Sınıfta Arkadaşlarına Sürekli Vuran Çocuk.

Sopa dediģim saplı bir faraş ve süpurgesi varmış sınıfta o an,onu geçirmiş eline onunla vurmuş oğluma. Bizimki bağırmış hep öğrettiğim gibi bana vuramazsın diye. Makas var kalem kutularında ne bileyim,kalemleri var açıyorlar ucunu sivriliyor,bu çocuk hicbirşey bulamasa yumruklarını konuşturuyor başka bir ćocuğun göğsüne yumruk atmış mesela.
Cıkışta çantasını vuruyordu yere güm güm ama görseniz delirmis gibiydi hınçla vuruyordu,o bile bu çocuğun elinde tehlikeli,kaldırıp cantayı da vurabilir birine o hınçla.
Sandalyeler ,siralar tek kişilik sınıfta,onlari bile kaldırıp fırlatacak potansiyel var.
Cidden iri cocuk,9-10 yas cocuk cüssesinde zaten.

Hafif değil boks yaptığın gibi vuracaksın diye uyarmışsınız ya çocuğunuzu! Ya çocuğunuzun vurması sonucunda, çocuk ciddi bir darbe alıp , hayatını kaybederse veya geri dönülmez bir sağlık sorunu oluşursa bunun sorumluluğunu nasıl göğüsleyeceksiniz ve vicdani yükü nasıl kaldıracaksınız?

Çocuk ailenin yansımasıdır,istediği kadar şirin,terbiyeli görünürse görünsün bir ebeveyn, o çocuk onun terbiyesiyle ve gördüğüyle büyür,neymiş efendim evde hiç böyle değilmiş,neymiş ayyy ilk defa sizden duyuyorummuş fln,o eskidendi artık yemiyorlar işte,siz neyseniz çocuğunuzda o malesef,birde tutturmuşlar bu çocukları topluma kazandıralım diye,niye yani neden topluma kazandırıyoruz,orada akıllı uslu duran 50 tane çocuk varken sıkıntı çıkartan tek çocukta bir problem var demektir,ya özel eğitim alsın yada psikoloğa gitsin,bir çocuk topluma kazandırılsın diye zaten kazanılmış çalışkan iyi terbiyeli çocuklar bunların zorbalığına uğradığı için toplumdan itiliyor,içine kapanıyor,derslerindeki başarı düşüyor,bir sorunlu çocuk uğruna birsürü çocuk sorun yaşıyor,birde gelecekte akademik başarısı olmayan,içine kapanık,genel hayatında başarısız insanlar genellikle zorbalığa uğrayan kişiler oluyor,etrafa bakın kadına şiddet,hayvana şiddet,dolandırıcılık,hırsızlık suçu işleyenler birgün aniden uyanıp ben suç işleyecemmi diyor? yoksa zaten kayıp olan insanları topluma kazandırmak amaçlı bizmi insan içine makam ve mevkiye zorla itiyoruz,ailenin kendi çocuğu için yapacağı en büyük iyilik psikoloğa göndermek çocuğunu sorunsuz görmek yerine sorunlarını kabul edip tedavi ettirmek.

Öyle bir durum olsa ben darp raporu alırım açıkçası, diğer veliler müdürle konuştu diye biliyorum,ısırılan ,dövülen vs çocukların anneleri.

Darp raporu almak için illa çok büyük izler olmasına gerek yok. Bakın söz uçar yazı kalır. Devlette hep böyledir. O yüzden size tavsiyem önce bir dilekçe ile okula başvurmanızdır. Siz dilekçe ile başvurursanız okul bu durumun peşine düşmek zorunda. Çocuğun ailesini sıkıştırmak zorunda. İleride daha büyük hasarlar verirse bu dilekçe okul yönetiminin önüne olumsuz olarak çıkacak çünkü. Baktınız dilekçe ile olmadı, çocuğunuz tekrar zorbalandı mı, gidip mis gibi bir darp raporu alacaksınız, sonra da çocuktan ve ailesinden şikayetçi olacaksınız. Adli makamlar ortaya çıktı mı hooop her şey çözülecek. Bir örnekle anlatayım;

Bana test için bir çocuk geldi (sağlık Bakanlığında psikoloğum). İri yarı bir çocuk. Adli vaka idi. Geliş nedeni ise; okul bahçesinde öğretmeni saçından tutup sürüklemek. İş öğretmene kadar büyüyünce müdürlük araya girmek zorunda kaldı ve çocuğun okula girmesini yasakladılar. Girmesine tek bir şartla izin verdiler; tedavi görmesi. Çocuğun ailesi gayet eğitimli (yüksek lisans doktora) ebeveynlerdi ve asla ama asla çocuklarında suç bulmuyorlardı. Onlara göre çocuğu bir şey yapmamıştı, öğretmeni hak etmişti ve çocuk da kızgınlıkla öğretmenin saçına yapışmıştı. Üstelik çocuk hakkında da daha önce bir sürü veli şikayetçi olmuştu ve daha önceden de sanırım 3 okul değiştirmişti (veli arkadaşı olmadı biz aldık falan dedi).

