Sinema Günlüğümüz

selaamm
city of ember'i dun gece izledik nihayet. esim once bakmadan fransizca versiyonunu indirmis... bir daha indirmek zorunda kaldik
ilginc bir hikaye oldugu icin sabirsizlaniyordum bir an once izleyeyim diye, dedigim kadar da varmis
benim hosuma gitti hatta esim begenmez diye dusunmustum ama o da begendi, daha once nasil duymadim hayret dedi en azindan
sonrasinda da yorumlari okuyordu birkac komik yorum var, mesela biri diyor ki hayatimda izledigim en irkci film, topu topu 1 siyah cocuk var sehirde o da ola ola mold scraper oldu
neyse hosuma gitti bu topigi takipteyim su an, kimbilir boyle kacirdigim kac tane film vardir

ay pınaran azmina hayran kaldım. adam akıllı şu seriyi ben de izleyeyim diyodum hep, ama sen bi ayda bitirince ben de tırtsım şimdi :) bir bu, bir de star wars... biraz totosundan biraz başından biraz ortasından izlediğim ve adam akıllı izlemek istediğim seriler bunlar. ama çok uzun sürüyo yaa. negzel sen başardın. darısı başıma

kaynak (the fountain) 2006

firfor şaşırıcak :)) evet filmi iki gün oldu izleyeli ama yorumu şimdi yapıyorum çünkü başka bir topikte resimlerini kullanmak istedim. film gerçekten çok hoş klasik bir aşk hikayesi gibi görünüyor ama gerçekten ötesi.bizim abı hayat, hristiyanların kutsal kadeh, yahidilerin iki denizin birleştiği yer olarak adlandırdığı sonsuz yaşamın peşinde karısı için koşup duran bir eş.aslında söylenecek çok şey var övgüye boğabilirim bu ilginç anlatımı ama filmi anlatmaktan korkuyorum mistisizmi severlere duyrulur kaçırmayın özellikle firfor sen bu tarzları seviyorsun.

Revolucion : 15

The Myth ( efsane )
Hindistan ve İngiltere yapımı denmiş filme ama mekanlar Hindistan konu Çin hanedanlığı karışımı. Bir arkeoloğun rüyasının gerçekleşmesini konu alıyor film. ama ne gerçekleşme.fantastik, bilim kurgu, az biraz tarih.ortaya karışık salata gibi maşallah şaka bir yana hoş bir konu güzel bir anlatım ve düzeyli görsellik. ancak müzik ve danslar Çin Folklorik danslarına hayran biri olarak gözümü doyurdu diyebilirim. kostüm ve aksesuarlarda hatalar mevcut ama yinede bölge hayatından ve tarihinden çok uzak bırakılmamış.kısacası yine övebileceğim tarz bir filmdi.

Revolucion : 16

ben de size bir film önereyim film arşivimiz bihayli gezniş kızlar haftada 5 fılm indirip izleriz eşimle.... en son 3 maymunu izledim çok güzeldi harikaydı hatta... bi tane daha bakış açısı çok sürükleyiciydi....

Ben de gelebilir miyimm ?
Ya kitaba kaptırıp gidiyorum film izlemiyorum ya filme kaptırıp gidiyorum kitap okumuyorum.
Bir dengeleyemedim gitti.

The Truman Show

The Truman Show (1998) - IMDb

Jim Carrey yine oyunculuğunu konuşturmuş ve muhteşem senaryoyla birleşince olağanüstü bir film ortaya çıkmış.
Etrafınızdaki bütün her şeyin kurgudan ibaret olduğunu ve büyük bir oyunun parçası olduğunuzu hayal edin.Herkes,her şey sizi izliyor ve deşifre ediyor.Kaderiniz sizi kullanan,hayatınızı çalan bir grup insanın elinde.Ne yapardınız?Siz de çıkış kapısına yönelip,sizi çevreleyen riskli bir hayata mı adım atardınız yoksa olduğunuz yeri hiç terketmez miydiniz?Günümüzde çeşitli sosyal medya sitelerinin an ve dakika dakika aile hayatımızı,ilişki durumumuzu,çalıştığımız yeri,hayatımıza dair tüm resimleri çaldığı,bizi içine hapsettiği dünyayı Truman farklı bir boyutta yaşıyor.

