Sınıf öğretmeni olanlar bakabilir mi?

Staj online da olsa yüzyüze de olsa o ilk derse girdiginiz zamanlar aklınızdan her sey siliniyor.Size bilgi yüklenmiyor stajda sonuçta.Bu meslek tamamen süreçle olgunlaşılan bir meslek.Sınıfta tekrar tecrübeyle ögreniyorsunuz her şeyi.Staj benim icin cok birsey ifade etmemisti o bakimdan ki Izmirin en köklü anadolu liselerinden birinde yapmistim stajimi.Haftada 2 saat hic tanimadigin bir sinifa ogretmen esliginde girmekle atandigin okulda derse girmek arasinda dağlaaar kadar fark var.
Staj hiçbir işe yaramıyor ya. Yarım dönem çalışmak stajın komplesine bedel. Bakarak öğrenilseydi kediler kasap olurdu misali tam olarak.

Senden böyle yorumlar beklemezdim. Herkesi genellememek lazım. Toplumdaki öğretmen nefreti yüzünden yakında öğretmen de bulamayacaksınız zira çoğumuz bu itibarsızlaştırma yüzünden 2. Meslek düşünüyoruz/ yapıyoruz. Kendi çocuğunuzu kendiniz eğitin madem bu kadar birikimli iseniz. Bu zihniyetle yetiştirdiğiniz çocuğunuzu öğretmenlerin başına bela etmeyin.
Ben de beklemezdim ama eğitim hassas noktam sonra da başka yere çekip üstüme çok geldiler .

Staj online da olsa yüzyüze de olsa o ilk derse girdiginiz zamanlar aklınızdan her sey siliniyor.Size bilgi yüklenmiyor stajda sonuçta.Bu meslek tamamen süreçle olgunlaşılan bir meslek.Sınıfta tekrar tecrübeyle ögreniyorsunuz her şeyi.Staj benim icin cok birsey ifade etmemisti o bakimdan ki Izmirin en köklü anadolu liselerinden birinde yapmistim stajimi.Haftada 2 saat hic tanimadigin bir sinifa ogretmen esliginde girmekle atandigin okulda derse girmek arasinda dağlaaar kadar fark var.
Aynen öyle hocam. Bir sınıfın öğrenme sorumluluğunu almak başka bir şey, birkaç dersliğine girmek başka bir şey.
İlk dönem staja gittiğim okulda sınıflar 20 kişi, atandığım okulda 40 kişi. Hayaller staj okulları, hayatlar atanılan okullar :)

Vallahi öğretmenlik gerçekten çok değerli bir meslek. Evde 2 tane çocuk ile uğraşmak bile zorken onlar kaç tane çocuk üstüne bide veli ile uğraşıyor. Geçen çocuğun okuluna gittim yarım saatte kafam şişti. Benim çalıştıığım yer çok sessiz. Allah yardım etsin dedim.

Arkadaşlar bi sakin ya
kadın uğraşıp didiniyor nasıl yaparım diye ki birçok öğretmen grubu var oralardan da soruyordur burdan da soruyor. bunda abes bir şey yok. çabası takdir edilmeli tam tersine. öğretmenlik sandığınız gibi eğitim fakültelerinde öğretilmiyor. derse girdikçe öğreniyorsunuz. bu süreçte de araştırıp zorlandığınız kısımları fark edip çözüm buluyorsunuz. öğretmen grupları öğretmen iletişimleri bu yüzden önemli. bilememesi değil öğrenmeye çalışmaması sıkıntılı. bu tavırlar genç ve hevesli öğretmenleri ürkütür ve araştırmaktan uzaklaştırır. 15. yılım ve ilk yılım zordu yani. hala bir şeyler öğreniyorum
not: konunun cevabını bilmiyorum çünkü fen öğretmeniyim. kolaylıklar diliyorum

Arkadaşlar bi sakin ya
kadın uğraşıp didiniyor nasıl yaparım diye ki birçok öğretmen grubu var oralardan da soruyordur burdan da soruyor. bunda abes bir şey yok. çabası takdir edilmeli tam tersine. öğretmenlik sandığınız gibi eğitim fakültelerinde öğretilmiyor. derse girdikçe öğreniyorsunuz. bu süreçte de araştırıp zorlandığınız kısımları fark edip çözüm buluyorsunuz. öğretmen grupları öğretmen iletişimleri bu yüzden önemli. bilememesi değil öğrenmeye çalışmaması sıkıntılı. bu tavırlar genç ve hevesli öğretmenleri ürkütür ve araştırmaktan uzaklaştırır. 15. yılım ve ilk yılım zordu yani. hala bir şeyler öğreniyorum
not: konunun cevabını bilmiyorum çünkü fen öğretmeniyim. kolaylıklar diliyorum

Kaç yorum bunu anlatmaya çalıştım hocam ben de ama bu mecrada direkt şikayeti basıyorlar böyle durumlarda.Sınıfı çöp degil !! aksine çiçek olacak.Böyle gayretli devam etmeli kendisi.

