Sinirden ağlıyorum, hangi birini anlatsam şimdi!

lütfen arkadaşlar evden git demeyin,kadın evden gitmez.gönderir.
derhal restini çek ikisini de gönder.her gün kahrolacağına.
sevapmış ne sevabı hiç bir zaman hiç kimseyi memnun edemezsin,ilerde hatırlamıyacaklar bile yaşayanlar var biliyorum.bir de aklıma şu olay geldi.komşumun tanıdığı düzgün bir aile vardı.4 kızı 1 oğlu varmış.evde hem anneanne hem babaanne varmış,ev sahibi yaşlı kadın bana da bakın kira vermeyin demiş.oldumu 3 yaşlı kadın.evin hanımı hiç üf demeden hepsine bakıyormuş.sonra bir duydum ki adam kendine metres bulmuş arada gidip orada mum ışığında yemek yiyormuş.bu mu teşekkürü eşine.hatırlayınca sinirlerim zıplıyor.yaranıcam diye düşünme.DEFET GıTSıNLER.

canım benim inan çok üzüldüm okurken başıma ağrılar girdi valla bu devirde insan yeri geliyor kocasına bile tahammül edemezken sende 3 tane birden nasıl bir geri kafalılıktırki hamile kAdından medet bekliyorsunuz kusura bakma arkadaşım ama çok cahillermiş sen biran önce göndermeye bak hepsini:umursamaz::umursamaz:

:1hug:canim . oncelikle hami9lelikten dolayii sende zaten bir duygusal bosluk var .esinin sana ilgisiz gibi gozukmesi bence sana oyle geliyodurr...bu isi sadece annen ve kayin validen kuratarbilir . ikisinide karsina alacaksin ve anlaatacaksiin .ben cocugumu emzircem altini alcam ,kendim yeni dogum yapacagimm .bir muddet evimde erkek olmasini istemiyorumm sizde bebek dogurdunuz ve zorluklarini benden daha iyi bilirsiniz diyeceksin ve herkez oglunu karsisina alacak senin anlattigini onlara anlatacaklar . kalin kafali degillerse durumu anlarlar umarimm .sana bebisinle omurboyuu huzurlu saglikli yasamlar diliyorum saglikla

öncelikle zaten eşinizin kardeşi gelecekmiş o geliyor diye kurs için kendı kardeşinizi de hemen çağırmakk yanlış olmuş...sonuçta 1 kişi bile çok gelirken 2 oldular...evet biri kardeşiniz ama kpps sınavı temmuz ayında yanı daha 6 ay var...diğerinin okulu 2 yıllıksa onun gitmesine cok var :S

bencee öncelikle kardeşinize artık git diyemezsınız...o mecburen temmuza kadar orda...

temmuzda o gidince eşinizle konuşup bu kadar şeyın içinde bi de kaynınızla uğraşamayacagınızı söylemelisinizz...

