Sinirden elim ayağım tutmuyor,kira meselesi

Merhaba öncelikle uyarmakla başlayayım hukuk öyle karışık bir alan ki. Hiçbir sorunun direkt cevabı olmuyor. Çoğu davalar önemsiz görülen detaylar üzerinden yürüyor o yüzden benim burada size veya soru sahibine vereceğim cevapların yüzde yüz olmadığı konusunda sizi uyarmak isterim. Avukatlar boş yere dosyayı görmeden yorum yapmak istemiyorlar. Ama kısaca size şöyle cevap verebilirim yargıtayın bu konudaki görüşü kira sözleşmesi yapan kiralayanın( burada sözleşmede ismi geçen karşı taraf oluyor Yani size evi kiralayan) malik olması gerekmediğinden yani evin tapudaki sahibi olması gerekmediğinden taraflar arasında yapılan sözleşme geçerlidir. Ama yine yargıtayın başka bir görüşüne göre mülkiyet hakkı, kira sözleşmesinden daha önemli bir husus olduğu için tapuda evin sahibi görüne kişi kiracıya tahliye davası açabilir. Ama genelde ilk görüş benimseniyor. O yüzden bence sorun yok şimdilik. Önümüzdeki sene yenileyecekseniz evin gerçek maliki imzalasın sözleşmeyi
teşekkürler :KK200:
aslında geçen sene zam zamanı tapu sahibi olan kişi yani oğlu ile görüşürken "sizin sözleşmede benim imzam yok, babam imzalamış ölüm kalım var bi ara benim imzamın olduğu bir sözleşme yapalım" gibi bişey dedi biz de olur dedik ama arkasını bıraktı bu işin. birkaç ay sonra zam için tekrar konuşacağız, acaba ben adama sizin imzanızın olduğu bir sözleşme düzenlensin dersem sanki sıfırdan kiraya veriyormuş gibi davranıp saçma bir kira bedeli ister mi? endişem o aslında. açıkçası baba oğul oldukları için biz bu konuyu eşelemedik, evi çalışıp didinip alan insanlar anasıyla babası ama yaşlı oldukları için işlemlerle oğulları ilgileniyor sadece.

Benim oturduğum evde ilk başta(1+1 eşyasız) 600 e anlaştık o zamanlar tutabileceğim aynı fiyat aynı emsalde başka evlerde vardı.Ocak ayıydı. Sonra ev sahibi bahar geldi kirayı arttıralım dedi 750 yaptık. Şimdi de diyor ki her şeye 3-4 kat zam geldi kirayı 1200 yapacağım. Yanınıza da birini almışsınız zaten diyor. Kızlar burada 1+1 eşyalı evleri zaten o fiyatlara veriyorlar Afedersiniz ama bu nasıl bir karaktersizlik. Diyorum ki daha evde 1 yılım dolmadı 1 yıl dolsun öyle zam yapin.Bana da 3-4 kat oldu her sey. Yok diyor ya ödeyin ya çıkın. Açıkçası ben burada duzenimi kurdum, komşulardan memnunum. Allah var yukarıda bir günden bir güne ne kirayı geciktirdim ne aidatı. Bir de yanıma birini almadım tek kalıyorum. Muhtemelen evime gelen giden arkadaşlarımdan arkadaşlarımdan dolayı diyor kapıcıya siz mi söylediniz diyorum benim haberim yok diyor ama bence yalan. Neymiş başka kiracılar varmış. O paragöz bir insan değilmiş.Allah korkusu varmış.
GÜNCELLEME:
ARKADAŞLAR MEMURUM DİYE BANA HAVADAN PARA YAĞMIYOR.BENİM MARKET MASRAFİMDA VAR BENDE FATURA ÖDÜYORUM. BENDE VERGİ VERİYORUM.
çıkaramaz. kirayıda arttıramaz. Çok zorlarsa gidip dava açabilirsiniz de. sen de git kendine bir avukat bul. kanunlar kiracının yanında

X