaya bile beni teselli etti.çok yoğun olmalarına rağmen cep telefonundan saat kaçta ararsan arayayım hep kendilerine ulaştım.hala da öyle.rabbime şükür şu anda hamileyim.Allah isteyen herkese versin.ben uzaklardan çok yoğun araştırmalar sonucunda memoriale gittim.Allah onlardan razı olsun.Arkadaşlar burda daha öncesinde de yazmistim inanmak güvenmek teslim olmak tedavinin %50 si diye... hala öyle düşünüyorum eğer başlayacağınız Dr içinize sinmezse başlamayın. .. ama su da var Semra Hanım hastanenin ekip başkanı olabilir sonuçta altındaki Dr larda onun ekibinde olduğu için alanında uzman insanlar Semra Hanım çok akıllı ve titiz bir bayan birinle yapamasa zaten onunla çalışmaz mantıklı düşünelim allah rızası için Semra hoca bu kadar hastaya bakmaya tedavi etmeye çalışsa bu sayının %25%30 hadi olsun%50 sine cvp versin peki bu kadar hasta ne olacak biz ona gitmedim diye yüzümü gulmeyecekmiydi. ben Semra hanima gitmedim de başkasına gittim burada çoğu arkadaş öyle elhamdulillh çoğunlukta olumlu sonuç aldı olumsuz tek tük bazı arkadaşlarımızda olumlu aldıktan sonra olumsuz u gördü. .. Rabbim insallh nasip ettikten sonra o bebekleri bize yazdıktan sonra hersey yalan. Kadere inanıyoruz değilmi? Ama böyle bir süreçte kimse kimse nin içine az da olsa kuşku sokmasin
casmiyn=post: 38113767 .!.:Kilo sorunum yok canım hipoglisemi için gittim şekerim çok düşüyor buda embriyo kalitesini etkiliyormuş, sende baktır bence tiroid ve şeker başa bela, bende garanti olsun diye diyetisyene gittim, hiç şekerimi düşürmedim. Kilo sorun değil metabolizman normalse değil söylerler zaten sana. Size dr ne söyledi problem olarak. Omega 3 ü en azından ihmal etme, ben hala kullanıyorum, çok stres yapma benim ilk seferde tutan çok arkadaşım var. Ayrıca ederim tabi inan isteyen herkese dua ediyorum, allah hiç bir kadını annelikten mahrum etmesin.
ayni yerde devam edecegim cnm zaten buraya yeni gecmistim tutmustu.. bana cokda gidecek hastane kalmadi artik bircogunda cok uzun tedavi seruvenlerim oldu.. birsey cikmaz cnm gonlunu ferah tut..Çok sevindim devam etmene, 1 kere pes ettim 3 yıl kaybettim, zaman çok kıymetli. Bende 37 yim canım ve bundan önce hep genetik dediler, bizde genetik yaptırdık hiç bir şey çıkmadı, eşimin sperminede baktık onunda anomali yok, inşallah bişey çıkmaz daha 8. haftadayım. sen nerde devam ediceksin.
cnm kurtajdan sonra hormon duzenleyici vermedilermi.. yapisiklik olusmamasi ve adet dongunun duzene girmesi icin.. 21 gun hormon ilaci kullaniyorsun sonrasinda duzenli oluyor..benim de bugünlerde olmam gerekio ama olmadım kürtajda sonra düzene girmedi sanki o korkutuyor beni de ama adet olunca baktırayım ben de elim de yeni bulunsun
elbette haklısın canım ama geneli itibariyle bakacaksın artık eminim her merkezle ilgili olumsuz tecrübe yaşayanlar vardır.ancak çoğunluğa bakıp karar veriyoruz hepimiz. hakkında hayırlısı olsuncanim benim bana kizmayin nolur.. rizeden istanbula tedaviye gidicez ve her seyi ince eliyip sık dokumak zorundayim. beni anlarsiniz cunku sizde bu zor yolda yurumussunuz . Allaha şükürler olsun yavruna kavusmussun ve Rabbim kucagina da almak nasip etsin insallah... ama iste olumsuz tedaviler ilgisiz doktorlar vs.vs ile cok yuzgoz oluncaaa bir de ustume uzak yol eklenince insanlarin yaptigi her yorumu dikkate almak zorunda kaliyosun...
