- 9 Şubat 2010
- 17.835
- 39.769
-
- Konu Sahibi dertsahibi
Daha ilk sayfayı okurken yorumlara ağzım açık bakakaldım. Pes yaaaa, bu mudur yani? Linçleyecek adam bulamamışsınız sanırım son zamanlarda.Herkese merhaba, bu sene 1. Sınıf okutuyorum. Öğrencilerim öğrendiği her kelimeyi ezberliyorlar. Mesela şu an K sesindeyiz, harfi nasıl birleştireceklerini anlatıyorum mantığını kavramaları için , ilk zamanlar bu normal mi harf sayısı arttıkça kelime sayısı da artacak, sizce ezber yapmamaları için nasıl bir yol izlemeliyim? Ezberlediklerini unutmuyorlar, unutsalar okumaya çalışacaklar, her şeyi ezberleyip okumaya geçemeyecekler diye tedirginim. Evde de velilerle beraber okuyunca ezberleyip gelmiş oluyorlar
Ders saatinin dışında öğretmenler odasında kek de her amuda da kalkar sizi bağlayan bir konu değil bu.Kekçiyim ben . Öff tiramisu yapayım gel bi gün. Kek yenmiyor de hadi . Kek yeniyor dedim işsiz kelimesini asla kullanmadım . Ama tabi siz daha iyi bilirsiniz öyle diyorsanız
Tıpla mühendislikle ilgili bir şey sorulmuş olsaydı burada iki sayfa ancak yazışılırdı, böyle linç de olmazdı. Ama konuyu öğretmen açtıysa vay haline. Çocuğu okula yollayan kendini öğretmen oldum sanıyorŞuan var ya gereksiz yorumlara çıldırıyorum bunlar anca burada ona buna klavye delikanlılığı yapsın konuyla ilgili bir tane yorum yok
anne baba kendi instagramda dolaşıp akşama kadar tv başındayken çocuğa kitap yalatmaya çalışırsa ağlar tabi. 3.5 yaşındaki kızımın 100 e yakın kitabı var ve her gece kendi istiyor kitap okumayı. çünkü 3 aylıkken kelime kartlarıyla başladım bi özel okula vereyim de kitap okumayı sevdirsinler diye düşünmedim. ha bütün öğretmenler mükemmel değil bütün doktorların mühendislerin vs mesleklerdeki kişilerin olmadığı gibi ancak çok iyi öğretmenler de var diğer bütün meslek gruplarında olduğu gibi. bununla birlikte ruhsal ve akademik anlamada sağlıklı ve başarılı çocukların temel koşulu 3 lü saç ayağının tam olmasıdır. veli öğretmen öğrenci birtek öğretmenle olmaz o iş. bilin de ilerde yıllık yüzbinlerce lira verip yine de sıkıntı yaşayınca afallamayınValla yeğenim B ile başlayan okulda inanın gülden daha güzel durumu. Lego tasarım kodlama İngilizce münazarasından su topuna kadar . Matematiği bizi ailece şaşırtıyor çünkü herkes çok zayıfkitap okuma alışkanlığı bile edindirdiler küçükken kitap görünce ağlardı
Her veliiye sesler için yaratıcı bütün öğrencilerin katılabileceği çalışmalar verebilirsiniz.İlk defa 1. Sınıf okutuyorum
Bu nasıl bir nefret üstelik hiç tanimadiginiz biri ile ilgili. Sırf bir soru sordu diye üstelik. Belki arkadaş çok özverili,çok şefkatli, çok ilgili bir öğretmen.Gider özelde sorarsın durumunu bunlar hem burunlarından kıl aldırmıyorlar hem şu dediklerine bak yazdım bakana umarım sürgün yersin
Arttırıyorum baya bi zengin anaokulunda öğretmenlik yaptım. Veliler bize trip atıp azarlıyodu bir veli bir öğretmene kafayı takmıştı müdüre gidip hoca hanım benim çocuğuna zarar verebiliyo olabilir mi diyodu. Veliler çocuklarını almaya geldiklerinde bizlere dik dik bakıp ağız burun eğiyodu durduk yerde (adam ol paranı ben veriyorum anlamında) sonra arkama bakmadan kaçtım öğretmenliktenOlay şöyle aslında. Parayı verdiği zaman öğretmeni satın alacağını düşünüyor. Çünkü ben özel kurumda görüyorum bunları. Nasılsa paranı verdim, maaşını ben ödüyorum kafası yaşıyorlar
Sizi biliyorum ve bu konularda yorumlarınızı çok önemsiyorum. Benim kızdığım nokta bu platformada sorulması. Bilmiyor olabilir ama burada sorması doğru gelmedi. Güvensiz hissettirdi bana. Ben de 1. sınıf annesiyim ve öğretmenlerin nelerle uğraştığını çok yakından görebiliyorum. O çocuklarla uğraşmak yeterince zorken bir de eğitim kısmında bunu sorması... bilemedim.
