Sinema Günlüğümüz

haklısın benim de favorilerimdendir. hele arada Gogol Bordello'nun varlığını hisetmek benim için çok önemliydi..
tabii ki izlediğim filmleri tekrar izlediğinde gel yaz buraya, her izleyişinde ayrı keyif alırsın, ayrı ayrıntılara takılır, yeni tadlar alırsın..
ben de listeye eklerim

bir mankeni oynatmaları çok absürttü, saçma.. o kadar usta oyuncunun yanında çok sırıtıyor, artık popüler filmlerde manken oynatma modası geçti diye biliyordum ama..

-spoiler-

zaten senaryoda normalde cansu derenin hasta küçük kız, ağbisinin de vaktinde red kitin küçük kız kardeşini yanlışlıkla öldüren büyük ağabey olması ve bizim polis teşkilatının da o ağbiyle muhattap olması, onların evlerine gidince hepsinin küçük kızı görmeleri ve içlerinden yazık ne de güzelmiş demeleri gerekiyordu, ve red kitin o küçük kızı mezara diri diri gömmesi lazımdı, sonu ise belli..
senaryonun işleyişine bu değişiklik uymamış, sonuçta redkitin annesi babası ve kız kardeşi öldürülmüş, o da polislerin annesini babasını ve küçük kız kardeşini öldürmeliydi, ama tabi burada mankenin oyunculuğu değil çekiciliği ön planda olması için senaryo değiştirilip entrika eklenmiş savcı ve yeni gelen kadın polis arasında kalacak Behzat falan.. zaten mankenden küçük hasta kız performansını bekleyemezlerdi..

1 EKİM - 31 EKİM 2011

1. pinaran................................42
2. firfor .................................. 28
3. Revolucion ............................18
4. orchidea ...............................12
5. nilayu...................................6
6. electra_................................6
7. minikbarni ...........................3
8. Dulcinea ...........................3
9. Asmin .................................2
10. PrensesPeri ........................ 2
11. eski_bir_masal .....................2
12. aswang................................2
13. TrulyScrumptious ................1
14. Duygu.C ..............................
15. Nihil....................................
16. Pinaranip..............................
17. eylül.yn...............................
18. alewuska.............................
19. ThirtyFour............................
20. theuglygoddess.....................
21. Tryamor ...............................
22. prensesin.uykusuyum..............
23. elmayrahh..............................
24. atlantis ................................
25. wilmaa..................................
26. guvastanema ........................

birincimiz pinaran
ikincimiz firfor
üçüncümüz Revolucion

Son düzenleme:

evet yine müthiş filmlerden biri

- Memento gerilim türünden önerebilirim izlemediysen
Memento (2000)

- Shutter Island (2010) yine gerilim için iyi gider..
Shutter Island (2010) - IMDb

- Mou gaan dou (2002) orjinalidir ve sağlamdır, The Departed (2006) başarısız Amerikan versiyonu, ama nedense hep bu bilinir..

The Departed (2006) - IMDb

1 KASIM - 30 KASIM 2011

1. eski_bir_masal ..................... 3
2. TrulyScrumptious ................. 1
3. Duygu.C .............................. 1
4. orchidea ...............................
5. nilayu...................................
6. electra_................................
7. minikbarni ...........................
8. Dulcinea ...........................
9. Asmin .................................
10. PrensesPeri ........................
11. pinaran................................
12. aswang................................
13. firfor ..................................
14. Revolucion ............................

