Sinirden elim ayağım tutmuyor,kira meselesi

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.418
13.759
Benim oturduğum evde ilk başta(1+1 eşyasız) 600 e anlaştık o zamanlar tutabileceğim aynı fiyat aynı emsalde başka evlerde vardı.Ocak ayıydı. Sonra ev sahibi bahar geldi kirayı arttıralım dedi 750 yaptık. Şimdi de diyor ki her şeye 3-4 kat zam geldi kirayı 1200 yapacağım. Yanınıza da birini almışsınız zaten diyor. Kızlar burada 1+1 eşyalı evleri zaten o fiyatlara veriyorlar Afedersiniz ama bu nasıl bir karaktersizlik. Diyorum ki daha evde 1 yılım dolmadı 1 yıl dolsun öyle zam yapin.Bana da 3-4 kat oldu her sey. Yok diyor ya ödeyin ya çıkın. Açıkçası ben burada duzenimi kurdum, komşulardan memnunum. Allah var yukarıda bir günden bir güne ne kirayı geciktirdim ne aidatı. Bir de yanıma birini almadım tek kalıyorum. Muhtemelen evime gelen giden arkadaşlarımdan arkadaşlarımdan dolayı diyor kapıcıya siz mi söylediniz diyorum benim haberim yok diyor ama bence yalan. Neymiş başka kiracılar varmış. O paragöz bir insan değilmiş.Allah korkusu varmış.
GÜNCELLEME:
ARKADAŞLAR MEMURUM DİYE BANA HAVADAN PARA YAĞMIYOR.BENİM MARKET MASRAFİMDA VAR BENDE FATURA ÖDÜYORUM. BENDE VERGİ VERİYORUM.

Son düzenleme:
Kira sozlesmenizde kira ne yaziyorsa odur. Bir sene dolmadan zam yapamaz. Sene dolunca da yüzde yirmi beş üstünde zam yapamaz. Siz sözleşmedeki kiranız neyse onu ödeyin. Yanlış bilmiyorsam beş seneden önce de sizi çıkaramıyor, yanlış biliyorsam da bilen arkadaşlar düzeltsin.

Bğtün ev sahipleri aynı çakallığın derdine düştü malesef... Bizimki çoğuna göre insaflı ama baktık oda 6 ayda bir zam diyor 2 senelk kontrat yaptık artk 100-200 artırırız duruma göre. Sizinki de standart uyanıklığı yapmaya çalışıyor. Ama anlamadığım senelik bir yüzde vardır o yüzdenden fazla zam yapamaz normalde sizinki yüzde 100 yapıyor 1 senede resmen kontratınız yokmu hakkınızı savunun.

Sözleşmeniz yok mu?
Uğraşsın dursun.
Sözleşmede ne yazıyorsa o , sene dolmadan 2 defa zam yapmak nedir?
Kabul etmeyin .
Hukuki yollara başvursun.
İşte imza kendisinin imzası değil kuzeni vardı o sıra kira sözleşmesi için o imza attı kaldı ki tapu ev sahibimin ismine değil arkadaşının ismine mutlak butlan deniyordu galiba.

İşte imza kendisinin imzası değil kuzeni vardı o sıra kira sözleşmesi için o imza attı kaldı ki tapu ev sahibimin ismine değil arkadaşının ismine mutlak butlan deniyordu galiba.
Onun durumu sizinkinden daha karışık bence. Kanuni yollara başvurmak zorunda o zamanda onun başı sizinkinden çok daha fazla ağrır gibi geliyor..

Kontratiniz var mı? Varsa zaten zam yapmayın normal ödeyin. Çok ısrar ederse polise vs baş vurun çünkü haklısınız ev sahibi olması sizi evden atabilecegi anlamına gelmiyor3. Hatta keşke ogrenebilseniz bakalım kira beyannamesi veriyor mu? Vermiyorsa şikayet ederim ben de sizi derdim, kaş yapayım derken gözü çıkar

O paragöz bir insan değilmiş.Allah korkusu varmış.
Allahtan paragöz degilmiş. Öyle kafaya göre zam yapamaz, 1 yıl dolunca belirli oran ölçüsünde yapabilir. 5 yıl sonra emsallere göre yapabilir. En baştan bir fiyatta karar kılıp kiraladaymış evini. O çıkın dediği için çıkmak zorunda değilsiniz. Ev taşımak insanı fiziki, ekonomik hatta ruhsal yönden yoran bir şey.

1 yılda 2 defa ev taşımış olacağım.

Bizim ev sahibi arttıramayacağı için evi satıyorum dedi.Biz de tamam dedik emlakçı gönderdi bize resim çekmek için.Emlakçı diyor ki çok arttı kiralar ben dedim ev sahibine satın diye arttırırsanız belki satmaz filan diye ağzımızı yokladı.Yatırımlık alan olursa kirayı kaç yaparsınız filan dedi.
Eşim de bu zamanda ev satılmaz 2-3 aya da satarsanız da o zamanki durumla konuşuruz.Zaten yatırımlık alanda oturmayacak ise bize istediği zammı yapamaz dedi.Emlakçı tırstırs gitti.Bizim sitede davalık olmayan kiracı yok ev sahipleri aç gözlü.Açgözlü olmayan evsahibini de emlakçılar arıyor.Yüksekten kiraya tutanlarla aramız uçurum olmasın diye.

Benimki çatı katı bir de rutubet oluyor, gider kokusu oluyor. Ben düzenimi kurdum diye çıkmak istemiyorum. O evi satsa da iyiye satamaz.

Buyurun mahkeme yolu açık diyeceksiniz böylelerine. Ayıp ya çakala bak bir senede iki kere zam yapacak. Siz normal ücreti yatırmaya devam edin. Umarım elden vermiyorsunuzdur kirayı
Yok havale yapıyorum. Ya ben mahkemelik olmak istemiyorum. Okulda açılıyor.

Şimdi durumu açıklayayım. Tapu ev sahibinin arkadaşının üzerineymis, ben bunu sonradan öğrendim çünkü doğalgaz elektrik açılırken tapu fotokopisini o vermişti. Kira sözleşmesinde ise ev sahibinin arkadaşının ismi yazıyor ama imzayı atan da ev sahibinin kuzeni. Ben şimdi son ihtimal polise gitsem kim suçlu olur ? Ben kiracıyım sonuçta kiramı geciktirmeden ödedim

Yok havale yapıyorum. Ya ben mahkemelik olmak istemiyorum. Okulda açılıyor.
Allah ıslah etsin böylelerini. Paragöz. Çalışan misiniz da senede 2 kere zam yapıyor paşaya bak sen?
Artırma. Şikayet ederim de. Sen vergini ödüyor musun diye de sor. Hiç sanmiyorum ödediğini.

Kirayı kimin üstüne yatiriyorsunuz? Polis bakmaz bu işlere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…