- 19 Kasım 2013
- 18.644
- 33.614
-
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
Yani tanımıyorum aileyi pek, yüzgöz olmakta istemiyorum ama yaşanan süreç çok rahatsiz edici.Kızım seneye ilkokula başlayacak, en büyük korkum benzer şeylerle karşılaşmak
Çözümü nedir, bilemiyorum. Bana göre aileden kaynaklanıyor.
Genelde ilgisiz ailelerin ihmal edilmiş çocuklarında bu tarz şiddet eğilimi oluyor.
Aile kabul etmeyip kendi haline biraktikca da çocuk dozunu artırarak devam ediyor maalesef
Bizim öğretmende çaresiz kalmıs belli,kadın şunca zamanda bıkmış. Aile ile konuşun,müdürle konuşun diyor artık. Bende konuştum bu konuyu,müdürle konuşmamı söyledi. Elinden birşey gelmiyor anladığım kadarıyla,derste engelliyor bir şekilde ama onun olmadığı anlarda illaki bir sorun yaşanıyor.Eşimin sınıfta böyle bir çocuk vardı. Kaç gözlüklü çocugun gözlüğünü kırıp gözlerini şişirmişti. Rehberliğe yönlendirdi ordan veliyle çok ciddi görüşüp onu da çocuk psikiytriye yönlendirdi. Çocuk şu anda ilaç kullanıyor. Daha sakin ama çok sıkıntı çekti sınıf öğretmeni olarak.
Öğretmen pek te tecrübeli değilmiş. O zman. Sınıfta problem olan bir durum için topu müdüre atıp aradan sıytılmıs.Bizim öğretmende çaresiz kalmıs belli,kadın şunca zamanda bıkmış. Aile ile konuşun,müdürle konuşun diyor artık. Bende konuştum bu konuyu,müdürle konuşmamı söyledi. Elinden birşey gelmiyor anladığım kadarıyla,derste engelliyor bir şekilde ama onun olmadığı anlarda illaki bir sorun yaşanıyor.
Kadın özel toplanti yapti bu konuyu görüşmek için,anne geç geldi,orali bile olmadı birde şaka gibi. Umursamaz tavırlar içerisinde. Diğer veliler sizin öğretmeniniz çok iyiymis falan diyor ama iyi bir eğitimci belli ki. Bu konularda yetersiz kalıyor o aşikar. Aile ile görüştüğünü biliyorum,rehberlik ile de görüştü,müdürle de görüştü ama yetkisi sınırlıysa bilemiyorum.Öğretmen burda büyük rol oynuyor. Eşimin görev bölgesi zaten sıkıntılı bir yer. Dayak yiyenlerden birinin velisi okulu bastı gibi bir şey oldu. Adam sınıfa dalmış eşim anlayıp durumu peşinden koşmuş. Sakinleştirmiş. Ya çocuğu yanından ayırmayacak ya da velisiyle görüşecek yani bir şeyler yapmaşı. Böyle olmaz
Aile ćok vurdumduymaz. Tabi ki haberdarlar bu durumlardan. Veli grubuna da yazıldı ama sadece söyleniyor geciyor konu. Bir yaptirimi olmayınca o konu aile icin kapaniyor bir sonraki olaya kadar. Benim anladigim bu.Veli grubu var mı sınıfın?
Bizim sınıfta son zamanlarda öğretmenin çözmek yerine topu idareye attığı konular oradan sert ama net bir üslupla çözüldü.
Genel bir sorunsa işiniz kolay olur.
Üzerine düşen her şeyi yapmış ozaman öğretmen. böyle arıza çocukların genelde anası babası da arıza oluyor malesef.Kadın özel toplanti yapti bu konuyu görüşmek için,anne geç geldi,orali bile olmadı birde şaka gibi. Umursamaz tavırlar içerisinde. Diğer veliler sizin öğretmeniniz çok iyiymis falan diyor ama iyi bir eğitimci belli ki. Bu konularda yetersiz kalıyor o aşikar. Aile ile görüştüğünü biliyorum,rehberlik ile de görüştü,müdürle de görüştü ama yetkisi sınırlıysa bilemiyorum.
Ne yazık ki başka bir şey de yapamıyorlar. Okuldan al denme durumu yok. O yaşta disiplin kurulu da yok. Öğretmenler rehberliğe gönderiyor. Rehberlik psikiyatriste yönlendiriyor. Ama aile göndermese de yapacak bir şey olmuyor.Kadın özel toplanti yapti bu konuyu görüşmek için,anne geç geldi,orali bile olmadı birde şaka gibi. Umursamaz tavırlar içerisinde. Diğer veliler sizin öğretmeniniz çok iyiymis falan diyor ama iyi bir eğitimci belli ki. Bu konularda yetersiz kalıyor o aşikar. Aile ile görüştüğünü biliyorum,rehberlik ile de görüştü,müdürle de görüştü ama yetkisi sınırlıysa bilemiyorum.
