• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

güney kore dedin mi akan sular duruyor, akşam indirdim eve gidip izlemek için sabırsızlanıyorum.. :69:
bu film beni de cezbetti. Eve gidince indireyim bakalım.

İyi seyirler kızlar :16: Umarım siz de seversiniz. Çok merak ediyorum yorumlarınızı :)

Yok canım okudum yorumunu. :61:
Zaten sen yazdığın için gördüm yönetmenin ilk filmi olduğunu.
Ama normalde aklımda bir film varsa izlemeden hakkında hiçbir şey okumam. :61:

Ben yazından kendin araştırıp öğrenmişsin diye anlamıştım :78: Buarada avatarlarını takip etmek çok eğlenceli...

ben de kesinlikle çok başarılı buldum filmi, ilk başta biraz klostrofobik bir film olduğunu, sıkıcı olabileceğini düşünmüştüm ama beklediğimden çok farklı çıktı. kesinlikle tavsite ederim ben de.

Ben başta GERT'ten şüphelenmiştim :))

canım istersen özelden ülkenin adını verebilirim. bu konunun yakınları farklı versiyonlarla Zindan adası isimli film ve Veronika Ölmek İstiyor adlı kitaplarda da işlenmişti.bazı belgelere ulaşabilmek için bir uzman psikolog yada eğitim görevlisinden yardım almaı öneririm yanlız :34:tahmin edebileceğin gibi böyle bir olayı saklıyorlar.fakat bahsettiğim branşlar araştırma adı altında çok rahat ulaşabliyorlar bu belgelere.

Teşekkürler, internetten benim için yeterli bilgiye ulaştım :13: Wikipedia'da baya deyatlı anlatılmış. Filmi izleyeli uzun zaman oldu, normalde böyle şeyleri es geçmem, sanırım o zaman netim yoktu :1: Bilgi ve öneriler için çok teşekkür ederim. Sen yazmasaydın, filmi tekrar izlemedikçe öğrenemezdim bu gerçeği sanırım... Zindan adası nı izlemiştim, ne yalan söyleyeyim, Scorsese'den böyle film beklemezdim :1: Çok güzel filmdi. Dediğin kitap da ilgimi çekti, kaydettim adını...

Son düzenleme:
due date
robert downey jr ın filmi olması dolayısıyla izledim, beklediğim gibi değildi, sıkıcıydı, çok gıcık bir filmdi, bir yol filmidir

animal kingdom
karanlık bir film, bunu da beğenemedim, daraldım artık izlerken, hele hele oğlanların annesi deli etti beni, tavırları falan çok gıcıktı :9:, suça bulanmış akrabalarıyla yaşamaya başlayan 17 yaşındaki bir çocuk, annesi uyuşturucu komasından ölünce onarla yaşamaya başlıyor, suç cinayet eroin kokain iğrenç ilişkiler

127 hours
danny boyle ın filmi, bu yönetmenin 28 days later filmini bilen bilir veya slomdog millioner, farklı bi bakışı kamera kullanışı var, buraya yazmaya başladığımdan beri izlediğim filmlerin arasından en iyisidir, hayatına ara vermek isteyen virgül koyup sonra devam ederim diyen bir mühendis, sırt çantasını almış gayet cool havalarda bana bi şey olmaz ben dünyanın en rahat en cool en maceracı adamıyım edasında alıp başını gidiyor, kalyona, kimseye de haber vermiyor, orada olduğunu bilen eden yok, başına umulmaz bir kaza gelirse bu adamcağız şimdi ne yapacak, bu kadarcık anlatayım, gerçek yaşanmış bir öyküdür

pinaranip: 7

Son düzenleme:
Ankara'da yaşayan arkadaşlarım 22. Ankara Uluslararası Film Festivali'ni kaçırmayın

http://www.filmfestankara.org.tr/tr

17 - 27 mart arası ulusal uzun, kısa film, belgesel

2-6 mart if Ankara bağımsız film festivalini kaçırdık biz, o sırada İstanbul'da bulunmamız nedeniyle, şurama kursağıma oturdu zaten

