- 16 Kasım 2021
- 1.354
- 3.702
-
- Konu Sahibi dertsahibi
Çocuklar için endişe eden, ilk kez 1. Sınıf okutacak olup velilerden fikir almak isteyen birine bunu diyemezsiniz. Öğretmenler de insan. Çocuklara kötü davranıp dövmüş gibi muamele edemezsiniz.Bu yazıyı meb bakanını etiketleyerek Twitter da paylaşacağım . Böyle bir şey olamaz çocuklar kime emanet umarım sizi bulurlar
Bu yazıyı meb bakanını etiketleyerek Twitter da paylaşacağım . Böyle bir şey olamaz çocuklar kime emanet umarım sizi bulurlar
Sırf bu yüzden özel okula yollayacağım çocukları devlet öğretmenleri anca tatilim az maaşım az ağlamayı bilir . Gelmiş burda eğitim nasıl verecegını soruyor
Orda seçebiliyorsunuz maalesef para her kapıyı açıyor
Yani tüm yorumlarınızı alıntılamaya gücüm yetmedi.Valla gayrette oluyor biz de köy de yaşamıyoruz . Öğretmeni seçmeyen özel okul velisi görmedim
Yaa ne kadar güzel bir yöntem sunmuşsunuz karışık hece sorma ben de deniyim evde teşekkürlerÖğretmen arkadaşım öncelikle yukarıdaki kötü yorumlar için üzüldüm senin adına. yok doktorun nasıl ameliyat yapacağını sorması gibi bir şey bu diyenler için de yalnızca güldüm.Burada bazıları okuduğunu anlatmaktan aciz buna rağmen linç edelim diye hazırda bekliyorlar. Arkadaş nasıl öğreteceğim diye sormamış,ezber mantığından nasıl çıkarabilirim diye sormuş.
İlk grup harflerde çocuklar genelde ezberler, alakalı alakasız şeyler söylerler gördükleri hecelere,her şeye ela lale derler,bu çok normal.
Çünkü onlarda alışma sürecinde. Zaman geçtikçe,ses birleştirme mantığını kavrarlar. Ve sistemin daha iyi oturur. Benim tavsiyem heceleri karışık olarak okuma etkinliği yaptır,veliler de aynı şekilde yapsın. Tombala şeklinde karışık heceler çıksın ki,ezber ve sallama olayından çıksınlar.
İnsanların, tıpkı sizler gibi, saygı çerçevesinde tartışamayıp, kendinden farklı görüşlere tahammül edemeyip, üzerine saygısızca ve haddini aşan söylemlerde bulunmasından dolayı …savunuyorlar ya şaka gibi bu ülke neden bu halde tek bir konu çok cevap
Benim kuzenim de kendi başına öğrendi okumayı bu yıl Lgs 1.oldu zeki olan daha kolay ögreniyorBen de anaokul zamanında cocuguma bu şekilde evde öğrettim, meraklı bir çocuk..sonra harfleri kendi birleştirdi, şimdi 1.sınıfa okumayı öğrenmiş olarak başladı..okulda halen sayfa sayfa ela,el,ele yazıyorlar
Ögretemiyor degil hanimefendi, ogretmeye yardim istiyor. Iyi ki benim velim filan degilsiniz. Mesela ben sizin gibi veliler yuzunden ogretmenligi biraktim. Bir hata gormeyiverin. Koyun ne demek ya ? Bir de hakimim diyorsunuz ama ben sizin gibi acimasiz ve sert konusmayacagim. Umarim hayatiniz boyunca hep dort dortluk olursunuz. Kiz ogretemiyor degil, tecrubesiz sadece.Neymiş benim gibiler ? Alışmışsınız koyunlara işte kimse soru sormasın adam ÖĞRETEMİYOR ama burda birini bulup öğretmen düşmanı ilan ettiniz oh yiyin keki iki dedikodu zil çaldı
Kim elini sallayan ogretmen olabiliyor mesela ?Canım yalnız şuan elini sallayan öğretmen olabiliyor?