Yani özetle, üzgünüm ama bu sorunu sözle çözemezsiniz. Yapacağınız en güzel şey her şeyi yazıya dökerek resmi yollara başvurmak.

Ben böyle bir öğrenciyle mücadele verdim kısa süre. Müdür yardımcısının açıklaması bizim çocuğa uyarıda başka yapabileceğimiz hiç birsey yok .Bu sorunlar aileden kaynaklanıyor çözüm bulacak kişi de aile dedi.

Yani veli müsaade etmediği sürece hiç birsey yapılamıyor okul tarafından

Kaynaştırma ogrenci ise ve uyum saglayamiyorsa özel eğitim e yonlendirilir.

Ama şımarıklık ve çocuğun bireysel sorunu ise maalesef aile çözüm yolu bulmalı

Milletin canavar çocuklarıyla uğraşmak ne zor.kesin evde dayak yiyordur artık dövüş uzmanı olmuş cocuk
Ali kıran baş kesen bir çocuk vardı idareye sikayet edip babasini okula çağırttirdık görüşmek için.cunku biz olayı buyutmeseydik benim cocugim zarar gorecekti .
Tehdit ediyordu bizimkileri .Bu gibi çocuklar büyüdükçe daha tehlikeli oluyorlar maalesef

Adam çocuğu müdür yardımcısının odasında dövdü öğretmenler ayırdı zaten böyle çocuklar da kendine yapılanı başkasına yapıyor orası kesin .

Ennnn korktuğum şey bu.

Parkta denk geldim bir kere. 4 yaşındaki çocuk, 2,5 yaşındaki oğlumu itti. Hemde babasının yanında! Baktım babası oralı değil, “hayır” diye parmak sallayarak gittim yanlarına. Babası hemen “sorun yok” falan dedi, “hayır sorun var, uyarmalısınız çocuğunuzu” dedim. 30 dk geçmedi, Yanyana binilen dönen bir oyuncak var, orada küçük oğlu bildiğin oğlumun kolunu tutmaya çalışıyor ısırmak için! Ben ayırdım zorla. Meslek belirtmeyeyim ama ana baba şiddetin sonuçlarını en iyi bilen, gören mesleğe mensupmuş.

Bir kere de denizde çocuk itip durdu oğlumu, benimki “aaaannneeeeğ” diye seslendi çocuğum ben kalkınca Allah var annesi hemen kalktı ve çocuğunun başında durdu. Çocuk kendi abisine de vurup duruyordu.

Arkadaşım mahallesinde mülteciler çok diye koleje gönderdi 1. sınıfta, hemde maddi olarak hazır değillerdi ve bulaşıkçılığa giderek ödedi sene sonunda sınıftan 10 kişi çocukları okuldan almış, zorba çocukla baş edememiş kimse.

Ben sanırım darp raporu alıp karakolda alırım soluğu ya. Bir yumrukla insanlar ölüyor, hasıraltı edilecek bir konu değil bence. Müdür, öğretmen bir şey yapmıyorsa alın darp raporunu anca öyle akıllanır aile.

O dediğiniz şekilde olmuyor işte...bizde oğlumuzu sakın kimseye zarar verme, kimseye vurma diyerek yetiştirdik. Sonuç olarak oğlum ilk hafta 2 çocuktan zorbalık gördü. En kötü yani öğretmenle dersteyken aynı bahçe içerisinde yaşanması. Okula gittiğimizde kameralar bozuk denildi mesela, yönetimin tavrida olayı kapatma yönündeydi. Okulunu değiştirmek zorunda kaldık. Her çocuk gerektiğinde kendini koruyabilmeli diye düşünüyorum artık, kimse kusura bakmasın. Ana babasının eğitemedigi çocuk gelipte benim evladımın başına bela olamaz bu saatten sonra.

Öyle bir durum olsa ben darp raporu alırım açıkçası, diğer veliler müdürle konuştu diye biliyorum,ısırılan ,dövülen vs çocukların anneleri.
Darp raporu alınınca bisey olmayacak ki, çocuk deyip geçecekler. Büyükler arasında bile bişey olduğu yok. Karşı komşumuz bana ve arabama saldırdı, darp raporu aldım şikayetçi oldum. Savcılık 8 ay sonra takipsizlik kararı vermiş Geçen gün karakoldan şikayetim konusunda aradilar, hala şikayetçi miyim onu soruyorlar. Imza vermek için gittigimde 'şikayetimden vazgeçmesem ne olacak' dedim. Polis 'mahkemeye gelip gidersiniz, sonuçta bişeyde çıkmaz' dedi. Mecburen vazgeçtim

