• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

Double İndemnity:1944 yapım Billy Wilder yönetmenliğinde bir suç filmi.21. yy'da bile kendini merak ettirecek bir kurgu ve gerilimde yapılmış. oldukça zevk aldığım bir polisiye oldu.

Orchidea:21

Sult

1966, Henning Carlsen Sult (1966) - IMDb

Kitabı gibi filmi de mideye güzel bir yumruk indiriyo, dün izledim hala etkisi geçmedi. Sürekli yiyorum ama açım:( Knut Hamsun'u canlandıran karakter müthiş bir oyunculuk sergilemiş. Kitap kısacık zaten, önce kitabı sonra filmi izlemenizi tavsiye ederim.

The Prestige

2006, Christopher Nolan The Prestige (2006) - IMDb

Sihirbazlar dünyasındaki hırs ve çekişmenin eşsiz anlatımı. Nolan kardeşlerin elinden çıktığına göre kurgusuyla bünyeyi altüst ettiğini söylemeye gerek yok sanırım. Sırf Tesla'ya hakkını verdiğini için bile saygı duyulacak bir yapım. Christian Bale de adamım olmuştur artık.

guvastanema 13

Tron
ilginç bir bilim kurgu. vakit geçirmek için çerezlik denecek tarzda filmlerden biri.aslında senaryo baya güçlü ancak yönetmen için aynı şeyi söyleyemeceğim çok daha görsel olabilecek bir eseri mahvetmiş bence.ve avatar filmiyle başlayan bir akımın takipçisi gibi fakat bu kez barbar olan insanoğlu değil insan oğlunun yansımaları :34: buda ip ucu olsun.
guvastenama Prestige gerçekten çok güzel bir filmdi iki kez izledim o filmi fakat daha pek çok kez gözümü kırpmadan izleyebilirim.:71: izlemeyen arkadaşlar için eklediğim bir yorumdu :34:

Dalkomhan Insaeng - (A Bittersweet Life) : Filmin en dikkat çeken yanı Lee Byung Hun'un muhteşem oyunculuğu olsa gerek. Suratında, yansıtılmaya çalışılan her ifadeyi görebiliyorsunuz. Her şeyiyle mükemmeldi. Bu da filmin bütünde çok etkileyici olmasını sağlıyor bana göre. Bir mafya babasına hizmette yıllardır kusur etmeden çalışan bir adamın, yaşanan bir olay neticesinde her şeyin altüst olmasıyla nasıl sınırlarını zorlayabileceğini görüyoruz. Gerektiğinde dünyanın en acımasız insanı olan ve bin bir türlü pis işte yer alan bu adam, başına gelen beklenmedik olayla savunmasız bir çocuk gibi masum ve acınası birine dönüşürken; bir yandan da gururlu, başı dik ve gözü kara hallerinden taviz vermeyerek planını gerçekleştirmek üzere tam gaz ilerliyor; ki bu da son derece dokunaklı bir 'insan hikayesi' sunuyor bize. Müziklerin de şahane olduğunu belirtmeliyim. Koreliler'in bu kadar yalın bir anlatımla izleyende böylesi derin etkiler bırakabilmesini hayret ve hayranlıkla takip ediyorum. Çok güzeldi.

Tryamor : 10

kızlar "Konfüçyus" un Türkçe dublajını arıyorum bilginize görürseniz bana özelden linki yollarmısınız ???

no strings attached

Bugün sinemada maruz kaldığım kabus gibi film... Kendi seçimim değildi, klişelerle dolu bir romantik komedinin ötesinde beklentim de yoktu, iki başarılı bulduğum ( birinin istikrarlı bir yükselişi olduğunu düşünmekle birlikte, diğeri romantik komedilerin aranan ismi olsa da arada iyi yapımları ile gözüme çarpmıştı) isim bile heveslendirmedi filme dair beni; ama hakikaten bu kadar boş bir film de beklemiyordum.

Bir söylem üretmeden, varolanı defalarca tekrarlayıp, üstelik en bayağı espriler ve salt cinsellikle süsleyip popüler kültürün ve modern(!) yaşamın tuhaf bir anlatısıydı.

Konusu kısaca şöyle; sadece seks partneri olmak için anlaşma yapan iki ana karakterin ergenlik sancıları ile cinselliği tüketişi ve arkadaş ortamlarında cinselliği sembolize eden uzuvlar üzerine bayağı espriler. Natalie Portman'ın nasıl böyle bir filmde yer aldığı ise muamma.

Atlantis: 9

Everything Is Illuminated (2005) - IMDb

Müzikleriyle ön plana çıkan filmin görüntü yönetmeninide tebrik etmek lazım . Renkler , manzaralar muazzam . Komedi yönünün zayıf olduğunu belirtmek gerekir zira gülmek için izlenilirse epey sıkacaktır. Durağan ilerleryen filmin aktarımında büyük problemler olduğun düşünüyorum. Konusu beni bir türlü içine çekmedi , çok eksikti.
Bu arada tür olarak yol filmleri kategorisinede girebilir.