Son düzenleme:
İncir Reçeli : -spoiler-dan girmek istiyorum mevzuya. Adam bu kız ne iş çeviriyor, kimdir nedir diye öğrenmek için yola çıkıp kızın evine gittiğinde zaten oradaki hasta adamın babası olduğunu anladığımız için, karakter bunu daha sonra öğrenip de şoka girdiğinde, bizim üzerimizde hiçbir etki bırakmıyor. Sadece karakter tarafından düşünürsek, evet bu bir şok onun için; ama bu şoku izleyici yaşayamadığından bir anlamı kalmıyor. Sinema, karakterlerin yaşadığı her duyguyu izleyiciye yansıtabilip onu sarsmalı ki bir anlamı olsun. Bu anlamda çok başarısız buldum o sahneleri.

Film çok feci değil ama güzel de değil. Kötü diyebiliriz sanırım. Eksik, hem de çok eksik. Saçma sapan şeylerle dolu. Seyirciyi etkilemek adına zorlama diyaloglar, aptal olaylar doldurmuşlar. İnsanın içi hiç yanmıyor, canı acımıyor izlerken. Yine de izlenmez değil, çünkü bir farkındalık oluşturuyor sonunda, neden mutlu olmanın tadını çıkarmıyorum elimde bir şeyler varken diye düşündürdü bana. Ama yarın unuturum bunu kesin. Olmamışş yani. Sonuç olarak şuna karar verdim; Türkler çoğunlukla iyi film yapamıyor malesef. Özellikle şimdiki filmlerimizin %98i berbat. :19::19:

Tryamor : 8

Ben yazından kendin araştırıp öğrenmişsin diye anlamıştım :78: Buarada avatarlarını takip etmek çok eğlenceli...

Avatardakinin şekerliğine bağlı sanırım o işin eğlencesi. :1: :37:

Son düzenleme:
A Very Long Engagement:azim,umut ve inanmanın gücü adına çok hoş,gizemini alttan alta her daim koruyan bir film. tipik fransız sineması izleriyle bezenmiş olması benim için ayrı bir lezzetti. ayırca oyunculuklar çok yerinde ve dozundaydı. hiçbir abartma ya da sahte kalacak kadar duygusuzluk hissetmedim. her şey tam da tadında:)

Orchidea:15

Son düzenleme:
A Very Long Engagement:azim,umut ve inanmanın gücü adına çok hoş,gizemini alttan alta her daim koruyan bir film. tipik fransız sineması izleriyle bezenmiş olması benim için ayrı bir lezzetti. ayırca oyunculuklar çok yerinde ve dozundaydı. hiçbir abartma ya da sahte kalacak kadar duygusuzluk hissetmedim. her şey tam da tadında:)

en cok etkilendigim filmlerdendir sanirim...
o kadar yalin o kadar guzel bir anlatimi vardi ki boyle seker gibi.. ne bileyim bambaska bisi bu film bana gore..
ozellikle cocuk gidip de arkasindan araba fali tutmasi.. o kismini hic unutamam sanirim..
herkese tavsiye edeirm..

Ben de dün izledim bu filmi:)) yazmıştım zaten ben en çok Tina karakterine hayran kaldım:)

Revolucion önceki mesajında deneyde ölümler olduğunu yazmışsın ya, başka bir deneyle karıştırma ihtimalin var mı? Benim araştırdığım deneyde sadece psikolojik zarar söz konusu: Stanford hapishane deneyi - Vikipedi

evet farklı bir konu üzerinden yapılan bir deney benim bahsettiğim kısaca özetliyim.
tam 100 kişi toplanmış bu deney için ve bilgileri dışında yapılmış. benzer bulgularla hastahaneye başvuran 100 kişiye ölümcül bir hastalık taşıdıkları söyleniyor ve bir zaman veriliyor. bu süre zarfında bu kişiler normal hayatlarına devam ediyorlar ancak metabolizmalrına zarar vermeyecek ilaçlar veriliyor belli aralıklarla bu kişilere ( düşüncenin beden üzerindeki etkisi araştırılıyor bu deneyde ) ve verilen sürenin sonuna doğru beynin kişiye nasıl zarar verebildiğide açıkça gözler önüne seriliyor. saklama sebebide bu zaten deneklerin bilgisi dışında yapılması ve beklenmedik düzeyde ölümle sonuçlanması.