Ama ona şiddet yok ki. Kimse yanaşmıyor artık çocuklardan,hepsi korkuyor. Oyun sırasında falan değil, mesela yanından gećerken kazara carpıyor çocuk,dönüp saldırıyor. Sıra olmuş iceri girerlerken önüne geçti diye tartakladı ćocuğu,ayırmaya çalışana da yumruk attı o ara. Sana vurana vur durumu değil bu yani gözünün uzerinde kaş var durumu.Benim kizim krese gidiyor dediginize benzer olay yasandi ögretmeniyle görüstüm hemen aileyle görüsmüşler aile özür diledi cocukla da konusuldu anlastik tatliya bagladik anladigim kadariyla okul yönetimi bunu aileye yansitmiyor.Ben hep kizima diyorum biri sana vurursa sakin sen vurma bana vuramazsin diyip ögretmenine söyle diye ama sana vurana seni kizdirana sen de vur diyen aileler var o aileler yüzünden bizim cocuklarimiza oluyor olan.Hepimiz siddet uygulamamayi asilasak hic bunlari yasamayiz
Yok evet anladim genel olarak dedim sana vurana sen de vur diyen aileler cok tam tersi siddeti kötülememiz lazım diye.Cocukta anladigim kadariyla öfke kontrol problemi var belki dürtüsel bir cocuk olabilir ama bunu okul yönetiminin aileyle konusmasi gerekir cocuk kazara birini ittirse merdivenden düsse ne olacak yani bence aileyle okul yonetimi konusmuyorsa siz konusun.Cok takiyorum boyle seyleri ya siddet uygulayan da siddete ugrayan da sucsuz aslinda bizler müdahale etmeliyiz sınirlar bildirilmezse cocuklar asiriya kacabiliyorlar böyleAma ona şiddet yok ki. Kimse yanaşmıyor artık çocuklardan,hepsi korkuyor. Oyun sırasında falan değil, mesela yanından gećerken kazara carpıyor çocuk,dönüp saldırıyor. Sıra olmuş iceri girerlerken önüne geçti diye tartakladı ćocuğu,ayırmaya çalışana da yumruk attı o ara. Sana vurana vur durumu değil bu yani gözünün uzerinde kaş var durumu.
Aile ćok vurdumduymaz. Tabi ki haberdarlar bu durumlardan. Veli grubuna da yazıldı ama sadece söyleniyor geciyor konu. Bir yaptirimi olmayınca o konu aile icin kapaniyor bir sonraki olaya kadar. Benim anladigim bu.
Inanın hep bu korku. Merdivenlerden iter mi? Sıraya kafasını vurur mu?Yok evet anladim genel olarak dedim sana vurana sen de vur diyen aileler cok tam tersi siddeti kötülememiz lazım diye.Cocukta anladigim kadariyla öfke kontrol problemi var belki dürtüsel bir cocuk olabilir ama bunu okul yönetiminin aileyle konusmasi gerekir cocuk kazara birini ittirse merdivenden düsse ne olacak yani bence aileyle okul yonetimi konusmuyorsa siz konusun.Cok takiyorum boyle seyleri ya siddet uygulayan da siddete ugrayan da sucsuz aslinda bizler müdahale etmeliyiz sınirlar bildirilmezse cocuklar asiriya kacabiliyorlar böyle
Bunu yapan bir baba oldu(hatta 2.side oldu geçenlerde)sırada benim oğluma neden vuruyorsun falan dedi,o umursamaz anne ćocuğa söylenirmi falan diye kaplan kesildi. Asla oğlum neden vurdun demek yok,bir utanma mahcubiyet yok kadında. Okulda teneffüste tek gezmemesini tembihledim ama o gün bahceye cikamadılar hava yagmurluydu,koridorda ve sınıfta gecti teneffüs,o ara kafasına süpürge sapıyla vurmuş oğlumun. Ben pazartesi müdürü biraz zorlamayı düşünüyorum, bakalım ne açıklama yapacak çok merak ediyorum. Asla normal değil bu zira. Hayatımda böyle saldırgan çocuk görmedim ben.Valla şimdi linç yiyeceğim ama o zaman bireysel hareket edilecek. Saldırgan çocuk birinci sınıf. Okulda kuzen komşu çocuğu falan var mı 3 4. Sınıf? En azından çocuğunuzu korumaya alsınlar?
Yoksa da son çare bir teneffüste çocuğuma dokunma konuşması yapılıp büyüdüğünde terapistine anlatacağı çocukluk travması olmak da bir seçenek...
Biz birinci sınıfta bu tip bir çocuğa anlayışlı olduğumuz için şu an 3. Sınıfta sigara kullanıyor.