sonuçta bebek olacak...ağlaması var emdirmesi var...var da var yanı mafoldumben

delireceğim
birilerine anlatmam lazım artık dayanamıyorum
anlatabileceğim de kimsem yok burda, sizlerle paylaşayım dedim.
kocama sinir oluyorum
başıma öyle dertler açtı ki nefes alamıyorum artık bunaldım
kaynım üniversite tercihinde bulunduğum şehri yazmış daha doğrusu bütün yükü bizim omuzlarımıza atmak için kayınbabam ilk tercihine yazdırmış, bunu kaynanam söyledi. bi de utanmadan söylüyorlar ya ay delireceğim.
benim akılsız kocam kardeşim başka yerde kalamaz diye tutturdu, kardeşi bizde kalacakmış. sinirden ellerim titriyor yazarken senağlama ben hamileyim şubatta doğumum var, kapalı biriyim ve kaynım olduğunda evde kapalı geziyorum, ev de sıcak bunalıyorum terliyorum sürekli ve bilirsiniz hamileliğin getirdiği zorlukları evde rahat değilim hep diken üstündeyim kendi evimde.
kaynımın geleceğini duyunca ben de kardeşimi çağırdım. kardeşim bana daha yazın söylemişti "abla kpss kursuna gitmek istiyorum ama burda yok sizin ordakiler nasıl" diye. ben de kardeşime tatlı dille ikna etmiştim bizde kalamazdı çünkü ben kaldıramazdım bu yükü. ama kocamın kardeşi daha kıymetliymiş baktım ki kardeşimi çağırdım gel kpss kursuna git dedim.
evde üç erkek, hamile bir kadın.
çorabını aklınıza gelebilecek heryerde çıkaran, aldığı şeyi asla yerine koymayan, arkasından zor yetiştiğim bir kocam;
traş olduğunda lavaboyu kıl içinde bırakan ve iki günde bir traş olan, geldiğinden sonra tuvalete her girdiğimde delirdiğimden dolayı artık tuvalete giremediğim (banyodaki klozeti kullanıyorum artık mecburen) haftada bir duşa giren ve 5 dakikada çıktığından dolayı hala pis kokan ve bulunduğu odaya girilmeyen, kirli çamaşırlarıyla temizleri (30 kere söylememe rağmen) aynı yere koyan ve bütün kıyafetleri kokan, evden dışarı çıkmadığı gibi televizyonun başından da ayrılmayan ve kumandayı asla bize vermeyen canı ne istiyorsa onu izleyen (hep saçma eski türk filmlerini izleyen) dışarıda hiçbir sosyal hayatı olmadığı için okuldan eve evden okula giden, yemek yerken sürekli çatalı yalayan ve zeytini elleriyle alan, her yemekte midemi bulandıran, tırnak makasını mutfağa koyacak kadar pis (kaynanamgilde de diş macunu ve fırçasını mutfak tezgahında görürüm hep, yani temizlik anlayışları bu, bi de kaynanam mutfakta abdest alır, bir de temizim diye övünür ki ayaklarını mutfakta yıkamıyormuş -tatlicadiarzu- ) ay daha anlatamayacağım offffff bunaldımmmmm senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama işte daha sayamayacağım kadar iğrenç özellikleri olan bir kaynım;
sigara kokusundan nefret ettiğim ve 2 ay sürekli kavga ettiğim en sonunda sigara içince odasını havalandırmayı öğretebildiğim, ders çalışmayıp sürekli kız arkadaşlarıyla uğraşan, yardıma çağırdığımda on saat sonra gelen ve ekmek aldırmak için 1 saat uğraştığım, sık sık banyoya giren ve banyoyu batırıp çıkan çok bilmişliği yüzünden eşimin tüm sorumluluklarını üzerine attığı bir kardeşim var.
ya sabır deyip duruyordum hep şubat tatilini bekliyordum ve sonunda kaynım gitti ama ben bir oh çekemedim. çünkü kardeşim burda bir kız arkadaş edindi ve gitmek istemiyor memlekete. 4 günlüğüne gidecekmiş ve sürekli erteleyip duruyor. ve ben evime ne temizikçi alabiliyorum ne komşuları çağırabiliyorum ne de şöyle rahat rahat giyinebiliyorum KOCAMLA RAHAT RAHAT TARTIŞAMIYORUM BİLE senağlama senağlama senağlama tartışmayı özlediğimden değil hakkımı savunamıyorum, tatlı dil benim kocama yaramıyor biraz ses yükseltmek biraz ağlamak bağırmak gerekiyor ve evde başkası olduğu için sürekli içime attım attım attım senağlama
yeter artık ama benim de bir sabrım var
nefes almak istiyorum
bıktım ben bu anlayışsız kocadan senağlama
sadece bu konuda değil her konuda anlayışsız, bencil. cinsel konuda da sıkıntılar var ama burda yazamayacağım.
en son ne zman romantik bir an yaşadığımızı hatırlamıyorum bile...
doğum yaklaştıkça stresim de arttı zaten. ilk bebeğimi doğumdan hemen önce kaybettim, dokuzuncu aya girmeye az kalmıştı. korkularımı tekrar yaşıyorum ve destek olan kimsem yok. ağlıyorum kocam görmüyor, sesim çıkmıyor.
kiracıyız, ev taşıdık. eski perdelerimiz yeni eve uymadı, zaten eskiler hep kötü kötüydü. düğünümde (söylemeye utanıyorum) ucuzluktan almıştık perdelerimi. herkese para saçan kocam evine ve bana gelince cimri biri olur. bu ay, bende kalan kaynım, askerden abisini ziyerete gelen kaynım (ki öğretmen kendisi ve sürekli borç içindedir kocamdan yolar durur), bir de kardeşime verdiği harçlıkları toplarsak sadece benim bildiğim 450 tl para verdi. ve ayın 15ine daha çok olmasına rağmen elimizde sadece 100 tl kaldı. kredi kartımızın limiti de bitti(bebek için alışveriş yaptığımız için) salonumda güneşlik yok sadece tül var, bebek odasında ise hiçbişey yok. alsak toru topu 200 tl tutacak ama almıyor, borcumuz var deyip duruyor. bu borç neden hep bana var, neden kardeşlerine yok. eve çeviz kıracağı alacağım "borcumuz var" havlu kağıt alacağım "borcumuz var" ne desem borcumuz var. ve aynı gün gidip kendine parfüm alıyor. eve kalitesiz sucuk alır, ailesine göndermeye en kalitelisinden. ya nasıl düşünmez "benim bebeğimi besliyor karım en iyisinden alayım" demiyor. parası olmasa yemin ederim birşey demeyeceğim ama evimiz dışında heryere saçıp da eve harcamaması deli ediyor beni.
offfffffff kendimi 11. kattan aşağı atsam şu sıkıntıdan kurtulur muyum?! -tatlicadiarzu-