Sinem Günlerinin bu haftaki müthiş filmi Harold and Maude (1971) - IMDb ile birlikte :)

prensesin uykusuyum :16

Everything Is Illuminated (2005) - IMDb

Müzikleriyle ön plana çıkan filmin görüntü yönetmeninide tebrik etmek lazım . Renkler , manzaralar muazzam . Komedi yönünün zayıf olduğunu belirtmek gerekir zira gülmek için izlenilirse epey sıkacaktır. Durağan ilerleryen filmin aktarımında büyük problemler olduğun düşünüyorum. Konusu beni bir türlü içine çekmedi , çok eksikti.
Bu arada tür olarak yol filmleri kategorisinede girebilir.

Sinem Günlerinin bu haftaki müthiş filmi Harold and Maude (1971) - IMDb ile birlikte :)

prensesin uykusuyum :16

Everything Is Illuminated

Eugene' in oynadığını öğrenince izlemek istedim. Fragmanından ben de komedi türü sanmıştım ama bi tutam komedi bi tutam hüzün ile karşılaştım, koleksiyonere bayıldım, Sin City den beri Elijah Wood u da izlememiştim. Görüntü güzeldi, film de hoşuma gitti, içine çekti beni

In weiter Ferne, so nah!

Bruno Ganz ı bu sefer geri çekmişler, Otto Sander ön plandaydı, ilk filmin aksine, yine yine yine çok güzeldi, hoş şiirler bekledim ama olsun dialogları şiir gibi zaten, ölmek ve melek olmak istedim

Çilekli Pasta

Tv filmi, Çağan Irmak yazmış yönetmiş, şu yaşıma kadar izlediğim en kötü filmdi, Yasemin Kozanoğlu nun kesinlikle oyunculuğu kıvıramayacağını muhakkak anlamıştır yönetmenimiz. Maalesef çok kötüydü. Koskoca Uğur Polat da mı uyarmadı sizi.

Hereafter (2010)

Endonezya tsunami felaketini öyle bir yaşatmıştır ki, dalgalar bir ara üzerimize geliyor sandık, geri sardırmamız gerekti, tekrar izlemeliydik, bu kadar büyük bir felaket nasıl insanı kötü ediyor ve bu kötü olma nasıl da insanı büyülüyor, görüntüler konusu olan biten ikiz çocuklar Matt Damon, Cecile De France hep hep çok iyiydi, az biraz da aşk sahneleri serpiştirmeselermiş daha da büyüleyici olacakmış. Imdb deki 6.9 puandan daha fazlasını hak ediyor, yönetmen Clint Eastwood, Peter Morgan ın senaryo yeteneği alkışlanmalı

Çakallarla Dans

Güldüm..

pinaranip: 20

Son düzenleme:
12 Angry Men:bir cinayet zanlısını idama mahkum edip etmeyeceğine karar vermekle yükümlü bir jürinin bir odaya kapanışını anlatan film,tamamen tek mekan ve dialoglar üzerine kurulu. oyunculukların muhteşem olduğunu söylemeye gerek bile duymuyorum. sanki film bir defada hiç ara verilmeden çekilmiş gibi. tüm detaylarıyla öylesine bir bütün.

ayrıca alt metin olarak önyargıların kökenlerine de güzel bir değinme vardı.

Orchidea:22

el espinazo del diablo

Pan'ın Labirent'inin yönetmeni Guillermo del Toro'dan 2001 yapımı, yine çocukları merkeze koyup savaş ortamını onların gözünden aktaran ve karanlık bir masalı andıran etkileyici film. Pan'ın Labirenti'den daha yalın ve yalınlığı ile filmin içine çeken, çocuk oyuncuların müthiş performansı, naif bir hayaletin mahzeni andıran bir yetimhanede sesini duyurmaya çalıştığı iç burkan bir öyküsü.

atlantis: 10

el espinazo del diablo

Pan'ın Labirent'inin yönetmeni Guillermo del Toro'dan 2001 yapımı, yine çocukları merkeze koyup savaş ortamını onların gözünden aktaran ve karanlık bir masalı andıran etkileyici film. Pan'ın Labirenti'den daha yalın ve yalınlığı ile filmin içine çeken, çocuk oyuncuların müthiş performansı, naif bir hayaletin mahzeni andıran bir yetimhanede sesini duyurmaya çalıştığı iç burkan bir öyküsü.

atlantis: 10

Bu film bende hep garip bir hissiyat yaratıyor , izlediğim dönemdeki ruh halindenmidir bilmem boğulacakmış gibi oluyorum,
o derece :)

Sweet Sixteen (2002) - IMDb

15 yaşında olgun bir genç Liam
Hapisanede olan annesiyle kurduğu bağ hayatınıda şekillendiriyor.
Filmin uslubu o kadar güzel ki bir süre sonra Liam gibi düşünmeye onun psikolojisiyle filme bakmaya , hayal kırıklıklarını , mutluluklarını paylaşmaya başlıyorsunuz.
Soğuk atmosferi ama inandırıcı oyunculuklarıyla , izlenmesi gereken bir seyirlik.

