- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.720
-
- Konu Sahibi dertsahibi
Müdürüm dediİlk nefret yüklü yorumu siz yaptınız. İnsanlar da karşılık verdi. Yok öyle ben ortalığa nefret kusayım kimse de bir şey demesin. Nefret dilinizle mükemmel karşılıklar aldınız.
Niye başka bir üyeye bu denli yorumlar gelmedi de size geldi?
Bu arada mesleğinizi hala söylemediniz. Sanal ya kim bilecek, ceoyum deseniz bile olur. Atın bir şeyler. Ahahahshshsh
Size katılıyorum benim kuzenimin biri özelde diğeri devlette okudu devlette olan çok daha iyi yerlerde özelde olanin sadece notlari şişirildi tabiki öğrenciden öğrenciye de fark var ama bence de özel okulda çok iyi olacaktır diye bakmak bence yanlış benim kardeşim istanbulda yüzde yüz burslu ozel bir üniversitede okudu o bile keşke dev üniversitesine gitseydim burası bana çok bisey katmadi dedi zengin cocuklari projelerini parayla kardeşime cizdiriyorlardiEmin olun değil. Oradaki öğretmenler devlettekilerden çok daha iyi değil. O çok bilindik O ve D ile başlayan özel okullarda neler olduğunu da biliyorum nasıl davrandıklarını da
Malesef oyle,cok uzuluyorum ozel okulda calisan meslektaslarima, bir cogu neredeyse asgari ucret aliyor, idare ve veli baskisi inanilmaz boyuttaOlay şöyle aslında. Parayı verdiği zaman öğretmeni satın alacağını düşünüyor. Çünkü ben özel kurumda görüyorum bunları. Nasılsa paranı verdim, maaşını ben ödüyorum kafası yaşıyorlar
Sanal ortam sonuçta. Tesla'nın yeni ceosuyum da diyebilirim şahsen.Müdürüm dedi
Size katılıyorum benim kuzenimin biri özelde diğeri devlette okudu devlette olan çok daha iyi yerlerde özelde olanin sadece notlari şişirildi tabiki öğrenciden öğrenciye de fark var ama bence de özel okulda çok iyi olacaktır diye bakmak bence yanlış benim kardeşim istanbulda yüzde yüz burslu ozel bir üniversitede okudu o bile keşke dev üniversitesine gitseydim burası bana çok bisey katmadi dedi zengin cocuklari projelerini parayla kardeşime cizdiriyorlardi
İfşalandımSanal ortam sonuçta. Tesla'nın yeni ceosuyum da diyebilirim şahsen.
Elon Musk bu kadar boş(!) işlerle uğraşan birini işe almaz.İfşalandım
Boş işler dediğiniz konuya siz de mesaj atıyorsunuz ama “ne manağElon Musk bu kadar boş(!) işlerle uğraşan birini işe almaz.
3 saattir öğretmen nefreti performansı sergilemek çok dolu bir iş sonuçta. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır demişler malum.
Ezber stiliyle öğreten arkadaşlar da var, heceleme mantığını kavrayarak öğreten arkadaşlarda. Ben ikinci gruptayım. Yani çocuk kelimeleri hızlı, bütün okusundan ziyade heceleri görerek okusun kafasındayım. Zaten çocuk mantığı çözünce okuması hızlanıyor. Bunun için örneğin “kaaaaa-leeeee” hızlı oku “kale” demek yerine “kkkk-aaaa” “kaaaaaa” “llllll-eeeee” “ leeeee” birleştir “kaaleee” demeyi daha mantıklı buluyorum. Bu sayede çocuk harften hece, heceden kelime oluşturmayı öğreniyor.Herkese merhaba, bu sene 1. Sınıf okutuyorum. Öğrencilerim öğrendiği her kelimeyi ezberliyorlar. Mesela şu an K sesindeyiz, harfi nasıl birleştireceklerini anlatıyorum mantığını kavramaları için , ilk zamanlar bu normal mi harf sayısı arttıkça kelime sayısı da artacak, sizce ezber yapmamaları için nasıl bir yol izlemeliyim? Ezberlediklerini unutmuyorlar, unutsalar okumaya çalışacaklar, her şeyi ezberleyip okumaya geçemeyecekler diye tedirginim. Evde de velilerle beraber okuyunca ezberleyip gelmiş oluyorlar
11'de gördüm mesela ben ara vermişken. Sizin gibi gözümü açar açmaz forumda rastgele bir konu seçip nefret saçmıyorum. :) Bu arada evet, nefret kusuyorsunuz.Boş işler dediğiniz konuya siz de mesaj atıyorsunuz ama “ne manağ“hiç nefret kusmadım herkes bana kustu . Elon musk ı nerden tanıyorsun kız sen KİMLER KİMLERLE BİRLİKTE hiç belli olmuyor
Siz rehber öğretmensiniz sanırım11'de gördüm mesela ben ara vermişken. Sizin gibi gözümü açar açmaz forumda rastgele bir konu seçip nefret saçmıyorum. :) Bu arada evet, nefret kusuyorsunuz.
Neyse benim işim var artık, siz nefret kusmaya devam. Öğlenden sonrası için de başka bir meslek grubunu seçin. Bu seferki de doktorlar olsun mesela, nasıl? Tam performans bekliyorum sizden, hadi bakalım, kolay gelsin.
