Sinema Günlüğümüz

bu arada, belgesel de bulunman nereden gelişti ; ) hoş bir kesişme oldu, ama cidden merak ettim ?
deşifresini yapmış olmanı da merak ettim ,

bilgin var mı hiç bilmiyorum o yüzden deşifre dediğimiz şeyi açıklayayım, filmde gördüğün röportajların worde dökümü, konuştuklarını tek tek yazıyorsun, montaj yaparken nerede ne var görülsün, kolaylık sağlasın diye. Matah bişey değil yani:) Yönetmeni Aylin ablayla aynı şirkette çalıştık iki yıla yakın, fazla aramadılar, ellerinin altındaydım:) Başka bi belgeselinde daha oynadım hatta ama onu ben bile izleyemedim, o tam kabustu, oyunculuk kariyerime de o belgeselden sonra son noktayı koydum:)

Son düzenleme:
1.orchidea ...........................13
2.prensesin.uykusuyum ...........11
3.guvastanema .....................6
4.atlantis ............................8
5.Tryamor ...........................6
6.Maip .................................
7.katrem ..............................1
8.Revolucion ........................
9.PrensesPeri ........................2
10.Liza ..................................1
11.sunsea ..............................
12.pupillist .............................
13. asmin ...............................2
14.dulcinea............................16
15.Nihil..................................1

Nihil senin ilk filmin değil mi yanlışlık yok? Sinema organizasyonunda olduğun için emin olamadım, buraya yeni yazmaya başladın galiba..
Arada katılabilir miyim diyen arkadaşlar, ilk filmleriyle birlikte listeye eklerim.
Atlantis sormadan hemen el attım ama birlikte yürütürüz, hiç farketmez...

Son düzenleme:
Nae Maeumui Punggeum : Konusu : Kore savaşı sonrasında 1960'larda yoksul bir köyde öğretmenlik yapmaya gelen Kang Soo-ha ve ilgi duyduğu bayan meslektaşı Yang Eun-hee ve öğretmenine tutulan bir kız öğrenci olan Yun Hong-yeon (Do-yeon Jeon) merkezinde geçen,dönemin yalın atmosferini içtenlikle yansıtan filmin eski Türk filmlerinin sıcaklığını hissettiren çok sade ve duygusal bir öyküsü var.

Çok sade ve yalın bir anlatımı var filmin. Oldukça durağan ilerliyor ama çok şeker bir film, sevdim.

Tryamor : 7

Son düzenleme:
izleyip başlığa eklediğim ilk film senin filmin : )

üstteki yanıtın için de teşekkür ederim ,,

neyi soracaksın zaten senin konun fahri liste tutuculuk görevini bırakıp sana teslim ediyorum bu işi, bir dahaki yoğunluğuna dek

neyi soracaksın zaten senin konun fahri liste tutuculuk görevini bırakıp sana teslim ediyorum bu işi, bir dahaki yoğunluğuna dek

aman diyimmmm, böyle bişi oldum

Un Long Dimanche De Fiançailles

2004, Yönetmeni Jean-Pierre Jeunet, Imdb puanı 7.8
Bizde Kayıp Nişanlı olarak vizyona girdi. Amelie'nin yönetmeniymiş, izledikten sonra öğrendim, benzerlikler var baya, izlerken bi Amelie tadı var bu filmde demiştim zaten:) Karakter olarak değil de işleniş olarak aslında ama birbirinden tamamen farklı filmler.
Savaşın fon olduğu aşk filmlerinden fakat o kadar estetik, özenli, sürükleyici bir dille işlenmiş ki zamanında sinemada izlemediğime üzüldüm. Savaşta kendini yaralamaktan idam mahkumu olan 5 askerin hikayesi var, ana eksende kayıp nişanlısının izini süren Mathilde... Fakat filmde en çok Tina karakterine hayran kaldım. Ve bi de Mathilde'nin kendi içinde oynadığı oyunlar, 'virajdan önce arayaba varırsam...." eminim çoğumuz yapıyordur böyle şeyler, tatlı ayrıntılarla donanmış sonu itibariyle insanı iyi hissettiren başarılı bir film. Yönetmenin diğer filmlerini de izleme kararı aldım.

guvastanema 7

Sarhoş Atlar Zamanı:en sık duyduğum iran filmlerinden. İran sinemasındaki bu doğallığı seviyorum.

Orchidea:14

Madhouse (2004) - IMDb

Başka filmlerin güzel unsurları alınıp birleştirilince doğal olarak kopuk, havada kalan bir çok kısmı olan başarısız bir film ortaya çıkmış.

Jigureul jikyeora! (2003) - IMDb

Benim için çok güzel bir süprizdi bu film. Çevresindeki bazı insanların uzaylı olduğuna inanıp, dünyayı kurtarmaya çalışan kahramanımızın eğlenceli hikayesini beklerken, hemen hemen ne kadar tür varsa içeren bir film buldum karşımda. Ama öyle azıcık dokundurup geçmemiş, gerçekten girdiği türün hakkını vermiş yönetmen. Bu kadar yoğun bir şekilde türleri harmanlayan başka bir film bilmiyorum açıkçası... Geçişler mükemmeldi, yönetmen farklı uçlarda dolaşarken, beni de büyük başarıyla peşinden sürükledi. Ama öyle zorla değil, altımda kocaman kaykay varmışçasına... :) İstediğinde güldürdü, istediğinde düşündürdü, istediğinde gerdi, istediğinde içimi burktu. Gerçekten hayran kaldım Joon-Hwan Jang e... aynı zamanda filmin senaryosunu yazan yönetmenin ilk filmi olduğunu öğrenince hayranlığım kat kat arttı. Ama ne yazık ki, bu filmden sonra sadece 1 film çekmiş ve o da piyasada yok araştırdığım kadarıyla (((( Umarım yeni filmleriyle dönüş yapar. Daha iyi imkanlarda kim bilir neler başarır...

