- 20 Şubat 2010
- 32.896
- 6.247
- 448
- Konu Sahibi TracyFlick
-
artık düzenleme de yapamıyorum ki. neyse burdan duyurayım.
Another Year filmi yorumumda bahsettiğim ERİKSON BİR GELİŞİM PSİKOLOJİSİ KURAMCISIDIR,FİLMDEKİ KİŞİLİKLERLE HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR.
guvastanema sen sinema mı okumuştun?
Daha önce söylemiştin sanırım ama tam hatırlayamadım şimdi.
benim izlediğim film genel olarak senin bu yorumlarına ters kalıyor. sanırım dönemsel odaklanma üzerinde çalışmış daha çok. şiddet yine var ama böyle gözüne sokarcasına değil,üstü kapalı. daha çok toplumsal bir film diyebilirim. La Pianiste adlı filmi dikkatimi çekti şimdi onu indiriyorum. en kısa zamanda izleyip,fikrimi söylerim.
M
1931, Fritz Lang M (1931) - IMDb
Hitchcock tarzı gerilim hikayelerinden hoşlananların izlemesi gereken türünün ilk örneklerinden, hayranlık bıraktıran bir film. Kız çocuklarını kaçıran akıl hastası katilin izini süren polis ve toplumun profilini çizerken bir insanı fişlemenin ne kadar kolay olduğunu, sürü psikolojisini, faşizmin nasıl doğduğunu gösteriyor yönetmen. Suçlunun halk yargısı önünde, topluma attığı tokat harikaydı fakat yine de o son konuşmanın daha kısa olmasını isterdim. Katarsise ulaşmasaydı Peter abimiz ben daha bi mutlu olurdum.
guvastanema 11
M
1931, Fritz Lang M (1931) - IMDb
Hitchcock tarzı gerilim hikayelerinden hoşlananların izlemesi gereken türünün ilk örneklerinden, hayranlık bıraktıran bir film. Kız çocuklarını kaçıran akıl hastası katilin izini süren polis ve toplumun profilini çizerken bir insanı fişlemenin ne kadar kolay olduğunu, sürü psikolojisini, faşizmin nasıl doğduğunu gösteriyor yönetmen. Suçlunun halk yargısı önünde, topluma attığı tokat harikaydı fakat yine de o son konuşmanın daha kısa olmasını isterdim. Katarsise ulaşmasaydı Peter abimiz ben daha bi mutlu olurdum.
guvastanema 11
iyi geceler bu arada biskuvi, düzenli izleyiciysen bize katılabilirsin..
ne güzel bir hafta sonu olmuş senin için. Dokuz benim de çok beğendiğim bir yapımdı, yeri geldikçe de tavsiye ederim ama insanların 'aa Türk filmi mi izlemem ben' gibi triplerine fena sinir olduğumdan vazgeçtim Türk filmi tavsiye etmekten:)
40 kısa toplasan baya bi film eder ama ben de arada bir sürü kısa izliyorum, başka izleyenler de vardır mutlaka, hiç yazmadığımız için yazmamak daha doğru.
sürekli izliyor ve ilgileniyorsan, belki onun için ayrı bir başlık açabilirsin.
haneke filmleri zordur insana zevk vermez ama La Pianiste yi herkesin izlemesini oneririm..
rahatsiz olmamak elde degil.. hele ki filmin son sahnesi insani uzen cinsten...
haneke filmleri zordur insana zevk vermez ama La Pianiste yi herkesin izlemesini oneririm..
rahatsiz olmamak elde degil.. hele ki filmin son sahnesi insani uzen cinsten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?