canım haklı olabilirsin ancak eşimde devlet memuru ve çalıştığı bölüm sebebiyle mevzuata oldukça hakim....biz hiçbir sorun yaşamadık okulumun idareciside 30 senedir idarecilik yapıyormuş ona sordum aldığım rapor geçerlimi diye evet dedi..Zaten Ayşe hanımda memur hastalarına rapor verdiklerini ve hiçbir sıkıntı yaşamadıklarından bahsetti. dediğim gibi tam 3 kez aldım ordan....belki sorun yaşayanlar olabilir ama bence yanlış yönlendirilmelerinden olmuş olabilirCanım devlet memurları ile ilgili yönetmelik var.yönetmeliğe göre sgk ile anlaşmalı olmayan hastanelerin verdikleri rapor direk kabul edilmiyor ancak 10 gün içinde sgk ile anlaşmalı bir hastanede onaylanır ise geçerlilik kazanıyor.ben kötü niyetli amirler aleyhe kullanabilir diye belirteyim istedim
evt verdi kullandım hatta kontrole gittim nur hanım iyi yapışıklık faln yok dedi ama geçen ay 1 hafta gecikti şimdi de 4 gün geçti bir belirti yok korkuyorumcnm kurtajdan sonra hormon duzenleyici vermedilermi.. 1 hafta gecikti şimdi de 4yapisiklik olusmamasi ve adet dongunun duzene girmesi icin.. 21 gun hormon ilaci kullaniyorsun sonrasinda duzenli oluyor..
bikac gune olur cnm normal dongude bile gecikme olabiliyor..evt verdi kullandım hatta kontrole gittim nur hanım iyi yapışıklık faln yok dedi ama geçen ay 1 hafta gecikti şimdi de 4 gün geçti bir belirti yok korkuyorum
Canım sorun yaşamamak yaşanmayacağı anlamına gelmiyor.ben de hukukçuyum ve adliyede çalışıyorum.mesela adalet bakanlığı sgk ile anlaşmalı değilse onaylattırmadan kabul etmez. Mevzuata göre de öyle devlet memurları ile alakalı yönetmelikte de açıkça yazıyor.amacım kesinlikle yanlış yönlendirme değil canımcanım haklı olabilirsin ancak eşimde devlet memuru ve çalıştığı bölüm sebebiyle mevzuata oldukça hakim....biz hiçbir sorun yaşamadık okulumun idareciside 30 senedir idarecilik yapıyormuş ona sordum aldığım rapor geçerlimi diye evet dedi..Zaten Ayşe hanımda memur hastalarına rapor verdiklerini ve hiçbir sıkıntı yaşamadıklarından bahsetti. dediğim gibi tam 3 kez aldım ordan....belki sorun yaşayanlar olabilir ama bence yanlış yönlendirilmelerinden olmuş olabilir
Evet eminim :) İlk görüşmeye semra hanımla gitmiştim semra hanım için orayı tercih ettik zaten. Fakat tedaviye başlayacağım zaman Semra hanımdan randevu vermediler hasta bakmıyor dediler, doktorum önce Hande sonra Aylin yumurta toplama Ayşe hanımdı. Transferi bilmiyorum sözde Semra hanım girecek öyle söz aldım Yasemin hanımdan
Ama anlamadım ben sizi şöyle yani, şimdi Ataşehirde muayene oluyorduk sonra hemşire ile bankoya gidiyorduk bir sonraki randevuyu belirliyorduk o sırada doktor ilaçları belirliyordu eğitim veriliyordu eve dönüyorduk.