cnm cok üzüldüm inan.sanada bebeginede yazık kocan için allaha duva et bolcaki düzelsin.senin ve evinin degerini bilsin. hayatta insanın basına hersey geliyo sabret inş düzelir.

off fenalık geldi okurken, Allah sabır versin çok zor bir durum

Çok üzüldüm.Okurken hangi birisine hırslanayım bilemedim.Ama dur biraz ve sakin düşünmeye çalış,içinden çıkamayacağin bir durum yok unutma.Eşinle anlayacaği dilden tartışmaktan kaçınma.Hamile olduğunu daha önceki hayal kırıklığını tekrar yaşamak istemediğini vurgula.Sesini yükseltmen gerekiyorsa birileri var diye kendini engelleme.ınsanı söyleyemedikleri yaralar çünkü.Tek başına üzülmektense bırak bu duruma yol açanlarda kırılsın alınsın.Bende bol sabır diliyorum sana,umarım en kısa sürede evindeki huzuru geri alırsın.

arkadaşım çok zor bir durum
git gide olaylar bir kördüğüm gibi olmuş ve daha da büyüyecek korkarım ki
bütün yorumlarda haklılık payı görüyorum
öncelikle tabii ki sesini çıkaracaksın keşke bunu kardeşin gelmeden önce yapsaydın ki haklılık payın yüzde yüz olurdu belki şimdi o olayı sana karşı eşin örnek gösterecektir
ama olsun bir yerden başlamalısın düşünerek her şeyi sırayla çözmelisin
bana öle derler sorunla karşılaşınca bir bütün olarak görmeden parça parça gör ve öle hallet
1-eşinle konuş bütün düşüncelerini anlat ama kavga etmeden
2-onun anne babasıyla da konuş hiç sinirlenmeden
3-baktınki hiç biri anlamıyor o zaman kendi ailenden yardım iste onlar izah etsin
4-son olarak diyelim hiç bir şeyi çözemedin sakın evden gitmeyi falan düşünme kadın evi terketmemeli gitmesi gereken erkektir
veeee dönüp dolaşıp geleceği yerde senin yanındır
diyorum

arkadas gelısmelerden haberdar edecegını soylemıstı dun uyumadan evvel ama hala bır ses yok CADIARZU

Dün bende çok bekledim gelişmeleri yazacak diye (çok meraklı bişey oldum çıktım) ama bir derdim var bölümünde julyanın konusuna bile yazdı saat 14.00 gibi kendi konusuna yazmadı.... :umursamaz:

ayyyy sinir oldum hee eşine düşüncesiz herif
yazık böylelerine çocuk falan seni düşünmeyen adam bebeğini düşünecekmi bakalım.
canım biraz diş göster evdekilere ya nedir bu böyle yazık günah sana hamile kadınsın ne bu sıkıntı acaba sen bir kaç günlüğüne evden gitsen ve hiç haber vermeden yapsan bunu belki eşinin aklı başına gelir anlasın bakalım kadınsız evi ne yaptımda ben bu kadın gitti desin.

