- Konu Sahibi TracyFlick
-
- #1.061
Ben 2 oldum guvastanema. :26: 1 görünüyor listede.
Funny Games:The white ribbon ile hayalkırıklığına uğrayarak filmlerine başladığım Haneke,La Pianiste ile gönlümü kazanmıştı. ben de o gazla filmlerini izlemeye devam ettim. posteri zamanında ilgimi çektiği için bu filmi seçtim ve kesinlikle beklentimi karşılayan,göndermeleriyle insanı düşündüren ve gerilimi de ihmal etmeyen başarılı bir yapım olduğunu düşünüyorum. filmin pek çok yorumu yapılabilir ancak burada buna çok da yer verip etkilemek istemiyorum.
Orchidea:11
Sana da Haneke aşkı bulaştırdım öyleyse:)) Beni en çok rahatsız eden filmlerinden biri Benny's Video, izlemeni tavsiye ederim. Kent üçlemesinin ilki. Bütün filmlerini indirdim sırayla gidiyorum.
Code Unknown
2000, Michael Haneke, Code Unknown: Incomplete Tales of Several Journeys (2000) - IMDb
Tesadüfi bir kronolojinin 71 parçası gibi kesit kesit ve plan-sekans şeklinde ilerliyor. Haneke'nin derdi yine aynı hatta daha derinlere girmiş fakat biçimsel olarak çok daha sade. Filmin açılışı muhteşem ve herşeyi özetliyor aslında.
guvastanema 9
A Film with Me in It (2008) - IMDb
Kendini sonuna kadar ,merakla izlettiren kara komedi.
Komedi yanı zayıf olsada , kara yönü epey fazla :)
Klişe gelişen bir senaryosu olmasına rağmen şaşkınlığa uğrattığı yerlerde yok değil.
Ben en çok filmdeki mekanları ve renkleri sevdim.
Bence es geçilmemeli , izlenmeye değer bir film.
Imdb puanının bu kadar düşük olmasına şaşırdım.
We Are What We Are (2010) - IMDb
Bu senenin merak uyandıran festival filmlerindendi.
Sözde korku filmi ama bu niyetle izlemeye başlanılırsa büyük ihtimal hayalkırıklığı yaratacaktır.
Yamyamlık çerçevesinde bir aile dramı izliyoruz.
Hiç bir şeyi tam aktaramamış , eksik.
Oldukça durağan işlenen film maalesef vasat olmaktan ileri gidemiyor.
prensesin uykusuyum : 6
Symetria (2003)
http://www.imdb.com/title/tt0381637/
Suçlu olduğu iddia edilen gencin hapisane hayatını anlatan film , tek bir hücrede geçsede yan hikayelerle zenginleştirilmiş. Hapisane güncesi niteliğinde herhangi bir olay yada konunun üzerinde durmayan ,daha çok kişi , hapishane psikolojisini işleyen film zaman zaman sıkıcı oluyor maalesef. Yönetmenin kullandığı dil , yer yer kullandığı diyalogsuz anlatımı başarılıydı. Sahne karartıp bir kaç saniye karanlık ekranı gösterme , başka bir sahne yada ruh haline geçiş ki benim filmlerde çok sevdiğim bir tekniktir oldukça yerinde kullanılmış , müziklerde filme ayrı bir hava katmış. Özellikle son 15 dakikasını etkileyici bulduğum yinede herkese hitap etmeyecek ortalamanın biraz üstünde film.
prensesin uykusuyum : 5
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?