Aynen öyle hocam. Bir sınıfın öğrenme sorumluluğunu almak başka bir şey, birkaç dersliğine girmek başka bir şey.
İlk dönem staja gittiğim okulda sınıflar 20 kişi, atandığım okulda 40 kişi. Hayaller staj okulları, hayatlar atanılan okullar :)

Ahaha aynen oyle.Staj okulum 2 senedir ogretmenleriyle Brezilyada proje gelistiren bir proje sinifiymis,ilk atandigim okul kırsalda 1800 rakım yaylaya yakın bir köy okuluydu :)

Kaç yorum bunu anlatmaya çalıştım hocam ben de ama bu mecrada direkt şikayeti basıyorlar böyle durumlarda.Sınıfı çöp degil !! aksine çiçek olacak.Böyle gayretli devam etmeli kendisi.
bence de. mezun olduğu güdük bilgilerle emekli olan öğretmenler var. araştıran sorgulayan nasıl daha iyi yaparım ı dert edinen bir öğretmen takdir edilmeli yerden yere vurulmayı bırakın

Ezber öğrenme yöntemidir diyenlere pek katılamıyorum. Ezber ancak papağanlar için öğrenme yöntemi, insanlar için beyni kulllanmak gerekiyor.
Şöyle olabilir bence, biraz farkıındalık katabilirsiniz, heceyi okurken bebeler aynı anda sesli okur siz de bazı bilgiler verirsiniz. Misal hece atmak'taki at- olsun. Öncelikle bu hece bir sesli harfle başlıyor, sesli harfler akciğerden çıkan havanın ses tellerini titreştirmesiyle oluşur, sesli harfle o yüzden vokal enerji taşır. O yüzden ağzınızı enerjiyle açarsınız bu hece için :))) t ise süreksiz bir sessizdir hemen biter, bu sesi üretmek için havayı kesmeniz gerekir. Üretmesi a'ya gre daha az enerji ister kısacası. Bunlar çocuklara uygun şekilde nasıl anlatılır onu bilemem işte, onu bulmak da ogretmene dusuyor :halay:

Tepki gösterenlere de katılmıyorum, eğitim fakültesi de dahil tüm fakültelerde ezbere dayalı bir sistem var. kafanı çalıştırmak yok, kitabı oğreniyorsun notları alıp geçiyorsun. Türk eğitim sistemi berbat, 5 yaşından başlayarak taaa 25 yaşına kadar ezber var , analitik düşünme yok ki... yani eğitim fakültesinde de eminim heceleri nasıl ezberleticeği öğretiliyordur, zira ilkokul kitaplarında da anca ezber var, ilkokul zaten ezber ezber ezber şeklinde ... Bu kadını takdir edin, çocuklara asllında çok değerli bir metodoloji vermeye çalışıyor, papağan gibi takılan çocuk değil kafası çalışan çocuk yetiştirmeyi amaçlıyor.

Niye linclediniz ki konu sahibini. Bende sinif öğretmeniyim ilk atandigim yil 1.siniflari aldim. Son harfte bile her şeye ela lale al diyorlardı. Sonra bir baktim öğrendiler okuma yazmayı. Ben cok fazla yönetim baskisi gördügümden elime yüzume bulastirdim ne yapsam elestiriliyorfu yetersiz görüyorlardı. Ne yapacagimi bilemedim benimkiler bile öğrendi. Ama simdiki aklım olsa okuma yazma sureci icin acele etmezdim tüm seneye yayardim. Yazmayla beraber gotürürdüm sureci. Bol bol örnek her seste gercek materyaller mesela k sesinde düdük getirin. Üzerine bastira bastira düdükkkkk deyin. Baslarda öğrendiğiniz her kelimeyi her ders tekrar edin. Bir süre sonra birlestirme mantigini kavrayacaklardır

Kendi sınıfında daha rahat oluyor insan, başkasının sınıfı ise fazla geriyor. Bu gerginlik yüzünden 40 dakikaya sığacak konu anlatımını 20 dk da bitirmişliğimiz olmuştu.

2020 mart, okullar direkt kapandı. O dönem 4.sınıf olanlar ikinci dönem stajını yapamadan dersi tamamlamış sayıldı. Çünkü okullar açık değildi.
2020-2021 öğretim döneminde 4.sınıflar stajlarını online yaptı.
Ben ve arkadaşlarım o dönemlerin öğrencisiyiz. Yani bilip bilmeden yazmadım o online mevzusunu.
Benim kardeşlerime de yakın zamanları denk geldi. Hibrit işliyorlardı ama uygulamaya gidip geldiler. Dediğim gibi senato kararı gereği oluyor bu. Her üniversitede aynı senato yok. Sizinkini öyle uygun görmüşler anladığım kadarıyla.

