- 3 Mart 2023
- 2.528
- 7.861
-
- Konu Sahibi dertsahibi
bizim zamanımızda ali ata bak lar vs yani bütünden parçaya fiş sistemiyle okuma vardı. şu an harf sistemiyle yani parçadan bütüne okuma var. ancak bu çok büyük bir dezavantaj yarattı çünkü çocuklar bi şeyin başını okuyup sonuna gelince başı hatırlamıyorlar. yani okuduğu bütünü anlamayan çocuklar çıktı ortaya. biz Türkçe dersine çalışmazdık çünkü hepimizin Türkçesi iyidi zaten. şu an en zayıf derslerden biri Türkçe ve ana dil zayıf olunca diğerleri de çorap söküğü gibi arkadan geliyor. maalesef okuduğunu anlamayan yığınlar oluştuValla ben bu kelekli elekli okuma işini icat edene her akşam küfrediyorum, lanet ediyorum, eminim benim gibi milyonlarca ana baba vardır, yattıkları yerde huzur içinde uyuyamadiklarina adım gibi eminim , sanki bu ülkede milyonlarca insan kelekten önce okuyup yazamiyordu, iyice tımarhaneye çevirdiler ülkeyi, çocuklar da eli kolu bağlı deliler
Bu sistemle cocuk okumayi cabuk sokuyor ama cok uzun bir sure heceleyerek okuyor,ayni zamanda okudugunu anlamada da ciddi sıkıntilar var,eski sistem bence de daha iyiydi,cumle,kelime,hece ve harf sisteminden butunu gordugu icin seri okuma ve okudugunu anlama becerisi daha iyi kazandiriliyor.bizim zamanımızda ali ata bak lar vs yani bütünden parçaya fiş sistemiyle okuma vardı. şu an harf sistemiyle yani parçadan bütüne okuma var. ancak bu çok büyük bir dezavantaj yarattı çünkü çocuklar bi şeyin başını okuyup sonuna gelince başı hatırlamıyorlar. yani okuduğu bütünü anlamayan çocuklar çıktı ortaya. biz Türkçe dersine çalışmazdık çünkü hepimizin Türkçesi iyidi zaten. şu an en zayıf derslerden biri Türkçe ve ana dil zayıf olunca diğerleri de çorap söküğü gibi arkadan geliyor. maalesef okuduğunu anlamayan yığınlar oluştu
Valla ben bu kelekli elekli okuma işini icat edene her akşam küfrediyorum, lanet ediyorum, eminim benim gibi milyonlarca ana baba vardır, yattıkları yerde huzur içinde uyuyamadiklarina adım gibi eminim , sanki bu ülkede milyonlarca insan kelekten önce okuyup yazamiyordu, iyice tımarhaneye çevirdiler ülkeyi, çocuklar da eli kolu bağlı deliler
Elakini verdikten sonra yani ilk sesli harfleri kapsinlar zaten ozel ogretime gereksinim duymayan cocuklar hemen kapar. Heceleri renklendir okuturken de.Herkese merhaba, bu sene 1. Sınıf okutuyorum. Öğrencilerim öğrendiği her kelimeyi ezberliyorlar. Mesela şu an K sesindeyiz, harfi nasıl birleştireceklerini anlatıyorum mantığını kavramaları için , ilk zamanlar bu normal mi harf sayısı arttıkça kelime sayısı da artacak, sizce ezber yapmamaları için nasıl bir yol izlemeliyim? Ezberlediklerini unutmuyorlar, unutsalar okumaya çalışacaklar, her şeyi ezberleyip okumaya geçemeyecekler diye tedirginim. Evde de velilerle beraber okuyunca ezberleyip gelmiş oluyorlar
bizim zamanımızda ali ata bak lar vs yani bütünden parçaya fiş sistemiyle okuma vardı. şu an harf sistemiyle yani parçadan bütüne okuma var. ancak bu çok büyük bir dezavantaj yarattı çünkü çocuklar bi şeyin başını okuyup sonuna gelince başı hatırlamıyorlar. yani okuduğu bütünü anlamayan çocuklar çıktı ortaya. biz Türkçe dersine çalışmazdık çünkü hepimizin Türkçesi iyidi zaten. şu an en zayıf derslerden biri Türkçe ve ana dil zayıf olunca diğerleri de çorap söküğü gibi arkadan geliyor. maalesef okuduğunu anlamayan yığınlar oluştu
Kusura bakmayın buna sesli güldüm kıyamam
Ali top atıyordu o ne oldu ya
İpek nereye gitti
OOo hakime hanim.yargi dagittinizBen hakimim torbacıya 5 yıl mi versem 25 mi diye konu açsam ya da doktorum pardon bu organ nakli nasıl olacaktısavunuyorlar ya şaka gibi bu ülke neden bu halde tek bir konu çok cevap
Ben de anaokul zamanında cocuguma bu şekilde evde öğrettim, meraklı bir çocuk..sonra harfleri kendi birleştirdi, şimdi 1.sınıfa okumayı öğrenmiş olarak başladı..okulda halen sayfa sayfa ela,el,ele yazıyorlarbizim zamanımızda ali ata bak lar vs yani bütünden parçaya fiş sistemiyle okuma vardı. şu an harf sistemiyle yani parçadan bütüne okuma var. ancak bu çok büyük bir dezavantaj yarattı çünkü çocuklar bi şeyin başını okuyup sonuna gelince başı hatırlamıyorlar. yani okuduğu bütünü anlamayan çocuklar çıktı ortaya. biz Türkçe dersine çalışmazdık çünkü hepimizin Türkçesi iyidi zaten. şu an en zayıf derslerden biri Türkçe ve ana dil zayıf olunca diğerleri de çorap söküğü gibi arkadan geliyor. maalesef okuduğunu anlamayan yığınlar oluştu
Valla cin alinin değerini bilememişim
Eve heykelini yaptırsam yeridir
sıkılmıyor muBen de anaokul zamanında cocuguma bu şekilde evde öğrettim, meraklı bir çocuk..sonra harfleri kendi birleştirdi, şimdi 1.sınıfa okumayı öğrenmiş olarak başladı..okulda halen sayfa sayfa ela,el,ele yazıyorlar
Severek gidiyor okula,şimdilik iyi vakit geçiriyorsıkılmıyor mu