Everything Is Illuminated (2005) - IMDb
Müzikleriyle ön plana çıkan filmin görüntü yönetmeninide tebrik etmek lazım . Renkler , manzaralar muazzam . Komedi yönünün zayıf olduğunu belirtmek gerekir zira gülmek için izlenilirse epey sıkacaktır. Durağan ilerleryen filmin aktarımında büyük problemler olduğun düşünüyorum. Konusu beni bir türlü içine çekmedi , çok eksikti.
Bu arada tür olarak yol filmleri kategorisinede girebilir.
Sinem Günlerinin bu haftaki müthiş filmi
Harold and Maude (1971) - IMDb ile birlikte :)
prensesin uykusuyum :16
Everything Is Illuminated
Eugene' in oynadığını öğrenince izlemek istedim. Fragmanından ben de komedi türü sanmıştım ama bi tutam komedi bi tutam hüzün ile karşılaştım, koleksiyonere bayıldım, Sin City den beri Elijah Wood u da izlememiştim. Görüntü güzeldi, film de hoşuma gitti, içine çekti beni
In weiter Ferne, so nah!
Bruno Ganz ı bu sefer geri çekmişler, Otto Sander ön plandaydı, ilk filmin aksine, yine yine yine çok güzeldi, hoş şiirler bekledim ama olsun dialogları şiir gibi zaten, ölmek ve melek olmak istedim
Çilekli Pasta
Tv filmi, Çağan Irmak yazmış yönetmiş, şu yaşıma kadar izlediğim en kötü filmdi, Yasemin Kozanoğlu nun kesinlikle oyunculuğu kıvıramayacağını muhakkak anlamıştır yönetmenimiz. Maalesef çok kötüydü. Koskoca Uğur Polat da mı uyarmadı sizi.
Hereafter (2010)
Endonezya tsunami felaketini öyle bir yaşatmıştır ki, dalgalar bir ara üzerimize geliyor sandık, geri sardırmamız gerekti, tekrar izlemeliydik, bu kadar büyük bir felaket nasıl insanı kötü ediyor ve bu kötü olma nasıl da insanı büyülüyor, görüntüler konusu olan biten ikiz çocuklar Matt Damon, Cecile De France hep hep çok iyiydi, az biraz da aşk sahneleri serpiştirmeselermiş daha da büyüleyici olacakmış. Imdb deki 6.9 puandan daha fazlasını hak ediyor, yönetmen Clint Eastwood, Peter Morgan ın senaryo yeteneği alkışlanmalı
Çakallarla Dans
Güldüm..
pinaranip: 20