Sırf bu yüzden özel okula yollayacağım çocukları devlet öğretmenleri anca tatilim az maaşım az ağlamayı bilir . Gelmiş burda eğitim nasıl verecegını soruyor
Keşke sizin gibi velileri özel odalara alsalarda saçma saçma düşüncelerinizi duymasak,okumasak,görmesek.

Sırf bu yüzden özel okula yollayacağım çocukları devlet öğretmenleri anca tatilim az maaşım az ağlamayı bilir . Gelmiş burda eğitim nasıl verecegını soruyor

Özel okulda en iyi ihtimalle asgari ücret alan atanamamış mutsuz öğretmen, kendini geliştirmeye çalışan bu kadından daha mı iyi sizce 🙄

Özel okul öğretmeni de aynı okuldan mezun olmuyor mu, özel okula geçince 10 kaplan gücünde mi oluveriyor öğretmenler :KK51:

Konu sahibi hiçbirşey yapmadan geçse kusurlu, araştırıp öğrenmeye çalışsa yine kusurlu. Dese ki ben 10 senelik öğretmenim tamam derim eleştiriyi hakediyor. Fakat henüz ilk senesi 1. Sınıf için. Bu kadar nefretvari yorumlar can sıkıcı. Hangi insan işinin ilk gününde mükemmel bir şey ortaya çıkardı. Hepiniz sordunuz, araştırınız, öğrendiniz. Kaldı ki öğretmenlik temel bilgileri teoride öğrenip, geliştirme kısmı yıllara dayanan bir meslek. Heves öldürmede ilk sırada gelirsiniz eminim. Herkes çocuğunu en iyi, en tecrübeli, en bilgili öğretmene vermek ister. Ee nerde tecrübelenecek bu öğretmenler? Hastaneye gittiğimde de bazen öğrenciler oluyor kan aldırmada, güvensiz bazen elleri titriyor. Sakin diyorum sakin ben sakinim siz de sakin olun. Veya hiç ses çıkarmıyorum kendisi de sakince işini halletsin diye. Her işte bu böyle. Çabanızı takdir ettim konu sahibi. İnşallah öğrencilerinizle 4 sene boyunca başarıdan başarıya koşarsınız her daim yenilenerek.

yollayın tabi. sizden dünyaları alıp haftanın 6 günü eşek gibi çalıştırdıkları atanamayan öğretmenlere en fazla o da nazla niyazla asgari ücret versinler. bi de sizlere kul köle olmaları için ekstra psikolojik baskı yapsınlar.
sapla samanı karıştırmayın. devletteki iyi öğretmenlerin kalitesini özelde bulmanız zor. onlar sizi müşteri olarak görür çünkü.ama şu konuda haklısınız devlette özgüvenli hiçbir öğretmenin karşısında bu üstten tavrınızı takınamazsınız ama özelde rahatça ezebilirsiniz ve tepki görmezsiniz çünkü siz o modern kölelerin patronlarının velinimetisiniz

Herkese merhaba, bu sene 1. Sınıf okutuyorum. Öğrencilerim öğrendiği her kelimeyi ezberliyorlar. Mesela şu an K sesindeyiz, harfi nasıl birleştireceklerini anlatıyorum mantığını kavramaları için , ilk zamanlar bu normal mi harf sayısı arttıkça kelime sayısı da artacak, sizce ezber yapmamaları için nasıl bir yol izlemeliyim? Ezberlediklerini unutmuyorlar, unutsalar okumaya çalışacaklar, her şeyi ezberleyip okumaya geçemeyecekler diye tedirginim. Evde de velilerle beraber okuyunca ezberleyip gelmiş oluyorlar:KK43:
Arkadaşım 1.grup ezberle gidiyor 2.grubun ortasında mantıĝını anlayacaklar,ara tatile kadar düzene girecektir .Kafanıza fazla takmayın okuma yazmayı en geç öğrenip fen lisesini kazanan öğrencim var.

Arkadaşım 1.grup ezberle gidiyor 2.grubun ortasında mantıĝını anlayacaklar,ara tatile kadar düzene girecektir .Kafanıza fazla takmayın okuma yazmayı en geç öğrenip fen lisesini kazanan öğrencim var.
Bizim öğretmenimiz de öyle söyledi geç okudu diye bir çocuk başarısız değildir ya da erken okuyan çocuk başarılı gibi geç okuyan ne öğrencilerim nerelerde okuyor demişti ilk toplantıda ama veliler sürekli kıyaslama içinde "biz okumayı söktük yok biz 100 aldık" o kadar dikkat etmeye çalışıyorum ki kızıma kıyaslama yapmamak için

X