İzlemeyenler muhakkak izlesin,ben bu zamana kadar izlemediğim için pişmanlık duydum.

imdb:8.0

minikbarni:3

Red State (2011) - IMDb

Komedi konusunda kendini ispatlamış olduğunu düşündüğüm Kevin Smith bu filmde beni hayal kırıklığına uğrattı. Ortalama bir aksiyon-gerilim filmiydi. Filmin tek güzel yanı John Goodman'ı izlemekti.

Dulcinea : 1

Merhabaa :)

Bugün sabırsızlıkla beklediğim Behzat Ç. Çıktı ve biletimi aldım gidiyorum :)

biz de gittik ilk günden, cuma akşamı, ama filme gelen herkesin canı çok sıkıldı. filmden değil kesinlikle, tabi bu sıkkınlık filme karşı olan hislerimizi de etkilemiştir muhakkak. Ankara Cepa ya gittik, filmin başlama saati 21.30 yazıyor bilette, salon tıklım tıklım tam dolu mis gibi bir sinema havası her şey çok güzel, oturduk ışıklar kapandı..

normalde ne olur ?? üç dört reklam ardına da iki üç fragman bitti, değil mi ??

ama bir türlü bitmiyor, 4. reklam 5.6.7. reklam 8.9. 10. bir sıkıldık bir sıkıldık, reklamlar ısrarla bitmiyor ve Allah için içlerinden bir tanesi de fragman olsa ya, yok çikolata yok meyve suyu yok zart yok zurt, sanki yayın akışı bitmiş tv izliyoruz, sırf reklam.

saat tam 22.00 da başladı film,
21.30'dan 22.00'a kadar oturduk reklam izledik, öyle de bir rahatsız edici ki sormayın, salonda uğultular başladı, herkes sinir oldu, herkes yeter artık ya ne oluyor reklam mı izlemeye geldik demeye başladı, pancar gibi kızardık kızgınlığımızdan film başladı...

yarım saat sonra..

film başladıktan 15 dakika sonra falan anca kendimizi filme dahil edebildik reklamlardan dönmüş beynimiz anca kendine geldi. kendimizi bıraktık oyuncular süper, tıpkı diziden bir bölüm izliyormuşuz gibi, keyifle...

ara verildi, salon dağıldı ara bitti tekrar döndük salonlara oturduk ışıklar kapandı bekliyoruz filmi...... reklamlar girmez mi yine, hadi dedik bu sefer iki olur üç olur biter, yok anam bitmiyor bu sefer de 17 dakika sürdü..

bizim evimizde televizyon yok, hiç aşina değilim oturup reklam izlemeye, yıllık reklam limitimizi böylece Behzat Ç. sayesinde doldurduk, sağolsunlar...
gerçi bilmiyorum bu iş kimin altından çıktı, sadece bu film için mi yoksa Cepa'nın aldığı yeni bir karar mı ??? biletin üzerinde yazan saatten 30 dakika sonra başlatılacak film, o süre içinde insanlara reklam işkencesi yapacağız mı dediler ne oldu, bilmiyorum..

size tavsiyem, biletinizde 20.00 yazıyorsa 20.30da girin, 20.30 yazıyorsa 21.00da girin, yarım saat dışarılarda takılın, bi temiz hava alın

çok sevindim beğenmene, ne güzel bu topikte gözümüzden kaçmış, rast gelmediğimiz dolu film tanıyoruz..
şu sıralar bu konuya üye olmuş listede adı olan ama konudan uzaklaşmış arkadaşlara mesaj atıyorum, ben çok zevk alıyorum bu konudan, eminim diğer arkadaşlar da katılırsa daha daha bir zevkli olacak konumuz

pınarcıgım sen anlatırken bana fenalıklar geldi inan.çok sinir bozucu.acaba tüm şehirlerdemi öyle bende yarın gitmeyi düşünüyordum :44:

Evet ben de artik takipteyim burayi
Contagion izlediniz mi biz ona gitmeyi dusunuyoruz hakkinda cok da iyi yorumlar duymadik henuz gerci.

evet filmler genele göre biraz uzun kaçıyor ama inan hiç hissetmedim, hatta bittiklerinde nasıl üzüldüm daha daha uzun olmalıydı.. hatta bu bir ay içinde 5-6-7-8 izlemiştim ama yeniden izliyorum onları şimdi, bir ay içinde izlemiş olmama rağmen harika keyif alıyorum

bir başlasan akıp gider zaten, ama birinci filmi izleyenler biraz hayal kırıklığına uğruyor nedense, çevremdekilerin ortak tepkisi, ikinciyi de izleyince kanaat getiriyorsun serinin mantar olmadığına..

star wars, star trek, battlestar galactica, caprica, planet of the apes ve daha bu türden çoğu seriyi bitirdim, bilim kurgu en büyük tutkum..
cem yılmaz'ın arog ve gora'sına da bayılmıştım ya :)) bilim kurgu olmasa sadece komediye ağırlık verselerdi bu kadar sevemezdim..