++++100000….Ayy cahillik pek kötü şey! Kimlerle uğraştığımızı, şu konuya beğenmedim atan, bunu nasıl bilmezsiniz biz mi öğretcez size işinizi diyen kitleye bakınca "yazık bize la" diyorum.
Allah'ım yardımcımız ol.
Konu sahibi arkadaşım.
Sevgili meslektaşım,
Sen bu işi zaten biliyorsun ve dogru yoldasın. Sadece üzerinde bir ilki tecrübe ediyor olmanın tedirginliği var.
İşin eğitimini almak başka, tecrübe etmek bambaşka.
Peki nasıl temel bilgileri bilmiyorsunuz? Çocuklara vereceğiniz eğitimi burada nasıl sorabiliyorsunuz?
Neden bu kadar tepki gösterdiniz anlamadim.kac yıllık öğretmenler bile birbirlerine biseyler soruyor.hangi meslekte mezun olur olmaz süper donanimli olunuyor.bence meslektaşımin yaptığı çok güzel bisey illa herşeyi biliyorum kafasında değil öğrenmeye açık.Siz de sınıf öğretmeni değilseniz Sınıf öğretmenliği yapmaya kalkmayın. Çocukları emanet ettiğimiz kişilere bak
Hocam sakın kimse için üzmeyin kendinizi öğretmen olanlar bu şekil yorum yapmaz zaten.Bursa’da mısınız diye soranlara hayır Bursa’ da değilim, şartları daha düşük bi şehirde köyde görev yapıyorum, ilk defa 1. Sınıf okuttuğumdan çeşitli öğretmen gruplarına da sordum ve soruyorum, buraya da danışmak istedim farklı görüşler ve fikir alışverişi çıkabilir diye..benim sorduğum soru ilk zamanlar ezberleme olmadan bunu öğretmenin farklı bir yöntemi var mı diye sadece sınıf öğretmeni olanlara sormak istemiştim, yine öğretmen olmayan herkes yorum yapmış, faydalı yorum yapanlara teşekkür ediyorum. İlk defa 1 okuttuğum için ben de en az veliler ve öğrenciler kadar heyecanlıyım fakat burada yanlış anlaşılmış Hayatında hiç 1. Sınıf okutmayanlar lütfen yorum yapmasın.Linçleyenlere zaten bi sözüm yok.
Yahu keşke ezberleseler
Neden ezberlemeleri sorun oluyormuş bir öğretmen bana aciklayiversin
Her akşam sinir krizi geçiriyorum ela lale bütün mahalle, ezberlese ne kolay olacak
Ezberleyenler mantığı da hızla çözüyor zaten.
Hic ezberleme zahmetine bile girmeyenlerle uzuyor süreç.
Ben her büyük E ile başlayana Ela, her büyük L ile başlayana Lale demelerine bir sey demiyorum kabullendim de.
Kelek sözcüğüne ala diyen var. Onu kabullenmek mesele