• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

Sinema Günlüğümüz
26 Mart 2011 - 25 Nisan 2011

1.Dulcinea.................................. 1
2.Pinaranip................................ 11
3.orchidea ................................ 9
4.prensesin.uykusuyum ............. 1
5.guvastanema ......................... 8
6.atlantis .................................
7.Tryamor ............................... 2
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ...........................
10.asmin .................................
11.katrem ...............................
12.Nihil....................................

nerdesiniz kızlarrr:26::26:

Son düzenleme:
the man from earth:14.000 yıldır ölmeyen,yaşlanmayan bir adamın hayatını anlatıyor. ben konusunu görünce geriye dönük görsellerle anlatıldığını düşünmüştüm ama yaşanılanları sadece adamın ağzından dinliyoruz. ilgi çekici olması açısından din tarihi ile ilgili kesitler de vardı ama genel itibariyle beğenimi kazanamadı. görselleştirilip,biraz fantastik ögeler öne çıksaydı çok daha güzel olabilirdi.

Orchidea:10

Naked (1993)

Mike Leigh yönetmen. David Thewlis, Lesley Sharp, Katrin Cartlidge oyunculuklarına diyecek yok. Her biri uçmuş iskoçların bohem havalarda kendilerinden geçik yaşantılar, izlerken sizi bile o havaya sokuyorlar, devamlı neden buradayız biz kimiz Tanrı nın bizimle işi ne vari soruların cevaplarını bulmaya çalışan kişilerin kendilerinden kaçmaları...

Cube (1997)

Vincenzo Natali yönetmen. Uyandıklarında kendilerini bir küpün içinde bulan bir grup insan her biri ayrı bir odaya bırakılmış, bakalım bu küpün içinden çıkabilecekler mi, felaket iğrenç sahneleri vardı, kafamı çevirmem gerekti.

pinaranip: 13

Funny Games:The white ribbon ile hayalkırıklığına uğrayarak filmlerine başladığım Haneke,La Pianiste ile gönlümü kazanmıştı. ben de o gazla filmlerini izlemeye devam ettim. posteri zamanında ilgimi çektiği için bu filmi seçtim ve kesinlikle beklentimi karşılayan,göndermeleriyle insanı düşündüren ve gerilimi de ihmal etmeyen başarılı bir yapım olduğunu düşünüyorum. filmin pek çok yorumu yapılabilir ancak burada buna çok da yer verip etkilemek istemiyorum.

Orchidea:11

Funny Games:The white ribbon ile hayalkırıklığına uğrayarak filmlerine başladığım Haneke,La Pianiste ile gönlümü kazanmıştı. ben de o gazla filmlerini izlemeye devam ettim. posteri zamanında ilgimi çektiği için bu filmi seçtim ve kesinlikle beklentimi karşılayan,göndermeleriyle insanı düşündüren ve gerilimi de ihmal etmeyen başarılı bir yapım olduğunu düşünüyorum. filmin pek çok yorumu yapılabilir ancak burada buna çok da yer verip etkilemek istemiyorum.

Orchidea:11

Sana da Haneke aşkı bulaştırdım öyleyse:)) Beni en çok rahatsız eden filmlerinden biri Benny's Video, izlemeni tavsiye ederim. Kent üçlemesinin ilki. Bütün filmlerini indirdim sırayla gidiyorum.

Code Unknown
2000, Michael Haneke, Code Unknown: Incomplete Tales of Several Journeys (2000) - IMDb

Tesadüfi bir kronolojinin 71 parçası gibi kesit kesit ve plan-sekans şeklinde ilerliyor. Haneke'nin derdi yine aynı hatta daha derinlere girmiş fakat biçimsel olarak çok daha sade. Filmin açılışı muhteşem ve herşeyi özetliyor aslında.

guvastanema 9

Sana da Haneke aşkı bulaştırdım öyleyse:)) Beni en çok rahatsız eden filmlerinden biri Benny's Video, izlemeni tavsiye ederim. Kent üçlemesinin ilki. Bütün filmlerini indirdim sırayla gidiyorum.

Code Unknown
2000, Michael Haneke, Code Unknown: Incomplete Tales of Several Journeys (2000) - IMDb

Tesadüfi bir kronolojinin 71 parçası gibi kesit kesit ve plan-sekans şeklinde ilerliyor. Haneke'nin derdi yine aynı hatta daha derinlere girmiş fakat biçimsel olarak çok daha sade. Filmin açılışı muhteşem ve herşeyi özetliyor aslında.

guvastanema 9

en yakın zamanda izlemeye devam edeceğim zaten ama sen de lütfen the white ribbon'u izleyiver.