The Fountain filmi (hem de benim ismimi taşıyor :)) eşimle tanıştığım ilk zamanlarda o kadar çok duyduğum o kadar çok konuşulduğuna tartışıldığına şahit olduğum bir filmdi ki anlatamam, hem eşim hem de eşimin çevresi, hatta o çevreye yeni katılan diğer arkadaşlara da bulaştırdılar, filmi ayrı müzikleri ayrı konuşuluyordu, bana bir izletti eşim hemen tanışır tanışmaz, iki izletti, üç izletti... yahu durmuyor, yatıyor kalkıyor The Fountain akşama kadar evde The Fountain müzikleri dinliyor akşam da filmine bakıyor ha o derece :90: neyse ilk tanıştığımızdan beri aradan 3 sene geçti, yeni yeni bıraktı filmin yakasını çok şükür :)) üstelik o filmde oynayan filmin yönetmeninin eşi esas hatuna da esas adama da gıcık olurum, hiç sevmem.. tek katlanılır yapan hayat ağacı ve çok eski zamanlara döndükleri karelerdi.. hani şu fazlasıyla bilgisayar oyunundan fırlamış olan kareler..

Son düzenleme:
pınarcıgım sen anlatırken bana fenalıklar geldi inan.çok sinir bozucu.acaba tüm şehirlerdemi öyle bende yarın gitmeyi düşünüyordum :44:

bence girmeden önce kapıdaki biletleri kesen görevliye reklam yarım saat sürecek mi ona göre gireceğiz, yarım saat reklam koyuyormuşsunuz diye kesin kesin sorun, boşuna oturup da sinirleriniz altüst olmasın

Evet ben de artik takipteyim burayi
Contagion izlediniz mi biz ona gitmeyi dusunuyoruz hakkinda cok da iyi yorumlar duymadik henuz gerci.

evet ya buna da gitmek lazım, hem bilimkurgu hem de Matt Damon ve Kate Winslet ikisine de bayılırım, oynadıkları filmler de hep çok özel oluyor, eminim severim ben bu filmi, buna bi gidelim biz, çok sağol

1 EKİM - 31 EKİM 2011

1. pinaran................................40
2. firfor .................................. 27
3. Revolucion ............................16
4. orchidea ...............................12
5. nilayu...................................6
6. electra_................................6
7. minikbarni ...........................3
8. aswang................................2
9. Asmin .................................2
10. PrensesPeri ........................... 2
11. TrulyScrumptious ................1
12. Dulcinea ...........................1
13. prensesin.uykusuyum..................
14. Duygu.C ..............................
15. Nihil....................................
16. Pinaranip................................
17. eylül.yn...............................
18. alewuska.............................
19. ThirtyFour............................
20. theuglygoddess.....................
21. Tryamor ...............................
22. Dulcinea................................
23. elmayrahh..............................
24. atlantis ................................
25. wilmaa..................................
26. guvastanema ........................
27. eski_bir_masal ........................

hemmen ekliyorum hoşgeldin

Hoşbuldumm ..
City of memberı ne zamandan beri izleyecektim.
Ama nedense bir türlü izlememiştim.
Yorumu okuyunca izledim hemen çok da beğendim teşekkür ederim.

Arkasından sıradan bir günü izledim.
Hayatı boyunca hep sıradan olan bakılan bir adam, o güne kadar kimsenin ilgisini çekmemiş, hiç bir kadın beğenmemiş onu.
Balıklarıyla konuşuyor.
Ve değişik bir psikilojiye sahip.
İçten içe hep fark edilmek istiyor.
Bir gün bir anda kahraman oluyor, aslında kahraman mı öyle mi gözüktü hayatında neler değişti izleyip görmenizi tavsiye ederim.

eski_bir_masal :2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…