Çünkü vur deyince dokunuyor sadece vuramıyor boks yaptığın gibi vur demek dokunma, gerçekten vur demekti. Yetişkin mi bu vurup travma geçirtsin hayatını kaybetsin falan abartmayın allah aşkına .. eminimki yine de var gücüyle vurmamiştır. o aileler uyarmama rağmen çocuktur işte yapıyorlar vs şeklinde basmakalıp cümleler kurup üste çıkarken benim çocuğum 1.5 aydır ağlayarak dizleri yüzü kolları morluk içinde gelirken çocuğumu görmelerine rağmen nasıl göğüsledilerse o şekilde göğüslerim.. aklı erdiği yaştan beri o vursada sen yapmayacaksın diye büyüttüm ben onu insan evladını bu şekilde görünce sakin kalamıyor bu benim fikrim vurana karşılık vermesi gerekiyor anca böyle birdaha yapmıyorlar çünkü. Hergün dayak ye gel diyecek halim yok kimse sizin cocugunuz zorbalanmasin diye ugrasmiyor. Bu denli çocuk yetiştirmiş ailelerde pişkin oluyor suçlu kalıyorsunuz abartıyor oluyorsunuz..
Siz hakından gelirsiniz bu durumların o ayrı. Bizde böyle bundan sonra

Muhtemelen son çare bu kaldıysa çocuğuma dokunma konuşması ile gerekirse korkutup cocukluk travması olmayı tercih ederdim. Cocugumun korkudan altını ıslatacagına o altını ıslatsın kimse kusura bakmasın.

Inanin şuan bende bu sorunla mücadele ediyorum. Oglum 1.sinif, kizim anaokulu öğrencisi. Bu sene kizimin sinifinda anlattiginiz öğrenci profilinde bir çocuk var. Öğretmenle görüştüm düzelme olmadı, çocuğun annesini tanıyorum oğlunun durumunu farkinda ama hiçbir caba yok. Ben de mudurle görüstum cok rahatsiz oldu, şikayet almak istemiyor belli ki. Sonra aldığım geri dönüşte bir değişim olmayacağını anladim. Şuan bekliyorum eger görünür şekilde bir kere daha kızıma zarar versin. Direk hastaneye gidip darp raporu alacagim. Gerekli işlemleri başlatacağım. Gittiği okul cok güzel veli profili iyiydi taki bu seneye kadar. Bu sene veli profili düşmüş onu gördüm.

ayy benim sınıfta da vardı. çocuk benimle konusmuyordu. soru sorunca ters ters bakıyordu bana. asla kitabı, defteri yanında olmazdı, üstü başı hep pisti, yemek olarak yanında sadece kuru ekmek olurdu.
ilk başlarda sınıftaki cocuklara ben sınıfta değilken küfür ettiğini öğrendim diğer öğrencilerden. ailesiyle konustum. neden ilgilenmiyorsunuz vs diye. annesi bana “okuldan gelince babasının yanına atölyeye gidiyor, eve geliyor yemek yiyip uyuyor. biz işgilenemiyoruz demişti. o çocuğun ne isi var atölyede dedim. cocuk daha 1.sınıf.

müdürüme ilettim bana dediği şey “aa evet o cocugun 3 ablası var üst sınıflarda onlar da aynı öyle sorunlu. hiçbir sey yapılmadı yani.

bir gün teneffüste bi baktım ablası da bunu tartaklıyor. ablasının sınıfa girmesini yasakladım.

bir kış günü cocuklar kar topu oynarken velisi aşırı pimpirikli olan bi cocugun gözüne bildiğiniz tekme atmis. sınıfa bir girdim çocuğun gözü kıpkırmızı. gittim yüne müdüre bildirdim. sorumluluk sizde diye. en son babasını aradım. babası annesime göre anlayışlı bir adamdı. siz sorun gördüyseniz vardır sorun dedi. uzmana götürmüşler. hatta uzman benim için de bir form gönderdi çocukla ilgili gözlemlerimi aktarmam için. o yıl sınıfta bıraktık çocuğu. okuma yazma da öğrenmemisti çünkü. öğrenememişti demiyorum, öğrenmedi. her ders kabadayı gibi ayaklarını uzatıp dik dik bana bakıyordu. bir kez eline kalem alıp yazmaya çalışmadı ya da eğilip kitaba bakmadı.

sonradan öğretmeni olan arkadasla konustum. hiçbir gelişme yokmus, aynıymış. ama onlar sınıf tekrarı yaptırmadı. müdür de diyor ki “doktor olacak değil, ilkokulu bitirsin gitsin naparsa yapsın” sonra o müdür de okulun gelirlerinde bazı şaibeler olduğu için açığa alındı zaten

yaaani büyük ihtimalle cocugun ailesiyle ilgili bir problem vardır. kücück cocuk dayakla, şiddetle iş çözmeyi bilmez. mutlaka örnek olan birileri vardır. aileyle görüsülmesi lazım ama öyle tatlış bir telefon görüşmesi falan değil. ciddi ciddi sorumluluk alıp görüşülmeli. aklı kesmez ki bunların kücük çocuklar. allah korusun iter birini kafası masaya vurur bir sey olur.

Öğretmenim ve size diyeceğim şey şu eğer ki konunun üzerinde durmazsanız hiç kimse aksiyon almayacak ve bu devran böyle sürecek, idareyi bu konuda rahatsız etmeniz gerekiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…