Önemli bulduğum yönetmenlerin filmografisini baştan sonuna kadar takip etmek uzun zamandır yapmak istediğim birşeydi, sinema günlüğü sayesinde az çok başarabildim. Sıra La Pianiste'te:) White Ribbon'u da mutlaka izliycem merak etme. Bir tek Şato'yu es geçtim, Kafka'yı severim önce kitabını okumak istediğimden.

Underground (1995) - IMDb

Emir Kusturica tarzına alışık olanların başucu yapacakları komedi ve dramın iç içe geçtiği şahane film.
Dulcinea teşekkürler :)

Date Night (2010) - IMDb

Klasik Steve Carell filmlerinden .
Klişe konusu olmasına rağmen gerçekten komik olmayı başarabiliyor.
Hoş vakit geçirmek için tercih edilebilir.

Despicable Me (2010) - IMDb

Uzun zamandır animasyon izlemek istiyordum ve açılışı müthiş bir filmle yaptım.
Her bir karakterin ayrı sempatik olduğu acayip eğlenceli ve komik.
Mutlaka izlenmesi gereken filmi sanıyorum herkes çok keyif alarak izleyecektir.

prensesin uykusuyum : 4

M:Orjinal hikayesiyle,döneminin sağladığı tüm imkanları kullanan çekimleri ile beni oldukça etkilediğini söyleyebilirim.

despicable me:eğlenmeye ve yaratıcılığımı depreştirmeye ne zaman ihtiyaç duysam animasyon izlerim. Prensesin Uykusuyum'un da yorumunun etkisiyle böylesine güzel bir animasyonla tanıştım. teşekkürler=)

Orchidea:13

Sinema Günlüğümüz
26 Mart 2011 - 25 Nisan 2011

1.Dulcinea.................................. 1
2.Pinaranip................................ 13
3.orchidea ................................ 13
4.prensesin.uykusuyum ............. 4
5.guvastanema ......................... 9
6.atlantis ................................. 1
7.Tryamor ............................... 2
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ...........................
10.asmin .................................
11.katrem ...............................
12.Nihil....................................

A Film with Me in It (2008) - IMDb

Kendini sonuna kadar ,merakla izlettiren kara komedi.
Komedi yanı zayıf olsada , kara yönü epey fazla :)
Klişe gelişen bir senaryosu olmasına rağmen şaşkınlığa uğrattığı yerlerde yok değil.
Ben en çok filmdeki mekanları ve renkleri sevdim.
Bence es geçilmemeli , izlenmeye değer bir film.
Imdb puanının bu kadar düşük olmasına şaşırdım.

We Are What We Are (2010) - IMDb

Bu senenin merak uyandıran festival filmlerindendi.
Sözde korku filmi ama bu niyetle izlemeye başlanılırsa büyük ihtimal hayalkırıklığı yaratacaktır.
Yamyamlık çerçevesinde bir aile dramı izliyoruz.
Hiç bir şeyi tam aktaramamış , eksik.
Oldukça durağan işlenen film maalesef vasat olmaktan ileri gidemiyor.

prensesin uykusuyum : 6

İnto the Wild:şehir hayatındaki maddiyat kavramını ve zoraki insan ilişkileri anlamsız ve sahte bulan kahramanımız doğada yaşamaya karar verir. bu yolda tanıştığı farklı hayatları da içine alan film insan ruhunun özgürlüğünü çok güzel betimliyor. filmi izlerken içinize bir bağımsızlık isteği ve coşku oluşuyor.(filmin bana aktarabildiği duygular önemlidir benim için) filmin sonlarında ise acaba o zoraki denilen insan ilişkilerini 'zoraki' hale getirmeden yaşasak her şey daha kolay olmaz mıydı diye de düşündüm.

Orchidea:14

Symetria (2003)

http://www.imdb.com/title/tt0381637/

Suçlu olduğu iddia edilen gencin hapisane hayatını anlatan film , tek bir hücrede geçsede yan hikayelerle zenginleştirilmiş. Hapisane güncesi niteliğinde herhangi bir olay yada konunun üzerinde durmayan ,daha çok kişi , hapishane psikolojisini işleyen film zaman zaman sıkıcı oluyor maalesef. Yönetmenin kullandığı dil , yer yer kullandığı diyalogsuz anlatımı başarılıydı. Sahne karartıp bir kaç saniye karanlık ekranı gösterme , başka bir sahne yada ruh haline geçiş ki benim filmlerde çok sevdiğim bir tekniktir oldukça yerinde kullanılmış , müziklerde filme ayrı bir hava katmış. Özellikle son 15 dakikasını etkileyici bulduğum yinede herkese hitap etmeyecek ortalamanın biraz üstünde film.