Burada sistem muayene oluyorsun eve dönüyorsun arkandan sms ile ilaçların dozları ve sonra ki randevu tarihleri geliyor buraya kadar doğru muyum? Örneğin gonal f 237,5 ve yeni ilacınız cetrotide verildi. eee nasıl öğreneceksin nasıl yapacağını? ben evdeyim hastane Avrupa yakasında bir sonra ki randevum 3 gün sonra :) 2 kutu gonal f yazıldı bana aldım kimse ilacımın bittiğini takip etmedi 1 doz kalmıştı 3 gün daha yapmam gerektiğini öğrendiğim sms geldi normalde idil eczanesinden alıyordum ucuz oluyor burada günü birlik bulma şansım yoktu 2 kere kurye ile karşıdan ilaç getirttim 2 katı fiyatına fişlerim elimde 3 kere reçete yazdırdım mecburen onlarda elimde niye 3 kere reçete yazdırayım yalan söylesem
2. randevum Hande hanım ileydi bir bayan daha vardı sırada bekleyen kapalı bir bayan kadın doktor tercih ediyormuş, sms ayşe hanımla randevunuz var diye gelmiş kadını güven bey mi tam hatırlamadım ona vermek istediler kadın istemedi bende 1 saattir sıra bekliyordum randevum 9,5tu saat 10,30 olmuştu. Beni hande hanımın odasına aldılar bankonun yanında ki oda, hemşire geldi soyunun hande hanım geliyor dedi, soyundum çatala yattım Hande hanım 30dk sonra geldi, o da söylendi benim hastam yarım saattir bekliyor falan dedi, ben odaya girerken konuşmuştuk çünkü görmüştü girdiğimi tahminen benden önce o bayanı aldılar araya. Odaya girdiğinizde doktor odadaysa sorun yok ama değilse kaçınılmaz son, ben hoşlanmadım kusura bakmayın lütfen
2 kere Yasemin hanıma bir kere Semra hanıma şikeyet ettim sonra ki 2 randevumda doktor odadaydı işlem insani oldu.
Pazartesi opum vardı, aradılar melih bey yapacak dediler, dedim kim??? ne adını duydum ne tanırım , bi hasta olarak doktor seçme hakkım var benim bari bi seçenek sunun dedim, ben hiç erkek doktora muayene olmadım daha önce burada da Hande hanımı seçmiştim, sonra değiştirdiler ayşe hanım girdi. Şimdi transferim var kim yapacak bilmiyorum.
kan sulandırıcı iğne vermişler, eczaneden aldık eve geldik nasıl yapıcam bilmiyorum hemşireyi aradım telefonla anlattı bir siteden videosunu izledim öyle yaptım, Ataşehirde ilk iğnelerimi hep hastane yaptı
ben 10 senedir çocuk sahibi olamıyorum 3k ere tüp bebek yaptım tek bir yalanım varsa 10 sene daha olamıyım, hepimiz aynı mücadelenin içindeyiz bundan büyük laf edemem herhalde
Ama hastane başarılı mı? 2 tüpbebekte toplam 11 embriyom oluştu burada tek tüp bebekte 11 embriyo yaptılar, kan sulandırıcı iğnelere transfer günü başlamıştım burada 4 gün önce başlattılar, yanında bir sürü ilaç daha verdiler, opude bir sıkıntı yaşamadım kanamam bile olmadı ne ağrı ne sızı Allaha şükür. şimdi telefon bekliyorum emriyoların durumunu söyleyecekler umutluyum başarılarına güveniyorum ama yalan söyleyemem hasta ilişkileri kötü ilgi yok şikayetlere cvp yok makineleşmiş bir sistemleri var, başarıya gitsinde sistemleri böyle olsun diyorum ama tutupta ilgi alaka muhteşemdi falan dersem benim gibi dumur olur insanlar bilsinler öyle gitsinler ve bence gitsinler. mutlaka bütün iğnelerin nasıl yapılacağını önceden öğrensinler, doktor değişsin istemiyorlarsa baştan konuşsunlar, bayan doktor talepleri varsa dosyaya not aldırsınlar, randevuları ilk randevu olarak isterlerse beklemeden alınırlar vs.. vs...
telefon geldi bu arada, 1 tane 1. kalite 8 tae orta kalite. 2 tanesi geriden geliyormuş, yine battık :)
Hayirli olur inşallah canimselam arkadaslar. dun gece memoriali aradim ve doktorumu ayse hanim olarak degistirdim . eminim ordaki tum doktorlar cok iyidir ama ben tercihimi ayse hanimdan yana kullandim. yarim saat sonra da semra hanim ile gorusmem olacakmis :) ay heyecan yaptim ya ben