Broken Flowers

Sorular mı daha önemliydi
yoksa ruha yolculuk mu ?
Muazzam finaliyle son zamanlarda ki en güzel keşiflerimden . Gizemli ,merak uyandırıcı ,durağan ama asla sıkmayan film. Jim Jarmusch çok iyi bir iş çıkartmış.

Little Woman

Küçücükcen okuduğum ve çok sevdiğim romandan :)
Filmi aslında çok uzun zaman önce izlemiştim ,bir kezde orjinal sesiyle izlenmeliydi.
Her roman uyarlamasında olduğu gibi eksik maalesef .
Kitabı okumayanların daha çok seveceği iç ısıtacak tatlı bir film.
Oyuncu kadrosuysa oldukça zengin.

prensesin uykusuyum : 13

1.orchidea ...........................15
2.prensesin.uykusuyum ...........13
3.guvastanema .....................7
4.atlantis ............................8
5.Tryamor ...........................8
6.Maip .................................
7.katrem ..............................1
8.Revolucion ........................1
9.PrensesPeri ........................2
10.Liza ..................................1
11.sunsea ..............................
12.pupillist .............................
13. asmin ...............................2
14.dulcinea............................21
15.Nihil..................................1
15.Pinaranip..................................7

Every Thing You Always Wanted to Know About Sex, But Were Afraid to Ask
Woody Allen in yönettiği ve oynadığı filmlerden, 6 adet kısa filmi birleşimi, her biri ayrı ayrı güzeldi, özellikle en sonuncusu

The Fighter
Batman' lerde ve American Psycho' da bizleri büyülemiş Christian Bale'e en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında oscar kazandıran 2010 yapımı bir film, kavga dövüş şiddet sevmediğim için boks sahnelerinde gözlerimi kaçırdım, yine de iyiydi.

Klass
2007 Estonya yapımı bir film, fazlasıyla şiddet küfür içeriyor, çoğu sahnesine bakamadım, liseli gençlerin şiddet eğilimi, insanın doğasında her zaman var olan o şiddet kötülük zayıfı ezme tutkusu... Haberlerde gördüğümüz amok koşucularının nasıl doğduğunu gösteriyor bize. Filmin sonunda giren müzik ise son noktayı koyuyor, çok güzel bir filmdi ama katlanabilirseniz, bittiğinde mideme ve başıma ağrı girmiş olduğunu farkettim.

pinaranip: 10

nasıl özeniyorum size anlatamam:((( bütün gün film izleyebiliyosunuz:'(

evet şu sıralar çok rahat olduğum için bütün gün nevalemi yanıma hazırlayıp abur cubur falan uzanıp film izliyorum, şuanda da bir tane izleyesim var ama mecburen çıkmalıyım, ama eve gelir gelmez hemen yine başlamalıyım izlemeye :31:

Son düzenleme:
Revolucion yazdıklarını okuduktan sonra film izlerken nasıl bu deneyi düşündüğünü daha da iyi anlayabiliyorum. Derinden sarsıcı bir gerçek. Yazını okuduktan sonra insanların bilgisi dışında yapılan deneylere yöneldim (daha önce sadece filmdeki deneye bakmıştım), karşıma mkultra projesi çıktı, nerdeyse 20 yıl sürmüş deneyler... Araştırmaya devam edeceğim konuyu, tekrardan teşekkürler aydınlattın için :16:

Prensesin.uykusuyum Broken Flowers ı dün gece gördüm, ismi ilgimi çekti, yazdıklarını okuyunca kesin bu filmi izlemeliyim dedim :)) Bugün ya da yarın izleyeceğim.
Buarada yeni avatarın çok güzel, kişisel iletinle uyumlu... Eskiden kişisel iletine bakınca içim açılıyordu, yaşama sevinciyle doluyordum; ardından avatarına bakınca deprasyona giriş yapıyordum :37:

Das Cabinet des Dr. Caligari. (1920) - IMDb

Basit bir hikayeyle başlandı, gittikçe hikayenin dozu arttı... ve mükemmel bir finalle nokta koyuldu :))) Film seti de çok ilgi çekiciydi, ama ne yazık ki, elimdeki kopyanın görüntü kalitesi pek iyi olmadığı için yeterince verim alamadım o konuda.
Sessiz filmler ayrı bir güzellik bence, hele bir de klasik müzik seviyorsanız :16:

Dulcinea : 22

Son düzenleme:
nasıl özeniyorum size anlatamam:((( bütün gün film izleyebiliyosunuz:'(

Eğer senin için mümkünse, geceler uzun... :)) Ben %99 gece izlerim. Buarada geçen yazında Jean-Pierre Jeunet diğer filmlerini izleyeceğinden bahsetmiştin, ben tüm filmlerini izledim, hepsinde ayrı bir tat bulacağından emin olabilirsin :) Tabi Alien ı sever misin bilmem :D

Angel-A:çok tatlı bir film.fantastik romantik denilebilir ama çok severek izledim. hatta sonunda ağladım bile(psikolojim mi bozuldu ne:S)

Orchidea:12

Bu yazını ilk okuduğumda film ilgimi çekti, taa ki, "ağladım" kısmına gelene dek :1: Aklımın bir köşesine yazmıştım bu filmi, yakın zamanda izleyeceğim. ;)

Arkadaşlar aranızda bulunmak bana çok iyi geldi, eski formuma döndüm, buraya yazmadan önce korku filmlerine acayip saplanmıştım.

Prensesin.uykusuyum Broken Flowers ı dün gece gördüm, ismi ilgimi çekti, yazdıklarını okuyunca kesin bu filmi izlemeliyim dedim :)) Bugün ya da yarın izleyeceğim.
Buarada yeni avatarın çok güzel, kişisel iletinle uyumlu... Eskiden kişisel iletine bakınca içim açılıyordu, yaşama sevinciyle doluyordum; ardından avatarına bakınca deprasyona giriş yapıyordum :37:

Umarım sende benim gibi keyifle izlersin :)
:D eski iletim evet iç açıyordu :p hangi avatarım depresyona soktu yahu merak ettim şimdi :D

72. Koğuş

Haftanın en az bir günü sinemaya gidip film izleme zevkim var , vasat filmler arasından seçim yapabiliyoruz ancak.
Orhan Kemal 'in müthiş eseri , sinemaya uyarlamaya oldukça uygun mükemmel bir senaryo . Zamanında Erdogan Tokatli çekmiş , çokta güzel olmuş. Keyifle izlemiştim.
Yeni aktarımıysa olmamış maalesef .
Oldukça sert , vurucu . Yer yer etkileyicide...
Kötü yanları iyi yanlarını götürüyor.
Tavsiye etmiyorum.

prensesin uykusuyum : 14

DURUŞMA
1999 yapımı bir Türk filmi.aslında çok sıradan gelişi güzel bir komedi. ancak bir fark var o döneme dek çekilen Türk filmlerinde en fazla şalvar davasında erkeklerin üzerine gidilmişti ve söz erkekliklerine gelmemişti. bu kadar bel altı olan bir konu ancak bu kadar ince mizahla süslenebilirdi.izlenmez ise bişey kaybettirmez ancak öylesine zaman geçirmek isteyorum depresyondayım zaten diyenlere tavsiye dedilir. :1:
Dulcinea estafurullah canım zaten bildiklerimizi paylaşmak için burada değilmiyiz.

Back