prensesin uykusuyum : 5

Son düzenleme:
kaybedenler klübü..

biraz geç izledim, aslında ilk çıktığı gün izleme niyetim vardı ama nedense hep erteledim, ve sinemadan çıkarken evet ya olmuş bu filim diyerek çıktım.
hem diyalog içerisinde yer yer monolog bir filim, hem de olaydan koparmıyor ne olucak diyorsun, hem de çok zekice serpiştirilmiş espiriler ve tabiki göndermeler vardı.
her duygudan biraz serpiştirilmiş kanımca, ne acıtasyon yapıp insanı ağlattı ne de gülmekten karnını ağrıttı.. ne mıç mıç aşk gördük ne de kuru kuruya bir filimdi..
adamlar bu işi becermiş mi? çok net evet.
herkese içim rahat tavsiye ederim..

asmin: 1

A Film with Me in It (2008) - IMDb

Kendini sonuna kadar ,merakla izlettiren kara komedi.
Komedi yanı zayıf olsada , kara yönü epey fazla :)
Klişe gelişen bir senaryosu olmasına rağmen şaşkınlığa uğrattığı yerlerde yok değil.
Ben en çok filmdeki mekanları ve renkleri sevdim.
Bence es geçilmemeli , izlenmeye değer bir film.
Imdb puanının bu kadar düşük olmasına şaşırdım.

We Are What We Are (2010) - IMDb

Bu senenin merak uyandıran festival filmlerindendi.
Sözde korku filmi ama bu niyetle izlemeye başlanılırsa büyük ihtimal hayalkırıklığı yaratacaktır.
Yamyamlık çerçevesinde bir aile dramı izliyoruz.
Hiç bir şeyi tam aktaramamış , eksik.
Oldukça durağan işlenen film maalesef vasat olmaktan ileri gidemiyor.

prensesin uykusuyum : 6

Symetria (2003)

http://www.imdb.com/title/tt0381637/

Suçlu olduğu iddia edilen gencin hapisane hayatını anlatan film , tek bir hücrede geçsede yan hikayelerle zenginleştirilmiş. Hapisane güncesi niteliğinde herhangi bir olay yada konunun üzerinde durmayan ,daha çok kişi , hapishane psikolojisini işleyen film zaman zaman sıkıcı oluyor maalesef. Yönetmenin kullandığı dil , yer yer kullandığı diyalogsuz anlatımı başarılıydı. Sahne karartıp bir kaç saniye karanlık ekranı gösterme , başka bir sahne yada ruh haline geçiş ki benim filmlerde çok sevdiğim bir tekniktir oldukça yerinde kullanılmış , müziklerde filme ayrı bir hava katmış. Özellikle son 15 dakikasını etkileyici bulduğum yinede herkese hitap etmeyecek ortalamanın biraz üstünde film.

prensesin uykusuyum : 5

canım 7 olmuşsun:) 8'den devam et:)

bu aralar koşturmacadan hiçbir şeye fırsat bulamıyordum ama şeytanın bacağını kırdım.
Ejderha Dövmeli Kız
biraz Agatha Cristhie tarzı anlaşılması çok kolay bir poliseye macera ama süslemesi iyi olmuş.açık sahneler mevcut aileyle izlenmemesini tavsiye ederim.
İntikam Yolu
kurgu iyi oyuncular iyi senaryo iyi ama yönetmenin yaratıcılığı için aynı şeyi söyleyemiycem. çalıntı sahneler çok hızlı ve öfkeli serisini mi izliyorsunuz yeni bir filmmi belli değil pek. patlama sahneleri çok vasat kalmış.ve 3D izlnesi bir film olmamış boşa sinemaya para vermeyin dvd den izlenmesi daha mantıklı gibi.

Revolucion: 2

All Good Things (2010) - IMDb

Gerçek hikayeden esinlenme bahanesi ardında, gayet kopuk bir film ortaya çıkmış... Karakter işlenişi başarısızdı.

Little Fockers (2010) - IMDb

Üçlemenin ilk iki filmini severek izledikten sonra, aynı karakterlerle tekrar buluşma şansı yakalamak çok güzeldi. Diğer filmlere nazaran senaryo zayıf kalsa da, severek, sıkılmadan izledim.

Bitter Feast (2010) - IMDb

Çıkış noktası ilgi çekici olsa da, gayet boş bir filmdi.

Dulcinea : 4

Back