Ezber stiliyle öğreten arkadaşlar da var, heceleme mantığını kavrayarak öğreten arkadaşlarda. Ben ikinci gruptayım. Yani çocuk kelimeleri hızlı, bütün okusundan ziyade heceleri görerek okusun kafasındayım. Zaten çocuk mantığı çözünce okuması hızlanıyor. Bunun için örneğin “kaaaaa-leeeee” hızlı oku “kale” demek yerine “kkkk-aaaa” “kaaaaaa” “llllll-eeeee” “ leeeee” birleştir “kaaleee” demeyi daha mantıklı buluyorum. Bu sayede çocuk harften hece, heceden kelime oluşturmayı öğreniyor.
Velilerinize ses kaydı yollayın nasıl okutmaları gerektiğiyle ilgili. Ben geçen yıl 1.sınıftım ve “L” demek yerine “Le”diyen veliler bile olduğu için sürekli ses kaydıyla doğru olarak nasıl sesi çıkaracaklarını, nasıl birleştirme yapacaklarını anlatıyordum. Çünkü çoğu veli zamanında cümle yöntemiyle okuma yazma öğrendiği için ister istemez kendi bildikleri gibi öğretiyorlar, eğer iyi rehberlik yapılmazsa.
Ve hocam tecrübeli öğretmen arkadaşlardan yardım istemekten çekinmeyin.
Yardım isteyeceğiniz yer burası değil. Birçok öğretmen grupları, forumları mevcut. Burdaki çoğu veli haklı olarak ön yargılı yaklaşmış, haksız da sayılmazlar. Çünkü onlar işin mutfağında değiller. Öğretmenlik ne yazıkki tecrübe ile öğrenilen bir meslek ama bunu bir velinin bilmemesi ve bu konuda sizi yetersiz görüp bunlardan yüklenmeleri normal. O yüzden diyoruz he r doğru her yerde söylenmez diye. Mesleğinizin başındasınız sanırım, naçizane tavsiyem yöneticilere mesaj atarak konuyu yorumlara kapatmalarını rica edin. Çünkü dışardan bakıldığında konu yanlış anlaşılıyor.
Veli arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum, ne kdar güzel ki mesleğinin başındaki bir arkadaşımız vicdanen rahat olmadığı için çözüm için uğraşıyor. İnanın çocuklara hiçbir şey veremeyen bazı yılların (!) öğretmenleri kendilerini hiç geliştirmeye bile yeltenmiyor. Arkadaşımız öğretiyor, sadece öğretim şeklinin doğru yanlışlığı kendisini şüpheye düşürmüş. Oysaki başta söylediğim gibi cümleleri bütün halinde görmesini isteyip, ezberlemeyi teşvik eden eğitim modelini benimseyen arkadaşlarımız da var. Ve her çocuk bir şekilde bu yöntemlerle okumayı öğreniyor er ya da geç
2020 mart, okullar direkt kapandı. O dönem 4.sınıf olanlar ikinci dönem stajını yapamadan dersi tamamlamış sayıldı. Çünkü okullar açık değildi.Stajı online yapan var mı yahu öğretmenlik uygulaması bir çok senatoda zorunlu çünkü.
Senden böyle yorumlar beklemezdim. Herkesi genellememek lazım. Toplumdaki öğretmen nefreti yüzünden yakında öğretmen de bulamayacaksınız zira çoğumuz bu itibarsızlaştırma yüzünden 2. Meslek düşünüyoruz/ yapıyoruz. Kendi çocuğunuzu kendiniz eğitin madem bu kadar birikimli iseniz. Bu zihniyetle yetiştirdiğiniz çocuğunuzu öğretmenlerin başına bela etmeyin.Siz rehber öğretmensiniz sanırımHADİ BAKALIM ahahaha hiç. asla nefret saçmıyorum kim bana neyi nasıl diyorsa aynı şekilde cevabını alıyor . Bana saat falan ispatlamana gerek yok kız ahahahaha nerdesin aşkım burdayım aşkım
Merak etme bilerek öyle yazdım aferin tongaya düştünAferim mi - aferin mi hocalar
Evet abinizin yaptığı takdire şayanTabii ki, o yüzden bayana direkt yorum yapmadım zaten. İçinde bulunduğu şartları, kaç yıllık öğretmen olduğunu vs bilmiyorum. Mezun olup geç atanmış olabilir, bu arada bilgileri tazeliğini yitirmiş olabilir diye bile düşündüm. Ama keşke sorusunu daha farklı şekilde sorsaydı ya da daha faydalı kaynaklardan bilgi edinseydi. Mesela uygulama videoları gibi vs vs..
Konu sahibinden bağımsız abimin yaptığı büyük işin farkına vardım sadece.
2020 mart, okullar direkt kapandı. O dönem 4.sınıf olanlar ikinci dönem stajını yapamadan dersi tamamlamış sayıldı. Çünkü okullar açık değildi.
2020-2021 öğretim döneminde 4.sınıflar stajlarını online yaptı.
Ben ve arkadaşlarım o dönemlerin öğrencisiyiz. Yani bilip bilmeden yazmadım o online mevzusunu.