Sınıf öğretmeni olanlar bakabilir mi?

Müdürüm dedi

Emin olun değil. Oradaki öğretmenler devlettekilerden çok daha iyi değil. O çok bilindik O ve D ile başlayan özel okullarda neler olduğunu da biliyorum nasıl davrandıklarını da
Size katılıyorum benim kuzenimin biri özelde diğeri devlette okudu devlette olan çok daha iyi yerlerde özelde olanin sadece notlari şişirildi tabiki öğrenciden öğrenciye de fark var ama bence de özel okulda çok iyi olacaktır diye bakmak bence yanlış benim kardeşim istanbulda yüzde yüz burslu ozel bir üniversitede okudu o bile keşke dev üniversitesine gitseydim burası bana çok bisey katmadi dedi zengin cocuklari projelerini parayla kardeşime cizdiriyorlardi

Malesef oyle,cok uzuluyorum ozel okulda calisan meslektaslarima, bir cogu neredeyse asgari ucret aliyor, idare ve veli baskisi inanilmaz boyutta Son yillarda meslek iyice itibarsizlaşti, gecen haftalarda bir ogretmen cocuklarin gozu onunde darp edildi.

Arkadaşımızın çocuğunu daha 2. günden bunu alın deyip okuldan gönderdi özel okul. Uyum sürecindeki çocuğa yapıldı bu.
Çok iyi özel okullar var evet ama devletten daha iyidir diyemiyorum

Sınıf öğretmeni değilim ama 1. Sınıf velisiydim ilk harf grubu e l a k i n de çocuklar genelde hep ezbere gitti ama ikinci grup o m u t ü y başlayınca okumayı da öğrenmiş oldular, daha harflerin çok başındasınız zaten fazla kelime yok olanları hemen ezberliyo çocuklar ama ilerledikçe göreceksiniz okumayı çözecekler. Endişe etmeyin

Bence konu sahibinin üstüne boşuna gidilmiş şuan cocuklar gerçekten ezberliyorlar diğer öğretmenler de bunun farkında. konu sahibi ilkkez birinci sınıf okuttuğu için acaba yanlış mı yapıyorum diye paniğe kapılmış bence bu da o çocukları önemseyip faydalı olmak istediğini gösteriyor.sadece yanlış platforma sormuş.

Boş işler dediğiniz konuya siz de mesaj atıyorsunuz ama “ne manağ “hiç nefret kusmadım herkes bana kustu . Elon musk ı nerden tanıyorsun kız sen KİMLER KİMLERLE BİRLİKTE hiç belli olmuyor

Ezber stiliyle öğreten arkadaşlar da var, heceleme mantığını kavrayarak öğreten arkadaşlarda. Ben ikinci gruptayım. Yani çocuk kelimeleri hızlı, bütün okusundan ziyade heceleri görerek okusun kafasındayım. Zaten çocuk mantığı çözünce okuması hızlanıyor. Bunun için örneğin “kaaaaa-leeeee” hızlı oku “kale” demek yerine “kkkk-aaaa” “kaaaaaa” “llllll-eeeee” “ leeeee” birleştir “kaaleee” demeyi daha mantıklı buluyorum. Bu sayede çocuk harften hece, heceden kelime oluşturmayı öğreniyor.

Velilerinize ses kaydı yollayın nasıl okutmaları gerektiğiyle ilgili. Ben geçen yıl 1.sınıftım ve “L” demek yerine “Le”diyen veliler bile olduğu için sürekli ses kaydıyla doğru olarak nasıl sesi çıkaracaklarını, nasıl birleştirme yapacaklarını anlatıyordum. Çünkü çoğu veli zamanında cümle yöntemiyle okuma yazma öğrendiği için ister istemez kendi bildikleri gibi öğretiyorlar, eğer iyi rehberlik yapılmazsa.

