- Konu Sahibi TracyFlick
-
- #1.041
guvastanema bakıyorum da tüm gün film izliyorsun :)
yoğunlukların azalmış sanırım, adına sevindim.
neden siyah beyaz olmasını bu kadar sevdim emin ol ben de anlamadım ama sanki filme bir doğallık,bir hayata bağlılık katmış gibiydi.
geçen ayın filmlerinden etkilendiğim bir de Skammen vardı.İngmar Bergman filmlerini üst üste izlediğim zamanlardan. insan ilişkilerinin nasıl da ince bir ipliğe bağlı olduğunu,çözülmenin de nasıl acımasız olabileceğini çok iyi anlatmıştı film.
Angel-A'dan keyif alamayan bir ben varım galibaBaşlangıcı çok iyiydi sonra gayet sıradan bir hikayeye dönüştü. Uzun bacaklı hatunla ilgiyi toplaya çalışmış sanki. Bu filmi sevenlere It's a wonderful life'ı şiddetle öneririm. Genelde dramatik filmler, mutsuz sonlar beyinlere kazınır ya bu film insanı müthiş iyi hissettiren ve aklınıza her geldiğinde aynı şeyi hissettirecek bi sona sahip. Angel-a'yı sevememe nedenim de bu sanırım, hikaye farklı gelişse de aynı duyguyu, bir melek dokunuşunu, çok daha başarılı bir şekilde işlemesiydi.
underground:film günlerinin seçilen filmi olduğu için detaylı yorum yapmak istemiyorum.
La Mome:Fransız şarkıcı Edith Piaf'ın hayat hikayesini anlatan başarılı bir biyografi örneği. Bol miktarda Edith Piaf şarkılarıyla kulaklara da güzel bir şölen oldu.Benim gibi Fransız filmlerini ve müziklerini sevenlere tavsiye edebilirim.
Orchidea:6
Shaun of the dead:zombi filmleri gibi bir merakım olmasa da sinema günlerine taşınınca izlemek istedim. oldukça eğlendim ve yer yer gerildim bile denebilir. hoş vakit geçirmek için güzel bir film tavsiyesi olabilir.türün müdavimleri tabii daha güzel yorumlayacaktır.
The Cabinet of Dr. Caligari:1919 yapım sessiz film,korku-gerilim filmlerinin ilk örneği olarak kabul ediliyor. ilk defa sessiz film izledim ve ilk 15-20 dk adapte olmam açısından zorlu geçti. ancak sonrasında pek çok filmin çıkış noktası olduğu için kurgusunu çözüyorsunuz. ancak yine de o dönemde yarattığı etkiyi düşünüyoum da,gerçekten orjinalmiş. filmdeki makyajlar ve mimikler mükemmeler. sözcüklerin olmadığı bir dünyada beden dili ile jest ve mimiklerin anlatımı daha bir ön plana çıkıyor.
One Flew Over the Cuckoo's Nest:özlediğim ve bazı detaylarını yeniden hatırlamak istediğim için tekrar izlemek,tazelemek istedim. ilk izleyişim olmadığı halde jack nicolson yine beni büyüledi oyunculuğuyla.
Orchidea:11
canım sayıda mı bir problem var yoksa izlediğin filmleri mi yazmayı unuttun.. Ben şimdilik 9 diye geçiyorum, yanlışsa düzeltirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?