Son söz: Şu ana kadar izlediğim en başarılı güney kore filmiydi.

Red Mist (2008) - IMDb

Senaryoda çok yeni bir şey olmasa da, türü seven biri olarak sıkılmadan, zevkle izledim.

Made in Dagenham (2010) - IMDb

1968 yılında Ford kadın çalışanlarının iş yerindeki kadın erkek ayrımcılığına karşı verdikleri mücadeleyi anlatan bir film... Gayet güzel başladı, genelde bu tarz filmlerde gözlemlediğim karşı cinse saldırıdan çok, haklı bir mücadeleyi temsil eder nitelikteydi. Genel olarak bu haklı mücadele filmde korundu, ama ana karakterin işlenişi çok zayıftı. Belli bir noktadan haklı şeyi savunan karaktere olan tüm sempatim yok oldu. Çünkü ön görüsü olmayan, at gözlüğü takmış, empati yoksunu bir insan portresi çizmişlerdi.

Dulcinea : 20

Uuuuuwwww Ben aliim bunu listeme. Yaşasın G.Kore sineması.

ejder kapanı
uğur yücel in yönettiği ve oynadığı bir film, çok fazla klişeler vardı fazlasıyla rahatsız etti beni

kirazın tadı
iran filmi, intihar etmek isteyen bir adamın gözlerinden görüyoruz dünyayı

cashback
kısa film iken uzun metrajlıya çevrilen pek çok ödül alan bir film, beni sarmadı, gençlik kolej börtü böcek olayları

zindan adası
leonardo dicaprio nun da yaşlandığını görüyoruz, o eski bebek yüzlüyüm ben edasından sıyrılmış olgun işi güzel bir filmdi, psikolojik gerilim türüne giriyor sanırım

dünden beri izlediklerim bunlar
az sonra bi tane daha izleyeceğim

pinaranip: 4

nihayet fırsat bulabildim ve filmi izledim.fakat bana gerçek bir olayı anımsattı malesefki. bundan yılar önce bir psikoloji öğretmenimin anlattığı sonrada merak ederek araştırdığım bir olaydı bu. yanlış hatırlamıyorsam 70 'li yılların başlarında bir ülkede (ismini veremiycem çünkü ülke hakkında kötü yorumlar yapılabilir ) buna benzer bir deney yapılmış ve yaklaşık 60 kişi hayatını kaybetmiş, hayatta kalanlar ise yıllarca tedavi görmek zorunda kalmış.

İlk filmiymiş yönetmenin. :)) Bunu bi izleyeyim de muhakkak bulunur aynı anlatıma sahip bir film. :))
Evet ilk filmi... o yüzden beğenim daha da arttı zaten :) Yorumum da yazdım ama sen de benim gibi yorumları tam okumuyorsun anlaşılan İzlemediğim filmlerde spoilerdan kaçınmak için üstün körü bakıyorum yazılanlara genelde Sıfır bilgiyle izlemek daha zevkli oluyor benim için, süpriz gibi... :86:

Gece gece beni meraklandırdı yazdıkların :) Yarın ilk fırsatta araştıracağım dediğin olayı.

Moon (2009) - IMDb

Güzel bir filmdi, özellikle kurgu süperdi. Çoğu uzayda geçen filmlerden çok daha farklı bir konu üzerine yoğunlaşılmıştı. Karakterlerin uç durumlardaki tepkilerini gözlemleme imkanı sunuyor film. (fiziksel felakatler değil uç durumlar) Ama ne yazık ki tepkilere yeterince yoğunlaşılmamıştı filmde... şok üzerine şok yaşayan karakterler sanki gayet sıradan olaylar yaşıyormuşcasına tepkiler veriyordu. Filmin en büyük kusuru buydu, yönetmen yoğun duyguları bana ulaştırmayı başaramadı, ben kendim boşlukları doldurdum sadece. Genelde bu tarz durumlarda kusuru ilk olarak oyuncuda arardım ama oyuncuya pek fırsat tanınmamıştı ne yazık ki...

Dulcinea : 21

Son düzenleme:

güney kore dedin mi akan sular duruyor, akşam indirdim eve gidip izlemek için sabırsızlanıyorum..

bu film beni de cezbetti. Eve gidince indireyim bakalım.

Yok canım okudum yorumunu.
Zaten sen yazdığın için gördüm yönetmenin ilk filmi olduğunu.
Ama normalde aklımda bir film varsa izlemeden hakkında hiçbir şey okumam.

Moon (2009) - IMDb

Güzel bir filmdi, özellikle kurgu süperdi. Çoğu uzayda geçen filmlerden çok daha farklı bir konu üzerine yoğunlaşılmıştı...Dulcinea : 21

ben de kesinlikle çok başarılı buldum filmi, ilk başta biraz klostrofobik bir film olduğunu, sıkıcı olabileceğini düşünmüştüm ama beklediğimden çok farklı çıktı. kesinlikle tavsite ederim ben de.

canım istersen özelden ülkenin adını verebilirim. bu konunun yakınları farklı versiyonlarla Zindan adası isimli film ve Veronika Ölmek İstiyor adlı kitaplarda da işlenmişti.bazı belgelere ulaşabilmek için bir uzman psikolog yada eğitim görevlisinden yardım almaı öneririm yanlız tahmin edebileceğin gibi böyle bir olayı saklıyorlar.fakat bahsettiğim branşlar araştırma adı altında çok rahat ulaşabliyorlar bu belgelere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…