Sinema Günlüğümüz

değil canım Das Experiment isimli film hatta şu anda indiriyorum ufaklığı yatırıp izliycem hemen

değil canım Das Experiment isimli film hatta şu anda indiriyorum ufaklığı yatırıp izliycem hemen

bazı mantık hatalarına aldırmadan izledim filmi. bu tip deneylerin yapıldığı bir dünyada,güzel bir konu seçmiş senaristler. ben daha çok deneklerin tutumlarını görebilmek için seçtim. ancak bir kez daha anladım ki,topluluk psikolojisi çok tehlikeli.

Rango

Bu tarz animasyonlarda genellikle beklenti hareketli , eğlenceli ve mizahi yönüyle tatmin edici bir film oluyor. Rango aksiyonu az , mizahi yönü az bir animasyon . Hikayesi çok özgün olmasada animasyon yapılmadan çekilseydi daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum . Ne çocukları nede büyükleri tatmin edebilecek ortalama bir film. Sinemada türkçe dublajlı gösterildiğini ve Johnny Depp, 'in seslendirmesininde pek bir önemi olmadığını düşünürsek pek bir numarasıda yok açıkcası.

prensesin uykusuyum :10

Angela'a Ashes:1930'lu yıllarda İralandalı bir ailenin yoksullukla savaşını ver verdikleri kayıpları anlatan bence naif bir filmdi.

Orchidea:7

orphan : bu filmi gerçekten çok beğendim izlerken zevk aldığım filmlerden birisidir özellikle sonu böle süpriz birşekilde biten filmleri çok beğeniyorum.

kızlar böle balıklama yorum yaptım ama bu topğin kuralları varmı neye göre yazı yazıyorsunuz biliyim de ona göre yazıyım bende:79:

kızlar böle balıklama yorum yaptım ama bu topğin kuralları varmı neye göre yazı yazıyorsunuz biliyim de ona göre yazıyım bende:79:

bir ay içinde izlediğimiz filmleri yorumluyoruz ve sayıyoruz.ay sonunda liste tekrar yenileniyor.

bu aralar atlantis listeyle ilgileniyor. o seni de ekler.

iyi akşamlar herkese beni de eklerseniz listenize çok sevinirim, hemen hemen her gün izlerim ama şu sıralar iki iki gidiyorum

rec:Tek kamerayla çekilen,oldukça beğenilen bir film olduğunu hep duyuyordum. e bir de ben izleyeyim dedim. tabi tek kamerayla çekim yapılmış olmasının verdiği ayrı bir tat olduğu tartışılmaz. ancak konu itibariyle oldukça klişe. fazla uzun bir film değil,sıkmadan sonlandırmaları oldukça akıllıca olmuş. tadında bırakmalarını sevdim. izlenilebilir bir film.

Wall-e:geç kalınmış bir film daha.pixar yapımlarını her zaman sevmişimdir. animasyona daha farklı bir soluk kattıklarını düşünüyorum. Wall-e de oldukça düşündüren ve hüzünlendiren bir animasyon olmuş. ayrıca bu kadar şirin olacaksa wall-e gibi robotlara hayır demem:)

Orchidea:9

L'illusionniste

Bu tarz animasyonları normalde çok severim , sıcak çikolata tadında bir film olur gibi bir beklenti içine girmiştim nedense :) mekanlar , müzikler renkler tatlı mı tatlı ama gelin görün ki konu çok zayıf , anlatım çok kötü . Belki kısa film olarak güzel olabilirdi ama bu haliyle hiç olmamış.

prensesin uykusuyum :11

Son düzenleme:
Primal (2010) - IMDb

Gençler yine ormana gitmek için bir sebep bulmuş. Klişelerle dolu bir film beklerken, değişik bir senayo üzerinde çalışılmış olması güzel bir süpriz oldu. İzlemesi gayet eğlenceliydi.

Dead Birds (2004) - IMDb

Adına bakıp hemen kuşlarla dolu bir film düşünmeyin... alakası yoktu. Western filmi olarak başlayıp, lanetli ev filmine dönüşen bu film, korkuyu da gerilimi de doruklarında hissettirmeyi başardı. Özellikle atmosfer mükemmeldi.

Dulcinea : 15

The Changeling (1980) - IMDb

Klasik hikayelerle bezeli, korkudan çok gizem filmi... Dönemi için senaryo çok başarılı olabilir ama izlediğim filmlerden sonra, dramatik geçmişi olan hayalet beni etkileyemedi. Mekan çok müsait olmasına rağmen, korku kısımlarına hiç ağırlık verilmemesi filmin en büyük eksiği olmuş. Filmin en güzel yanı George C. Scott ı tekrar izleme şansı bulmaktı. Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964) daki mükemmel ötesi performasıyla beni büyülemiştir kendisi... Ne zaman mutsuz olsam, kafam dağılsın diye izlerim ve işe yarar :)

Dulcinea : 16

Breakfast On Pluto

Bir travestinin çarpıcı yaşamını konu alıyor, müzikleri çok iyiydi, arka planda da kalsa dönemin siyasi olayları da filmde yer tutmakta.

King's Speech

Konusu itibarıyla beklentim olmasa da o kadar konuşuldu ki üzerine izlememek olmaz dedim. Sinemadan yeni döndüm, aklımda hiçbir sahnesi kalmadı, birkaç kişi de uyuyordu yarısından çoğu boş salonda. Colin Firth'in oyunculuğunu çok başarılı bulmakla birlikte sanırım filmin en büyük eksiği - bana göre- hiçbir şaşırtıcı, izleyeni heyecanlandıran sahnesinin olmaması. Dümdüz geldi bana. İki karakterin kimi zaman tebessüm ettiren diyaloglarına rağmen bence oscarlık bir film değil, hele ki özgün senaryo dalında ödül alacak bir film asla değil. Ama akademi sever ne de olsa başarı öykülerini, alışkınız.

1.orchidea ...........................15
2.prensesin.uykusuyum ...........11
3.guvastanema .....................2
4.atlantis ...........................7
5.Tryamor ...........................2
6.Maip .................................
7.katrem ..............................1
8.Revolucion ........................
9.PrensesPeri ........................1
10.Liza ..................................1
11.sunsea ..............................
12.pupillist .............................
13. asmin ...............................1
14.dulcinea............................16

canım teşekkür ederim ama benim 10 skorum.

Skammen:[/B] Bergman filmleri dönemimden bir film daha.ilişkilerin zamanla bir kimliğe dönüşen yıpranmışlıklarının aslında nasıl da pamu ipliğine bağlı olduğunu,nasıl da birdenbire o maskelerin yok olup bizi terkedebileceğini,nasıl da insanı kendine yabancılaştırabileceğini çok güzel anlatmış.

Orchidea:10

1.orchidea ...........................10
2.prensesin.uykusuyum ...........11
3.guvastanema .....................2
4.atlantis ...........................7
5.Tryamor ...........................2
6.Maip .................................
7.katrem ..............................1
8.Revolucion ........................
9.PrensesPeri ........................1
10.Liza ..................................1
11.sunsea ..............................
12.pupillist .............................
13. asmin ...............................1
14.dulcinea............................16

O 15 nerden geldi anlamadım ben de Düzelttim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…