Sinirden ağlıyorum, hangi birini anlatsam şimdi!

canım öncelikle perdelerin hayırlı olsun bak bu bi gelişme güle güle kullanın

kısada olsa başbaşa kalmanızda güzel bak tatlı dil yılanı depiğinden çokarırmış bu kadar dayanmışsın son ana gelmişsin bence bırak kaynı kardeşi felan bebeğine yönel onun alışverişi tammı eşyaları bezi ne bilim beşiği valla doğum hediyesi felan iste kaynanandan hiç çekinme söle kız
bide eşin nereli kı çok merak ettim nerden tohumu

allah sabır versın canım ya ınan cok uzuldum ben bıle okurken bu kadar gerılıyorum ki sen nasıl dayanıyorsun.kotu seyler getırme aklına belkı bu senın sınavındır.sabırlı olmaya calıs bebegını dusun su an sen ahngı ruh halındeysen o da o sekılde olacak o herseyı hıssedıyor.esyalarını takma kafana gunumuz sartlarında kac ınsan begendıgı yerden begendıgı seyı alabılıyor?anlattıgın seylerı en yakın arkadasım yasadı ama o esıyle sorun yasamıyor fakat hamılelıgı esnasında cok streslı sıkıntılı gunler gecırdıgı ıcın (esının aılesı tarafınndan) bebegı sımdı ruhen yasıtlarından farklı.2bucuk yasında ve cok agresıf bı cocuk bunun yanında bı cok saglık sorunu da var.bebegını dusun.emınım dusunuyorsundur ama bunu esıne ne sekılde anlıyorsa o sekılde anlat.sonucta ne kardesın nede kaynın sustugun ıcın sana madalya takmayacak kendını yeyıp bıtıreceksın.olan sana olacak sonra senden kalan enkaza kımse donup bakmayacak sadece acıyacaklarç.bazen hayatta bencıl olmak gerek bırak kım kırılıyosa kırılsın hıcbırsey senden ve bebegınden daha onemlı degıl.kırılan kardesınde olsa esınde olsa kaynında olsa umrunda olmasın senı dusunmeyen ınsanlar senı uzen ınsanlar uzulmeyı bılmıyordur zaten merak etme uzulmez kırılmazlar kı senın haklı oldugun bı durumda senı anlamayıp kırılıyorlarsada bırak kırılsınlar senı anlamayan ınsan senı eksıltmekten baska bır ıse yaramaz.rabbım hakıkında hayırlısını versın sakın kendını uzme allaha emanet ol

Canım cok üzüldüm gercekten zor ama sanırım ekonomik ozgürlügün var bu cok güzel nacizane senin yerinde olsam zaten 3 ay dogum iznimiz vararkasındanda tatile giricez kocanı ve kaynını bırak annenlere git hem dogumdan sonra daha rahat olursun giderkende kocanla grekli konusmayı yapar karar vermesini istersin.

sağol canım cadılık yapmak lazım, gerekirse tartışmak alsanaalsanasmile

aman ne doğum hediyesi gölge etmese başka ihsan istemeyeceğim de neyseeee. maddi talepte bulunmasınlar artık çok bunaldım.
bu sırada bugün eşime de dedim. artık verdiğin harçlık kadar bana da vereceksin ve hesabını sormayacaksın dedim. maddiyat açılınca çok asabi oluyorsun diyor. ya nasıl asabi olmam, benim çocuğumun rızkı gidiyor :eek:klava:
gümüşhane tohumu canım şutarafagitti

yok canım eksik okumuşsun kaynım da gitti kardeşim de ama şubat tatili için sadece, sonra dönecekler ama seneye icabına bakacağım. zaten kardeşimin kursu biter. yok canım başka ildeler.
cerkezkızı sağol, gerçekten insanların bencilliklerine şaşar oldum, kaynanama kayınbabama kaynıma ve en başta kocama bencilliklerinden dolayı şaşırıyorum. nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyorlar. halbuki ben konuştuğum her kelimeyi özenle seçerim ki kimse kırılmasın darılmasın! ama iyilik yaramıyor bazı insanlara :çok üzgünüm:
offfffff bol keseden verip de birilerinden borç istiyor olmamız beni çok kırıyor, üzüyor ama eşimin umrunda değil :eek:klava: ya ben bi de maaşımı almaya başlayınca hepten deliririm bu harçlıklara. şimdi kendi kazanıyo kendi veriyor haydi de benim kazancım da bu eve girince bu harçlıklar bana çok ağır gelir... -tatlicadiarzu-