Ve hocam tecrübeli öğretmen arkadaşlardan yardım istemekten çekinmeyin.
Yardım isteyeceğiniz yer burası değil. Birçok öğretmen grupları, forumları mevcut. Burdaki çoğu veli haklı olarak ön yargılı yaklaşmış, haksız da sayılmazlar. Çünkü onlar işin mutfağında değiller. Öğretmenlik ne yazıkki tecrübe ile öğrenilen bir meslek ama bunu bir velinin bilmemesi ve bu konuda sizi yetersiz görüp bunlardan yüklenmeleri normal. O yüzden diyoruz he r doğru her yerde söylenmez diye. Mesleğinizin başındasınız sanırım, naçizane tavsiyem yöneticilere mesaj atarak konuyu yorumlara kapatmalarını rica edin. Çünkü dışardan bakıldığında konu yanlış anlaşılıyor.

Veli arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum, ne kdar güzel ki mesleğinin başındaki bir arkadaşımız vicdanen rahat olmadığı için çözüm için uğraşıyor. İnanın çocuklara hiçbir şey veremeyen bazı yılların (!) öğretmenleri kendilerini hiç geliştirmeye bile yeltenmiyor. Arkadaşımız öğretiyor, sadece öğretim şeklinin doğru yanlışlığı kendisini şüpheye düşürmüş. Oysaki başta söylediğim gibi cümleleri bütün halinde görmesini isteyip, ezberlemeyi teşvik eden eğitim modelini benimseyen arkadaşlarımız da var. Ve her çocuk bir şekilde bu yöntemlerle okumayı öğreniyor er ya da geç

Boş işler dediğiniz konuya siz de mesaj atıyorsunuz ama “ne manağ “hiç nefret kusmadım herkes bana kustu . Elon musk ı nerden tanıyorsun kız sen KİMLER KİMLERLE BİRLİKTE hiç belli olmuyor
11'de gördüm mesela ben ara vermişken. Sizin gibi gözümü açar açmaz forumda rastgele bir konu seçip nefret saçmıyorum. :) Bu arada evet, nefret kusuyorsunuz.
Neyse benim işim var artık, siz nefret kusmaya devam. Öğlenden sonrası için de başka bir meslek grubunu seçin. Bu seferki de doktorlar olsun mesela, nasıl? Tam performans bekliyorum sizden, hadi bakalım, kolay gelsin.

Siz rehber öğretmensiniz sanırım HADİ BAKALIM ahahaha hiç. asla nefret saçmıyorum kim bana neyi nasıl diyorsa aynı şekilde cevabını alıyor . Bana saat falan ispatlamana gerek yok kız ahahahaha nerdesin aşkım burdayım aşkım

Korkup gelmemezlik yapmazsa konu sahibi işine cok yarayacak bir yorum şu süreçte.Hocamizin soylediklerini dikkate al mutlaka.

Stajı online yapan var mı yahu öğretmenlik uygulaması bir çok senatoda zorunlu çünkü.
2020 mart, okullar direkt kapandı. O dönem 4.sınıf olanlar ikinci dönem stajını yapamadan dersi tamamlamış sayıldı. Çünkü okullar açık değildi.
2020-2021 öğretim döneminde 4.sınıflar stajlarını online yaptı.
Ben ve arkadaşlarım o dönemlerin öğrencisiyiz. Yani bilip bilmeden yazmadım o online mevzusunu.

Senden böyle yorumlar beklemezdim. Herkesi genellememek lazım. Toplumdaki öğretmen nefreti yüzünden yakında öğretmen de bulamayacaksınız zira çoğumuz bu itibarsızlaştırma yüzünden 2. Meslek düşünüyoruz/ yapıyoruz. Kendi çocuğunuzu kendiniz eğitin madem bu kadar birikimli iseniz. Bu zihniyetle yetiştirdiğiniz çocuğunuzu öğretmenlerin başına bela etmeyin.

Evet abinizin yaptığı takdire şayan

Staj online da olsa yüzyüze de olsa o ilk derse girdiginiz zamanlar aklınızdan her sey siliniyor.Size bilgi yüklenmiyor stajda sonuçta.Bu meslek tamamen süreçle olgunlaşılan bir meslek.Sınıfta tekrar tecrübeyle ögreniyorsunuz her şeyi.Staj benim icin cok birsey ifade etmemisti o bakimdan ki Izmirin en köklü anadolu liselerinden birinde yapmistim stajimi.Haftada 2 saat hic tanimadigin bir sinifa ogretmen esliginde girmekle atandigin okulda derse girmek arasinda dağlaaar kadar fark var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…