Rain Man (1988) - IMDb

İzlemek için geç kaldığım büyük ihtimalle izlemeyenininde zor bulunacağı , özgün senaryosu ve oyunculuklarıyla öne çıkan başarılı film.

prensesin uykusuyum :18

Korkoro

Tony Gatlif yönetmen, ikinci dünya savaşı esnasında kendi hallerinde göç etmeye çalışan çingeneler Fransa dan geçecektir, tabi onlara hoopp nereye diyenler çıkar, hapsederler onları... Francisc 'Csangalo' Mezei' nin ilk filmi olması beni gerçekten şaşırttı, sanki yılların oyuncusu gibiydi.

Kak ya provyol etim letom

Aleksei Popogrebsky yönetmen, Arktik te geçmektedir olaylar, meteorolog Sergei ile yeni mezun olmuş Pavel bütün yazı bu her şeyden izole edilmiş yerde geçireceklerdir. Devamlı ölçüm yapmaktadırlar. Bir gün Sergei balığa çıkmaya karar verir. O ara olan olur, genç çocuk çaresiz, bir türlü doğru zamanı bulamaz halde ne yapacağını bilememektedir.

Festival filmi kapsamındadırlar :34:

pinaranip: 22

12 Angry Men
1957, Sidney Lumet 12 Angry Men (1957) - IMDb

İzlemekte çok geç kaldığım bir kült.

127 Hours
2010, Danny Boyle, 127 Hours (2010) - IMDb

Garip bir deneyim. Hani bazı filmler vardır, izlerken çok etkilenirsin sonrasında uçar gider, Black Swan gibi. Filmde yavaş yavaş gerilmeye başlıyosun, kolu kestiği sahnede sinirler altüst, duygu aktarımı anlamında kesinlikle başarılı. Gerçek bir hayat hikayesini anlatmasından mı yönetmen filmi derinleştirememiş bilmiyorum ama teknik anlamda aşan bir film izliyoruz yalnızca. Sanırım ben Danny Boyle'un kafasını sevmiyorum, Slumdog Millionaire’i de beğenmemiştim, fazla kaderci, sığ bir didaktiklikten başka bir şey yok. Filmin başlamasıyla Aron kanyona sıkışıyor zaten karakteri çok da tanımıyoruz, flashbackler bana vurucu gelmedi, halüsinasyonlar da öyle. Bu film Slumdog'a göre çok daha başarılı o ayrı, bir kere James Franco döktürmüş ama yine de eksik buldum.

guvastanema 15

Son düzenleme:
1.orchidea ...........................22
2.prensesin.uykusuyum ...........18
3.guvastanema .....................15
4.atlantis .............................10
5.Tryamor ............................10
6.Maip ...................................
7.katrem ...............................1
8.Revolucion ..........................3
9.PrensesPeri .........................3
10.Liza ..................................2
11.sunsea ..............................
12.pupillist ..............................
13. asmin ..............................2
14.dulcinea............................26
15.Nihil..................................1
15.Pinaranip............................22

Sen to Chihiro no kamikakushi / Spirited Away:Gerçekten hayal gücünün sınırlarında gezinen,çizim teknikleriyle de büyüleyen,oldukça başarılı bir animasyon. inkar etmiyorum imdb puanı da izlememde çok etkili oldu=)

Orchidea:23

Son düzenleme:
The Limits of Control (2009)

Jim Jarmusch yönetmen, yakın çekimlerin uzun uzun karelerin olduğu bir filmdi. Güzeldi.

The Number 23

The Number 23 (2007)

Joel Schumacher yönetmen, Jim Carrey güzel iş çıkarmış, senaryo da iyiydi, biraz fazla paranoyakça olmasının dışında

pinaranp: 24

tarihlere baktım bugün yeni listeye başlamamız gerekiyomuş... Mart Ayı birincimiz Dulcinea'ya kocaman alkışlar:46::65::46: ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruzzz:71:

Sinema Günlüğümüz Mart Ayı

1.Dulcinea.................................. 26
2.Pinaranip................................ 24
3.orchidea ................................ 23
4.prensesin.uykusuyum ............. 18
5.guvastanema ......................... 15
6.atlantis ................................. 10
7.Tryamor ............................... 10
8.Revolucion ............................ 3
9.PrensesPeri ........................... 3
10.Liza .................................... 2
11.asmin ................................. 2