canım benim deli deliyi görünce çomağını saklarmış onlar sana nasıl davranıyorsa sende öyle davran onlara demek ki onların diyalog dilleri o yani kendilerini düşünmek.senin tatlı dillerini anlamadıklarına göre

cerkeskızı benim çok kırılgan bir yapım var canım
bir söz işitsem dünya başıma yıkılır, ve birşey de söyleyemediğim iin içimde büyür sıkıntı olur.
bir de herhalde ben kırılgan olduğum için herkesi öyle düşünüyorum kibarca uyarıyorum olmuyor olmuyor
nasıl söyleyeceğimi ses tonumu nasıl ayarlayacağımı da bilmiyorum.
mesela bir insana çatalı kaşığı yalamaması nasıl söylenir ki?!
ya da televizyonun kumandası bizim evde hep büyükte olur diye defalarca söyledim ama çocuk kafasına göre davranıyor, daha nasıl söylenir ki?!
ya belki ailemden annemden görsem bilirim ama bizikilerden kalma birşey çok düşünürüz karşı tarafı...
mesela ince laf sokmaları da bilmem ve biri laf soksa anlamam bilmiyorumkismile bizde yoktur böyle şeyler
hayata ayak uydurmak zorundayım böyle giderse çok ezilirim bunun da farkındayım

aslına bakarsan canım biz ne desek sen ne yapsan aılesınden aldıgı terbıyeyımı deyım artık terbıyesızlıgımı bılemıyorum kusura bakma canım esın ama bu bı gorgu kuralıdır ne yaparsan yap degıstıremıyorsun aynı mucadeleyı cok yakınımda olan ınsanlar verdı ve sonuc degısmedı gormezlıkten gel dıycem ama senın yapınndakı bı ınsan bunu yapamaz bazı ınsanlar baskalarının lafını cok dınler esın boyle bı ınsan mı yani baska bırı onunla konussa cok sevdıgı bı arkadası mesela sen esını tanıyorsun sence ıse yarar mı nacızane fıkrım bazı ınsanlarda ıse yarıyor belkı sızın sorununuzda cozulebılır.gercı aıle meselelerının bı baskasına aktarılarak yardım ıstenmesı tasvıp ettgım bısey degıl cunku senı gıdıyosun arkadasına guvenıyosun anlatıyosun sonra olay tatlıya baglanıyo sorunlar aşılıyo ama o paylastıgın arkadasın bı gun kalkıyo pat dıye ne yaptınız sorunları deyıp olmadık zamanda canını sıkıyo.ama eger baska caren yoksa ve cıkıs olabılecegını dusunuyosan bı dene derım

Allah Korusun Canim Benim 11. Kattan Atmakla Bir Sorun Cozulurmu Herseye Inat Hayatta Kalacaksinki Karsindakilerde Gorebilsinler Hatalarini. Sen oyle Birsey Yapsan Kimin Umrunda Olurki Bi Soz Var Aglarsa Anam Aglar Gerisi Yalan Aglar.. Sen Ailenin Evine Atesi Dusurursun. Bizim Burda Diyorlarki Kadinin Kocasi ölürse Kadin 40 Yil Yas Tutar. Erkegin Karsi Ölünce Koca 40 Saat Gecmeden Sapkasini Cevirir, Takimlarini Ceker Yeni Evliligin Yolunu Tutar... Akilli Ol. Dogur Bebisini Gerekirse Acikca Anlat Evinde Yalniz Kalmak istedigini Hem Kardesine Hem Kocanin Kardesine. Kocanda Bi Yerde Karsi Cikamaz Sen Onlara Tavir Alinca. Ama Ben Eminimki Kocan Cocuk Olduktan Sonra Biraz Daha Sana Duser Ve Soylediklerini Yapmaya Baslar. Baktin Yapmiyo Acik Aciga Konus Onunla

canım bu sorunların aynısını ben yaşadım.
hatta o kadar bunalmıştım ki "bana sarkıntılık etti" diye iftira atmayı bile düşündüm.iyiki yapmamışım.facia çıkardı herhalde.

sonunda nasıl mı kurtuldum: kötü yenge olarak tabi.

ama şimdi herşey unutuldu gitti.kaynım evlendi çoluk çocuğa karışınca afetti gitti. affetmeseydi de umrumda değildi.