ben olsam kendımı deıl esımı sıkardım bu ne rahatlık ohhh walla sole kocana anlat bunları olmazsa ben gıdeyım sen kardesınle yasa de suna bak yaaa

merhaba kızlar
konuya 5-6 kez girdim cevap yazayım diye ama bazı yorumları okuyunca üzüldüm ve cevap yazamadım. en azından konuya benim yazdığım yorumları okuyup da öyle cevap yazılsa daha iyi olacak. özellikle annemin suçlanması beni çok üzdü hatta konuyu açdığıma pişman oldum.
şunu tekrar söyleyeyim: kardeşimin benle kalmasını ÖZELLİKLE ve ISRARLA ben istedim ailem göndermek istemediler ama onları ikna ettim. kardeşimin bende kalmasından bazı konular hariç hiç rahatsız değilim hatta memnunum. ve inat uğruna da çağırmadım kardeşimi, gerçekten yanımda olması gerektiği için çağırdım. (buna önce benim çok ihtiyacım vardı sonra da kardeşimin)
şöyle anlatayım, eşim bana hiçbir açık kapı barakmadı. "kardeşim (kaynım) bizde kalacak dedi bu son söz başka bir laf duymak istemiyorum" dedi. eşimi tanıyorum bu konuda yapabileceğim başka hiçbirşey kalmamıştı yani ikna yolum bitmişti.
kaynım tam bir evcimen. koca dönem geçti, arkadaşlarıyla 3-4 kez ancak dışarı çıktı ve hemen geri döndü. 2-3 saatliğine. dersleri de iki gün yarımşar gün, bir gün yok, sadece iki gün tüm gün dersi var. (bu sırada 4 yıllık) dersi biter bitmez ilk otobüse binip eve gelen biri düşünün yani. eşim de yoğun bir işte çalışıyor, hergün tam mesaisi var ve haftada 3-4 (aylara göre değişiyor bazen 2-3 ) gün nöbeti oluyor. yani bu sabah işe gidiyor, ertesi akşam eve dönüyor. nöbet esnasında nerdeyse hiç uyuyamadığı için eve geldiğinde sabaha kadar (bazen yemek yemeye bile dermanı olmuyor) uyuyor.
düşünün yani 7 gün 24 saat ben ve kaynım. şizce uygun birşey mi?! dinimizce hiç uygun değil ve ben kapalı bir bayanım. bu konuda kardeşimi çağırdığıma hiç pişman değilim. aslında kardeşime sigarasından dolayı ve şubat tatilinde de bizde kalmak istemesinden dolayı kızmıştım ki onu da gönderdim buyrunnnnnnnnn sigarayı da bırakmadan gelme dedim ki zaten bırakmayı çok istiyor ve günde iki paketten 5 tane sigaraya kadar azalttı.
neyse umarım açıklamayı unuttuğum bir nokta yoktur.
kaç gündür annem kardeşimi arayıp çağırıyor dönmesi için ikna etmeye çalışıyor sonra da utana sıkıla beni arıyor kızım böyle böyle diyor diye bana anlatıyor (kıyamam ya canım annem) halbuki utanmasını gerektirecek hiçbirşey yok, dediğim gibi kardeşimi göndermek istememesine rağmen ısrarla ben istedim. ben ne annemi kırmak istiyordum ne de kardeşimi ama artık bıçak kemiğe dayandığı için kardeşimi aldım karşıma bunaldığımı biraz yalnız kalmak istediğimi o yüzden hemen bugün gitmesi ve dershanesi başlayana kadar dönmemesi gerektiğini söyledim. tabiki beni anlamadı, ve kırıldı. yarı küs bir şekilde gitti hatta otobüse binmek için evden direk vasıta yok, yarım saatlik yolu yürüyerek gitti benneyaptımkibenneyaptımkibenneyaptımki
annemi aradım söyledim kızım iyi yapmışsın dedi. ve öyle bir konuşmuş ki bütün suçu üstlenmiş :çok üzgünüm: anneler hep mi böyledir ya bilmiyorumkismile canım benim
yine bağlantı gitmeden bu kısmı gönderiyim ve yazmaya devam edeceğim...

cok gerıldım cnm okuyorken allah sabır versın sana cok iyi anlayabiliyorum durumunu. ama suan takmamaya calış cunku hamılesın bu dönmede cok hassas olunuyor bılıyorum bebegını dusun allah yardımcın olsun ne dıyım

...............................

Son düzenleme:
Eşin ve sülalesi yurt diye birşey duymamışlar heralde. Eşinin ailesinin parası yoksa siz verin yurt parasını ama oğlan gitsin evinizden. Eşin oğlanın kalmasında diretirse o zaman sen git kendi ailenin yanına bir süreliğine.

o zaman cocuk dogana kadar sabret biraz..sonra yaninda rahat emziremem hem bebek var rahat edemez ders calisamaz der yollarsin kaynini.sikayetlerini susmakla halledemezsin..en iyisini yapmissin.

bence de cnm cocuk doğunca zaten kaynının da kendisi düşünmesi gerekıyor ya yurtta kalsın

ne zaman doğacak minik bebek :)

X