memento'yu gecen hafta izledim ve gercekten cok basarili
shutter island da oyle, hatta inanilmaz surukleyici bulmustum. izleyeli neredeyse bir yil oldu ama bir kez daha izleyebilirim. kesinlikle ben de tavsiye ediyorum.
the departed hic duymadim o yuzden yorum yok :x

guvastanema atılmış siteden. :26:
Reklam amaçlı üyelik yazıyor profilin altında. :S

pinaran bu kadar filmi nasıl izleyebiliryorsun 1 ayda çok merak ettim. :)))
Yani ev hanımı olsa dahi bi insanı gün içinde birkaç film izlemek mayıştırmaz mı ki?
Ben bi şey yapamaz hale geliyorum film izledikten sonra genelde.
Çalışıyor musun çalışmıyor musun bilmiyorum. Örnek olarak dedim ev hanımı diye. :)
Yani odaklanabilmen güzel bir şey. Ben birinin etkisinden kurtulmadan diğerine geçemiyorum.
Tadını çıkarmak istiyorum o etkinin.
Varsa bunun bi formülü ben de bilmek istiyorum daha çok film izlemek için.

Son düzenleme:
Altered (2006) - IMDb

Blair Witch Project'in yönetmeninin filmi olduğu için izlediğim bilgi kurgu/ gerilim filmi... Senaryosu Stephen King kokuyordu :) Ortalama bir filmdi, sıkılmadan izledim.

Dracula (1992) - IMDb

Anlatımıyla, oyuncularıyla, dekoruyla, atmosferiyle... şiirseldi. Özellikle Gary Oldman'ı Dracula olarak izlemek çok güzeldi ama yeterli sahnesi olmadığı için doyamadım ne yazık ki. Elisabeta ile olan aşkını biraz daha fazla izleme imkanı olsaydı keşke... Yetmedi :84:

Dulcinea : 2

ay kızlar ne kadar çok şey yazmışsınız. burası şenlendi iyice. takip edemiyorum sizi.

guvastanema'ya üzüldüm yauv. konu sahibi, buranın eskilerindendi. atıldığını nerden anlıyosunuz? profilinde sadece reklam amaçlı üyelik yazıo.

bi arkadaş tavsiye film istemiş. genelde benim beğendiklerimi herkes beğenmez ama yaziim bi kaç film.

Incendies (2010) - IMDb
çok fena bi film, fazlasıyla vurucu. eğlencelik bi şey değil ama çok çok iyi filmlerden

November (2003) - IMDb

bir grup tiyatrocunun hikayesini anlatıyor. biraz sıradışı bir film, ama tiyatroya ilginiz varsa ve uçuk kaçık fikirlere açıksanız seveceksiniz.

Pan's Labyrinth (2006) - IMDb

biraz gerçek,biraz hayalden ibaret fantastik bir film.

IMDb - Oldboy (2003)

bu da vurucu filmlerden. bence başyapıt. sevmeyeni görmedim.

IMDb - The Science of Sleep (2006)

çok eğlenceli, fantastik bir filmdi.

Love Me If You Dare (2003) - IMDb

kafayı yemiş bir aşk filmi, ama çok sevimli bi film.

Big Fish (2003) - IMDb

tim burton'ın tüm filmlerini öneririm. ama en çok da big fish'i...

IMDb - Children of Heaven (1997)

2 küçük kardeşin fakirliğin yükü altında dayanışmasıyla ilgili çok duygusal, hoş bir film

Persepolis (2007) - IMDb

iran devrimiyle ilgili ders alınası bir film. animasyon olduğuna bakmayın, tamamen büyükler için. gerçi ben küçükler için olanlara da bayılıorum :)

3-Iron (2004) - IMDb

kim ki duk'un izlemediğim 2-3 filmi kaldı. hepsine hasta oldum. bu filmin yeri ayrı ama. tüm filmlerinde olduğu gibi bunda da dialoglar az. ama filmden hiçbir şey eksiltmiyor, hiç bi yer boş kalmıyor.

Grave of the Fireflies (1988) - IMDb

ay buraya bi anime koymazsam çatlardım. 2. dünya savaşından sonra ailesini kaybeden ufacık 2 kardeşin inanılmaz hüzünlü öyküsü. bu film beni ağlatan tek animedir.