Canım Allah sabır versin diyorum...
Aynı sorunu ben de yaşadım... Ben 1 yıl kayınvalidemlerle yaşadıktan sonra dayanamayıp üniversite okumaya karar verdim ve kazanınca kendi memleketime geldim.
Eşimin abisi de onların yaşadığı yerde iş sıkıntısı yaşanıyormuş diye buraya gelmeye kalktı. Görümcem de git git kardeşini yalnız bırakma diyordu abisine sanki burda adam yiyorlarmış gibi
Eşimle konuştum fayda etmedi. Laf çıkar dedim adımı kötüye mi çıkaracaksın dedim. Ben kendi evimde de rahat rahat dolaşamayacak mıyım dedim. Kaynımla da sorunlar vardı zaten. Eninde sonunda kaynanam izin vermedi gelmesine de rahatladım...
Hala birgün çıkıp gelirse diye korkuyorum...
allah gerçekten sabır versin canım. İnşallah hamileliğini sorunsuz şekilde atlatırsın...

allah sana sabir,,, bu hamile halinle yaninda kalmaya devam edenlere de akil fikir ihsan etsin insallah canim benim... valla cok uzuldum haline... ama senin ailenin de sucu var kadesini almalari lazim yanindan...hele kaynin ne alaka. resmen yabanci bi adam evin icinde ya.. senin bu ara cok sakin olman lazim dogum yakinlasmis artik.. gitsin yurtta kalsin bu devirde ne boyle. ??? bence hic de yakisik almiyor zaten... hepsi kov gitsin sakin takma sakin uzulme.. onlar sana uzulmuyorsa sen hic uzulme canim..

acik acik rahatsiz oldugunu soyle esine arkadasim bak ya hirsimi alamiyorum bu kiz hamile en basta.. ayip yaaaa valla ayippp ...... gerekirse kayinvalidene soyle.. kocan seni bosucak degil ya boyle bisey yaptin diye... kizsa da sen kurtulmus olursun canim...sonra duzelir zaten

bu neee düşüncesizlikk yaaaaaa....
çok yazıkk yaa Allah sabır versinnnnn...
kardeşini çağırmana peki eşin ne dedii ben senin kardeşine baştakii tutumundan dolayı tebrik ediyorum tatlı dillee olmucağını söylemişsin keşke eşine bende kardeşimi almadım yanıma diye anlatsaydınn...ayyy çok sinir oldum yaaa...benm ablamda hamilee bırak evde kaynını bayan bile olsaaa ne kadar zor oluo evde misafir görüyorumm canı çıkıo hele bide senin kaynın kadar düşüncesizii ayy benceee kayınvalidenle açık açık konuşş darılırlarsa darılsınlarr en azından eşinle aran bozulmazz...
hem bukadar maddi sıkıntının arasında bide evde 2 kişi daha nekadar zor bunun yemeği temizlik malzemesii herşeyiii 4 kişil bi aile vede gelicek bi bebekkk....

dusuncesiz insanlardan nefret ediyorum :eek:klava: yazik yazik bu kiza kocan olucak kisiye de cok kizdim bu arada (darilma ama)

Okurken daraldım, yaşaması nasıldır kimbilir.

Bir erkek nasıl olurda eşinin yediğini düşünmezde başkalarına daha iyisini düşünür, hem de hamile eşine. Parası yoksa kimseyi düşünmesin, önce sizi düşünsün o zaman, size gelince mi parası yokmuş.

Bu kadar erkeğin içinde nasıl rahat edeceksiniz. Kardeşinizde olsa gönderin gitsin. Onun kardeşide aynı şekilde gitsin. Sizin yükünüz size yeter. İnsan patlar o evde ya. Eşiyle özel hayatı diye birşey kalmaz.

Allah yardımcınız olsun.

anne babanızın yanına gitseniz ?
eve dönmek için de eşinize kardeşini yurda yerleştirmesini şart koşarsınız,
kendi kardeşiniz için ise ailenizden destek isterseniz ..
anlayışsız insanların sorumsuzluğunu üstlenmek zorunda kalmak ne çıldırtıcı ..

cook zorr gercekten arkadasim....
Allah yar ve yardimcin olsun.....
hadi o sorumsuz ukala kayini gectim bide hamilesin...
hele bide anlayissiz bir kocan varsa seninki gibi cok zor....
ben evli degilim ama anlatigina göre tam benim babam gibiymis senin kocan....
konuyla alakasiz ama burcu ne arkadasim kocanin?

X