Ya sanane sanane istediği yerde sorar seni ne ilgilendiriyorBurası mı sorma yeri hiç mi sınıf arkadaşı hocası yok . Asosyal mi ? Yotube videosu izlesin
Ne hakimi ya, burada okuduğunuz her şeye inanmayın. Yalan bilgiler satıyor herkesBir de hakimim diyorsunuz ama ben sizin gibi acimasiz ve sert konusmayacagim.
Ama 4 senelik egitim fakultesi okuyup ko..pe.. gibi hem okuyup hem calisan ogretmenlerle ta2 yıllık herhangi bölümden mezun olduğunuzda bile ücretli öğretmen olabiliyorsunuz maalesef
Hem de bir grup var biri ya da birileri ne derse herkes ayni fikirde oluyor vurdukca vuruyolar cok yanlis. Tabi hepimiz ayni fikirde olamayiz ama bu kadar hinc hinca, asagilayici yorumlar cok uzucu. Hepimiz insaniz mukemmel degiliz hosgorulu yorumlar guzel olmaz mi ? Cicego burnunda yeni bir ogretmen eminim cok uzuldu. Sinif ogretmenligi, neştersiz beyin ameliyati yapmaktir. Ogrenmeyi ogretmektir. Ogretmenimiz ogrenmeye calisiyor. Nerede olursa olsun. Zumresine sormaya cekinmistir belki..İnsanlar oturduğu yerden buraya birileri konu açsa da içimdeki kötülükleri kussam ,canımın sıkıntısı geçse diye pusuda bekliyor sanki anlam veremiyorum hiç hem de. Yorum yapanların yarısının çocuk sahibi olduğunu düşünürsek ilk çocuğu doğurduğunuzda her şeyi biliyor muydunuz ? Anne olmasa mıydınız o zaman ? Tecrübesizse bir insan hiç bir şey sormaya hakkı olmasın mı ? Mezun olan herkes her şeyi bilerek çıkmıyor o fakültelerden anlayın artık şunu. Öğrenilecek şey bitmiyor bazı mesleklerde , sonu yok öğrenmenin... Hele ki konu eğitim ise. Konu sahibini bu durum rahatsız etmiş ve fikir alışverişinde bulunmak istemiş . Eminim ki meslektaşlarına da sormuştur ama ne kadar çok görüş alırsam öyle kolay başarıya ulaşırım düşüncesiyle buraya da açtığını düşünüyorum. Bunda ne kötülük olabilir birini mesleğinden kişiliğinden vuruyorsunuz , insanları daha ilk yıllarında işinden soğutuyorsunuz zaten her şey yeterince zorken körüklüyorsunuz.
Cümlelerim sadece ortada bir şey yokken konu sahibini fütursuzca yerin dibine sokmaya çalışanlara...
Devam edin hiç bir güzellik için çaba harcamayın, empati yapmayın ,fikir alışverişi yapmayın , hep eleştirmek için fırsat kollayın , nasıl herkesten güzel klavye kullanılır onu kanıtlayın siz...
Yanlislkla alintiladim calcii biraz onceki yorumu silmeyi unutmusuum2 yıllık herhangi bölümden mezun olduğunuzda bile ücretli öğretmen olabiliyorsunuz maalesef
Ezber bir ogretme yontemi olamaz bitanecimYardımcı olur mu bilmem ama kızımın öğretmeni aynı parçayı günde 7,8 defa okuma ödevi veriyordu
Bana saçma gelmişti, çocuklar okumaktan ezberliyorlardı parçayı. Şimdi ikinci siniftalar, birinci sınıfta hepsi okumayi söktü. Demek ki ezber de bir öğretme yöntemi. Kelimeleri göre göre ezbere biliyor artık, hiç görmediği kelimeleri biraz daha yavaş okuyordu, şimdi o da düzeldi.
Siz atanamadınız mı? Ne bu kin nefret?Tecrübeli kişiyi aradığı yer sizi düşündürmüyor mu? Maaşa zam isteyince yer gök inletirken eğitim eksikliğini Burda aramak mantıklı yani
Valla ben öğretmen değilim. Ama öğretmenimiz 25 yıllık öğretmen. Okumayı ilk 2 ayda bütün çocuklar söktü. Demek ki gayet de yöntemmiş.Ezber bir ogretme yontemi olamaz bitanecim