The Secret in Their Eyes (2009) - IMDb

konusunu özetlemek bile zaman alıyor. bence bi yerlerden kısaca yorumlarına ya da konusuna bakıp izleyin. ben çok beğenmiştim. birçok kişiye de izletmek için defalarca izledim. çok hoş bir filmdi.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) - IMDb

bunu izlemiş olma ihtimaliniz yüksek, ama yine de koyiim dedim. çok beğendiğim bir aşk filmi.

ayy daha fazla link vermeye üşendim. kısaca aşağıya yazıyorum diğer tavsiyelerimi de.

Donnie Darko
21 grams
Requiem for a Dream
rezervoir dogs (ve diğer Tarantino filmleri) :)
Hable con ella (ve birkaç Pedro Almodovar filmi daha)

Revolucion, yaşımı sormuşsun canım. 31 yaşındayım (adı gibi yaşamaz inşallah diyip seviyeyi düşüreyim biraz) neyse, allahtan çaktırmıyorum.
hepinizin ablasıyım yani. bi filmi hatırlamadan 2-3 kere izlemiş olmak için gayet müsait bir yaş :)

neyse gelelim en son izlediğim filme

Adams æbler (Adam's Apples)

Adam's Apples (2005) - IMDb

bir neo-nazi, bir kleptoman/seks suçlusu, silah kullanmaktan imtina etmeyen bir hırsız, ve hamile ama alkolik bir kadın rehabilitasyon için içine polyanna kaçmış bir rahibin klisesine gönderilirler. neo-nazi olan kahramanımız aralarına girene kadar mutlu mesut bir şekilde yaşamaya devam ederler. ama acımasız esas oğlanımız rahibi gerçeklerle yüzleştirdiğinde hepsi bi taraflara savrulacaktır. filmin hoş, eğlenceli bir anlatımı var. izlemeyenlere tavsiye ederim.

firfor:1

Son düzenleme:
old boy gercekten cok guzeldi, biraz da tuhaf.
big fish tim burton'in izlemedigim tek filmi. adama bayiliyorum... esim de tam tersi hic begenmiyor edward scissorhands haric hepsinden nefret etti. ama ben 3er 5er seyrediyorum hepsini
neyse big fish diye tutturdum indiriyoruz simdi. yarin izleyip yorumumu katarim :) buyuk ihtimalle asik olacagim yine

tim burton sevmeyen adam mı olurmuş?!? :)))
ben geçenlerde tekrar izledim big fish'i. ewan mcgregor'ı da çok severim zaten. yorumlarını merakla bekliyorum.

evet old boy biraz garip ama unutulmaz filmlerden. hatta unutmak imkansız :)

Dayanamadim Big Fish'i izledim..
Gercekten cok begendim ama esim film boyunca yuzume anlamli anlamli bakip siritti. Yani ben onun uzayli filmlerini izliyorum (hic hoslanmasam da), ama adama bir turlu Tim Burton filmi izletemiyorum. Izledi izlemesine ama hemen dalga gecti bitince de. Konusu cok basitmis, ve de benim cok tuhaf zevklerim varmis. Anlamadigi seye basit deyip gecistiriyor beni de sinir ediyor Halbuki onun bana zorla izlettigi filmleri gorseniz aglarsiniz... Omrumden 2ser saat caliyor onun sectigi her film.

Neyse sakinlestim simdi konuma doneyim. Ewan McGregor.. Acikcasi bu filmi gorene kadar ona karsi hicbir sempati beslememistim. Artik daha olumlu dusuncelerim var
Fantazi ve gercegi birlestirmekte zaten Tim Burton ustune tanimiyorum, ve filmde de islenen bu olunca hunerlerini resmen konusturmus. Ayrica filmde hem ask hikayesi, hem baba ogul iliskisi, hem yasam, hem olum (kisacasi bilindik konular) islendigi halde bunlarin hepsini kliselerden uzak bir tarzda ele almis iste bunu cok seviyorum. Sevmedigim bir filmin Tim Burton versiyonu cekilse o filmi de sevebilirim, iddia ediyorum haha Adam resmen baska bir dunyadan, bambaska bakis acilariyla bakiyor ve dogal olarak bambaska bir yerini goruyor bizim hemen her gun gordugumuz olaylarin. Ve bunlari o kendine ozgu tarziyla sunuyor. Olur ya, bazilarini ya seversin ya nefret ederesin arasi yoktur. Iste o da oyle biri olmali diye dusunuyorum.

Filmi izlerken hem guldum, hem aglamakli oldum, hem derin dusuncelere daldim boyle tuhaf karmasik duygular yaratti bende. Uzun lafin kisasi gercekten cok begendim. Zevkler ve renkler tartisilmazmis, bu da iste benim zevkim. Ed Wood'u izlerken esim neredeyse fenalik gecirecekti can sikintisindan, ama ben onu da severek izlemistim en iyisi beraber film izlememek sanirim.

Iyi geceler kizlar, gerci orada artik sabah oldu ya neyse

Eki Görüntüle 282950

1 KASIM - 30 KASIM 2011

1. eski_bir_masal ..................... 3
2. TrulyScrumptious ................. 2
3. Dulcinea ........................... 2
4. Duygu.C .............................. 1
5. firfor .................................. 1
6. electra_................................
7. minikbarni ...........................
8. orchidea ...............................
9. Asmin .................................
10. PrensesPeri ........................
11. pinaran................................
12. aswang................................
13. nilayu...................................
14. Revolucion ............................

firfor harikasın, hepsinin altına imzamı atarım

aslında 2 film daha eklemeliydim oraya ama çok yoğundum son gün buraya yazmaya vaktim yoktu, geçti artık :))
az bile, arkadaşlar gördü bu siteyi listeyi, ne kadar az izlemişsin bu ay genelde 3-4 izlerdin günde ama diyorlar, tabi onlar işin alayında, takip edemiyorlar benim film hızımı, günde 1 muhakkak genelde de 2 film izlerim, bazen abartır geceleri uyumam sabaha kadar Allah ne verdiyse, sonra ordan işe güce giderim
okuyorum hala, üni bitti de yüksek lisans tez yazıyorum, derslere giriyorum, üstüne de 2 kursa gidiyorum ama 3 olacak yakında
işi hiç sorma, üniversitede sürünüyoruz, bu gidişle onlar kadro verene kadar yaşlanıp öleceğim herhalde (gerçi herkese yaşlılığını görmek nasip olsun :)
memur olmak istiyorum, her ay bir ofiste 8.30-18.00 çalışıp eve gelmek istiyorum artık, hocaların dengesiz işlerini daha nereye kadar yapacağım (
daha dün bir azar işitmişim teheeeeyy..

Tebrikler arkadaşlar, iyi bir ay geçirmişsiniz

Bu kadar film arasında bu ayın favori filmi hangisi??

bu bir ay içindekilerin en iyisi hangisiydi diye hiç düşünmemiştim,
Saoirse Ronan'ı keşfettim, onun filmleri çok hoşuma gitti, The Lovely Bones, City of Ember
sonra Harry Potter'ları bitirdim, hepsi çok iyiydi, 4ünü önceden izlememe rağmen baştan izledim 8'ini daha, ve tekrar tekrar izlemeye doyamadım..

Never Let Me Go (2010)

Never Let Me Go (2010) - IMDb

kopya insanlar, büyüyüp belli yaşlara gelince devlet politikasına göre kopya olmayanlara organlarını bağışlıyorlar, ama ölmeleri gerekmiyor, ameliyata girip gözünü böbreğini organlarını alıyorlar.. 3 ameliyattan sonra ölüyorlar zaten.. kimse onlara gerçek insan gözüyle bakmıyor..

ilginç, çok açmadı..

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

IMDb - Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

eşim şu pıtırlar ne zaman bitecek deyip duruyor :)) bitmeyecek kiii...

pinaran: 2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…